Jinx 189 csillagozás

A balszerencse átka
Meg Cabot: Jinx

Ha ​van dolog a világon, amit Jean Honeychurch jobban gyűlöl, mint a nevét (Nem Jean Marie, nem Jeanette, hanem egyszerűen csak… Jean), akkor az a túlságosan is találó beceneve, a Jinx. A Jinx ugyanis átkot jelent, olyan átkot, ami balszerencsét hoz. A balszerencséje pedig mindenhova követi, bárhová is megy – pontosan ezért is olyan boldog, hogy a nagynénjéhez és a nagybátyjához költözhet New Yorkba. Talán ha a fél országot átutazta, végre gátat vethet a kellemetlen eseményeknek. Vagy ha azt nem is, legalább elmenekülhet a felfordulás elől, amit odahaza, a kisvárosban okozott.
De a baj New Yorkban is megtalálja Jinxet, s érkezése az unokahúgának, Torynak is komoly problémákat okoz, aki a legkevésbé sem örül, hogy a család fekete báránya éppen náluk ütött tanyát. A gyönyörű és elbűvölő Torynak veszélyes titka van…
Jinx kénytelen rájönni, hogy nem a balszerencséje elől menekül. Valami sokkal baljóslatúbb ok áll a dolgok háttérében… és könnyen lehet, hogy az átok – ami… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tök jó könyvek

>!
Ciceró, Budapest, 2008
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635396573 · Fordította: Rudolf Anna

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

au pair · Jean Honeychurch · Zach Rosen

Helyszínek népszerűség szerint

New York · Empire State Building · temető · Manhattan · Wall Street


Kedvencelte 29

Most olvassa 7

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Meg Cabot: Jinx

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka

Aranyos történet volt, nagyon tetszett.
Jinx „Átok” elbűvölő szereplő volt, teljesen belopta magát a szívembe. Tele volt jóindulattal és segítőkészséggel, és minden mentőakciót, amiben saját testi épségét veszélyeztetve és megsérült, eltört valamit, stb saját magának rótta fel, mint hibát.
Az unokatesója nem volt szimpatikus, néha kedvem lett volna alaposan megrázni.
A fiú karakterek szimpatikusak voltak, lazák, igazán mai srácok.
Szóval bátran ajánlhatom az ifjúsági fantasy rajongóknak.

4 hozzászólás
>!
szilva81
Meg Cabot: Jinx

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka

Bűbájos kis boszorkás könyv volt, és annak ellenére, hogy inkább más generációnak íródott, kellemes és szórakoztató időtöltés volt olvasni. A karakterek jók voltak, mindenkiről tudtam egy képet alkotni és beskatulyázni a széles karakterskálán, megvolt a klasszikus jó és rossz karakter, megvolt az időhúzás, hogy kiderüljön a titok és megvolt az izgalmas és csattanós befejezés.

>!
GytAnett P
Meg Cabot: Jinx

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka

Igazából egy kihívás miatt olvastam el a könyvet, mert mindenképpen kellett egy olyan mű, aminek a címe J-vel kezdődik. Meg Cabot műveit tiniként nagyon szerettem, így gondoltam, akkor összekötöm a kellemest a hasznossal.
Nem volt rossz könyv, élvezhető volt, de nem maradandó. Azt hiszem, hogy lassan elmondható, hogy kinőttem ezekből a könyvekből. Pedig gondolkodtam a Neveletlen hercegnő naplójának újraolvasásán…
Boszorkányos történet, ahol megjelenik a jó és a rossz varázslat, illetve a „jó” és a „rossz” ember egymással való harca. Meg lehet tippelni, hogy ki nyert a végén. :)
Jinx karakterét egyébként nagyon kedveltem, mert nagyon szerencsétlen. Rosszabb, mint én, ami nagy szó. :D spoiler Zach-et is nagyon kedveltem. Nagyon jó barát, jó pasi. Bár félek ilyet írni. Most már túl fiatalnak minősül. Igazából hős lovag. :)
Egyszeri olvasásra teljesen alkalmas a történet, amikor az ember nem akar semmi komolyról olvasni, esetleg még gondolkodni sem nagyon. :)

