Egy ​igazi amerikai lány 2. (Egy igazi amerikai lány 2.) 222 csillagozás

A meztelen igazság
Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány 2.

Egy év telt el azóta, hogy a 16 éves amerikai diáklány, Samantha Madison megmentette az USA elnökének életét egy gyilkos merénylő fegyvere elől. Ennek nemcsak az lett a következménye, hogy Amerika egyik leghíresebb tinédzserévé vált, hanem az is, hogy randizni kezdett az elnök fiával, Daviddel.
Az eltelt egy év alatt kapcsolatuk egyre szorosabbá vált, igazi szerelemmé fejlődött. De vajon készen áll-e Sam arra, hogy megtegyék „a döntő lépést”?
És egyáltalán, készen áll-e mindarra, amit elvárnak tőle: hogy a festőiskolában férfiaktot rajzoljon, hogy az elnök Arccal a Család Felé című programját népszerűsítse a tévében, hogy eleget tegyen az ENSZ gyermeknagyköveti feladatainak, hogy tanácsot adjon nővérének, Lucynak, aki reménytelenül szerelmes lett előnytelen külsejű házitanítójába?

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tök jó könyvek Ciceró

>!
Ciceró, Budapest, 2005
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635395078 · Fordította: Lacza Katalin

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Lucy Madison · Sam Madison · Rebecca Madison · Susan Boone · aktmodell

Helyszínek népszerűség szerint

Camp David · strand


Kedvencelte 19

Most olvassa 13

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

ScarlettBlair P>!
Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány 2.

Amennyire az első részt imádtam újraolvasáskor, ez most azért kicsit csalódás volt. Nagy vonalakban ugyan emlékeztem arra, hogy miről is fog szólni, de a lényeg már teljesen elhomályosult. Ezen a részen azért sokkal jobban érződött, hogy azért mégis csak tiniknek íródott, és így már nem volt annyira élvezhető. Számomra legalábbis. Értem én a koncepciót, hogy Sam miért csinált ekkora ügyet ebből a „pacsézizni megyünk Camp Davidbe” dologból, de nekem a végére már kicsit sok volt. Persze ezt a dolgot mindneki máshogy éli meg, és máskor áll készen rá, de úgy gondolom, hogy azért Sam túlzásokba esett. Akit nagyon bírtam megint csak az természetesen Lucy volt, és azért kicsit bántott, hogy Sam sokszor olyan lenézően viselkedett vele. Úgy értem mégis csak úgy gondolja, hogy a nővére buta, csak mert nem ismer egy-két felvételi előkészítős szót. Biztos sok hasznát venné a való életben. Na mindegy. Az ő hozzállása szerintem nagyon helyes volt ehhez az egész „elveszítjük a szüzességünket” témához. A másik ami nem igazán tetszett most, az ez a r*bancozás dolog volt. Lehet, hogy anno én jártam túl jó suliba, vagy nem tudom, de mi ilyen helyzetben támogattuk egymást a barátnőimmel, és senki nem nevezett ribancnak senkit azért, mert ne adj isten spoiler. Szerintem ez a dolog az amerikai tini könyvekben/filmekben kissé túlzóan van ábrázolva. Nem értem, hogy miért akarják velünk elhitetni, hogy az USA-ban 21 éves kor alatt senki nem iszik egy korty alkoholt sem, és mindneki vár a szexel a házasságik… Vagy ezt csak én gondolom furcsának?
Na mindegy. Ennek ellenére a könyv most is szokásos „megcabotos” volt, bájos humorral, és szerethető karaktereknek, de…Nem akarnak egy saját könyvet írni Lucynak??? Én tuti első lennék a sorban, aki megveszi!

diamondfox P>!
Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány 2.

Az alcím az egyik legtalálóbb, amit az ember egy jó könyv esetében kívánhat. :D

Mivel ez egy rövid könyv, ami igazából egyetlen fontos esemény köré épül, így nem gondoltam, hogy erről sokat írnék, hogy egy blogbejegyzést is megérjen akár. Tehát a lényeg: anno is imádtam ezt a sorozatot a maga két részével, most is imádom :) A 17 éves Sam és az egyik legnagyobb „probléma”, amivel egy lány élete során találkozik, az bizony ez. Mert bármennyire is „gyerekesnek” hat egy 20 felettinek, annyira jó lenne, ha csak a tinik fele így állna hozzá ehhez a dologhoz! Vagy lenne mindenkinek egy Lucyja!
Ez az! Lucyt mindenkinek!!
Vele kapcsolatban két dolgot mondanék: Jézus; „nem Ő volt az igazi”.

A poénok még mindig jók, Susan Boone a burkolt Yoda mesterségével zseniális; David pedig egy igazi megértő és kincset érő barát.
Az Arccal a család felé program pedig remélem, hogy soha nem valósul meg, ahogy eredetileg tervezte az elnök. Abban Sam-nek mindenképp igaza volt, hogy hatalmas hülyeség lenne.

