Pizsamás ​hercegnő (A neveletlen hercegnő naplója 9.) 237 csillagozás

Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 9. – Pizsamás hercegnő Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 9. – Pizsamás hercegnő

Mia hercegnő mélyponton van. Lilly nem áll vele szóba. Valaki rettenetes dolgokat posztol róla az utalommiathermopolist.com weboldalon. Grandmere egy beszéd elmondására akarja kényszeríteni Amerika kétezer legfontosabb üzletasszonya előtt. Ja, és a legszörnyűbb: élete szerelme, Michael, szakított vele.
De bármit is gondoljon a sajtó, Miának nemcsak az jár az eszében, hogy újból szerelembe essen. Egy négyszáz éves rejtély megoldásán fáradozik, amely nagy változásokat hozhat a kicsi Genoviában. De vajon készen áll-e a hercegnő arra, hogy letaszítsa a trónról a dinasztiát?

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tök jó könyvek

>!
Ciceró, Budapest, 2015
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635399581 · Fordította: Merényi Ágnes
>!
Ciceró, Budapest, 2008
262 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635396283 · Fordította: Merényi Ágnes

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Michael Moscovitz · Mia Thermopolis · Frank Gianini


Kedvencelte 26

Most olvassa 26

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 57

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
kratas P
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 9. – Pizsamás hercegnő

Rendben van, hogy tinédzser, de azért 220 oldalon keresztül csak a hisztit olvasni, az egy kicsit sok volt. Még akkor is, ha amúgy aranyos.

3 hozzászólás
>!
diamondfox P
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 9. – Pizsamás hercegnő

Egy elefánt soha nem felejt: hiába volt az egyik legjobb része a sorozatnak – hála Dr. Knutznak – akkor sem felejtem el, hogy mekkora hulladék volt az előző rész.

Tehát: végre történik valami! Az eleje borzalmasan nagy tinidráma, de értelmet nyer így a rajzolt borító (amik a legjobb dolgok ebben a sorozatban, nem tetszik egyáltalán ez a lila új kiadás…). Papa az egyetlen tökös legény a határon és nagyon örültem, hogy végre képes volt azon túl is többet vállalni, hogy felbukkan, köszön és megy is tovább. Grandmére egy picit most háttérbe szorult, de épp a nagy drámát éltük a szakítással, így megértem. Zseniális ez a Domina Rei dolog, és remek, hogy beszédet kell tartania Miának ami annyiban csalódás, hogy a remek beszéd kártyát már eljátszotta korábban. A legjobb pedig: LANA! El sem hiszem, de rohadt jó, hogy itt van!! :O Megmenti ezt az egész csürhét. Lilly pedig disznó. De bírom még mindig!

>!
Ciceró, Budapest, 2008
262 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635396283 · Fordította: Merényi Ágnes
>!
Adryenne1991
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 9. – Pizsamás hercegnő

Kicsit depressziós, kicsit nyavalygós, de a mi Miánk. Hát, nem mondom, hogy a sok boldog kötet mellé kellett ez is, mivel őszintén boldognak még nem láttuk a hercegnőt.
Ez a kötet sem lett a kedvencem, már csak azért sem, mert spoiler. Így gyorsan olvastam, hogy jöhessen a 10. és a várva várt 11. kötet.

>!
Ciceró, Budapest, 2008
262 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635396283 · Fordította: Merényi Ágnes
>!
ScarlettBlair P
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 9. – Pizsamás hercegnő

Jaj, iszonyatosan izgalmas volt ez a rész ! Annyi minden történt, amire abszolút nem is emlékeztem! Szegény Mia, oké, hogy jórészt magának köszönheti ezt az egész Feneketlen Göndröt, de azért nagyon sajnáltam. Legfőbbképpen persze Lilly viselkedése miatt. Egyszerűen hihetetlen, milyen alljasul és undokul tud viselkedni! Ki nem állhatom! A JP szállnak annyira nem örülök, de hát ez van. Lana Weinberger egyszerűen zseniális. Grandmère viszont ebben a részben nagyon keveset szerepelt, hiányoltam is.

