A ​szerelmes hercegnő (A neveletlen hercegnő naplója 3.) 523 csillagozás

Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – A szerelmes hercegnő Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – A szerelmes hercegnő

„Három: keresem a párom! Néha az az érzésem, én vagyok a legszerencsétlenebb csaj a világon. De tényleg! Ha belegondolok, jó, nem vagyok egy szexbomba, de azért ormótlan behemót sem vagyok. New Yorkban élek, a földkerekség legmenőbb városában. Ezen felül hercegnő vagyok és végre járok valakivel. Mi a fenére vágyhatnék még?”
MICSODA SÜKET DUMA!!! Mia szerelmi élete katasztrófa. És ezen az sem segít, hogy ő Genovia trónörököse. Sőt! Igaz, hogy végre valahára jár valakivel, de az illető távolról sem az igazi. Mia csakis Michael után vágyakozik, de ő sajnos foglalt: Judith-tal, a bioszzsenivel jár. Vajon sikerül-e Miának elcsábítania Michaelt a klónkirálynőtől? Majd meglátjuk…

Karácsonyi őrület címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2001

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tök jó könyvek Ciceró

>!
Ciceró, Budapest, 2003
222 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635394152 · Fordította: Merényi Ágnes

Enciklopédia 28

Szereplők népszerűség szerint

Michael Moscovitz · Mia Thermopolis · Clarisse Marie Grimaldi Renaldo (Grandmère) · Kövér Lulu · Lars van der Hooten · Lilly Moscovitz · Borisz Pelkovszkij · Frank Gianini · Lana Weinberger · Helen Thermopolis · Kenny Showalter · Philipe Renaldo


Kedvencelte 44

Most olvassa 46

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – A szerelmes hercegnő

Úgy látszik ez a sorozat, most kezd igazán kedvessé válni számomra.
Itt már sokat mosolyogtam, tetszettek a karakterek.
Kis könnyedséggel éltem meg Mia karakter változását, érdekes volt a bőrébe bújni.
Mivel nem vártam sokat, bőven túllépte, és még jó érzést is hagyott bennem.
Örülök, hogy olvastam.

22 hozzászólás
diamondfox>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – A szerelmes hercegnő

Ki kell jelentenem: Kövér Lulu a legjobb karakter az egész könyvben. (Meg Mr. Gianini, de neki ne mondjátok el!)

Szóval: ismét hatalmas dráma közepébe csöppentünk bele. Nem elég, hogy tök izgalmas is lehetne, de mi csak jót kuncogunk már ilyen öreg fejjel. Komolyan, el is felejtettem, hogy 14-15 évesen tényleg ezek voltak a nagy drámák. Azt viszont nem tudom elfogadni, hogy Mia képes volt kapcsolatot kezdeni Kennyvel, amikor semmi, zéró, nuku, nada érzelme van iránta. Ha tőlem valaki megkérdezi, akivel egyébként beszélő viszonyban vagyok, hogy „hali, járunk-e?”, akkor nemes egyszerűséggel leblokkolok és kiröhögöm a fenébe. Erre Mia ugye az előző végén simán „persze”. WTF???
Ennél jobban WTF moment pedig Grandmére és a hülye ötletei voltak. Komolyan, ez a nő egy új nagymama ideált testesít meg lassan a számomra. Nem elég, hogy dohányzik, de mellé nulla EQ-val is bír. (Lehet, hogy a jövőképemet látom egyébként, csak nekem Rommal és hercegség helyett macskám lesz, meg könyvtáram. Hehe).

Tehát az egész egy nagy katyvasz, de meglepő módon itt nem kell két év (SZIA RENÁTA!), hogy megvilágosodjon mindkét fél, hogy bírják egymást, hanem csak egy hónap. Na, ezt már szeretem.

2 hozzászólás
Adryenne1991>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – A szerelmes hercegnő

A 3. kötet utáni részek a kedvenceim, de természetesen ez is megérdemli az 5 csillagot.
Humoros, szórakoztató, és a fiatal felnőttek számára is izgalmas olvasmány.

Hihetetlen, hogy még többszöri olvasásra is végig tudom izgulni a köteteket.

