Elhagyatva (Elhagyatva 1.) 216 csillagozás

Meg Cabot: Elhagyatva

Meg Cabot legújabb regénye sötét, fantasztikus történet a jelen világról… és az utána következőről.

A tizenhét éves Pierce új városba költözik, tele reményekkel. Talán az új iskolában újrakezdhet mindent. Talán szertefoszlik a szívét szorongató rettegés…

Kudarcot vall azonban minden próbálkozása. Ő itt is rátalál, és hajthatatlan elszántsággal követeli magáénak a lányt. Pierce tudja jól, hogy a srác korántsem őrangyal, sötét birodalma pedig távolról sem a mennyország, mégsem képes távol tartani magát tőle… különösen mivel a fiú mindig azokban a pillanatokban bukkan fel, amikor Pierce a legkevésbé várná, ugyanakkor a legnagyobb szüksége van rá.

Ám ha tovább zuhan lefelé a homályba, Pierce végül újra ott találhatja magát, ahová egyáltalán nem kívánkozik: az alvilágban.

Eredeti mű: Meg Cabot: Abandon

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ciceró, Budapest, 2012
364 oldal · ISBN: 9789635397693 · Fordította: Robin Edina

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

John Hayden · Pierce Oliviera


Kedvencelte 25

Most olvassa 14

Várólistára tette 143

Kívánságlistára tette 87

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Meg Cabot: Elhagyatva

Sokkal jobban tetszett, mint mondjuk az Existence trilógia eddigi kötetei, pedig a két sztori eléggé hasonlít egymáshoz. Ám még így sem volt mondjuk négy és fél vagy öt csillag.
Meg Cabot stílusát már A neveletlen hercegnő naplója kötetekben is szerettem és ez most sem változott. Lendületesen ír, jól fogalmaz és nagyon vicces. Most megláthattam, hogy az írónő jó még a drámában, a mitológiai eredetű sztorik feldolgozásában és a mélyebb szerelem ábrázolásában is. Valami mégis hiányzott, lehetett volna benne kicsit több izgalom. Az eleje kicsit vontatott volt, de a közepétől egész jól beindult, a vége pedig kimondottan izgi lett, főleg a gyilkossággal és a krimi szállal.
A szereplők szerethetőek voltak, de fedeztem fel párhuzamokat Mia Thermopolis kalandjaival. Itt is volt egy elviselhetetlen, minden lében kanál nagymama, egy szerethető, de hanyag édesanya, egy furcsa, kissé idegesítő apa,akinek nem volt túl jó a kapcsolata a lányával, alakulóban volt egy cserfes, legjobb barátnő stb…
Szóval látszott nagyon, hogy Meg Cabot írta.
Kíváncsi vagyok a folytatásra és várom, hogy MC vámpíros sztorija milyen hatással lesz rám. Már csak be kell szereznem innen Molyról az első részt, mert a második már megvan. :) ( Ne kérdezzétek!)

>!
Zeraphic P
Meg Cabot: Elhagyatva

Sok kritikát olvastam erről a trilógiáról mielőtt belekezdtem, de engem valamiért vonzott.
Nem csalódtam, mert nekem tetszett.
Visszagondolva túl sok minden nem történt benne, nem voltak benne hatalmas kiugrások, de mégis olvastatta magát és nem is igen tudtam letenni.

Már az elején szerettem Pierce-t, és bármennyire is azt akartam, hogy rögtön szeressen bele az alvilág hercegébe, el kell ismernem, hogy a helyében én is bizonytalankodnék.
Azért nem sokáig :-))))

John. Hogy lehet egy ilyen karakteres szereplőnek ilyen semmilyen kis nevet adni?
Valami hangzatosabb kellett volna, mint Daemon ….. jah nem, ezt már J. L. Armentrout ellőtte :-) Nah, mindegy, szóval elviseltem volna valami ütősebbet :-)

Már csak azért is kedves volt nekem ez a történet, mert imádom Hádész és Perszephone meséjét. Annyira szép, és már S.Kenyon tollából és gyönyörű volt a szerelmük.
Jó volt megint róluk olvasni.

Persze olyan vége lett, hogy mindenképpen kezembe kell vegyem a következő részt, de nem is tettem volna másképp.

