Talpig ​rózsaszínben (A neveletlen hercegnő naplója 5.) 405 csillagozás

Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 5. – Talpig rózsaszínben Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 5. – Talpig rózsaszínben

„Jaj nekem! Az egész város tudja már, mi történt a LES HAUTES MANGER-ban tegnap este. FEJEDELMI FELFORDULÁS – ordított a sarki újságosnál az egyik szalagcím. BORSÓ (LEVES)HERCEGKISASSZONY – így a másik, ami ráadásul hülyeség, mert nem is borsóleves volt, hanem rákkrémleves. Még a Times-ban is benne volt!" Vajon mit művelt Grandmére és a kutyája New York egyik legelegánsabb éttermében? És Lilly és Mia barátsága miért került válságba emiatt? És Borisz Pelkovszkij vajon, miért ejtett egy huszkilós földgömböt a fejére? És Mia mamája miért ájult bele egy nagyáruház fagylaltos pultjába? És – főként – mi történt Mia és szerelmese, Michael között a búcsúbál éjszakáján?
A neveletlen hercegnő naplójának ötödik részéből megtudhatjuk e kérdésekre a választ miközben a rendkívül tehetséges Meg Cabot fergeteges humorát valamint Miát, Michaelt és a többieket még inkább a szívünkbe zárjuk.

Eredeti megjelenés éve: 2004

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tök jó könyvek Ciceró

>!
Ciceró, Budapest, 2015
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635399543 · Fordította: Merényi Ágnes
>!
Ciceró, Budapest, 2008
244 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635396498 · Fordította: Merényi Ágnes
>!
Ciceró, Budapest, 2004
244 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635394373 · Fordította: Merényi Ágnes

Enciklopédia 23

Szereplők népszerűség szerint

Michael Moscovitz · Mia Thermopolis · Clarisse Marie Grimaldi Renaldo (Grandmère) · Lilly Moscovitz · Tina Hakim Baba · Borisz Pelkovszkij · Frank Gianini · Helen Thermopolis


Kedvencelte 26

Most olvassa 43

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

joopsy>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 5. – Talpig rózsaszínben

Kövezzetek meg, de én ezt a sorozatot nagyon szeretem! :) Annyira gagyi, ártatlan, szórakoztató és teljesen ki tud kapcsolni. Nincs benne semmi értékes, de nem is ígér semmi ilyet. A saját kategóriájában abszolút megállja a helyét.

A könyv hemzseg a furcsaságoktól: Az egész kötet 12 (!) nap eseményeit öleli át. Ez alatt a 12 nap alatt lezajlik Mia szülinapja, lesz egy sztrájk, ami megbénítja New York életét. Van benne szakítás, új szerelem és a búcsúbál. Lilly pedig 15 évesen iskola helyett tüntetni jár. Hmnhm…

Nagyon tetszett, amikor Mia levezette, hogy az egész környezete Asperger-szindrómában szenved. Ezen jókat nevettem.
Olvasás közben mindig kizökkent picit, amikor a Mia körüli események közé be van szúrva egy mondat a tananyagból. :))

5 hozzászólás
Adryenne1991>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 5. – Talpig rózsaszínben

Szeretem a sorozatot, de néha úgy érzem, hogy nem halad előre a történet, és ez zavar.
Ez a kötet inkább szólt Lilyről és Grandmérről, mint a főszereplőnkről, aki miatt is a könyvet olvasom.
Természetesen érdekel, hogy mi történik Mia körül, de ez a kötet akkor sem tartozik a kedvenceim közé. Vannak benne izgalmas fordulatok, amik természetesen nagyon tetszettek, és motiváltak, hogy olvassam tovább, de ezzel a résszel sem avattam újabb kedvencet.

