A ​neveletlen hercegnő naplója 4 és 1/2. (A neveletlen hercegnő naplója 4 és 1/2.) 231 csillagozás

Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4 és 1/2.

Mi jöhet A neveletlen hercegnő naplójának 4. és 5. kötete között? Természetesen a négy és feledik! Hogyan tölti a tavaszi szünetet Mia, a neveletlen hercegnő? Kalapáccsal a kezében Mia hercegnő hősi kalandra indul (hősies tett ez, főleg egy olyan elismerten kétbalkezestől, mint ő): egy csapat iskolatársával együtt házat fog építeni a nála kevésbé szerencséseknek. Nem kell hozzá sok idő, hogy Mia ráébredjen, bármennyire nemes a szándék, a munka nagyon is fárasztó. Kitart-e vajon önzetlen elhatározása mellett? Nem dől össze a ház a hercegnői segítség nyomán? És főképp: tart-e Michael elég hosszú szünetet a munkában, hogy megcsókolhassák egymást? Olvasd el az 5. kötet előzetesét is! Meg Cabot az e könyvért járó teljes honoráriumát a magyarországi Gyermekétkeztetési Alapítványnak ajánlotta fel.

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Ciceró, Budapest, 2004
68 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635394551 · Fordította: Bosnyák Viktória · Illusztrálta: Nicola Slater

Kedvencelte 15

Most olvassa 37

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Camelia
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4 és 1/2.

Nem sok értelmét látom ennek a könyvnek. Tök fölösleges volt megírni, meg kiadni. Semmi olyan érdekes dolog nem történik benne, ami miatt szükséges lenne elolvasni.
Ráadásul szerintem hülyeség az egész. Egy csapat tizennégy éves nem tud felépíteni egy házat pár nap alatt. Szerintem még akkor sem menne nekik, ha egy évet adnának rá. Általában házat szakképzett munkások építenek, és nem kis New Yorki senkik.
Ebben a részben Mia nagyon ellenszenves volt. Túl sokat nyávogott, és közben meg ne is volt semmi. Bár szerintem ahol hamburgert esznek vacsorára, ott nem zuhanyzsákokkal fürdenek.
Lényegében szerintem felesleges volt elolvasni, semmi újhoz nem jutottam vele. És nem is tartott sokáig, kb. egy óra volt! :)

>!
Adryenne1991
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4 és 1/2.

Amikor a barátom meglátja a kezemben ezeket a vékony kis könyveket, szinte hangosan nevet. Amit meg is értek. Valahogy nem illik egy ilyen sorozathoz ez a kis regényke.
Aranyos történet, de túl rövid. Nem lehetett volna belőle többet kihozni, így nem azt mondom, hogy ezt bővíteni kellene egy teljes, hosszú könyvvé, csak egyszerűen olyan érzésem volt, mintha nem jött volna az ihlet az írónőnek, és csak ezt tudta volna összehozni a határidőre.
Ennek ellenére tetszett, élveztem, már amennyire lehet egy ilyen pártízoldalas történetet. Mire belemelegednénk, már vége is.

>!
meseanyu MP
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4 és 1/2.

Ez tényleg csak egy rövid kis szösszenet, de aranyos, kár lett volna kihagyni.

>!
Ancsúr
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4 és 1/2.

Kár, hogy ilyen vékonyka ez a könyvecske. Még szívesen olvastam volna a mi kis szerelmes párunk entyem-pentyéjéről miközben a nemes cél érdekében kalapacsot ragadnak, hogy másokon is segíthessenek. Mia még mindig iszonyat cuki (és néha hisztis), ha Michaelről van szó, de hát meg is tudom érteni… :D

>!
Lalauda
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4 és 1/2.

Rövid kis történet volt, de nem éreztem feleslegesnek, vagy nem a sorozatba illőnek. Pont ilyen röviden is volt jó, mert felesleges lett volna nyújtani vagy jobban részletezni.
Jobban tetszett, mint az előző rész, mert végre egy kicsit más volt, nem a szokásos helyszínek és szereplők jelentek csak meg, és nem volt végig tele nyavalygással.

>!
Paulina_Sándorné
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4 és 1/2.

Mia hisztijét nem mindig bírom. Ettől függetlenül tetszett ez a rövid történet. Michael kedvencem.

>!
Varga_Szandi
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4 és 1/2.

Miért nem került ez a szösszenet a 4. vagy az 5. könyvbe? Így önállóan olyan nyúlfarknyi volt, hogy épp csak belelendültem volna az olvasásba, már a végére is értem.
Ettől függetlenül tetszett. :-)

>!
LoveRosie
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4 és 1/2.

Bár nagyon rövid volt, tetszett. Mia nem nyafizott annyit, mint eddig. És az, hogy felépítettek egy házat…:)) Cuksik! :)

>!
Antal_Zsuzsi
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4 és 1/2.

Amikor elkezdtem olvasni még egyáltalán nem gondoltam volna, hogy olyan jó lesz, mint a többi kötet, hiszen elég rövid. Ám kiderült, hogy tévedtem, mert a sorozat többi részéhez hasonlóan ez is nagyszerű volt. Szerintem megéri elolvasni.

>!
nettikeee P
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 4 és 1/2.

Egy gyors kis összefoglaló volt a CEURról… Végig ez járt a fejemben, hogy tisztára ugyanaz! A sátrak, a földön alvás, a kemény meló, a korai kelés és a végén az elégedettség.

ÉS azt hiszem ez az egyetlen olyan része a sorozatnak, ahol Grandmére jófej… :)

>!
Ciceró, Budapest, 2004
68 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635394551 · Fordította: Bosnyák Viktória · Illusztrálta: Nicola Slater

Népszerű idézetek

>!
sztimi53 P

Peter majdnem olyan jó pasi, mint Mulan fiúja, csak megvan az az előnye, hogy nem rajzfilmfigura.

41. oldal, Ciceró, 2004.

15 hozzászólás
>!
FruzsinaRacz

Azt hittem, a Molyemberről beszél, tudod, abból a filmből, és el nem tudtam képzelni, mi ebben a jó, mert a Molyember semmi mást nem csinál, mint telefonon hívogatja az embereket, és félelmetes hangon azt mondja: „Ne menjen a vegyi üzem közelébe!”, ami nem igazán hasznos információ.

8 hozzászólás
>!
Cheril

És akkor rájöttem, hogy nekem is csak ezt kell tennem: ne akarjak más képességet, mint amin van, csak a meglévőt próbáljam a lehető legjobban felhasználni.

56. oldal

>!
FruzsinaRacz

Kezd egész jól menni a házépítés. Csak öt helyen szakítottam be a gipszkartont a kalapáccsal. Mrs. Harmeyer azt mondta, nem baj, majd képet akaszt a lyukakra, de Michael szerint bevakoljuk.

1 hozzászólás
>!
Sunshine

Na ne! Én csak egy hercegnő vagyok. Nem tartok itthon ilyesmit. Jogar kellene? Azzal szolgálhatok.
Szögkihúzós kalapács? Az nincs.

15. oldal

>!
Sunshine

– Utoljára akkor keltem hajnali hatkor, amikor a németek bombázták a palotát, még a második világháborúban. Légelhárító rakétáknál kisebb dolog miatt ne keljen egy hercegnő nyolc előtt. Egyszerűen nem való.

17. oldal

>!
Babid

Légelhárító rakétáknál kisebb dolog miatt ne keljen egy hercegnő nyolc előtt. Egyszerűen nem való.

>!
Babid

Még akkor sem akarnám, hogy Borisz Pelkovszkij építse a házamat, ha az egyetlen alternatíva az lenne, hogy nem lesz házam.

>!
Babid

Gupta azt mondta, amint megállunk, vesz gyógyszert Borisznak, és mindjárt be is veteti vele. Borisz tiltakozik, mondván, hogy a gyógyszertől elálmosodik, és eltompulnak a jellegzetes személyiségjegyei. Alig várom!


A sorozat következő kötete

A neveletlen hercegnő naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jean Webster: Nyakigláb Apó
Anna Godbersen: Luxe girl
Cassandra Clare: Üvegváros
J. L. Armentrout: Opál
Richelle Mead: A halál csókja
Nicholas Sparks: Az utolsó dal
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr
Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia
Dan Wells: Fragments – Töredékek
John Green: Csillagainkban a hiba