Én ezt a két részes sorozatot bátran ajánlom mindenkinek, kortól függetlenül: fiatalabbaknak azért, mert érdekes kis tanulságot (és megnyugtatást szolgáltathat, hogy nem vagy egyedül a pánikoddal például) mondhat; a felnőtteknek azért, hogy rájöjjenek: jézusom, én is ilyen voltam!

Dixy05 P>!
Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány 2.

Ahogyan az első rész újraolvasása után megállapítottam, én ezt a sorozatot már tiniként olvastam és meg is szerettem. A második kötetben kicsit több volt a huzavona és néha már túlzásnak is éreztem bizonyos részeket, de rájöttem, hogy a tinédzserek élete bizony ilyen. Hiszen saját magam is megtapasztaltam azokat a problémákat, amikkel Sam szembesült, sőt valamennyien átéltük ezeket. David maga volt az eszményi barát, Sam minden kis butaságát nagyszerűen kezelte. Aranyosak voltak ahogy együtt bénáztak. Sajnálom, hogy több részt nem írt Cabot ehhez a sorozathoz. Jó lett volna pár év távlatából megnézni hogyan alakul a szereplők élete. Mindenesetre én szerettem, továbbra is a kedvencem marad mindkét kötet.

Cheril>!
Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány 2.

Őszintén szólva az első résznek köszönhetően a könyv rabja lettem, de ugyanígy az írónőé is. Véleményem szerint a legtöbb sorozat első része a legjobb. Ez itt is érvényes. Az első rész sokkal jobban tetszett, de én ezt a részt is szerettem.
Sam karaktere eléggé megváltozott, mondhatni felnőtt. David szintén.

abstractelf>!
Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány 2.

Remek folytatása egy remek kis könyvnek. Imádtam visszatérni ebbe a világba.

szangi P>!
Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány 2.

Sokkal szórakoztatóbb volt számomra mint az első rész, pedig 25x huszonötször!!! igen, számoltam írja le, hogy „meg minden”. Egy idő után ez idegesítő. A második „meg minden” után.

Destinee>!
Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány 2.

Kellemes olvasmány volt. Nem igazán hasonlított az első könyvhöz, ugye egészen más témára épül.
Sam érettebb lett, főleg a kötet végére sokkal felnőttesebb gondolkodású lett. Persze meg tudom érteni, miért rezelt be David egy-két elejtett szavától, de valahogy végig éreztem, hogy ez az egész egy nagy félreértés lesz, és tök felesleges paráznia. Mégis örülök, hogy egy ilyen tizenévesen számára fontos kérdés áll a középpontban, mint az első szex. Ezzel kapcsolatban pedig Lucy-t ismerem el a kedvenc szereplőmmé – persze David egy másik kategóriában szintén első helyezett. :P
Örülök, hogy elolvastam a sorozatot, és ezáltal megismertem és megszerettem Meg Cabotot. :)

Anda1213>!
Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány 2.

Még mindig megérdemli az 5 csillagot. Azért felnőtt fejjel már nem olyan érzéssel töltött el mint régen. De jó volt elolvasni és felidézni akkor mit is gondoltam és éreztem. :) Jó volt nosztalgiázni. :)

Kir>!
Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány 2.

Szupi konyv,Sam pont olyan mint a mai lanyok,es majdhogynem valosaghu problemakkal kuzd(ugyebar kinek van ojan mazlija hogy oszejojon az elnok fiaval aki ultracuki?Orult vigyor…leheteltlen!).Rengeteget mosojogtam az egeszen tok cuki volt ennyit tudok mondani :D

Hajnalcsillag>!
Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány 2.

Sokkal jobban tetszett, mint az első rész újraolvasása, biztos azért is, mert ez már nem annyiranagyonnagyonnagyon tinis. Csak kicsit. Nagyon. Mindenesetre már nagyon rég volt, amikor először olvastam, de úgy elröppent az a tíz év, hogy eszméletlen. Alig történt azóta valami, és mégis annyi minden történt. Nem tudom, ha ma olvastam volna először és most 17 éves lennék, akkor mennyire lenne aktuális…


Népszerű idézetek

Aravis>!

A festészet olyan, mintha házat építenél, […]. Nem kezdheted azzal, hogy fellógatod a függönyöket. Először az alapokat kell felhúznod.

159. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Susan Boone
Szelén>!

– Tudod – tettem hozzá zavartan –, hogy az a fickó, aki a Monte Cristo grófját játszotta, Jézust alakította abban a filmben, amit Mel Gibson rendezett?
Most végre Lucyra került a sor, hogy megdöbbenjen.
– Nem!
– De, de, bizony. Úgyhogy, ha azt vesszük, minden alkalommal a fürdőkádban te…
– KI NE MONDD! – kiáltott rám Lucy.

142-143. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucy Madison · Sam Madison
Aravis>!

– Miért? – kérdeztem vissza.
Ez mindig biztonságos válasz, gyakorlatilag bármilyen alkalomra.

161. oldal

Aravis>!

Nem ítélhetsz meg mindenkit a kinézete alapján. A csúnya emberek is lehetnek belülről szépek. És fordítva: szép emberek is lehetnek belülről rondák.

111. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sam Madison
sarafanni6>!

A szerelem azt jelenti… hogy képes vagy várni.

janka0416>!