ScarlettBlair>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 5. – Talpig rózsaszínben

Annak ellenére, hogy a könyv jelentős része arról szól, hogy Mia szenved a Búcsúbál miatt, azért ebben a részben történtek elég jelentős dolgok is.
Mia végre tényleg a sarkára állt Lillyvel szemben, és megmondta neki a véleményét. Borisz is észhez tért , és belátta, amit be kellett. Lilly viselkedése az arcátlnság, bunkóság stb. tetőfokára hág. spoiler.
Lehet, hogy ha valaki idősebb korosztályból olvassa a könyvet, úgy gondolja, hogy amin Mia problémázik, az nem is igazi gond, de azért valljuk be- legtöbbünknek hál' istennek 15 évesen talán nem volt ennél nagyobb gondja. Én személy szerint átéltem azt amit ő- már a Búcsúbállal (szalagavatóval) és a barátommal kapcsolatban, és nem kellemes érzés, akármennyire is felszínesnek tűnik a dolog… Szóval csak így tovább, HAJRÁ HERCEGNŐ! :)

Paulina_Sándorné P>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 5. – Talpig rózsaszínben

Számomra nagyon zavaró volt Mia viselkedése a bál miatt. A nagymama viselkedésével kicsapja a biztosítékot. Michael viselkedését nem igazán értem, ilyet mondani egy lánynak a bálról. Lilly-t nem tudom a szívembe zárni.

Ritka_a>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 5. – Talpig rózsaszínben

Felüdülés volt most ez a rész, komolyan. Nekem valamiért ez jobban tetszett, mint az előző 1-2 rész. Nem mondom, ebben is volt bőven idegesítő körülmény, mégis teljesen beleéltem magam Mia helyzetébe.
Mia, bár egyre idősebb lesz és még hercegnői illemtanleckékre is jár állítólag, nem nagyon veszek észre változást a jellemében. Bár még igencsak sok rész áll előttem, azért remélem hamarosan bekövetkezik, és pozitív irányba fog változni. Ami most a legjobban idegesített, hogy ennyire rágörcsölt a búcsúbálra, ráadásul azt hittem sosem fog Michael-nál rákérdezni.
Lilly számomra még mindig nagyon unszimpatikus. Egyszerűen nem bírom elviselni és rendkívül örülök, hogy kicsit mellékvágányra került Miánál. spoiler
Grandmére-t bírtam a legjobban ebben a részben. Akármilyen keménynek is mutatja magát, azért rengeteg jó dolgot is tesz mellette.
Tetszett ez a rész, mert sokminden történik benne, némelyiket nem is értem hogyan lehetséges spoiler , de mint mindig, most is csak vitt a történet, egyszerűen nem tudtam letenni.

julicsenge IP>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 5. – Talpig rózsaszínben

Óóóó de jó volt ez megint :D Na, de, hogy Rocky…? Elég béna :(
Én is mindig azt hallucinálom, hogy Aspergeres vagyok…lehet, hogy van benne valami? :D

5 hozzászólás
Perly>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 5. – Talpig rózsaszínben

Egy kihívás miatt vettem a kezembe a sorozatnak eme kötetét. 27 évesen egy tiniknek szóló könyvet olvasni, talán nem volt egy jó ötlet. Bár ha annak idején olvastam volna, akkor se lettem volna oda érte, mivel nem voltam az a fiúzós, bálozós típus, hercegnő meg pláne nem. :-) Ha szabad ilyet mondani, a fordítás valami borzadály. Lehet csak a nevek/megszólítások miatt, de nekem egyáltalán nem tetszett. A legidegesítőbb karakter szerintem Lilly volt, utána Mia következett. Fura, hogy a filmekben egyikük se ennyire irritáló, és Mia sem ennyire „butácska”. A legkedvesebb szereplőm Clarisse lett, bár ez a dohányzási mániája egy kissé engem is zavart, az „iszákossága” viszont kevésbé. :-) A könyvben egyes részek nagyon unalmasra sikeredtek, de ennek ellenére el kell ismernem, hogy ezeket az írónő rengeteg poénnal kompenzálta, amiken így „felnőtt fejjel” is jól szórakoztam. A kutyás és cicás jelenetekért pedig külön köszönet illeti. Ezek miatt adtam rá 4 csillagot.

