Mia ​Genoviában (A neveletlen hercegnő naplója 4.) 413 csillagozás

Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4. – Mia Genoviában Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4. – Mia Genoviában

Mia hercegnő hazaérkezik első hivatalos genoviai látogatásáról, és készen áll az egyetlen igazán fontos dologra: a SZERELEMRE!
Mia Thermopolis hercegnő fejedelmi fogadalmai:
1. Abbahagyom a körömrágást.
2. Kedves és udvarias leszek mindenkihez, még a drukkercsajokhoz is.
3. Minden egyes ébren töltött pillanatomban Michael Moscowitzra gondolok!
Miát és Michaelt végre nem választhatja el egymástól semmi és senki. Vagy mégis? Grandmere-nek mintha más tervei lennének… Hajszálpontosan a boldog pár első igazi randija előtt közbejön egy halaszthatatlan hercegi hacacáré. Lehetséges, hogy Michael nem elég jó parti? Lehetséges, hogy Grandmere mást szán Amelia Mignonette Grimaldi Thermopolis Renaldo hercegnőnek?(na ne!)?

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tök jó könyvek Ciceró

>!
Ciceró, Budapest, 2015
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635399536 · Fordította: Merényi Ágnes
>!
Ciceró, Budapest, 2008
220 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635396405 · Fordította: Merényi Ágnes
>!
Ciceró, Budapest, 2003
220 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635394330 · Fordította: Merényi Ágnes

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Michael Moscovitz · Mia Thermopolis · Clarisse Marie Grimaldi Renaldo (Grandmère) · Tina Hakim Baba · Lilly Moscovitz · Frank Gianini · Lana Weinberger

Helyszínek népszerűség szerint

Genovia


Kedvencelte 28

Most olvassa 48

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Camelia>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4. – Mia Genoviában

Én komolyan nem is értem ezt a sorozatot. Ha elsőnek olvasom mindenre kérdés nélkül 5 csillagot adok, de így másodszori olvasásra nagyon unalmas tud lenn.
Igazából nem is tudom milyen korosztálynak lett írva. Én 14 éves fejjel már untam, tehát az ember azt gondolná, hogy akkor jó lesz 10-12 éveseknek. De az sem lehet, mert a későbbiekben egy csomó erotikus jelenet lesz… Tehát akkor most ki a célközönség?

Nagyon meg lehet unni, hogy Mia folyton csak nyavalyog, hogy Michael szereti akkor, vagy, hogy szereti, nem hagyja-e el egy Floridai bombázóért.
Én azt sem fogom fel teljesen, hogy egy kilencedikes, hogy lehet csak 14 éves, úgy, hogy csak a kilencedik végén tölti a 15-öt?
Egyszerűen nincs egy normális karakter akinek nem lenne valami baja.
Grandmáre elviselhetetlen. Eljátssza a csalódottat, és mindenkit átver.
Komolyan a kedvenc karakterem Mr. Gioanni. Ő a legnormálisabb.

Érdekes, hogy a 4 és feledik részt hamarabb olvastam. Nem tudom miért, de nem befolyásolt semmit. :)

Adryenne1991>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4. – Mia Genoviában

Nagyon szeretem az egész Neveletlen hercegnő-sztorit, mégis azok számomra a legizgalmasabb részek, ahol a Mia-Michael kapcsolatról tudhatunk meg többet. Imádom a szerelmi szálat a regényben.
Az viszont már nem tartozik a kedvenceim közé, amikor a hercegnő Genoviában van vagy hercegnői illemtanleckén. Természetesen azok is nagyon szórakoztatóak, én mégis mindig azt hajtogatom magamban, hogy na ezen gyorsan jussunk túl, és élvezzük újra a fiatalok kapcsolatát.
Ebben a kötetben viszont a számomra unalmasabb részek voltak túlsúlyban, ennek ellenére a sorozat része, így muszáj voltam ezen is átrágnom magam, és erre is jár az 5 csillag.

>!
Ciceró, Budapest, 2003
220 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635394330 · Fordította: Merényi Ágnes
diamondfox P>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4. – Mia Genoviában

Mia rohadt idegesítő!!!
Ennyire önbizalom hiányos hisztis picsát, gyerekek… és hiába bántom, miért várnám el, hogy egy 14 (majdnem 15 már) éves lány teljesen magabiztos legyen az első kapcsolatában, miközben egy európai kis ország hercegnője és leendő vezetője?
Ettől függetlenül piszkosul idegesítő! Túl sokat aggódik, túl komplikál mindent, és én még azt hittem, hogy én hiszek bele egyes dolgokba túl sokat és én vagyok az igazi „drama queen”. Ezek után visszaadom a címet és megkoronázom vele Miát! Michael ennek az egésznek az igazi hőse, mert elviseli ezt. A többiek? Nem tudom, valahogy eltűntek a sok lista és hülyeség közepette…

Megjegyzés: nekem nagyon tetszett a régi, rajzolt borító, ez az új szép-szép és egységes tőle a sorozat, de nem tetszik :(

joopsy P>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4. – Mia Genoviában