3 hozzászólás
>!
_Enii_ P
Meg Cabot: Elhagyatva

Eredeti.Azt hiszem ez a szó jellemző leginkább a könyvre. Teljesen más 'alvilágot' és érdekes szereplőket kaptam. Persze,elég sok könyvben feltűnik a gonosz aki(mint végül kiderült nem is olyan gonosz),de mégis,itt voltak 'hűha' pillanatok és néhány igazán rázós helyzet. Egy szó mint száz,érdemes elolvasni és mivel kíváncsi vagyok mi történik velük a későbbiekben,már folytatom is a következővel.

>!
Heni_
Meg Cabot: Elhagyatva

Az eleje nagyon jól indult. Tetszett a misztikus szál és a halál főszerepe a töténetben. Olyan volt mintha a Csitt csittet és a Perzselő csókot összegyúrták volna. Ám a közepe fele elkezdett kissé lankadni a sztori és nem igazán éreztem rá késztetést, hogy este fennmaradjak és a könyvbe temetkezzek. Néha, néha olvastam belőle pár oldalt, így kicsit hosszabb idő volt eljutni a végére. Ami nem megszokott nálam, főleg hogyha Meg Cabot könyvről van szó. Kár, hogy ellaposodott a töténet, mert én sok lehetőséget láttam benne. De Johnt nagyon kedvelem és miatta elolvasom a folytatást is.

>!
h_orsi P
Meg Cabot: Elhagyatva

Meg Cabot kezd a kedvenc íróim közé tartozni :) Nem a legjobb könyv, amit a kezemben tarthattam, de kifejezetten érdekes, még ha kicsit másképpen is írja le az alvilágot és úgy körülbelül minden más természetfeletti dolgot, mint ahogyan azt eddig megszoktam.
Csöppnyi misztikummal átitatott, ezúttal is jól megírt regényt alkotott az írónő :) Olvastatta magát az egész könyv, ha több időm lett volna rá biztosan egyhuzamban olvasom végig, de hát tanulnom is kellett.
Nagyon jól volt megoldva az, ahogyan a jelen és a múlt váltogatta magát az egész könyvön keresztül :) Összességében tetszett, de nem mindenkinek ajánlanám. Inkább azoknak, akiknek nincs idejük téglatömb nagyságú könyveket olvasni és szeretnének kicsit elveszni ebben a különös világban, ami olyan valósághű, hogy megborong tőle az ember.
Várom a folytatást, kíváncsi vagyok, vajon milyen fordulatokkal rukkol elő az írónő. Reményeim szerint nem sokára a következő részt is a kezeim közé kaparinthatom :)
Köszönet az utazókönyvért és a lehetőségért @niki00013-nak :)

>!
Wee IP
Meg Cabot: Elhagyatva

Úgy tűnik, ez az idei az idegesítő főhősnők éve…
Pierce-nek is csak meghalnia kellett volna – mondjuk úgy véglegesen – és akkor jó is lett volna minden.
És persze ebbe a csajba is szerelmes egy szerencsétlen bolond, akivel mellesleg összesen kb háromszor-négyszer találkoztak… Kiakasztó, komolyan.
Pierce önző, hisztis, minden miatta, érte, és vele történik – és mikor találkozik egy idiótával, aki meg akarja menteni az életét, mit csinál? Eszeveszetten elmenekül előle. Persze.
És az az állítólagos „csavar” a végén? Hát az mi volt?
Hát nem, ehhez nekem már nincs idegrendszerem.

25 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Meg Cabot: Elhagyatva

A történet Hádész és Perszephoné mítoszán alapszik. Pierce (anyám, erről a névről kinek nem a 007-es ugrik be? Itt a LÁNY neve ez) 15 évesen belefullad a medencéjükbe, miközben egy madarat akar megmenteni. John az alvilág őrzője beleszeret és cserébe az életéért magának akarja. A lány megszökik, de nem tud szabadulni és talán nem is akar John-tól, az elkövetkező két évben is többször a segítségére szorul. Miután kicsapják a régi iskolájából új életet kezdenek anyjával egy floridai szigeten, pont ott, ahol John az alvilág egyik kapuját őrzi. Új suli, új bonyodalmak, új haláleset.
Ami tetszett: a halálközeli élmény, a mitológia beleszövése, és örültem, hogy John nem maga Hádész, az szíven ütött volna. Jók a flashback jelenetek.
Ami nem tetszett: ez a remek névválasztás.
Linkeknél bővebben.

