Ébredés (Elhagyatva 3.) 58 csillagozás

Meg Cabot: Ébredés

A tizenhét esztendős Pierce Oliviera tudta jól, ha elfogadja John Hayden szerelmét, mindörökre azon a helyen lesz kénytelen élni, amelytől mindig is a legjobban rettegetett: az alvilágban. Megérte azonban az áldozat, hiszen immár örökké együtt lehet azzal a fiúval, akit szívéből szeret.

Ám boldogsága – és biztonsága – most nagy veszélybe kerül még a holtak birodalmában is, hiszen a Fúriák felfedezték, hogy John megszegte az alvilág egyik legszigorúbb törvényét: életre keltett egy emberi lelket.

Ha nem áll helyre ismét az egyensúly élet és halál között, a Fúriák haragja menthetetlenül elsöpri nem csupán az alvilágot, hanem Pierce egykori otthonát is a Földön… Csupán egy módon állhatják útját a pusztulásnak: valakinek meg kell halnia.

Eredeti mű: Meg Cabot: Awaken

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ciceró, Budapest, 2014
404 oldal · ISBN: 9789635398775 · Fordította: Robin Edina

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

John Hayden · Pierce Oliviera · Alexander Cabrero (Alex) · Christopher Cabrero · Kayla Rivera · Richard Smith


Kedvencelte 8

Most olvassa 6

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 38


Kiemelt értékelések

>!
Lunèa_Charlotté
Meg Cabot: Ébredés

Már egy jó ideje vártam, hogy végre olvashassam, de nem gondoltam volna, hogy egyben a polcomat is fogja díszíteni *-* Egy olyan álom vált egyben valóra, amiről még álmodni se mertem!
Maga a történet… hogy is mondjam , kezdte felvenni az első rész hangulatát. A második rész szerintem nem lett olyan jó és az első rész még mindig a kedvenceim között van… ez olyan a kettő között van.
Először is Pirce fejlődött egy kicsikét, habár azt a sok megható könnyet ,már én könnyeztem meg, hogy az már sok. John, pedig… Te jó ég! Ezt szerintem elrabolták az ufók! viccelődött, mosolygott és wow… ledöbbentem tőle. Volt egyes szereplő akik nagyon sokat változtak. És tele volt olyan helyzetekkel, amikre számítottál… komolyan! Mégis úgy mosolyogtál rajtuk, mint a hülye. :P
Minden esetre, nekem tetszett! :D És ahogy elolvastam a köszönetnyilvánítást, lehetséges, hogy még lesz egy folytatás is. *-* *——--*

>!
Démonika
Meg Cabot: Ébredés

Basszus! Véletlen befejeztem!
( nem akartam csak picikét beleolvasni…. -_– hát na most már mindegy…)
Iszonyatosan fáj a szívem, hogy vége, a könyv minden idegesítő hibája ellenére hiányozni fog. És fáj, hogy el kell búcsúznom a sorozattól ( na és Johntól aki az első „ könyves szerelmem volt”.)
A könyv olvasása közben egyfolytában ez a dal szólt a fejemben: https://www.youtube.com/watch…

Ez a rész határozottan jobb volt mint az előző amire nagyon-nagyon mérges voltam.
Pierce karaktere sokat fejlődött, néhol még mindig idegesített. De határozottan jót tett neki, az alvilág társ góréjává válása. :) ( na meg az az ostor amit e kezébe nyomtak! ;) ..)
Johnt még mindig imádom, kár, hogy nem szerepelt többet… Mindig vártam mikor bukkan fel az ő „sziporkázó” viharos modorával!
A többieket is megkedveltem, bár jobban tetszett a könyv amikor még kevés szereplő volt benne.
A könyv még mindig olvasmányos, ez látszik abból is, hogy csak bele akartam pillantani, és lám mí hamar befejeztem.
Viszont a történet vezetésével még mindig akad gondom.
Cabottal nem hiszem, hogy jó barátok leszünk. Több könyvét nem hiszem, hogy el fogom olvasni… ( Ezt is csak az én kedvenc szereplőm miatt tettem.)
Egyszerűen nem… olvasmányosan ír és jól elképzelhetően, de, hogy mondjam….
Először is TÚL sok szappanoperát néz ebben biztos vagyok! Mert mindig a legrosszabb helyzetekben kezd el érzelgős jeleneteket gyártani. És az egész sorozat tele van családi / baráti / és szerelmi drámákkal amiknek szintén semmi értelmét nem látom, egy ilyen sítlusú könyvben…. ://
Túlságosan ragaszkodik az egy szálas vonalvezetéshez, ezáltal a „meglepetések” és fordulatok 80% – Az első pár fejezettől kezdve, könnyen kitalálhatóak voltak.
Azért is mérges vagyok az írónőre mert soha nem a FONTOS vonalat ragadja meg, hanem a mellékszálat.
Ahogy az előző részeknél úgy itt is túl sok volt a rizsa, a hum-buk, az érzelmi kínlódások, totojázások.
Én személy szerint sokkal kíváncsibb lettem volna arra, hogyan alakul John, Pierce és a többiek élete / sorsa az alvilágban… mint arra ami ehelyett történt. Nem azt mondom, így is jó volt… de ha csak a könyv fele megy el azzal amivel… és a többi az alvilági életről és az ottani harcokról szólt volna, sokkal de sokkal jobban élveztem volna. De hát ez van, az írónő így találta ki… ezen nem lehet változtatni.

