Locsifecsi ​királynő New Yorkban (Locsifecsi királynő 2.) 105 csillagozás

Meg Cabot: Locsifecsi királynő New Yorkban

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nagy szív. Nagy száj. Nagy város. Nagy zűr. Lizzie Nichols visszatért! Rója New York utcáit, állás, lakás és a világegyetemben számára kijelölt hely után kutatva (nem feltétlenül ebben a sorrendben).

Amikor nyári szerelme, Luke felajánlja, hogy költözzenek össze, Lizzie szíves örömest dobja sutba a tervét, hogy legjobb barátnőjével, Sharival béreljen egyszobás lakást egy lift nélküli házban. Beköltözik élete szerelmével Mrs. De Villiers Ötödik sugárúti pótlakásába, ahol kapuson kívül eredeti Renoir festmény is található. Állás-ügyben azonban már nincs ilyen szerencséje. Míg Shari azonnal rátalál álmai munkahelyére, Lizzie-t egymás után érik a megalázó elutasítások. Lizzie ingyenmunkát vállal egy esküvőiruhafelújító szalonban…

Eredeti mű: Meg Cabot: Queen of Babble in the Big City

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Ciceró, Budapest, 2009
360 oldal · ISBN: 9789635396771 · Fordította: Varsányi Anna

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Chaz

Helyszínek népszerűség szerint

New York


Kedvencelte 13

Most olvassa 12

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
ScarlettBlair P
Meg Cabot: Locsifecsi királynő New Yorkban

Már olyan régen olvastam utoljára a könyvet, hogy nem is emlékeztem arra, mi lesz a vége, szóval nagyon meglepődtem. Így 21 (!!!! Atya ég) nappal a New York-i utunk előtt jó volt kicsit belecsöppenni a soha nem alvó város életébe, egy olyan karakter szemén keresztül, akit ennyire imádok. Nem emlékszem ugyan, hogy Tiffany a harmadik részben is szerepel-e, de nagyon remélem, hogy igen, mert IMÁDOM azt a csajt, a bőrszerkójával, meg a rókaprém-stólájával együtt. Ezen a részen is sokat lehetett nevetni, Lizziet egyszerűen nem lehet nem szeretni, még ha mindig mindent túl is kombinál, és folyamatosan fecseg. A harmadik részre jóformán egyáltalán nem emlékszem, szóval izgatottan várom, hogy mi fog kisülni ebből…

>!
rafaelo0824
Meg Cabot: Locsifecsi királynő New Yorkban

Jó kis második rész ez, Lizzie New Yorkban Luke-kal, azt gondolnánk, minden rendben van aztán kiderül, hogy semmi sincs. A menyasszonyi ruha felújítás dolog még mindig nagyon érdekes, tetszenek a tanácsok is, na meg persze a romantikus szál, így hogy már olvastam az egészet régebben, tudtam, mit nézzek és így nem ért váratlanul, egészen logikus volt, az egyik legjobb húzás Meg Cabottól. Vicces, szórakoztató könyv jó kis függővéggel. Szeretem.

>!
Csakegylány
Meg Cabot: Locsifecsi királynő New Yorkban

Nem csalódtam Meg Cabotban most sem. Mikor befejeztem az első részt, és ugyebár összejöttek, fogalmam sem volt, hogy miről is fog szólni a második, majd a harmadik rész. Felmerült bennem a kérdés: vajon nem lesz túl unalmas a tündi-bündi édi szerelmük? Aha, hát nagyon nem. Az időzített bomba egy darabkája már roppant, s a többi is vészesen közeledik ahhoz, hogy mindent megsemmisítsen: a történetet, a szereplőket és persze az olvasókat. Ennek ellenére alig várom, hogy elkezdjem a harmadik, egyben befejező kötetet.
A szereplők továbbra is olyanok, mint az útvesztők, nem tudja az ember, kinek éppen mi jár (vagy nem jár) éppen a fejében, mi lesz a következő lépése. Mindenki esendő és szerethető. Chaz! Veled vagyok!
No és az esküvős „lábjegyzetek”? Azok valami eszméletlenül jók, s bár nem tervezem, hogy a közeljövőben férjhez megyek, sok érdekességet megtanultam, amit később kamatoztatni tudok.
Az egészben mindössze egy apró bakit, vagy inkább hibát találtam: Nicholson nagyi igazán szerepelhetett volna többet a második részben, hisz sziporkázó egyénisége teszi még többé, még jobbá a könyvet. Nem semmi a nénike!