Regina_Rudolf>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 5. – Talpig rózsaszínben

Szórakoztató könyv, az egész sorozatot szeretem, de ez a rész kicsit idegesítő.

lettielena>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 5. – Talpig rózsaszínben

Nem azért nem folytattam rögtön, mert annyira kiakasztott az előző rész. Kevésbé tetszett, az igaz, de én igazán folytatni akartam. Csak a könyvtárban sosem volt benn, pedig állandóan kerestem. Sebaj, MOST augusztus végén sikerült megkaparintanom és ismét tinivé válhattam kicsit. Tudom, megvehettem volna, de mindig volt valami más könyv, amit a polcomra sürgősen meg kellett szereznem. Végtelenített kívánság és várólista szindrómában szenvedek.Egyszer ez is meglesz. Sztoriról röviden: Mia kicsit zavart a folytonos bálra akarok menni szövegével, de annyira nem, mint a negyedik részben. Inkább el kezdtem a többiekre fókuszálni. Volt minden ebben a részben. Nagy kavar, botrányok és szerelem. Michael még mindig cuki, Lilyvel kapcsolatban kicsit összezavarodtam, de imádom a szabadságharcos tulajdonságát.
Jöhet a következő rész :)


Népszerű idézetek

FruzsinaRacz>!

Meg hogy nem is álmodott arról, hogy egyszer találkozik valakivel, aki így tud szeretni, olyan rajongással, mint az általa bálványként imádott hősök: Mr. Rochester, Heathcliff, Brandon ezredes, Mr. Darcy és Pókember…

197. oldal

1 hozzászólás
Tíci>!

Meg is kérdeztem, miért nem törli el az iskola vezetése a félév végi vizsgákat úgy, ahogy a Harry Potter második részében. Erre persze csak legyintett, mert végül is nem halt meg senki, és elszabadult óriáskígyók sem üldözik a diákokat körbe a suliban.

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter · kígyó
3 hozzászólás
FruzsinaRacz>!

Persze Darth Vadernek is voltak jó pillanatai… Most épp egy se jut eszembe, de azért biztos voltak.

113. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Vader
FruzsinaRacz>!

Moulin Rouge: Ha színműíró vagy, ne szeress bele a női főszereplőbe! Főleg, ha tüdőbeteg. És semmi esetre se igyál gyanús zöld italokat, ha egy törpe kínálja.

9 hozzászólás
bleknajt>!

HELEN THERMOPOLIS: – Frank, terhes vagyok.
MR. GIANINI: – Hm. Értem. És mit csináljunk?
HELEN THERMOPOLIS: – Házasodjunk össze.
MR. GIANINI: – Rendben.

21. oldal

Petrus601>!

Szent isten!!!!! Mindannyian Asperger-szindrómában szenvedünk!!!!!
De hisz ez rettenetes! Vajon Gupta igazgatónő tudja ezt?
És ha… és ha az egész Albert Einstein Gimnázium speciális Asperger-iskola?

168-169. oldal

Tíci>!

Tök gáz, hogy manapság nincsenek olyan táncok, amiket mindenki tud, csak a hip-hop meg a macaréna. A Csaj nem jár egyedülben meg a Footloose-ban mindenki egy csomó táncot ismer, és tök egyszerre is csinálják. Milyen menő volna, ha ez egyszer velünk is megtörténne, mondjuk a menzán: ha Gupta éppen valami halálunalmas közleményt olvasna be az iskolarádióba, félbeszakítanák egy jó kis J. Lo-számmal, és mindenki föl pattanna az asztal tetejére táncolni…

Sunshine>!

– Ne…Hát azt azért nem merném teljes biztonsággal kijelenteni, hogy Lilly teljesen normális… de erősen kétlem, hogy Asperger-szindrómája lenne.

minnie>!

Rémisztő látvány volt, amikor Grandmère kijött a fürdőszobámból, csavarókkal a hajában és éjszakai pakolással az arcán. Úgy nézett ki, mintha a Klónok támadásából a Jedi tanács egy tagja lépett volna a szobámba. Majdnem megkérdeztem tőle, hová parkolta le az űrjárgányát.

212. oldal

timcsigirl>!

„Egyszer láttam egy igazi hercegnőt… csupa rózsaszínben:
rózsaszín volt a kesztyűje, a kabátja, mindene…”
Frances Hodgson Burnett: A PADLÁSSZOBA KIS HERCEGNŐJE
(Görög Lívia fordítása)

6. oldal


A sorozat következő kötete

A neveletlen hercegnő naplója sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean
Kasie West: Szívességből szerelem
Kasie West: A távolság relatív
Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira
Kasie West: Szerelembe zárva
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
Kasie West: P.S. I like You
Kasie West: Az igazság pillanata
Kasie West: Helyek, ahol még sosem jártunk
Leiner Laura: Bízz bennem