Annyira nem számítottam rá – mármint, hogy megszólal a telefonom, meg minden, mert még mindig nem szoktam hozzá teljesen –, hogy ijedtemben felsikoltottam, mire Rebecca odalentről, a szobájából felkiabált:
– Légy szíves, Sam! Igen fontos stádiumban tartok épp a lárvák boncolásában!
Amiről szívem szerint inkább nem akartam volna tudni.

95-96. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rebecca Madison
szabszev>!

– Szerintem jól nézel ki – hozta meg az ítéletet a hajamról Rebecca.
– Tényleg? – kedvem lett volna megcsókolni ezért. Amíg hozzá nem tette:
– Aha. Épp, mint Jeanne D’Arc. Na, nem mintha bárkinek lenne róla fogalma, milyen is volt Jeanne D’Arc valójában, mivel összesen egy kép maradt fenn róla, az, amelyet akkor firkálgatott valaki a bírósági per jegyzőkönyvének margójára, amikor boszorkányságért halálra ítélték. De valahogy úgy nézel ki. Úgy értem, mint az a krikszkraksz.

Kapcsolódó szócikkek: Jeanne d’Arc / Szent Johanna
Delena>!

A család olyan… mint egy ház. Először alapokra van szükség, mielőtt elkezdjük a dekorációt.

181. oldal

Inimma>!

A tíz legfőbb dolog, amit valószínűleg nem tudsz Camp Davidről:

10. Camp David a Fehér Háztól körülbelül 112 kilométerre található a marylandi Catoctin-hegységben. 1942-ben hozták létre abból a célból, hogy nyáron az elnök oda járhasson pihenni és szórakozni, távol a tikkasztó washingtoni hőségtől és a fullasztóan párás levegőtől.

9. Franklin Delano Roosevelt Shangri-Lanak nevezte el a helyet James Hilton romantikus regényében, az Eltűnt horizontban szereplő misztikus hegyi királyság után.

8. 1953-ban Eisenhower elnök adta neki a Camp David nevet, az unokája, David tiszteletére.

7. Az üdülőhelyet a haditengerészet üzemelteti, és a biztonságát a Washingtoni Haditengerészeti Laktanyából kiküldött egységek garantálják.

6. Camp David vendégeit uszoda, gyakorló és versenygolf-pálya, teniszezési és lovaglási lehetőség, valamint tornaterem várja.

5. Camp David egy főépület körül elhelyezkedő sok kis házikóból áll. amelyeket el is neveztek: Som, Juhar, Magyal, Nyír. Rózsabimbó. Az elnöki épület neve Nyárfa-kunyhó.

4. Camp David számos történelmi jelentőségű nemzetközi találkozónak volt a színtere. A második világháború alatt Franklin Roosevelt, az Egyesült Államok elnöke és a brit miniszterelnök, Winston Churchill itt szervezték meg a szövetséges hatalmak európai invázióját.

3. Számos történelmi esemény zajlott az elnöki épületben, a normandiai partraszállás megtervezésétől kezdve az Eisenhower-Hruscsov találkozókig, a kubai rakétaválság idején a Disznó-öböl akcióval kapcsolatos megbeszélések, stratégiai ülések a vietnami háború alatt, és még sok más olyan esemény, amelyen külföldi méltóságok és vendégek is részt vettek.

2. Jimmy Carter elnök ezt a helyet választotta a közel-keleti vezetőkkel folytatott megbeszélések helyszínéül, amely tárgyalások eredményeképpen megszületett a Camp David-i Békeegyezmény Izrael és Egyiptom között.

És a legeslegfőbb dolog, amit valószínűleg nem tudsz Camp Davidról:

1. Úgy tűnik, ez lesz az a hely, ahol én, Samantha Madison, életemben először ágyba bújok a barátommal.

Valószínűleg.

12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Camp David · Shangri-la
Delena>!

Ha a családok egysége meggyengül, az egész ország alapjaiban inog meg. És én most azért jöttem el önökhöz, mert attól félek, az amerikai családok veszélybe kerültek…, és nemcsak anyagi okok miatt, hanem mert a kommunikációval akadnak alapvető problémák. Én megértem, mekkora nyomás nehezedik a mai szülőkre, akik keményen dolgoznak, hogy biztosítsák gyermekeiknek azokat az előnyöket, amelyeket ők esetleg nem élvezhettek fiatalkorukban. De azt is érzem, hogy ezeknek a szülőknek szükségük lenne rá, hogy több időt tölthessenek el tartalmasan a gyerekeikkel – nemcsak annyira, hogy elmenjenek szurkolni a focimeccseikre, vagy segítsenek nekik a házi feladatukban, hanem olyan időre, amikor beszélgethetnek velük…, hogy megnyíljanak a kommunikációs csatornák szülők és gyerekek között.

175. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kiera Cass: The One – Az Igazi
Patrick Ness: Háború a békéért
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca
Gayle Forman: Hová tűntél?
Robin LaFevers: Sötét diadal
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Jean Webster: Kedves Ellenségem!
Rachel Vincent: Halott lelkek
Dan Wells: Fragments – Töredékek