U_Viki>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – A szerelmes hercegnő

Szerintem ez lett az egyik kedvenc könyvem az egész sorozatból. Mia és Michael olyan aranyosak spoiler Grandmére-t mostmár egyenesen imádom. Lily is elviselhetőbb. Hiába, a karácsonyi hangulat mindenkire jó hatással van. :D

>!
Ciceró, Budapest, 2003
222 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635394152 · Fordította: Merényi Ágnes
raczlilian P>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – A szerelmes hercegnő

Ez volt a tizedik mellett a legédesebb rész. Visszagondolva, mennyire elfogultan szerettem, már nevetek az egészen, de akkor komolyan vettem, és annyira, de annyira a legkedvencebb kedvencemnek tartottam… :)
Visszatérve: nagyon aranyos az egész, ahogy Mia tépelődik, szeret – nem szeret, s a végén a Hópehely bál, benne pedig az a számítógépes program by Michael… Szívmelengető minden egyes olvasásnál. :)

ScarlettBlair>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – A szerelmes hercegnő

A harmadik rész az egyik kedvencem az egész sorozatból, már vagy százszor elolvastam. Lilly ebben a részben egy fokkal elviselhetőbb volt, bár szerintem őt már soha nem fogom kedvelni. IMÁDOM MIchaelt. Annyira aranyos, cuki, kedves , segítőkész, stb. stb. Valahogy Kennyt soha nem szerettem , talán azért, mert Mia sem. De aki a legnagyobb kedvencem az Grandmère, még akkor is, ha sokszor gonosz, és nem olyan mint egy tipikus nagyi, de szerintem ő a legjobb az egész történetben. spoiler

julicsenge IP>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – A szerelmes hercegnő

IGEEEEN!
A 14 éves énem a sarokban bőgött volna a meghatottságtól és az érzéstől, hogy vele sosem történik ilyesmi, ha ezt olvasta volna. A 21 éves énem csak magában ujjong és azon tűnődik, hogyan fog holnap hajnalban felkelni.

Woland>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – A szerelmes hercegnő

Be kell vallanom, így 25 évesen – a célkorosztályt meghaladva jó tíz évvel – képtelen voltam letenni a könyvet. Az első három rész közül ez tetszett a legjobban, egyszerűen annyira édes, cuki és romantikus volt, hogy nem tudtam nem élvezni. Ilyenkor mindig felelevenedik bennem az én első szerelmem, a diákszerelem nagy lángjának érzése, és nem tudok nem mosolyogni egész nap. Megpróbálom beosztani Miát ínséges időkre (például borzalmasan nyomasztó Stephen Kingek közé), de nehéz megállni, hogy ne vegyem mindig kezembe a következő kötetet. (Most nem is tudtam, úgyhogy Mia már Genoviában telel.)

Fleur_Rouge_Cerise>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – A szerelmes hercegnő

Szomorú vagyok :( Hatalmas mélyrepülés… Az egész központi szál arra épül, hogy Mia nem akar Kennyvel járni, de megbántani sem akarja azzal, hogy szakít vele, ezért inkább végighisztizik 200 oldalt. És ezzel engem bántott meg, nem Kennyt.
Igen természetesen még a stílus mindig eszméletlen, az alaptörténet és a poénok is, de ezt a sok hisztit nem tudta űberelni.
A másik dolog, hogy olyan érzésem volt, mintha Cabot elvesztette volna a jegyzeteit az első könyvhöz. Mia ilyeneket mond: „Már időtlen idők óta szerelmes vagyok Michael-be!” Én: És akkor mi van azzal, hogy az első kötetben (ami időrendben szeptember volt, most meg december van), még Josh Richter után csorgattad a nyálad?
Jah, meg kábé, mintha az első kötet végén lévő csók se történt volna meg.
Lilly-t egyre jobban utálom, egy önző, unintelligens dög. (Igen, még a zsenisége ellenére is.) Nem is értem miért barátkozik vele Mia. Amúgy a legértelmesebb karakter a könyvben eddig Kövér Lulu volt.
A vége tetszett, remélem, íyg, hogy túl vagyunk ezen az egész Kenny (amúgy erről a névről mindig az SP Kenny-je jutott az eszembe :D) ügyön most már újra visszatérünk az eredeti szálhoz és mindenki újra normális kicsit normálisabb lesz.

2 hozzászólás
timcsigirl>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – A szerelmes hercegnő

„Csak annyit mondhatok, hogy jó lesz vigyázni a kívánságokkal. Mert még beteljesülnek.”

Eddig az volt a főszereplőnk gondja, hogy már minden barátnője jár valakivel, míg az ő élete egy katasztrófa mivel nem. Hát most aztán az a probléma, spoiler De minden gond megoldódni látszik, mert az élet egy valódi tündérmese :) A legfontosabb tanulság számomra az, hogy kérdezz rá a dolgokra, mielőtt fejvesztve menekülnél, mert kiderülhet, hogy teljesen máshogy értelmezed a dolgokat, ahhoz képest amit valójában jelentenek.


Népszerű idézetek

Juca P>!

Piros a rózsa,
Az ibolya kék,
Nem veszed észre:
A szívem tiéd.

97. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mia Thermopolis · Michael Moscovitz
NagyEdina96>!