A végén lévő cukormáz, túl édes volt…. persze kellett ám a boldog vég, hogy „kicsi” szívem nyugtot legyen… de ezért nem ennyire.

Ui: bízom abban, hogy lesz majd valamikor folytatás annak ellenére, hogy ez trilógia, mivel a vége részben nyitottan maradt, hogy bármikor folytatni lehessen és persze a köszönetnyilvánításban elhangzott szavak is eléggé bíztatóan hangzottak… :)

ÜDV: Néked alvilág, és annak a szörnyű helynek lakosai. Remélem mind megtaláltátok amit kerestetek és egy jobb „élet” vár ott majd rátok.! :)

>!
Skeletrino P
Meg Cabot: Ébredés

Nagyjából ugyanazt mondhatom, mint az előző résznél. Egynek elment, de semmi különös. Ami még mindig nagyon tetszett, az a humor. Mindig akkor és az mondta a poént, akinek kell, és pont úgy ahogyan kell. Jókat kuncogtam. Egyébként pedig úgy éreztem magam olvasás közben, mintha a Scooby-Doo egyik részét néztem volna. :)

>!
nadetti P
Meg Cabot: Ébredés

Eljutottam idáig is, és meglepően gyorsan befejeztem ahhoz képest, hogy az előző két kötet nem lett a kedvencem.
Tudjátok, miért?
Mert ez jó volt!
IGEN! Végre! Annyira vártam, hogy normális befejezést kapjon a kesze-kusza történet. Hogy Meg végre valami értelmet is vigyen a sok-sok értelmetlen cselekményszálba, a furcsa kapcsolatok Mekkájába. Ami szépséghibát a történetben időközben találtam, (nagyjából mind) megoldódott a végére, szóval (szinte) maradéktalanul elégedett lehettem.
A fülszöveg kicsit csalóka, mert tulajdonképpen a szereplők nem tudják, miért happens sh*t, csak tudják, hogy történik, és meg akarják akadályozni. Szó sem volt ilyesmikről, amiket ott összehordanak. Tehát:
Ebben a kötetben Pierce szinte mindent felad földi életéből azért, hogy az alvilágot, s annak lakóit megmentse, ÉS hogy ezt megtehesse, Isla Huesoson is rendet kell teremtenie. Furcsa, rég nem látott ismerősök, és új barátok is felbukkannak, akik segítségére lesznek ebben a veszélyes küldetésben. Hát nem csodás?
… Egy kicsit az. Csak azt nem értem, Pierce hogy nem jött rá, hogy spoiler
Öt csillagot természetesen nem tudok adni rá, tekintve a múltamat az előző két kötettel, de Meg visszaszerezte a bennem élő tízéves belé vetett, szóval ennyit bátran megérdemel.