>!
Judit91
Meg Cabot: Jinx

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka

Tinikoromban imádtam Meg Cabot könyveit. Így mikor egy kihíváshoz boszorkányokról kellett olvasnom, egyértelmű volt, egy régi kedvenc írom számomra ismeretlen könyvét fogom elolvasni. És milyen jól tettem.
Szerettem a könyvet, könnyed volt, szórakoztató, élvezhető, de azt éreztem, hogy már kinőttem belőle. Ha fiatalabb koromban talált volna meg a könyv, biztos, hogy ugyanúgy kedvenc lett volna belőle, mint a Neveletlen hercegnő sorozatból.
Jean-t nagyon megszerettem, aranyos volt, igaz, szerencsétlen. spoiler. Zach-et is hamar megkedveltem, nagyszerű barát.
Tory a gonosz boszorkány, aki ahol tud keresztbe tesz Jean-nak.
Varázslatos történet, megjelenik benne a jó és a rossz harca. Tökéletes történet arra, mikor nem akarsz gondolkodni, agyalni a történeten, csak sodródni a cselekménnyel.

>!
Ency_moly P
Meg Cabot: Jinx

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka

Aranyos, humoros tini történet, némi mágiával megspékelve.
Jinx egy jólelkű, de végtelenül naiv lány, nem lehet nem szeretni. Nagyon szurkoltam neki, hogy vegye már észre, spoiler.
Toryt az első pillanattól fogva ellenszenvesnek találtam, de amit a könyv végén művelt, az még engem is meglepett. A végén a szülők döntésén viszont jól szórakoztam. spoiler
Egy laza kikapcsolódásra tökéletes történet.

>!
Birdie
Meg Cabot: Jinx

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka

Oké, azt tudni kell rólam, hogy én fél tinikoromat Meg Cabot könyveivel töltöttem. Imádom a nőt! Mondhat bárki bármit, szerintem minőségit és élvezhetőt alkot a tiniműfajban.
A Neveletlen hercegnőből már kinőttem, mikor megkaptam a Jinxet (ez sem ma volt már), és kellemes meglepetés volt, mert élveztem. Tetszett a téma, ami elég közel áll hozzám, szimpatikus volt a főszereplő és nagyon bírtam a szokásos Meg stílust. Oké, felnőtt fejjel tényleg nem fogja meg az embert, de én ezerszer Meg könyveit olvastatnám a gyerekeimmel, mint Stephenie Meyer fertőző hülyeségeit. Megnek van humorérzéke.

>!
Varga_Szandi
Meg Cabot: Jinx

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka

Le sem tagadhatná senki, hogy ezt a könyvet Meg Cabotnak köszönhetjük. Nem tudom azért-e, mert sok könyvet olvastam tőle, vagy egyszerűen ennyire tehetségesen egyedi a stílusa, de szerintem sok közül felismerném. :)
Jinx egy nagyon érdekes, szimpatikus lány, aki állandósult balszerencsével küzd…ene, ha ez tényleg megjelenne a műben, mert annyira elenyésző esetet ismerünk, amihez képest az állandó emlegetése balsorsának sokkal több eseményt indokolna ebből. Oké, van egy ott az elején, meg van az a nagyobb, amiért lakhelyet változtatott, meg utána apróságok, de ezek szinte a semmivel egyenlőek, holott ő elvileg emiatt különleges boszi leszármazott, vagy mi.
Tory-t egyértelmű, hogy nem kedveljük meg, semmi szerethető nincs benne, s ha rajtam múlna, már az első száz oldal után haja se lenne, mert irritáló karakter.
Zach egyszerű, helyes, kedves, aranyos, szóval tökéletes, ámbár még sincs annyira égig magasztalva, ami nagy plusz pont. Ő ennek a történetnek a „Michaele”, ha már Meg Cabot keze munkája. :D
Összességében nem rossz, érdekes az elképzelés, de olyan kicsit összecsapottka az egész, ami miatt kevésbé tudtam elmerülni benne és igazán, nagyon megszeretni, de azért nagyon élveztem az együtt töltött rövidke időt. Mert tényleg hamar át lehet rágni magunkat rajta, elkezdtem és hopsz, már vége is volt. :)

>!
Delena
Meg Cabot: Jinx

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka

Jinx egy pozitív figura, míg Tory egy negatív figura, tele gonoszsággal, akit megvakított a féltékenység, hogy Jinx örökölte a nagyobb hatalmat és mit meg nem tesz annak érdekében, hogy lealázza saját unokatestvérét. Voodoo baba benne az egyik jelentős motivum, na, ez az, amit soha nem alkalmaznék, hogy ezért alakuljon ki szerelmi kötés, és legyen belém vki szerelmes :D
Olvasnék még hasonló műveket az írónőtől :D

