Átlagméret ​nem akadály (Heather Wells rejtélyes esetei 1.) 196 csillagozás

Meg Cabot: Átlagméret nem akadály

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Heather Wells, az egykori tini popsztár, miután szakított vőlegényével és énekesi karrierjével is – valamint fölszedett néhány kilót –, új életet kezd a New York-i Főiskola Diákotthonában az igazgató asszisztenseként. Ám amikor a kollégiumban holtan találnak egy diáklányt a liftaknában, Heather ismét reflektorfénybe kerül – ráadásul volt vőlegényének jóképű öccse, Heather átmeneti szállásadója, Jordan segítségével, aki egyszersmind magánnyomozó.

A világsikerű, A neveletlen hercegnő naplója szerzőjének új sorozata ezúttal a felnőtt olvasóknak kínál izgalmat, feszültséget, könnyed szórakozást.

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Ciceró, Budapest, 2006
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635395647 · Fordította: Lacza Katalin

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Cooper Cartwright · Heather Wells · Jordan Cartwright


Kedvencelte 15

Most olvassa 8

Várólistára tette 73

Kívánságlistára tette 32

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály

A legelső könyv, amit olvastam épp egy Meg Cabot könyv volt, így nosztalgikus volt visszatérni hozzá :)

Tetszett a történet, eseménydús és néhol izgalmas volt, bár a gyilkos kiléte spoiler egyértelmű volt. Hatalmas pozitívum szerintem, hogy az írónő nem sieti el Heather és Cooper kapcsolatát és a viharos-szakításokkal teli sorozat helyett egy lassan alakuló, bizalomra épülő szerelmi szál mellett döntött. Ami pedig a legjobb fordulat az egész könyv során, hogy spoiler.
Viszont volt pár negatív dolog is, ami miatt végül csak négy csillagot adtam. Bár a humor nagyon jó, olykor azért előfordult, hogy túlzóvá vált spoiler. Heather háttértörténete se nagyon tetszett, ez a pénz nélküli letűnt popsztár túlságosan amerikaias és klisés húzás volt. Amivel pedig a legnagyobb gondom volt, hogy spoiler.
Egyáltalán nem tökéletes krimi, de ötletes a helyszín, viccesek a párbeszédek, és van egy eredeti megcabotos hangulata az egésznek, amiért összességében pozitív élményként könyveltem el.

nypiro P>!
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály

Első olvasás az írónőtől. Kicsit tartottam tőle, hogy a Neveletlen hercegnő stílust kapom majd de szerencsére nem. (abból 1-2 részt láttam tv-ben, elég is volt)

Heather az exe testvérénél lakik, közben pedig egy Kollégiumban irodai alkalmazott. Haléleset történik, ami gyanús lesz neki. Majd mégegy és innen nincs megállás számára. Rendkívül vicces mindezek ellenére, jól szórakoztam rajta. Még az is tetszett, hogy rendkívül abszurd helyzet némelyik (pl az énekverseny), de pont ezért tetszett.
Szurkolok Heather és Jordannak, hogy összejöjjenek :)

>!
Ciceró, Budapest, 2006
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635395647 · Fordította: Lacza Katalin
l_moni>!
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály

Nem volt rossz de nem is az igazi.
Kicsit untam, kicsit idegesített Haether.
Nem értem, hogy mit miért csinál.
Az oké, hogy gyanúsak a halálesetek és nyomozni kezd, de szörnyen naivnak és butának állította be az írónő.
Remélem a többi részben ez nem így lesz.
A nyomozás érdekes volt :) Cooper meg elég figyelemfelkeltő szereplő, érdekel mi lesz velük.

mcborzaska>!
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály

Meg Cabot tini korom kedvenc írónője. A mai napig szeretem nosztalgiából levenni a polcról a könyveit. Könnyed krimi sok humorral fűszerezve, könnyen szerethető karakterekkel. Egy dolog zavart végig, hogy Heather mindenkit kijavít, hogy nem kollégium, hanem diákotthon…

1 hozzászólás
KittyKaty>!
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály

A legelső könyveim, sok Meg Cabot könyv volt, így nosztalgikus volt olvasni újra tőle. Kicsit már bánnom, hogy ezt a könyvet akkor nem olvastam talán akkor jobban tetszett volna mint most. Maga a történet tetszett, eseménydús és helyenként izgalmas volt.
A humor nagyon jó, néhol már már túlzás is volt. Egyáltalán nem tökéletes krimi, de viccesek a párbeszédek. Illetve volt ami külön jó volt benne: Cooper és Heather kapcsolata nagyon jól lett felépítve.

ieszti>!
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály

Nem tudtam mire is számítsak ennél a könyvnél, Meg Cabottól olvastam már, de eddig csak ifjúsági könyveket. Egyszer csak a kezembe került ez a könyv, gondoltam mért ne. Nem bántam meg, sőt!
Szerettem ezt a könyvet. Olvasmányos, szórakoztató, könnyed, humoros, ugyanakkor a krimi szál is kidolgozott.
Heaather ugyan néhol már az agyamra ment, de összességében szerethető karakter. Végre egy nem csontkollekció főszereplő :)
Cooper a tipikus titokzatos magánnyomozó. <3
Maga a cselekmény pedig izgalmas, és fordulatokkal teli.

Összességében csak ajánlani tudom mindenkinek. Olvassátok.