>!
Zizifalva
Meg Cabot: Ébredés

Az a baj, hogy már annyira hozzászoktam Cabot stílusához, hogy emiatt nem tudok levonni egy (fél) csillagot se… Különben is szeretem, ahogy ír, mert ki tudok kapcsolni, és egyszerűen csak sodródni a történettel. Na, persze az sem mellékes, hogy gyakorlatilag az ő könyvein nőttem fel.
Szerintem a három rész közül ennek van a legjobb borítója hiába, hogy John jobban hasonlít a tesitanáromra, mint arra, ahogy én elképzeltem őt. Soha nem voltam oda a rózsaszínért, de ez kivételesen tetszik.
Pierce hozta a formáját, bár most kevesebbszer éreztem késztetést arra, hogy nekimenjek egy habverővel. Kicsit normálisabbnak tűnik, mint eddig (bár lehet, hogy ez csak a korai időpont miatt van, mert fejben még félig alszom). Johnt a „halál metál gót sörényével” nem lehet nem szeretni, ráadásul most még poénkodott is… Hihetetlen. :D Alexet meg imádom, elképesztő fazon.
Annak ellenére, hogy a történet kifejezetten a Cabotra jellemző, „gondolkozz kicsit, fiam, nem olyan nehéz követni” gondolatmenetre épül, nekem tetszett. Mostanában már nem vagyok annyira a görög-római mitológia rajongója, inkább áttértem az északiakra, de ez a könyv még mindig tudott újat mutatni nekem. Pedig a Percy Jackson végén mindig elolvasom a jegyzeteket. Az részletkérdés, hogy Thanatoszt az utolsó oldalakig Tantalosznak olvastam.
Az is a könyv számlájára írható, hogy megismertem az egyik legjobb barátomat, így egy kicsit nehéz elengednem a történetet és a szereplőket. Emlékszem, amikor még csak álom volt, hogy ezt valaha elolvashatom, most pedig vége. Bár az az utószó… :)
Mindent összevetve szerintem kellemes olvasmány, és be kell vallanom, én szinte végigvihogtam az egészet. Kísérőzenének ezt tudnám javasolni (nekem végig ez dübörgött a fejemben): http://m.youtube.com/watch…
Meg Cabotnak pedig köszönöm!

>!
kte
Meg Cabot: Ébredés

Gyönyörű a borító, bár másképp képzeltem el a szereplőket. Igazából a sorozat minden részének különleges hangulatú és a témához illő borítója van.
A fülszöveg egy része hibás, nekem nem derült ki egyértelműen a könyvből, hogy a zűröket az okozta, hogy „életre keltettek egy emberi lelket” és az sem, hogy „valakinek meg kell halnia”. Az eredeti, angol nyelvű fülszövegben nem is találtam ilyen részeket.
A beltartalom jellegzetesen Cabot-os, de mégsem a megszokott. Olvastatja magát, édes és vicces, ahogy megszoktam, de vannak benne logikátlanságok, amelyek egy más műfajú könyvnél pl. Esküvő olasz módra nem tűnnek fel, itt viszont igen. A történetvezetés helyenként kaotikus, összességében azonban így is tetszett.

>!
Beatrice8
Meg Cabot: Ébredés

Egyáltalán nem ilyenre számítottam de most sem csalódtam Meg Cabotban.
Amikor megláttam a hátoldalát azt hittem,hogy szellem vagy valami természetfeletti erőnek köszönheti visszatérését, de nem csak simán újra élesztették(kis túlzás).
Gyorsan kellett kiolvasnom, hogy visszaadhassam, de az hogy kb 8 óra alatt kiolvastam az első részt és ez se marat el mögötte nagyon a 2. résszel együttt, még engem is meglepett. Teljesen letehetetlen, pörgős, olvastattja magát, romantikus, izgalmas és vicces.
Egyetlen negatívuma,hogy százszor leírják ugyanazokat a történeteket újra és újra. Ajánlom azoknak akik szeretik a kicsit sötétebb hangulatú fantasykat . A 2. résztől pedig azoknak akik szeretik a romantikus könyveket is.

>!
Hajnalcsillag
Meg Cabot: Ébredés

A legizgalmasabb és legcselekménydúsabb része a sorozatnak. Nagyon tetszett, igazi Meg Cabot könyvecske volt ez, amely a leginkább közelítette meg a Mediátor sorozatot. Bár John azért nem lett az „álompasim”, nem úgy mint Jesse…

>!
Laura_Bakos 
Meg Cabot: Ébredés

Ajaj!
Ebben aztán tényleg volt minden.
Pierce Oliviera és John Hayden kedvencek számomra. Előbbi ebben a részben vált kedvencé nekem, utóbbi az elejétől fogva, bár voltak kisebb nézeteltéréseim a karakterével, attól még igazi álompasi, helyesbítve számomra az lett.
A borító szerintem nagyon szép, bár a második részé kicsivel jobban bejött, azért ez is tetszetős.
A cselekmény maximálisan jó volt. Imádtam :D

>!
krisztina131
Meg Cabot: Ébredés

Meg Cabot kamaszkorom kedvenc írónője volt. Mindig is azon a véleményen voltam, hogy a legjobb írok közé tartozik, akiket olvastam. Ezt a véleményemet, még mindig fenntartom, viszont be kellett látnom, hogy mostanra kinőttem a könyveiből.
Pierce és John története izgalmas, jól felépített, a szereplők sokszínűek, érdekesek. Meg Cabot stílusa, az Meg Cabot stílusa, imádom! Ugyanakkor már korántsem ragadott magával annyira a könyv, mintha 14-16 éves koromban olvastam volna.


