Valentin-napi ​meglepetések (A neveletlen hercegnő naplója 7 és 3/4.) 148 csillagozás

Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 7 és 3/4. – Valentin-napi meglepetések

Mit is jelent a Valentin-nap általában egy lánynak, akit szeret egy fiú? Azt, hogy a barátja csokit, virágot vagy egyéb aranyos ajándékot vesz neki, esetleg képeslapot vagy szerelmes levelet küld, esetleg egy különlegesen romantikus randira hívja.
Csakhogy Michael – Lillyvel egyetemben – utálja a Valentin-napot, mivel szerinte az nem más, mint a kereskedők „gátlástalan profithajhászásának újabb eszköze”. Mia a lelke mélyén nagyon is szeretne Valentin-napon édes kettesben romantikázni, de vajon Michael hajlandó lesz-e sutba dobni az elveit, csak azért, hogy Mia vágya teljesüljön?

Eredeti mű: Meg Cabot: The Princess Diaries 7 and 3/4ths – Valentine Princess

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Ciceró, Budapest, 2007
76 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635395798 · Fordította: Polgár Anita

Enciklopédia 2


Kedvencelte 11

Most olvassa 19

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Adryenne1991
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 7 és 3/4. – Valentin-napi meglepetések

Furcsa volt ez a könyv. Már csak azért is, mert visszamentünk az időben. Úgy örültem, hogy Mia túljutott a 9. osztályon erre kettőt pislogok, és újra ott van.
Sokszor kellett koncentrálnom és emlékeztetni magam, hogy ez egy már megtörtént eseményt ír le, és nem a jelenben játszódik. Jobban örültem volna, ha a történet előre fele halad, de azért ez is egy aranyos kis történet volt.

>!
meseanyu MP
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 7 és 3/4. – Valentin-napi meglepetések

Jópofa volt ez is, de ezt még én is nagyon hamar elolvastam, pedig nem olvasok valami gyorsan. Egyre inkább kicsit lehúzásnak érzem ezeket a kiegészítő köteteket, még szerencse, hogy én könyvtárit olvastam.

>!
Nikol24
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 7 és 3/4. – Valentin-napi meglepetések

Sokat veszít számomra az értékelésből, hiszen ez nem a 7 3/4 kötet, hiszen olyan párok vannak itt még együtt akik a valóéletben már rég nem. Például Lili&Borisz és Lana is a képben van, sőt Micheal még a suliba jár. Hát emiatt nem adhatok 3nál több csillagot.

>!
Woland
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 7 és 3/4. – Valentin-napi meglepetések

Többször meg kellett néznem hogy biztosan jó kötetet tartok-e a kezemben, ugyanis – minta azt már itt is sokan írták – ez időben egyáltalán nem a 7. rész folytatása. Valahogy visszaszálltunk az időben, és én csak annak örültem, hogy ez nem volt több 76 oldalnál… Egy időre, azt hiszem, megint félrerakom Miát és a nyávogásait.

>!
ScarlettBlair P
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 7 és 3/4. – Valentin-napi meglepetések

Hát ez nagyon aranyos volt! Annak ellenére, hogy én sem szeretem a Valentin – napot, mert semmi értelme ez a rövid kis történet nagyon cuki volt!

>!
julicsenge I
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 7 és 3/4. – Valentin-napi meglepetések

Na, ez olyan volt, mint amikor valaki próbál lehúzni még egy bőrt egy könyvről. Minek kellett ezt pont ide? Ennyiből akárhová be lehetett volna szúrni random ezt a „részt”, egyáltalán nem értem, miért pont most…Szóval szerintem elég értelmetlen húzás volt. Ja, és utálom a Valentin-napot :D

>!
monyesz
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 7 és 3/4. – Valentin-napi meglepetések

Rajongója vagyok a sorozatnak. Ez a rész is tetszett, ha nem is annyira, mint a többi. Mondjuk, lehet, hogy ebben a Valentin-nap, mint fogalom a ludas. :)

>!
ToryMoly
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 7 és 3/4. – Valentin-napi meglepetések

Igen, a hetedik részhez képest ez a kis visszatekintés elég furi volt. Nagyon jól látszik, mennyit fejlődött Mia az első Valentin-nap és a hetedik rész között. Nem is értem, miért olyan fontos a Valentin-nap egy 15 éves lánynak? Vagy csak engem nem csigáz fel? :D


Népszerű idézetek

>!
Etike MP

Őszintén sajnálnék mindenkit, aki megpróbálná elrabolni Grandmére-t. Először is megfulladnának a dohányfüstben. Ha mégsem, akkor azért akarnának meghalni, mert a nagyanyám annyit kritizálná őket a nem megfelelő rablástechnikájuk miatt: „Hogyan fogja azt a géppisztolyt? Még sohasem láttam ilyen hanyag tartást! Mi van magukkal? Hát nem büszkék a munkájukra? Egy majomból is könnyebben emberrablót faragnék, mint magukból!”