Csak annyit mondhatok, hogy jó lesz vigyázni a kívánságokkal. Mert még beteljesülnek.

20. oldal

3 hozzászólás
bleknajt>!

Nem szabad szégyenlősségből vagy ami még rosszabb, büszkeségből magadba fojtani az érzelmeidet!

39. oldal

FruzsinaRacz>!

Fagyöngy az ajtófélfákon. Be kéne tiltani! A hülye kamaszfiúk ezzel társadalmilag jóváhagyott eszközhöz jutottak, hogy csókokat követeljenek. Szerintem ez kimeríti a szexuális zaklatás fogalmát.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fagyöngy
icu79>!

Óz, a csodák csodája – Szerintem aláírásokat kéne gyűjteni és azzal a javaslattal fordulni a kiadóhoz, hogy változtassanak címet „Óz, a csalók csalójára”-ra. Micsoda dolog, hogy egy szerencsétlen csapat lúzer végigbolyongja az egész prérit, képzeletbeli lények hada szívatja őket, aztán elérkeznek a csodatévőhöz, aki beismeri, hogy szélhámos, és azzal bocsátja őket útjukra, hogy hajrá, hazafelé is oldjanak meg mindent egyedül.

120. oldal

2 hozzászólás
Fleur_Rouge_Cerise>!

Ó, Michael,
Szívem összetörted, felbontottad
Diszjunkt halmazokra.

Miért nem érted,
hogy sorsom a sorsod?
Legyünk hát teljes halmazok!

Miért tetted?
Lelkemet üres
Részhalmazzá ürítetted!

Lehetetlen, nem hiszem,
hogy szerelmünk csak két,
páronként diszjunkt elem!

Lásd be, ó,
te meg én
halmaz a halmazzal
U, mint unió!

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: matematika · Mia Thermopolis · Michael Moscovitz
bleknajt>!

TÍZ HASZNOS DOLOG
AMIT A BAYWATCHBÓL TANULTAM:

1. Ha az ember deréktól lefelé megbénul, elég, ha azt látja, hogy egy gyilkos megtámad egy gyereket, és abban a pillanatban felugrik és megmenti.
2. Ha az ember bulimiában szenved, azt nagy valószínűséggel az okozza, mert egyszerre két férfi szerelmes belé. Mi sem egyszerűbb: mindkettőnek azt kell mondani", hogy legyünk csak barátok, és a bulimiát máris mintha elfújták volna.
3. A tengerparti strandhoz közel mindig nagyon egyszerű parkolni.
4. A férfi életmentők mindig inget vagy pólót húznak, ha kimennek a strandról. A nőknek nem kell ilyesmivel törődniük.
5. Ha egy gyönyörű, ám gondterhelt lánnyal találkozunk, az valószínűleg gyémántcsempész vagy tudathasadásos személyiségzavarban szenved. Semmiképp se fogadjuk el a vacsorameghívását.
6. Dick van Patten ugyan idős ember, mégis szinte lehetetlen ökölharcban legyőzni.
7. Ha többen rejtélyes körülmények között halnak meg a víz alatt, az bizonyára azért van, mert egy óriás elektromos rája szökött meg a közeli akváriumból.
8. A csecsemőjük elhagyását fontolgató leányanyák nyugodtan hagyják a babát a strandon. Nagy esély van rá, hogy egy csinos életmentő észreveszi, hazaviszi, örökbe fogadja, és sajátjaként felneveli.
9. A cápákat egész könnyű lehagyni úszásban.
10. A vadon élő fókák bájosak és könnyen idomíthatók háziállattá.

90. oldal

Sunshine>!

– Pontosan ezért kell megmutatnod nekik – vágta rá Grandmère –, hogy nem törődsz vele, mit gondolnak!
– És miért nem mutathatom meg nekik Úgy, hogy oda se megyek?
– Azért – felelte –, mert az gyávaság.

214. oldal

rita_66>!

Szóval, ha jól értem, akkor még hálás is lehetek, hogy Kenny csak mondta azt, hogy „Szeretlek”, és nem fizikailag fejezte ki, ami, isten tudja, talán még csókolózáshoz is vezethetett volna!

46. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kenny Showalter · Mia Thermopolis
ScarlettBlair>!

Tényleg a rosszlányok poklába fogok kerülni , ha meghalok.

56. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mia Thermopolis

A sorozat következő kötete

A neveletlen hercegnő naplója sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Illúzió
Sarah Rees Brennan: A káosz leánya
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Leiner Laura: Mindig karácsony
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Kasie West: Szívességből szerelem
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
Leiner Laura: Higgy nekem
Kasie West: Szerelembe zárva
Leiner Laura: Ég veled