Népszerű idézetek

>!
Lunèa_Charlotté

Egyetlen szempillantás alatt bármi megtörténhet.
Egy, kettő, három.
Lehunyom a szememet.
Egy lány találkozik egy fiúval, akinek a szíve csupa szomorúság és vágyódás. A fiú egy másik világba ragadja magával a lányt, egy sötét világba, ahonnan elmondása szerint nincs többé menekvés.

381. oldal 30. fejezet

>!
Démonika

– Szeretnék nyílt lapokkal játszani – mondta. – Tudok gondoskodni rólad.
– Igen – bólintottam. – Nem ez a baj. Különben is, egy földalatti barlangban laksz..
– Egy kastélyban lakom, ami történetesen egy földalatti barlangban van.

>!
Tamee

– Szeretlek, de igen gyakran fogalmam sincs, miről beszélsz.
– Az érzés kölcsönös – biztosítottam.

400. oldal

>!
Tamee

Valóban szükségünk van néhanapján viharokra, hogy eltakarítsák a száraz saspáfrányt, és új virágok sarjadhassanak a helyében. S természetesen napra is szükségünk van, hogy sugaraival beragyogja az új virágokat, amelyek a vihar nélkül sosem bonthatták volna ki szirmaikat.

385-386. oldal

>!
Démonika

A félelem nem is olyan rossz dolog, ha nagyobb óvatosságra inti az embereket, mit tegyenek és mondjanak.

257. oldal

>!
Démonika

– Mondd, hogy szeretsz!
– Nem – vágtam rá. Nehezen tudtam csak nyugalmat parancsolni a hangomra, de elhatároztam, hogy nem fogok darabokra hullani a szeme láttára. Úgy véltem, egy valamire való hitves megőrizné a lélekerejét.
John mosolya egycsapásra elhalványult, arcára bizonytalanság fellege borult.
– Nem? Úgy érted, hogy nem; nem szeretsz? Vagy nem; nem mondod?
– Úgy értem, nem, nem mondom. Tudod így legalább nem tehetsz semmiféle ostobaságot, például feláldozod magad értünk, vagy ilyesmi. Vissza kell jönnöd, hogy megtudd, hogyan érzek valójában irántad….

69-70. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Hayden · Pierce Oliviera
>!
Démonika

A nagy hatalom egyben nagy felelősséggel is jár.

337. oldal

>!
Dorczy

– Thanatosz – mondta Mr. Smith. – A halál görög megszemélyesítője.
A fényképre meredtem.
– Ez csak egy kölyök.
– Hát, igen. Tényleg annak látszik. A rómaiak a sötét éjszaka gyermekének tekintették. Állítólag a nap sem merte érinteni a sugaraival. Ez a kölyök azonban, amint maga nevezte, egész hadseregeket pusztított el a kardja egyetlen csapásával. Egyetlen gondolatot sem pazarolt az áldozataira. Azt is mondják, hogy nem lakott szívében sem irgalom, sem bűnbánat, sem lélek.
– Más szóval – jegyeztem meg –, tipikus tini srác volt.

173. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pierce Oliviera
>!
Tamee

Fura dolgok a szabályok. Néha hatalmasat tévednek. A szabályok szerint a családtagok soha nem akarhatnak rosszat egymásnak; senki sem bántaná a másikat.

7. oldal

>!
kkata76 P

– Egy Farah Endicott nevezetű személy sürgősen igényt tart a társaságára – jegyezte meg szárazon a kijelzőre pillantva. – Úgy tűnik, bulit tartanak, és sajnálatos módon maga lemarad róla. Egy igen illetlen képet is mellékelt az üzenethez. Bocsásson meg, amiért kíváncsiskodtam, de az ifjú hölgy rendkívül nagy betűméretet használ, és teletűzdeli az üzeneteit mindenféle jellel, amelyet a maguk generációja, azt hiszem, emotikonnak nevez, az én generációm pedig a személyes kommunikációra való teljes képtelenségnek.

177. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Tonya Hurley: Vágyakozás
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Cassandra Clare: A hercegnő
Jennifer A. Nielsen: The Shadow Throne – Az Árnytrón
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Richelle Mead: A halál csókja