>!
minnie

TINA HAKIM BABA ÖT LEGSZUPEREBB
VALETIN-NAPI FILMJE
(garantáltan felvidít, akár kaptál ajándékot, akár nem)

Álom luxuskivitelben – A divatbaba Holly Golightly egy gyönyörű lány, aki nem hisz benne, hogy az emberek – vagy a macskák, szeretik egymást. Vajon megváltoztatja-e mindezt az aranyos fiú a szomszédból? Kedvenc jelenet: amikor Audrey Hepburn és George Peppard a cicát keresik az esőben.

45. oldal

>!
minnie

Mókás arc – A csúnyácska könyvmoly, Jo Stockton egyáltalán nem modellalkat… de a fényképész Fred Astaire felfedezi a hattyút a rút kiskacsában, és Jo hamarosan Párizsban találja magát, a divatbemutatók fogatagában, ahol elveszíti a fejét. Kedvenc jelent: amikor Audrey Hepburn megkapja az új ruháit!

Sabrina – A vadóc Sabrina attól fél, hogy a gazdag David Larrabee szemében mindig csak a sofőr lánya marad… de egy európai utazás után a lány sikkes divatfotósként tér vissza. Kedvenc jelenet: amikor Audrey Hepburn közli William Holdennel, hogy a pudliját Davidnek hívják!

45. oldal

>!
minnie

Amerikai fogócska – A csinos özvegy, Reggie rájön, hogy a férje egy egész vagonyt lopott, és a város összes gengsztere – Cary Grant – is azt hiszi, az asszony tudja, hol a pénz. Kedvenc jelenet: amikor Audrey Hepburn rámutat arra a kis gödröcskére Cary Grant arcán, és megkérdezi, hogy ott hogyan borotválkozik.

My Fair Lady – A csinos virágáruslány, Eliza Doolittle egy szerelmi háromszög kellős közepén találja magát. Nem tudja, kit válasszon, a professzort, aki megtanította úrihölgyként viselkedni, vagy a fiatalembert, aki beleszeretett. Kedvenc jelent: Audrey Hepburn a bálba megy.

46. oldal

>!
minnie

Ez egy jó hosszú maraton. Azt tudod, hogy az összes filmben Audrey Hepburn a főszereplő?

Hát persze. Na és? Ő a legnagyobb sztár!

46. oldal

>!
dorcy01

Szerintem pont erről szól az egész Valentin-nap – úgy adsz, hogy nem vársz cserébe semmit. Ez az igazi szeretet, ha engem kérdezel.

Kapcsolódó szócikkek: Valentin nap
>!
Miss_Katalin

Sőt adtam is… Larsnak. Vettem neki egy képeslapot a Ho büfében, amikor nem figyelt. Nem bírtam neki ellenállni. Egy szív van az elején, és egy géppuskát tart a kezében, belül meg az van írva, hogy „Ölnék érted”.

53. oldal

>!
sztimi53 P

Michael, kedves, fogd már fel
Minket egymásnak teremtett a jóisten.

Örökkön-örökké utánad vágyom
Ahogy Britney várta Justint az ágyon.

Nálam jobban senki sem szeret
Ilyennek láthatta Jennifer Bradet.

47. oldal, Ciceró, 2007.

>!
Ingryd

Ma, amikor iskola után megérkeztem Grandmérehez az
illemtanleckére, egy tisztára ijesztő pasi üldögélt a rózsaszín brokát
kanapén, ami különben az én helyem (mert az van a legközelebb a
tálhoz, amiben cukrozott mandula van, amiből mindig elcsenek pár
szemet, ha Grandmére nem néz oda, pedig nem is finom, nincs
csokival borítva, vagy valami, de hát aki éhes, nem válogat, és
különben is, az öregek miért csak ilyen vacak édességet tartanak?)

>!
Sunshine

– Grandmére – mondtam óvatosan, mert tudtam, hogy érzékeny témába kezdek. De akkor is kötelességemnek éreztem, hogy megkérdezzem. – Szerinted nem haladsz ezzel a Steve gyerekkel…
– DOKTOR Steve!
– … ezzel a DOKTOR Steve gyerekkel egy kicsit gyorsan? Végül is csak most ismerted meg!


A sorozat következő kötete

A neveletlen hercegnő naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jean Webster: Nyakigláb Apó
Anna Godbersen: Luxe girl
Cassandra Clare: Üvegváros
J. L. Armentrout: Opál
Richelle Mead: A halál csókja
Nicholas Sparks: Az utolsó dal
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr
Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia
Dan Wells: Fragments – Töredékek
John Green: Csillagainkban a hiba