Az ​a balfék Tommy Sullivan 177 csillagozás

Meg Cabot: Az a balfék Tommy Sullivan

Katie Ellison kettős életet él – egyszerre két barátot tart, indul a Kahogok Királynője szépségversenyen, pedig kifejezetten utálja a kahogot (egy kagylófélét), ráadásul soha, senkinek nem vallotta be, ki írta festékszóróval a helyi középiskola tornatermének falára, hogy Tommy Sullivan egy balfék.
Katie mégis biztos benne, hogy az élete tökéletes -egészen addig, amíg váratlanul újra fel nem bukkan Tommy Sullivan. Mert Tommy rejtélyes módon Katie összes kis titkát felfedezi, sőt, úgy tűnik, hamarosan a rettenetes igazságra is fény derül. Katie utolsó középiskolás évének lőttek… de akkor miért olyan boldog mégis?

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tök jó könyvek Ciceró

>!
Ciceró, Budapest, 2008
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635396269 · Fordította: Polgár Anita

Enciklopédia 2


Kedvencelte 22

Most olvassa 7

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Csakegyolvasólány P>!
Meg Cabot: Az a balfék Tommy Sullivan

Kedves, aranyos történet volt. Tipikus tini könyv, de Katie kicsit az agyamra ment. Sok badarságot csinált, és nem tudott dönteni, hogy kit szeressen. Vagyis nekem az elején ez jött le. De aztán jött Tommy. Nagyon bírtam az ő karakterét. Tommy volt az a személy, aki felrázta Katie-t ebből az állapotból.
Ez volt az első könyvem Meg Cabotból és szerintem nem is az utolsó. :)

rafaelo0824>!
Meg Cabot: Az a balfék Tommy Sullivan

Nem emlékeztem erre a könyvre, de most kiolvasva rájöttem, hogy azért, mert nem sok története van, amire emlékezni kellene. Tommy Sullivan visszatér, és a könyv végéig alig tudunk arról valamit, miért is kellett elmennie és miért jött vissza. Katie meg egy idegbajos kavarógép. Eastport és a Kahogok tetszettek, de túl kevés volt, nem éreztem, hogy elmerülnénk a sztoriban, csak a felszínét kapargatta meg Katie, amikor jól megmondta a magáét. És ennyi az egész. Csalódás számomra ez a könyv emiatt, rövid és kicsit unalmas, alig lehet szórakozni rajta, bár amikor Katie a testvére szőreit tépkedi az sírva röhögős jelenet. Csak kevés.

Delena>!
Meg Cabot: Az a balfék Tommy Sullivan

Örülök, hogy Katie a mű végére megtalálta Önmagát, persze hála Tommynak, aki rávilágította a valódi lényére, önmagára. Azért jó, hogy a végén kiderült minden és persze ez a mű is happy enddel végződött :)

Reika>!
Meg Cabot: Az a balfék Tommy Sullivan

Szeretem én ezt a történetet is, de így újraolvasva kicsit mintha vesztett volna varázsából, amiért szomorú vagyok. Katie volt a mélypont, pedig eddig nem volt vele bajom. Nem utáltam, de ha a valóságba ismernék valakit, aki hozzá hasonló, na, az a személy nem lenne a barátom. Bár a végén az őszinteségi rohama szimpatikusabbá tette. A szeretet örvend az igazságnak. :D Viszont Tommyt változatlanul imádom. Olyan aranyos, hiába balfék. Vagy talán pont azért. :)

FreeBird>!
Meg Cabot: Az a balfék Tommy Sullivan

Időnként kissé repetatív, mégis kellemes limonádé, szeleburdi főhőssel, Meg Cabot módra :)

Biusss>!
Meg Cabot: Az a balfék Tommy Sullivan

Imádom Meg Cabotot, de elfelejtettem, hogy mennyire is, mert régen olvastam tőle.
Nem lehet elégszer elmondani, imádtam ezt a könyvét is, szerintem nagyon tanulságos volt, én nem tartom elcsépelt sztorinak, sokat lehet belőle tanulni, elgondolkoztat, és bírtam Katie-t is, habár két barátot tartani eléggé gáz! Akkor is kedvenc!

saxomusic>!
Meg Cabot: Az a balfék Tommy Sullivan

Kedvenc karakter: –
A történet: 5/5
A karakterek: 5/5
A borító: 5/4

Nymphadora>!
Meg Cabot: Az a balfék Tommy Sullivan

Kicsit zavaró volt ez a több pasi dolog, de ettől eltekintve nagyon tetszett. Meg jók voltak ezek az itt-ott elejtett poénok is.:)

Évi112>!
Meg Cabot: Az a balfék Tommy Sullivan

Ez volt a második találkozásom Meg Cabottal, és megint nagyon élveztem, annak ellenére is, hogy igazából egyik szereplő sem volt különösebben szimpatikus. (Na jó, kivéve talán Tommyt, ő egészen rendben volt.)


Népszerű idézetek

Zsizsike>!

Nem elég, hogy a jelek szerint állandó bérlete van a szívemhez, még a tudatalattimba is befészkelte magát.

176. oldal

FruzsinaRacz>!

Muszáj lesz valahogy nyilvántartani a hazugságaimat. Majd csinálok egy táblázatot. Még szerencse, hogy ismerem a Power Pointot.

193. oldal

1 hozzászólás
Cheril>!

Az igazság, az készteti az embereket néha ellenkezésre.

81. oldal

Iloonka>!

– Úgy is szerethetsz valamit, hogy közben bizonyos dolgokat utálsz benne – mondta Tommy.

Cheril>!

Tudom, tudom. El kéne felejtenem a férfiakat. Vajon az episzkopális egyház tagjai lehetnek apácák?

108. oldal

Reika>!

Nagyon jól tudod, hogy nem bírok ellenállni egyetlen fickónak se a parkolóban.

Iloonka>!

– Annyira sajnálom, ami történt – folytattam. Tudtam, hogy újra találkozunk majd – csak azt nem, hogy ilyen hamar. Úgyhogy gyakorlatilag egész éjjel ébren voltam, és azt gyakoroltam, mit mondok majd neki. – Annyira ostoba voltam. Nem is tudom, miért.
– Nem te voltál az – vágott közbe Tommy határozottan. Rábámultam. Gyakorláskor egyáltalán nem ezt mondta.
– Tessék?
– Nem te fújtad be festékszóróval azt a falat, Katie – folytatta ugyanolyan határozottan. – Tudom, hogy nem te voltál az.
Na várjunk csak. Tessék? Gyakorláskor egyáltalán nem ezt mondta

Cheril>!

Én. Vagy Ők. Ezt mondta Tommy.
Végül is mindig ez volt a lényeg, nem igaz?

194. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tommy Sullivan
FruzsinaRacz>!

Ráadásul Jenna A pusztító című filmből ad majd elő egy Denis Leary-monológot – arról, hogy mindenkinek joga van szivarozni a nemdohányzó helyiségben, meg meztelenül rohangálni a városban, zöldre mázolt farokkal –, és a zsűri ezt biztos nem díjazza; ők inkább a majorett-lányokat szeretik, nem a szociális anarchiát népszerűsítő résztvevőket.

FruzsinaRacz>!

Én nem gyantáztatom a lábamat, mert még egy tisztának látszó kozmetikában is nagy a bakteriális fertőzés veszélye. Én maradok a jó öreg, megbízható borotvámnál.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Dessen: Altatódal
Whitney G.: Barátod: Carter
Leiner Laura: Remek!
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár
Rick Riordan: Neptunus fia
Kasie West: A távolság relatív
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: Bízz bennem
Leiner Laura: Ég veled