2 hozzászólás
landi72 P>!
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály

Nem olvastam még Meg Cabottól, ami elég nagyhiba. Szerettem a nőcis, első szám első személyben iródott, humoros és gyakran önirónikus, kicsit csipkelődő stílusú könyveket. Ez pontosan olyan. Pörgős, gyorsan olvasható, vicces, könnyed és nagyon jó hangulatú. Az ilyen könyveknél nekem akár már mellékes is a krimiszál…jól elszórakoztam olvasásközben. Most pont erre volt szükségem.
A szereplőket is megkedveltem, és végülis a történet is izgalmas volt.

altagi P>!
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály

A fülszöveg nem sokat ígér abból, amiről valójában szó van ebben a könyvben. Sokkal izgalmasabb, és viccesebb, mint amit el tudunk képzelni, teljesen jó választás, ha egy kicsit szeretnénk kikapcsolni. Nekem a vége is teljesen meggyőző volt, hiába nincsen krimi címke a könyvhöz, azért odavág néhány más detektívnek Heather nyomozói képessége.
Heather Wells amúgy is, minden tekintetben nagyon jó karakter, tervezem a folytatások olvasását, nagyon megkedveltem a csajt. Nem csak az átlagmérete miatt. :)
Nekem egy kicsit olyan nem teljesen odaillőnek tűnt a sok bugyuta dalszöveg a fejezetek elején, de meg lehetett szokni, a végén meg már jókat derültem azon, hogy milyen finom kis gúny ez a trendi egyslágeres sztárok munkásságáról.

Dittta87 P>!
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály

A hercegnős történet jobban bejött Meg Cabot-tól. A könyv feléig nem haladtam túl gyorsan, nem volt annyira izgalmas. A 2.fele jobban tetszett, beindultak az események. De ettől függetlenül nem hozta meg a kedvem a következő rész elolvasásához. Több romantikát vártam, nem igazán értem, miért van a könyvön a romantikus címke. A Cooper után való epekedésen kívül semmi nem volt, ami romantikus lett volna a történetben.

kuliga>!
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály

Nem olvastam Meg Cabot könyveket, talán már nem is nekem szólnak ezek a regények (a hercegnős biztos nem) Néha idegesítő volt itt is a történet, de a krimi miatt számomra is élvezhető volt. Az elején jót mosolyogtam a minuszos méreten, illetve magán a problematikán
A krimi szál jó volt, nem megfejthetetlen, de kellően izgalmas.


Népszerű idézetek

Cheril>!

Nagyon sokat lehet megtudni, ha hagyod az embereket beszélni, és figyelsz arra, amit mondanak.

66. oldal

1 hozzászólás
Cheril>!

Nem akarom elhinni, hogy egy olyan nő, aki öt órát tölt el azzal, hogy a Szabadság-szobrot rápingáltassa minden egyes körmére, dilinyósnak nevez engem.

Light_House>!

Sosem dohányoztam. Egyfelől, mert ha az ember énekel, kárt tehet a hangszálaiban. Másfelől sohasem értettem, hogy lehet jobb egy szál cigaretta, mint egy Mars szelet, így, ha már valamire mindenképp rá kell szokni, miért ne inkább egy finom karamellás csoki legyen az?

15.fejezet

Kapcsolódó szócikkek: dohányzás · Mars csoki
Hópárduc P>!

Ahányszor meglátlak, rögtön elönt a vágy. Olyan vagy, mint a cukor, menten megkívánlak. Azonnal annyi a diétának, helyet kell adni ennek a vágynak, ennek a vágynak.

7. oldal

Cheril>!

– Az a srác szívdöglesztő. Ki az?
– Szóval nem ismeri?
– Még nem – jelenti ki, nyilvánvalóvá téve, hogy ezen a helyzeten hamarosan változtatni fog.

Cheril>!

– A gyerekek néha ostobaságokat csinálnak. A társaik pedig, lévén, hogy ők is csak gyerekek, utánozzák őket.

Cheril>!

Sajnálom, hogy csalódást kell okoznom, de tapasztalatom szerint a gyilkosok közel sem ilyen okosak. Igazából inkább nagyon is ostobák. Azért ölnek, mert a szellemi képességeik annyira korlátozottak, hogy nem látnak más kiutat.

Cheril>!

– Cooper és Heather lakótársak. És a lakótársaddal nem járhatsz. Tudod, hogy van ez. Úgy értem, minden romantikának annyi, ha egyszer meglátod a másikat fürdőköpenyben.

Cheril>!

Coop mindenkihez kivétel nélkül nagyon udvarias, leszámítva a közvetlen családtagjait.

Körtefa>!

Chris a dézsa permén tapogatózik az otthagyott cigarettája és öngyújtója után, aztán remegő ujjakkal kihúz egy szálat, és rágyújt. Beszívja a füstöt, s a cigaretta vége vörösen felizzik a félhomályban.
– A francba – csak ennyit mond.
Én nem vagyok gyakorlott nyomozó, se semmi, de még én is úgy érzem, hogy ez a válasz legalábbis…
gyanús.


A sorozat következő kötete

Heather Wells rejtélyes esetei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Janet Evanovich: A négy fejvadász
Susan M. Boyer: Délvidéki pezsgés
Joanne Fluke: Egzotikus csók és gyilkosság
R. Kelényi Angelika: Mesés Marrákes
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös
Elle Cosimano: Finlay Donovan bedobja magát
J. D. Robb: Halálos szertartás
Julie James: A hamis partner
Darynda Jones: Első sírhant
Stephenie Meyer: A Vegyész