1 hozzászólás
>!
ieszti
Meg Cabot: Jinx

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka

Alapjáratban szeretem Meg Cabotot, viszont ez most nem lesz kedvenc könyv tőle. Magam se tudom, hogy igazából miért nem tetszett jobban, de valahogy most nem rajongtam érte. Szereplők nekem most egy kicsit jellegtelenek voltak. Konkrétan a fiú főhős neve nem jut eszembe (na jó azóta olvastam 3 könyvet, de akkor is…)
Maga a cselekmény pedig túl sok váratlan fordulatot nem rejt, szinte minden kitalálható előre…
Persze az is lehet, hogy jócskán túlkoros vagyok már egy ilyen könyvhöz… Szóval aki szereti Meg Cabotot, és/vagy a YA könyveket azoknak ajánlom bátran…

>!
Tyna
Meg Cabot: Jinx

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka

Ez egy nagyon aranyos, humoros, szórakoztató, mégis izgalmas könyv :) Igazi Cabot, ahogy én szeretem. Ha kikapcsolni vágyok és nem akarok túl sokat gondolkodni, csak nevetni és szórakozni, mindig az ő könyveit veszem elő.
Jinx, már a címe is nagyon jó, hát még a történet. Nem szaporítom a szót túlzottan, el kell olvasni :) Van benne woodoo, boszorkányok, szerelem, féltékenység, barátság és persze boldog befejezés :) Tehát minden, ami kell!


Népszerű idézetek

>!
R_Edina94

Nem vagy százdolláros bankjegy! Nem fog mindenki szeretni.

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka

>!
Quiconque

Zach, ha ez egyáltalán lehetséges, még jobban zavarba jött.
– Szeretem a fókákat – dünnyögte, mintha ez megmagyarázná, hogy miért viszi állatkertbe a szomszédék au pairjét.

41. oldal

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka

Kapcsolódó szócikkek: állatkert · au pair · fóka · Zach Rosen
>!
°panka°

Igazság szerint Franciaországban a Jean fiúnév. A John francia megfelelője.
És tudom, hogy nem élek Franciaországban. De mégis, tulajdonképpen egy John nevű lány vagyok…

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka

Kapcsolódó szócikkek: Franciaország · Jean Honeychurch
>!
Vivi_

A helyzet az, hogy mindig is reménytelenül üldözött a balszerencse.

(első mondat)

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka

Kapcsolódó szócikkek: balszerencse · Jean Honeychurch
1 hozzászólás
>!
Reika

Miért mindig én? Komolyan. Nagyon szeretném tudni.

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka

>!
Reika

– Ami azt illeti, te se vagy ronda.
– Hát – sóhajtotta Zach drámaian –, az ember megteszi, ami telik tőle.

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka

Kapcsolódó szócikkek: Zach Rosen
>!
°panka°

Persze, láttam a felhőkarcolókat már a taxiból is, ahogy átjöttünk a Triboro hídon… a tarkán ragyogó Manhattan szigetét, közepén az Empire State Buildinggel, ami úgy mered az égnek, mint holmi hatalmas, csillogó, középső ujj.

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka

Kapcsolódó szócikkek: Empire State Building · Manhattan · New York
>!
Delena

Minden lánynak szüksége van alvásra, hogy szép lehessen. Nem lehet minden nap éjfél után hazaérni. Először is a bőrgyógyászom kinyírna. Mésrészről pedig karikák. És táskák.

118. oldal

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka

>!
°panka°

– (…) Lehet, hogy még a bálon is józan kell, hogy legyen.
– Tisztának kell lennem a bálon? – Úgy tűnt, mintha Robert hányingerrel küszködne. – Na ne, ezt nem hiszem el.

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka

>!
Delena

A régi civilizációk arra használták a mágiát, hogy megmagyarázzák azokat a dolgokat, amiket nem értettek… mint, mondjuk, a betegségeket – magyarázott Zach rendíthetetlenül. – De most már sokkal okosabbak vagyunk a sok tudományos felfedezés miatt. Csak azért, mert nincs rá más magyarázat, nem hihetjük el, hogy varázslat történt.

136. oldal

Meg Cabot: Jinx A balszerencse átka


Hasonló könyvek címkék alapján

Nicola Yoon: Minden, minden
John Green: Alaska nyomában
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Nalini Singh: Angyalvér
Lauren Oliver: Káosz
Lev Grossman: A varázslókirály
Joss Stirling: Lélektársak – Sky