Misztikus ​szerelem (Avalon High 1.) 243 csillagozás

Meg Cabot: Misztikus szerelem

Az Avalon gimi első látásra tipikus amerikai sulinak tűnik, tipikus diákokkal, mint például Lance, a focicsapat hátvédje, Jennifer, a pom-pom lány vagy Will, a csapatkapitány, a diákönkormányzat elnöke és egyáltalán, a legmenőbb srác a suliban. Csakhogy az Avalon gimiben senki sem teljesen az, aminek látszik… ahogy arra Ellie-nek, az új lánynak fokozatosan rá kell döbbennie. Vajon neki magának milyen szerepe lesz az egyre sűrűsödő drámai eseményekben? És vajon közbe tud-e lépni annak érdekében, hogy ne következzen be a tragédia?

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tök jó könyvek Ciceró

>!
Ciceró, Budapest, 2006
260 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635395477 · Fordította: Polgár Anita

Enciklopédia 2


Kedvencelte 54

Most olvassa 8

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Meg Cabot: Misztikus szerelem

Avalon High 1

Ez a könyv is nagyon aranyos és vicces volt, nagyon tetszett. Kár hogy kaszálták. Van ugyan egy 2. rész valami képregény, nem tudom, pedig szívesen olvasnám tovább a történetet.
Nagyon tetszett a környezet, remek karakterek voltak benne. Csíptem a laza professzor szülőket. Alig tudtam megállni, hogy ne írjam ki idézetbe, majd az egész könyvet, annyira vicces volt, jókat derültem olvasás közben.

3 hozzászólás
ZeiMinn>!
Meg Cabot: Misztikus szerelem

Nagyon szeretem Meg Cabot írásait, mondhatom, hogy A neveletlen hercegnő naplóján nőttem fel. A könyv maga nem volt rossz, de mint sokan mások, én is a filmet láttam előbb. És nekem nagyon nem így rémlettek az események, különösen a vége nem. Ezért volt az, hogy nem éreztem annyira erőteljesnek ezt a regényt. Maga az Arthur mondakör felhasználásának az ötlete bejött, viszont kissé laposnak éreztem. A 160-170. oldalig alig történik valami, ami ehhez az Arthuros dologhoz kötődne, előtte számomra csak egy átlagos tiniregény. Viszont a maradék részek elég jóra sikeredtek, talán egy picit nagyobb végkifejletre vártam (sajnos itt végig a film járt a fejemben, igaz azt utoljára 2 éve láthattam, de mégis ott volt és nem hagyott nyugodni). A karakterek viszont jól ellettek találva, én nagyon kedveltem mindannyiukat.
U.I: utánaolvasgatva azt látom, hogy mindenkinek jobban tetszett a könyv (a film amúgy sem egy nagy durranás), szerintem is így van, de nehéz megváltoztatni az emlékeimet (francba a jó memóriával…) és konkrétan ami ott a filmben történt, annyira beleégett a fejembe, hogy teljesen más képet kaptam a könyvről, amit sokkal jobban is élvezhettem volna a filmes élmény nélkül!

3 hozzászólás
mazsof>!
Meg Cabot: Misztikus szerelem

Gyerekkorom egyik kedvenc írónője Meg Cabot, úgyhogy időnként rám tör az érzés, hogy újra kéne olvasnom pár könyvét. Ez történt most is, és szerencsére még mindig nem kellett csalódnom benne. A történetbe nagyon jól van beleszőve az Arthur-mondakör, sok érdekességet olvashatunk. Mindezt egy modern köntösben, ugyanis a történet egy középiskolában játszódik. Nagyon megkedveltem Ellie karakterét, egy humoros, határozott, kedves lányt ismerhetünk meg. Még „felnőtt” fejjel is kikapcsolt, megnevettetett ez a könyv, tökéletes könnyed olvasmány. :)

Petrus601>!
Meg Cabot: Misztikus szerelem

Nagyon jó volt! :)
Először a filmet láttam, míg nem olvastam el a könyvet, addig azt gondoltam, hogy az is jóra sikerült, hát olvasás után más véleményen vagyok. Mégpedig azon, hogy a könyv ezerszer jobb!:)
Tetszett ez az egész misztikus dolog, és a szereplők is.:)
5*

Readergirl>!
Meg Cabot: Misztikus szerelem

Eléggé a komfortzónámon kívüli a könyv, ami a történetét illeti. Igazából nem is emlékeztem, hogy miről szól, és arra sem hogy rajta van a várólistámon. Azonban ezek ellenére nagyon tetszett. Erről az Arthur-os témáról még egyáltalán nem hallottam, szóval ez eléggé érdekes volt nekem. A szereplőket nagyon szerettem. Végre egy olyan könyv, amiben a szokásostól eltérően spoiler. Nem egy hétköznapi történetről van szó, mert valljuk be spoiler, ennek ellenére nagyon könnyen bele tudtam „képzelni” magamat is a történetbe. Az, hogy spoiler. Azt kicsit sajnálom, hogy a legelején nem történt nagyon izgi dolog és hogy spoiler. Összességében szerintem ez egy nagyon jó és izgalmas könyv. Főleg, ha hozzám hasonlóan még nem hallottál az Arhur-mondakörről, vagy nem olvastál még róla. A filmet még nem láttam, viszont ezek után kíváncsi vagyok, hogy hogyan oldották meg, szóval hamarosan az lesz a terítéken.

__Lia__>!
Meg Cabot: Misztikus szerelem

Jó volt,csak az volt furcsa,hogy a vége felé sok zavaros dolog történt.Amúgy a cselekmény elég kiszámítható volt.