>!
julicsenge IP
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 9. – Pizsamás hercegnő

Fú, Miát de fel tudtam volna képelni. Micsoda kis hisztigép. Lillynek meg teljes mértékben igaza van :D Egyébként egész élvezhető rész volt, és Mia még mindig kevésbé irritáló, mint Lizzie Nichols…

>!
timcsigirl
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 9. – Pizsamás hercegnő

„Az életben néha előfordul, hogy beleesünk egy-egy gödörbe, amiből nem tudunk egyedül kimászni. Erre vannak a barátok meg a család. Hogy segítsenek. De csak akkor tudnak segíteni, ha szólsz nekik, hogy ott ülsz a gödör alján.”

Ez történik ebben a kötetben is: Mia egy gödörben találja magát, úgy érzi minden összefog ellene, de észre kell vennie, hogy maradtak olyan barátai akik a nehéz időkben sem hagyják magára. És a vége: Igazán bátor lány ez a Mia, hogy meg meri tenni, amit mindenki ellenez. Ha nem teszel semmit, nem is fog változni semmi, hiába is várod a csodát !


Népszerű idézetek

>!
Sunshine

Michael életében nem sírt egy Broadway-előadáson. Egy kivétellel: amikor a Tarzanban Tarzan majomapját kegyetlenül meggyilkolják.
Akkor sírva röhögött.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Michael Moscovitz
>!
Sunshine

– Az életben néha előfordul, hogy beleesünk egy-egy gödörbe, amiből nem tudunk egyedül kimászni. Erre vannak a barátok meg a család. Hogy segítsenek. De csak akkor tudnak segíteni, ha szólsz nekik, hogy ott ülsz a gödör alján.

70. oldal

>!
sztimi53 P

Ez… annyira gáz… Nem akarok én ilyen… szerencsétlen, nyavalygós emo csaj lenni. Nem sok hiányzik hozzá, hogy csőnadrágot húzzak, szénfeketére fessem a szemem és a körmöm, meg romantikus vámpírregényeket olvassak.

202. oldal, Ciceró, 2008.

6 hozzászólás
>!
sztimi53 P

De még egyszer… a kérdőíven sehol nem jelezted, hogy öngyilkossági késztetést éreznél. Sőt, arra a kérdésre, hogy akartál-e valaha öngyilkos lenni, úgy válaszoltál: Soha.
– Ööö… csak azért, mert ahhoz, hogy megöljem magam, föl kéne kelni az ágyból. Ahhoz meg semmi kedvem – magyarázkodtam.

72. oldal, Ciceró, 2008.

>!
dorcy01

Úristen.
Édes jó istenem.
J.P. szerelmes belém.
És felrobbantottuk az iskolát.

184. oldal

>!
Ingryd

Uramisten… ez nem is lehet igaz… iskolába járni szürreális élmény.

80. oldal

>!
Ingryd

Igazából a suliban nemcsak a tanítás a szörnyű. BESZÉLGETNI kell. Meg NORMÁLISAN viselkedni. Amikor pontosan tudom, hogy nem vagyok normális.

80. oldal

>!
bleknajt

Alig egy hét leforgása alatt vegetáriánusból kannibállá változtam.
Na jó, kannibállá azért mégsem. Bár nem tudom, hogyan kell nevezni egy ilyen húsevő gépet.

30. oldal

>!
sztimi53 P

Lehet, hogy igaza van. Lehet, hogy kicsit túlságosan ragaszkodtam, ahhoz a pizsihez. De azért… hiányzik. Sok mindenen mentünk keresztül együtt, a Hello Kitty pizsama meg én.

76. oldal, Ciceró, 2008.


A sorozat következő kötete

A neveletlen hercegnő naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt
Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: Maradj velem
Nicola Yoon: Minden, minden
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Kasie West: A távolság relatív
Kasie West: Szívességből szerelem
Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?