Könnyű, gyors olvasnivalót akartam egy szívszaggató könyv után. Arra mindenképpen jó volt, de ez a rész kicsit túl fárasztóra sikeredett. Túl kevés volt a világmegváltó ötlet, amiért bírom Miát, de sok volt az agyalás. Lilly-ből és Michael-ből is kaphattunk volna többet. Az egész Mia gyerekes kombinálásáról szólt, így sajnos néha már untam is ezt az elég nagy betűkkel íródott 200 oldalas könyvet.
Mégis az ilyen mókás momentumokért érdemes olvasni:
„Sajnálattal kell említenem, de a Genoviai Történeti Társaság ülése maga volt a dögunalom. Állítom, rosszabb, mint a zárójel fölbontásának módszere.”
„Miért mozognak ilyen lassan a terhes nők? Az ember azt hinné, az evolúció gondoskodott gyorsabb mozgásukról, hogy elmenekülhessenek a ragadozók elől vagy ilyesmi, de nem…”
„Különben fogalmam sincs, minek tanulom ezt a sok izét. A genoviai palotában úgyis hemzsegnek a talpnyalók, akik ugrásra készen állnak, hogy törteket osszanak helyettem!”
+ Elképzeltem és úgy gondolom, csodálatos lehet egy olyan bál, ahol minden fekete-fehér, még a báli ruhák is.

U_Viki>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4. – Mia Genoviában

Annyira szeretem az ilyen kis habos- babos történeteket. Átérzem Mia helyzetét, én is képes vagyok mindent túlgondolni, túlanalizálni. :D Grandmére és Michael még mindig kedvencek. ❤

ScarlettBlair P>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4. – Mia Genoviában

Imádom Miát, és 14 évesen valószínűleg én is ennyit görcsöltem azon , hogy mi lesz , ha lemondok egy randit. Michael szerintem részről – részre egyre cukibb, a meglepetés randi nagyon aranyos volt tőle. Ebben a kötetben a kedvenc részem mégis a holdköves jelenet! Annyira romantikus ! Ahogy olvasom a sorozatot teljesen nosztalgikus hangulatba kerülök, olyan mintha megint tini lennék !

szim_>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4. – Mia Genoviában

Huhh. Ebben a pillanatban tettem le a könyvet, szóval még teljesen a hatása alatt vagyok. A végével kezdeném! Nagyon-nagyon tetszett Michael ajándéka, meg az, hogy kiderült, miben tehetséges Mia. Tényleg magától értetődő, épp ezért nevettem magamon amikor leesett végre, hogy mire gondolt Lilly. Akkor most vissza az elejére. Őszintén megvallva sokáig el voltam keseredve, alig vártam már, hogy Mia hazatérjen Genoviából. Persze ezt főszereplőnk is várta, nem csak én, tehát együtt vártuk, együtt „szenvedtünk”. Aztán számomra hirtelen beindult a sztori, hasonlított újra az előző három részhez, suli, hétköznapok, illemtanleckék, Michael, szóval minden, ami Miához kapcsolódik és amiben olyan jó elmerülni. De! Nem tudok elmenni amellett, hogy Mia mennyit „sírt”. Oké, 14 éves, meg minden, én ezt tökre megértem és tudom, hogy ilyenkor van mindenkinek „világvége” hangulata, DE HOGY MINDEN OLDALON? Fúú. Na, mindegy, gondolom ha picit fiatalabb lennék, ez a dolog ennyire nem lett volna idegölő, de sebaj, mert így sokszor az járt a fejemben, hogyha lesz egyszer egy lányom, biztos, hogy a kezébe nyomom (persze az 1. résztől) és kikérdezem az ő véleményét erről a sok hisztiről! :)

nettikeee P>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4. – Mia Genoviában

Tizenöt évesen én is ilyen cuki hülye liba voltam? XD

*Teendők:
– abbahagyni az éjszakai olvasást, mert nem tesz jót a bioritmusomnak
– kideríteni, hogy húszévesen miért viselkedem úgy, mint egy kiskamasz
– visszaolvasni a régi naplóimat
– naplóírásba kezdeni*

>!
Ciceró, Budapest, 2003
220 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635394330 · Fordította: Merényi Ágnes
Woland>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4. – Mia Genoviában

Ezt a sorozatot receptre kellene írni depresszió, rosszkedv ellen! Ha az embernek egy kicsit is tele van a töke az életével, épp elege van mindenből és mindenkiből, nincs más dolga, csak kezébe venni valamelyik hercegnő könyvet, egy kád forró vízbe beülni, és addig olvasni, míg ki nem hűl a víz. Az ember teljesen elmerül Mia életében, megfeledkezik a saját gondjairól, és totál átéli, hogy a legnagyobb probléma a világon az, hogy le kell mondani egy randit, vagy nem tudja az ember, mit adjon a barátja szülinapjára.

u_san>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4. – Mia Genoviában

Mit lehet írni így kb. 10 év távlatában kiskamaszkorom kedvenc könyvét újraolvasva? Hát nem sok mindent. Csak talán azt, hogy még mindig fantasztikus. És ebben a fantasztikusságban valószínűleg nagy szerepe van a nosztalgiázásnak is. (Ezért se csillagozom a könyvet, mert nagyon nem lennék objektív, de mégis)De most nosztalgia ide vagy oda, ez a könyv, és a sorozat, már nem csak egy szerintem iszonyatosan jól megírt (sok sok csók Meg Cabotnak, aki megszerettette velem az olvasást) tini olvasmány. Ez a könyv ma már egy kordokumentum. Egy olyan korról, amiben még létezett a Buffy a vámpírok réme, és Vilmos hercegnek nem hogy gyereke nem volt, de felesége se, és még nem kopaszodott.
Azt hiszem csak örülhetek, hogy ezen nőttem fel, és nem a mai YA könyveken, mert ez a sorozat szerintem sokkal szerethetőbb, mint azok a YA könyvek (legalábbis többségük), amikkel mostanában próbálkozom. És Mia karaktere (meg úgy az egész szereplő gárda) is sokkal több, mint amit pár mostanában olvasott főhősnőről le lehet írni. Ez a csaj igen, néha (najó elég sokszor) butaságokat csinál, és tud idegesítő is lenni, és mint annyi tininél, nála is a két napja már a kezdetektől fogva jelentéssel bír. De e mellett hihetetlen, de van véleménye dolgokról, és vannak elvei, amik mellett kiáll. Fantasztikus barátai vannak, akiket szeret, néha irigyel, vagy éppen haragszik rájuk. Egyszóval ízig vérig olyan, mint egy kamaszlány.


Népszerű idézetek

sztimi53>!

Lehet, hogy mégis Lillynek van igaza abban, hogy a balett szexista műfaj. Nem is tudom… miért is kell a férfi táncosoknak is harisnyát viselni… ez egy kicsit… hogy is mondjam… tényfeltáró jellegű…

34. oldal, Ciceró, 2003.

3 hozzászólás
Pixelhiba>!

A LEGDÖGÖSEBB PASIK TOPLISTÁJA, MIA THERMOPOLIS JAVÍTOTT VÁLTOZATA (Lilly Moscovitz jegyzeteivel)
(…)
5. Mr. Rochester (Fiktív személy, de tény, hogy sugárzik belőle valami érdes férfiasság.)

118. oldal (Ciceró, 2003)

Bogas P>!

Éjfélkor René megpróbált megcsókolni, de mondtam, inkább Grandmére-nél próbálkozzon. Annyi pezsgőt nyakalt be, hogy komolyan vette, amit mondtam! Grandmére fejbe vágta egy ananászból kifaragott hattyúval.

25. oldal

Bogas P>!

Mr. Rochester folyton parancsolgat, tisztára, mint a Farkas az X-menből vagy Michael.

74. oldal

11 hozzászólás
Miss_Katalin>!

HÁZI FELADAT:
Matek: Kit érdekel?
Angol: Le van…
Biosz: Szar az élet.
Egészs. és ment.hig.: Mr. Wheeton is szerelmes. Szólnom kéne neki, hogy addig szálljon ki, míg nem késő.
Tg.: Mit keresek én ebben a csoportban?
Francia: Egyáltalán minek ez a nyelv? Úgyis mindenki angolul beszél.
Társ. ism.: Nem mindegy? Úgyis mind meghalunk.

199. oldal

Bogas P>!

Vajon akkor is sikítoznának, ha tudnák, hogy René herceg a palota fogadótermében, a földig érő tükör előtt egy Enrique Iglesias számot énekelt, és az én jogaromat használta mikrofonnak?!!!

32. oldal

1 hozzászólás
bleknajt>!

Az önmegvalósításhoz vezető úton egyedül kell végigmenned, segítség és irányítás nélkül. Máskülönben nem fogod érezni, hogy tettél is valamit. Azt viszont elárulhatom, hogy a tehetséged ott van az orrod előtt.

125. oldal

bleknajt>!

Talán kiesett a méhe zuhanyozás közben – ez egyszer megtörtént valakivel Boca Ratonban, abban a házban, ahol Lilly és Michael nagyanyja lakik! És gyakorta megesik James Herriot állatorvos-regényeiben a tehenekkel!

minnie>!

20.00 – 22.00
Hivatalos vacsora az angol miniszterelnökkel és családjával
Jane Eyre tiszta idióta! Nem is Mr. Rochester hibája volt! Miért olyan undok hozzá?
Nem értem, miért visítozik velem Grandmére. Mert olvasok az asztalnál? Hát nem ő adta a kezembe ezt a könyvet?

74. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jane Eyre · Mr. Rochester

A sorozat következő kötete

A neveletlen hercegnő naplója sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Leiner Laura: Illúzió
Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek
Jay Asher: What Light – Micsoda fény!
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
Erin Watt: Papír hercegnő
Leiner Laura: Maradj velem
Morgan Matson: Páratlan nyár
Richelle Mead: Dermesztő ölelés