4 hozzászólás
>!
vmonika_
Meg Cabot: Elhagyatva

Mivel beszereztem a második részt, gondoltam kicsit felfrissítem az emlékezetem, és elolvasom az elsőt is, hisz régebben annyira imádtam. Akkor olvastam először, mikor még nem voltam molyos, és akkoriban az egyik kedvenc könyvem volt. Molyként viszont már sokkal kritikusabb szemmel tekintek egy könyvre, mint régebben, és kíváncsi voltam, vajon ugyanúgy fog e tetszeni, mint anno.
IMÁDTAM! Meg Cabot nem hiába az egyik kedvenc írónőm, egyszerűen annyira olvastatta magát az egész könyv, hogy kevesebb, mint egy nap alatt végeztem vele. :) Na meg persze a történet is érdekes és izgalmas.
Nagyon tetszik a mitológia, Hódész és Perszephoné történetének beleszövése a történetbe, nagyon jól lett megoldva.
A karakterek aranyosak, szerethetőek. És igen, a mi főhősnőnk tényleg nem az eszéről híres, de nagy a szíve, és emiatt egyáltalán nem zavart az, hogy kicsit butus. John meg…én nem bánkódtam volna annyira, ha elragad magával. :D Igen, egészséges elmeállapotnak örvendek, köszönöm. :)
A borító pedig gyönyörű.
Összességében imádom, kedvenc, és már esek is neki a következő résznek. :)

2 hozzászólás
>!
Amali
Meg Cabot: Elhagyatva

Szinte mindegyik Meg Cabot könyvet olvastam, a Neveletlen hercegnőn nőttem fel, úgyhogy nagy kedvencem az írónő. A könyvvel már régóta szemezgettem, mert a borító is tetszik és a fulszöveget is érdekesnek találtam, de mivel tudtam, hogy egy trilógia inkább vártam, hogy hamarébb olvashassam a folytatásokat.
Nagyon tetszett a történet, a görög mitológiát nagyon szeretem, ezért örülök, hogy erre építette Cabot a történetet. Nemsokára a folytatásra is sort kerítek!


Népszerű idézetek

>!
Cheril

Egyetlen szempillantás alatt bármi megtörténhet. Bármi a világon.

(első mondat)

>!
_Enii_ P

Azt már tudtam, milyen érzés süllyedni. Úgy döntöttem tehát, hogy akár úszhatok is.

>!
vmonika_

– Esküszöm, megöllek!
Ezen egy darabig elgondolkodott.
– Már elkéstél vele – közölte.

352. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Hayden · Pierce Oliviera
>!
_Enii_ P

Ez a nagy különbség köztem és közöttük, ők elméleteket gyártanak. Én tudom mi az igazság.

>!
Szandra_Dolycsák

Csak a mesékben engedhetik meg maguknak a hercegnők azt a luxust, hogy a hercegre várjanak, aki eljön értük a hófehér paripán, és megmenti őket. A való életben saját maguknak kell kirontaniuk a koporsóból, és menteni, ami még menthető.

107. oldal

>!
Haruspicibus

Odakinn úgy zuhogott az eső, mintha a mennyország összes angyala értem hullatta volna a könnyeit.

>!
°panka°

Talán külsőre csak egy mézbarna szemű iskolás lány vagyok, akinek a szoknyája nem haladja meg a házirendben megszabott méreteket.
De esküszöm, letépem a bojtokat a cipődről, öregember! Csak merj rám guglizni az interneten!

237. oldal

>!
saxomusic

– Sose hagyd, hogy azt mondják, nincs elég sütnivalód ahhoz, hogy véghez vigyél valamit. Nem azt mondom, hogy mindig könnyű lesz, mint az édesanyádnak volt. Talán egy kicsit keményebben kell majd megdolgoznod a sikerért, mint másoknak, ami persze egyáltalán nem igazságos. De nem azt jelenti, hogy rögtön fel kellene adnod. Mert ha ezt teszed, hová fogsz kerülni?

242. oldal, 17. fejezet.

>!
AllyD

Egy szép, téli napon egyszer csak meghaltam.

10. oldal


A sorozat következő kötete

Elhagyatva sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tonya Hurley: Vágyakozás
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Colleen Houck: A tigris küldetése
Anna Banks: Poszeidón
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Cassandra Clare: A hercegnő
Jennifer A. Nielsen: The Shadow Throne – Az Árnytrón
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Mary E. Pearson: Az árulás szíve