Erzascarlett>!
Meg Cabot: Misztikus szerelem

Aranyos szerelmi történet, mely egy régi és népszerű legendával megspékelve. Nekem tetszett, könnyű kis kikapcsoló olvasmány.

Tamee>!
Meg Cabot: Misztikus szerelem

Először a filmet láttam, ami akkor nagy kedvencem volt, habár nem minden volt benne logikus mit törődtem én a logikával, amikor romantikus, misztikus és izgalmas tinifilmet kaptam?. Amint megtudtam, hogy egy meg Cabot könyvből készült, egyből el akartam olvasni. Egy jó másfél évvel később sikerült is.
Úgy álltam hozzá, hogy mivel a filmet már láttam, meglepetéseket úgyse tud okozni. Ebből kiindulva elsőre nem is ragadt úgy a kezemhez. Aztán olvastam tovább és rájöttem, hogy vagy az utolsó pillanatokra hagy nekünk az írónő nagy fordulatot, vagy tényleg nagyon más a film. Innentől kezdve pedig faltam a sorokat, és úgy megszerettem a könyvet, ahogy az meg is érdemli. Sajnálom, hogy a folytatásokat nem tudom elolvasni.

Tori0925 P>!
Meg Cabot: Misztikus szerelem

Hát, szó-szó.
Ellie amilyen földhözragadtnak vallja magát, annyira sokat lebegett a fellegek között.
A többi szereplő amolyan ott vagyok és teszem a dolgom. Az egész olyan mintha a közepén csatlakoztunk volna be.
Az idézetek a fejezetek elején tetszettek. Szeretem az Arthur-mondakört, ez pluszpont.
Összességebén nem sok minden történik. Ellie hiszek-nem hiszek hozzáállásától a falra másztam.

ieszti>!
Meg Cabot: Misztikus szerelem

Aranyos kis történet, egy régi legendával fűszerezve. Túl sok meglepetést nem rejtett számomra, de hogy őszinte legyek nem is zavart. Egyszerűen olvastatta magát, egy délután alatt ki is végeztem. Aki szereti Meg Cabot könyveit azoknak kötelező olvasmány :) Aki eddig még nem olvasott Cabottól, azoknak pedig csak azt tanácsolnám, hogy hajrá…


Népszerű idézetek

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!

A legtöbben azt hiszik, minden olyan volt, mint a filmekben meg a tévében. Tudod, susogó, csúcsos kalapokban meg. gyönyörű ruhákban sikló hölgyek, meg hős megmentőként feltűnő lovagok.
De az ember, ha a szülei középkorkutatók, már csecsemő korában rájön, hogy ez az egész csak kamu. Az igazság az, hogy a középkorban mindenki bűzlött, senkinek nem volt foga, sokan húszéves korukban öregkori végelgyengülésben pusztultak el, a nőket olyanhoz kényszerítették feleségül, aki még csak nem is tetszett nekik, ráadásul mindenért állandóan őket hibáztatták.

19. oldal, Első fejezet (Ciceró, 2006)

2 hozzászólás
Niitaa P>!

Mindennap rád gondolok, minden este veled alszom, reggelente veled ébredek, napközben miattad vagyok éberebb. Úgy szeretlek, mint még soha senkit, fogadd el, mert ezt tudja mindenki. Kész vagyok feláldozni az életem, és odaadni mindenem. Veled leszek egy kis időre, ha szeretnéd, akkor örökre.

island>!

– Ha a jegyed miatt jöttél, akkor ne aggódj – mondta, engedve a kérdést a füle mellett. – Bárki is helyettesít majd, biztos, hogy A-t kapsz. Kiváló vázlatot adtál le. Értelmesen össze tudsz kapcsolni két mondatot, amire az iskola legtöbb kis kreténje egyszerűen képtelen.

19. fejezet

Cheril>!

Az persze eszembe sem jutott, hogy romantikus érzelmeket táplálna irántam. Mert ugyan ki akar hamburgert, amikor minyon is vár rá?

Cheril>!

– Haza? – ismételtem. – Mit tud maga az otthonról? Tudja, az otthon, az nem csak egy hely. Az emberek teszik azzá. Az emberek, akik törődnek egymással.

Fanni_Dorottya>!

De akkor sem rohangászhatok az utcán, kezemben egy karddal. Mit szólnának a szomszédok? A jó benyomásnak azonnal annyi lenne.

221. oldal

Destinee>!

Azt hiszem, van valami magával ragadó a hatalommal rendelkező fickókban… legalábbis az olyan jó fenekűekben, mint Will.

94. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Will
Destinee>!

– Ez a gyerek kiesz majd minket a vagyonunkból.
Apa! – szóltam rá szörnyülködve. – Halljuk, amit mondasz!
– Tudom – szólt vissza.

254. oldal

Cheril>!

A mólón, a kikötői bárokhoz tartozó székeken egyre több ember üldögélt, ahogy közeledett az este. Szinte éreztem a turisták irigykedő tekintetét, ahogy elpöfögtünk előttük. Csak ültek ott, fehér ruhában, sört, meg diétás üdítőt kortyolva, és eszükbe sem jutott, hogy a csónakban – amire annyira irigykedtek – éppen három szív szakad meg.

Ancsúr P>!

– Haza?- ismételtem- (…) Tudja, az otthon, az nem csak egy hely. Az emberek teszik azzá… Az emberek, akik törődnek a másikkal.

194. oldal


A sorozat következő kötete

Avalon High sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

David Levithan: Nap nap után
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Lauren Oliver: Delírium
Arwen Elys Dayton: Seeker
Soman Chainani: Az én váram
T. A. Barron: A varázslás dalai
Rick Riordan: Neptunus fia
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége