Hajrá ​hercegnő! (A neveletlen hercegnő naplója 6.) 288 csillagozás

Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6. – Hajrá hercegnő! Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6. – Hajrá hercegnő!

Hogy bírja ezt Mia? Egyetlen, igaz szerelme, Michael egyetemre ment, így ő magára maradt az új tanévben, a megpróbáltatásokkal egyedül kell szembenéznie (na jó, majdnem egyedül). Genoviát környezeti katasztrófa fenyegeti. Új angoltanára egyáltalán nem méltányolja írói képességeit. Borisz pedig totálisan átalakult, igazi dögös pasi (!) lett belőle. Ez már túl sok Miának, akinek a hercegnőség amúgy is púp a hátán. Szerencsére Lilly és Grandmère egyesült erővel siet Genovia és az Albert Einstein Gimnázium segítségére. De miért kell Grandmère-nek bundában, tiarával a fején beállítani a suliba?!

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tök jó könyvek

>!
Ciceró, Budapest, 2015
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635399550 · Fordította: Merényi Ágnes
>!
Ciceró, Budapest, 2008
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635396504 · Fordította: Merényi Ágnes
>!
Ciceró, 2005
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635394691 · Fordította: Merényi Ágnes

1 további kiadás


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Michael Moscovitz · Mia Thermopolis · Clarisse Marie Grimaldi Renaldo (Grandmère) · Lilly Moscovitz · Borisz Pelkovszkij · Tina Hakim Baba


Kedvencelte 23

Most olvassa 33

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6. – Hajrá hercegnő!

Olykor közben egy kicsit eluntam, annyi volt a nyavalygás, de hát ezt a sorozatot végül is ezért szeretik azok, akik a főszereplő korosztályába tartoznak, hiszen a lányomból kiindulva, ők is pont ezt csinálják. Mindenesetre két kamaszoknak fontos kérdés is felmerült, amire megfelelő választ kaptunk a végére, és ez értékelendő, na meg persze a szórakoztató stílus, ami sokszor egy negyvenesnek idegesítő, de néha meg egyenesen sziporkázó tud lenni. Kíváncsi vagyok a következő részre, szívesen folytatom tovább, és ez nekem elég egy erős négyesre.

>!
joopsy P
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6. – Hajrá hercegnő!

Hát az első fele a könyvnek eléggé idegesítő volt. Már el is gondolkoztam azon, hogy végleg félreteszem Mia Thermopolis kalandjait. Erre jött Michael és ismét megmenti az egész sorozatot és a végére Mia is elkezdte kiérdemelni a szimpátiámat. A beszéde nagyon megfogott. Talán a végére még meg is szeretem ezt a lányt. :)
Egyébként nagyon tetszik ebben a sorozatban az, hogy folyton előkerülnek olyan dolgok benne, amik egy 15 éves lányt aggasztanak és van benne némi nevelő szándék is. Ugyanis megerősíti az olvasó fiatal lányban azt, hogy bár a fiúk valóban AZT akarják, mégis joguk van ahhoz, hogy ők még várjanak, amíg tényleg készek rá és ki tudják ezt mondani. Ez nekem nagyon szimpatikus volt benne. Ezen felül a környezetvédelem fontosságára is folyton felhívja a figyelmet.

>!
Adryenne1991
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6. – Hajrá hercegnő!

Fura, de ez az egyetlen kötet a sorozatból, amelyikre nem emlékszem annyira, mint a többire, pedig a legtöbbről jóval olvasás után írtam az értékelést, mint ahogy erről is.
Mi lehet ennek az oka? Nem volt olyan érdekes, izgalmas, szórakoztató vagy velem van a gond?
Most bármennyire is szomorú, de oda kell sétálnom a polchoz, levenni a kötetet és beleolvasni, hogy tudtam, hogy egyáltalán miről írok.

Odamentem, beleolvastam, és még mindig homályos minden. Bele kellett néznem az értékelésekbe ahhoz, hogy végre megvilágosodjak. Több-kevesebb sikerrel ez sikerült.

Nem nagyon tudok ennek ellenére sem többet mondani. Mindenki leszűrheti a tanulságot azzal kapcsolatban, hogy elolvasol egy kötetet, és majdhogynem semmire sem emlékszel belőle. Nem jó hír.
Ettől függetlenül biztosan egy szórakoztató, aranyos kis kötet, hiszen az elolvasása után rögtön öt csillagot kapott.
Én mindenki helyében adnék neki egy esélyt.

>!
Antal_Zsuzsi
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6. – Hajrá hercegnő!

Pontosan olyan volt ez a kötet is mint a sorozat összes többi része. Könnyen és gyorsan olvasható, humoros, könnyed, olyan ami elejétől a végig képes lekötni olvasóját.
Szeretem ezt a sorozatot. Mia nem kifejezetten nevezhető egy egyszerű és hétköznapi lánynak, de azért mégis, az ő problémái sokkal életszeűbbek más könyvek szereplőinek gondjaival szemben. És az az igazság, hogy a lehangoló, tragikus és különféle fantasy könyvek után igenis jólesik néha elolvasni egy-egy ilyen lightos és könnyed regényt is.

>!
ScarlettBlair P
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6. – Hajrá hercegnő!

Ebben a részben Mia tényleg kicsit idegesítő volt, még számomra is, aki pedig elkötelezett híve vagyok. Ahelyett, hogy megbeszélte volna Michaelel a dolgokat mindent túlaggódott, és természetesen egyből az jutott eszébe, hogy Michael kirúgja. Igazából szerintem mindenről ez jut eszébe. Ezeket a részeket már nem olvastam olyan sokszor, így a továbbiakra szinte abszolút nem emlékszem. Az én unokatesóm épp ennyi idős mint most Mia, és pont ugyan ennyit görcsöl mindenen, szóval lehet a dologban valami, bár nem emlékszem arra, hogy 15 évesen én ilyen aggódós típús lettem volna. Tinát nagyon szeretem, igazán bölcs. Borisz is egy cukipofa. Lillyt továbbra sem kedvelem. Grandmére és Michael a legjobb <3
U.i.: Kövér Lulu mennyire cuki már a borítón??? :D

>!
Fleur_Rouge_Cerise
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6. – Hajrá hercegnő!

Kicsit elegem van már ebből a folytonos panaszkodásból és abból, hogy a végén egy csapásra megoldódik minden… DE MIÉÉÉÉÉRT?? T_T Meg Cabot félt, hogy ha mia nem rinyál napi 27 órában, akkor nem lesz vicces a könyv? Mert az lehetne.

>!
viky0222
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6. – Hajrá hercegnő!

Agyzsibbasztó a javából. Mia rettenetesen idegesítő, állandóan rinyál valamiért, én pedig már egyre nehezebben viselem az ilyeneket. Na ez úgy hangzott, mintha minum tíz évvel idősebb lennék, mint vagyok:D Úgy érzem, öt éve sokkal jobban élveztem volna, mert fontos témáról ír. De akkor sem élveztem, hogy Mia állandóan görcsöl rajta, bár a felétől kikapcsolt az agyam, így sokkal jobb volt. Plusz az algákról se akartam minden ötödik oldalon olvasni…
Lily-t ki nem állhatom. Szerintem borzasztó barátnő, nem érdekli, Mia mit akar és mit nem szeretne, csak saját maga érdekli.
Mia beszéde viszont nagyon tetszett. Tetszett, ahogy végre spoiler

>!
timcsigirl
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6. – Hajrá hercegnő!

Mia élete kesze-kuszasága nem változott. Minek az ellenség, ha vannak az embernek igazi jó barátai. Lilly kitesz magáért, hogy Mia spoiler Mia kis környezetvédelmi akciója veszélyezteti Genovia jövőjét spoiler Tetszett a beszéd, amit Mia mondott nem gondoltam volna róla, hogy ennyire összeszedett és bátor lesz. Remélhetőleg ez majd az önbizalmán is dob egy kicsit. Hajrá hercegnő!

>!
katka777
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6. – Hajrá hercegnő!

A sorozat cukisága határtalan, bár Mia nyavalygásától néha a hajamat tépném. Nem emlékszem, hogy 15 évesen én is ilyen lettem volna… bár ki emlékszik már arra, nem ma volt. :D Grandmere pedig továbbra is kedvenc.

>!
PandaSueshi
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6. – Hajrá hercegnő!

Mia szokás szerint agyal…Most viszont legalább tényleg olyan dolgon, ami minden korabeli, sőt, idősebb lányt is aggaszt, így nem idegesített annyira, mint az előző könyvekben. Lilly továbbra is kiakaszt, egyre ellenszenvesebb :/ De szerencsére a könyv végére előkerül egy büszke, érett, határozott Mia is, aki végre tényleg lecsaphatja Lillyt :D


Népszerű idézetek

>!
Judith_Rei

EZÉRT tört rám Grandmére??!! EZT akarta mutatni??!! ÍGY próbál engem jobb kedvre deríteni??!! Hogy a kezembe nyomja valami múmia megkövesedett szívét??!!
MIÉRT NEM LEHET NEKEM IS NORMÁLIS A NAGYANYÁM, AKI ELVISZ FORRÓ, TEJSZÍNHABOS CSOKOLÁDÉT INNI A JÉGKUNYHÓBA, HA ROSSZ KEDVEM VAN? Nem, nekem csak olyan jut, aki megkövesedett szerveket mutogat nekem, hogy felviduljak…

201. oldal, Szeptember 6., (Ciceró, 2005)

1 hozzászólás
>!
ScarlettBlair P

Ha az ember egyszer őszintén beszél, akkor mindent ki kell tálalni. Különben mi értelme?

190. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mia Thermopolis
>!
Ani8825

Túl sokat agyalnék? Lehet, hogy ez a bajom. Nem bírom leállítani az agyam. Mások igen, de én nem. Persze még sose próbáltam, mert ki a fene vágyik rá, hogy totál üres legyen a feje?

>!
Tíci P

– De Mia, te tiszta szívű vagy és becsületes! – vigasztalt Borisz. – Aki tiszta szívű és becsületes, az mindig legyőzi a gonosz erőit! Ja, persze. Az olyan könyvekben, mint A Gyűrűk Ura

>!
Ani8825

Sailor Moonnak akkora mázlija van, hogy rajzfilmfigura! Ha én is rajzfilmfigura lennék, biztos nekem se lennének most ilyen súlyos gondjaim. Vagy ha mégis, az epizód végére tuti megoldódnának.

Kapcsolódó szócikkek: Sailor Moon
3 hozzászólás
>!
minnie

Sajnálattal értesültem tőle, hogy a Versailles-i Takarékbankról levették a HA A BANK ZÁRVA VAN, CSÚSZTASSA BE A PÉNZT AZ AJTÓ ALATT feliratot.

203. oldal

>!
ScarlettBlair P

Hercegnőhöz teljességgel méltatlan, hogy mások nyomorúságán kárörvendezzek, de HA-HA-HA!

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mia Thermopolis

A sorozat következő kötete

A neveletlen hercegnő naplója sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Nicola Yoon: Minden, minden
John Green: Alaska nyomában
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Rebecca Donovan: Visszafojtott lélegzet
L. M. Montgomery: Forgószél
Kiera Cass: The Heir – A koronahercegnő
Holly Smale: A nagy finálé
Sarah Dessen: Egy felejthetetlen év
Sue Townsend: A 13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója