Karácsonyi ​őrület (A neveletlen hercegnő naplója 3.) 48 csillagozás

Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület

Mia Thermopolisnak mindene megvan, amire egy lány csak vágyhat. Hercegnő és pasija is van! Na, épp ez a probléma. Mert Kenny nem PONT az, akire vágyik. Mert amióta az eszét tudja, Mia Michaelt szereti, de Michael másvalakivel jár, aki sokkal okosabb Miánál. Még muslicát is tud klónozni. Vajon eljön-e a boldogság Genovia hercegnője számára?

A szerelmes hercegnő címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2001

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ciceró, Budapest, 2015
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635399529 · Fordította: Merényi Ágnes

Kedvencelte 4

Most olvassa 8

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület

Legnagyobb döbbenetemre ez tetszett.
Eddig ez a rész a legjobb.
Nem csak kedves, de csöpög a rózsaszín romantikától, és bár én ettől többnyire rosszul vagyok, most ha nem így történtek volna az események, nagyon zavart volna.
Örülök, hogy nem hagytam abba a sorozatot, és csak remélem, hogy a többi rész is ilyen kellemes kikapcsolódás lesz a számomra.
Egy élmény volt.

Iustitia >!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület

Több szerelem és több önsajnálat. Ismét hibás döntések sorozata. Kétségtelen, hogy minden szereplő a maga módján idegesítő és egy kicsit túlformázott, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy ha ott, akkor, 14 éves korunkban egy pillanatra a mai fejünkkel nézhettük volna magunk, az akkori tetteink, gondolataink, nem épp ugyanígy vélekednénk tinédzser énünkről is. Szerencsére az énkép változik annyit, hogy ennyi idő elteltével ne tudjon az ember objektíven visszatekinteni, de azt hiszem, ez nem is probléma, jobb mindent a maga helyén és a maga idejében hagyni. Így sem kell mélyre nézni és egész napokat töprengeni: biztosan mindenki életében megvannak azok a döntések, amiket a mai fejével nem úgy hozna meg, mint akkor.

joopsy P>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület

Jajj, de tudtam, hogy így lesz! Jajj, de így kellett lennie! Michael annyira imádnivaló. *-*
Nem érdekel, hogy már réges régen kinőttem ebből a sorozatból, tudom, hogy milyen voltam tizenéves kislányként és milyen szerelemre vágytam akkor. Michael épp az akkori énem esete.
Miát én nem éreztem soknak egyáltalán. Egy tizenéves lány (vagy csak én annyi idősen) igenis képes ennyit agyalni látszólagos marhaságokon. Akkoriban nekem is minden bolha elefánt volt. Azt hittem, körülöttem forog a világ és mindenkit az érdekel, mi van rajtam, mit csinálok és hogyan reagálok egyes eseményekre.
Nagyon tetszett, hogy Mia ugye írja a szokásos teendőlistáit, aminek az élén mindig a tanulás van, de ahelyett a lista végén lévő feladatot csinálja egy fél óra múlva, ami a Luluval kapcsolatos napirend megfogalmazása. Ez annyira emberi, annyira tipikus volt. Nekem pl. mindig vizsgaidőszakban volt a legtökéletesebb a szemöldököm és a körmöm. :D
Jó volt, ahogy a történet végén minden annyira értelemszerűen oldódott meg. spoiler Kíváncsian várom az első közös lépéseket… :)

szim_>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület

Na végre! Mióta várom, hogy végre egymásra találjon Mia és Michael. De miiiii??? Annyira romantikus volt a vége, hogy az valami eszméletlen, de Mia ne legyen már ennyire buta! Oké, küzd némi önbizalomhiánnyal és csak 14 éves, milyen más reakcióra számítottam volna?! Na de akkor jött Grandmére és minden szupi lett. (Azt írtam, hogy szupi? Mégis hány éves vagyok???) De amíg ez nem történt meg, nagyon ideges voltam és rimánkodtam, hogy történjen már valami!
A Kövér Lulus tennivalókat pedig nagyon humorosan írta le Mia az anyukájának és Mr. Gianininek. De komolyan gondolta, hogy ezeket így, pontról pontra betartják majd? Végül is, én jót szórakoztam rajta, az fix.
Michael…annyira romantikus vagy és cuki! Olvasás közben megfeledkezem arról, hogy 20 vagyok és nem 14, de mindegy, mert valószínűleg neked 30 éves koromban sem tudnék ellent mondani. :D

adrii01>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület

Ó te jóég! Ez volt eddig a legjobb rész!!
Mia annak ellenére, hogy bebeszélte magának minden lehetséges módon azt, hogy Michael mennyire átnéz rajta, én jót szórakoztam rajta.
Michael pedig olyan édes volt… imádom, és a vége a Téli iskolabál pedig olyan jóra sikeredett! :)

lucus_97>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület

Eddig ez volt a legjobb!
Kivételesen szimpatikusabbá vált számomra Lily a „kis lázadásával”.
Egyszerűen imádom Meg Cabot humorát. Ebben a könyvben viszont Kövér Lulu
gondozásával kapcsolatos leírás vitte a pálmát!
Mia elégé önbizalomhiányos, bár az ő korábban rengeteg lány küzd vele. Viszont ahhoz elég bátor volt, hogy tűzriadót okozzon.
Alig várom Genoviáról olvassak a következőben!

Ritka_a>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület

Szerintem sosem fogom ezt a sorozatot kinőni. Ugyanolyan élvezettel olvasom minden részét ,(még az idegesítőeket is) mint régen.
Kicsit megijedtem, hogy ezt a szerelmi szálat tovább fogják húzni-vonni, de rémlett, hogy egész korán ki fog derülni. Persze csak a könyv végéig kellett várnom.
Michael nagyon aranyosan adta Mia tudtára az érzését. Örülök, hogy a bál végül jóra sikeredett, (hála Grandmére-nek) együtt örültem Miával, mintha újra tizenéves lány lennék én is.

nicolekitti>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület

Hát vegyes érzelmeim vannak még mindig a sorozattal kapcsolatban, hogy olvassam-e vagy sem. Nagyon kedves történet, gyorsan lehet vele haladni a végén még kicsit izgultam is, hogy jó legyen a vége. És pont a vége miatt kezdtem el azon gondolkodni, hogy csak folytatni kellene :)


Népszerű idézetek


A sorozat következő kötete

A neveletlen hercegnő naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Illúzió
Sarah Rees Brennan: A káosz leánya
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Leiner Laura: Mindig karácsony
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Kasie West: Szívességből szerelem
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
Leiner Laura: Higgy nekem
Kasie West: Szerelembe zárva
Leiner Laura: Ég veled