>!
U_Viki
Meg Cabot: Locsifecsi királynő New Yorkban

Nagyon tetszett, de ez nem meglepő, hiszen imádom Meg Cabot könyveit. ♥

Az első részre már nem nagyon emlékeztem, mert kb. 2-3 éve olvastam, de ez nem akadályozott meg abban, hogy élvezzem a könyvet.
Amit igazán szerettem benne, hogy New York-ban játszódik. Számomra NYC álomváros, és örülök, ha többet és többet tudhatok meg az ottani életről.
Lizzie-t nagyon szerettem, nem adta fel, akkor sem, mikor a lekilátástalanabb volt a helyzet. Igaz, ̶n̶é̶h̶a̶ gyakran túlreagálta a dolgokat, de ez mindenkivel megeshett. :D

Az utolsó részét a trilógiának biztos elolvasom. :)

>!
gabiica P
Meg Cabot: Locsifecsi királynő New Yorkban

Hiányzott már, hogy olvassam a folytatást, és szántam rá egy kis időt. Tetszett, de Luke egyre jobban idegesít. Örülök, hogy Lizzie az álmának megvalósításába kezd, és jó úton halad. Kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből.

1 hozzászólás
>!
Ingryd
Meg Cabot: Locsifecsi királynő New Yorkban

Nagyon tetszett a történet. Lizzie, Chaz és Jill karaktere nagyon szimpatikus volt. Shari és Chaz szakításán egyáltalán nem lepődtem meg, Lizzie-hez sokkal jobban illik. Luke az első pár fejezetben még szimpatikus volt, de a történet haladtával egyre idegesítőbb lett. A vége azért eléggé függőben maradt, már nagyon várom, mi lesz a folytatásban.

>!
AnitaKiara
Meg Cabot: Locsifecsi királynő New Yorkban

Ahhoz képest, amire számítottam, pozitív csalódás volt. Könnyed kis kikapcsolódás, nem a szellemi értéke miatt szerettem meg, mégis annyira lekötött, hogy muszáj vagyok elolvasni a 3.kötetet is :)

1 hozzászólás
>!
Jassal
Meg Cabot: Locsifecsi királynő New Yorkban

Aranyos, humoros, mai. Tetszett a könyv frissessége, lendületessége. A főszereplőnek vannak idegesítő vonásai ez tény, de nincsenek felnagyítva, ami szerethetővé teszi a karaktert. A leszbikus szál kicsit elnagyolt volt, de kétségtelenül új színt adott a könyvnek.


Népszerű idézetek

>!
Miketten

Luke felébredt, és álmosan pislog rám.
– Bocs- suttogok.- Felébresztettelek?- Nem is csináltam semmi zajt. Lehet, hogy a zajos gondolataim ébresztették föl? Olvastam valahol, hogy a párok idővel annyira összeszoknak, hogy olvasni tudják egymás gondolatát. Luke, kérd meg a kezemet. Luke, kérd meg a kezemet. Luke, én vagyok az apád… ja, nem várjunk…

>!
Csakegylány

Luke, kérd meg a kezemet. Luke, kérd meg a kezemet. Luke, én vagyok az apád…

>!
PetraK

New York különös hely. Egyetlen szempillantás alatt minden megváltozhat.

99. oldal

Kapcsolódó szócikkek: New York
>!
Csakegylány

Hárman meg tudnak tartani egy titkot, ha kettő közülük halott.

>!
minnie

– Akkoriban még tudták, hogy kell igazi filmet csinálni – bök a sörösüvegével a tévé felé. – Mint ez. Meg az a másik, hogy is hívják, azzal a Rickkel? Ja, igen. Casablanca. Azok voltak az igazi filmek. Nincs benne robbantgatás. Nincsenek beszélő majmok. Csak szellemes szöveg. Manapság már senki nem tud ilyen filmet csinálni. Olyan, mintha Hollywoodot megszállták volna a gyogyósok.

319. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Casablanca
>!
Cheril

Hogy is szól az a Shakespeare-mondás? „Az első tennivaló: öljünk meg minden törvénytudót”. Én inkább úgy mondanám, Az első tennivaló: öljünk meg minden filozófiából doktoráló másoddiplomást.

>!
Cheril

– Csak nem vagy terhes? – tudakolja a nagyi.
– Nem, nagyi, dehogyis – válaszolok.
– Ne mondd nekem, hogy dehogyis – tiltakozik. – A két nővéred mással sincs elfoglalva. Folyton fölcsináltatják magukat. Az ember azt hinné, nem hallottak a túlnépesedési válságról.

>!
Cheril

Igen! NEW YORKBAN ébredek! A világ legizgalmasabb városában! A városban, amely sosem alszik (habár én igyekszem tartani magam legalább napi nyolc órához, különben felduzzad a szemem, és Shari szerint nyűgös leszek)!

>!
Cheril

– Figyelj, ne érts félre – válaszol Chaz. – Luke nagyon jófej srác, meg minden. De nem mennék hozzá feleségül.
– Nem is kért rá senki – emlékeztetem. – A legtöbb államban például törvénytelen is lenne.


A sorozat következő kötete

Locsifecsi királynő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Fragments – Töredékek
Cassandra Clare: Hamuváros
Nicola Yoon: A Nap is csillag
Whitney G.: Alapos kétely
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Vi Keeland: A beosztott
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Meghan March: Vágy és szerelem
Renée Carlino: Sweet Thing – Te édes