Reflektorfényben (A neveletlen hercegnő naplója 2.) 574 csillagozás

Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 2. – Reflektorfényben Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 2. – Reflektorfényben

A tizennégy éves Mia Thermopolis még mindig nem barátkozott meg azzal a ténnyel, hogy igaziból hercegnő és Genovia trónörököse. Amikor egy országos tévéadásban bejelenti, hogy a mamája terhes a matektanárától és hozzá akar menni feleségül, nemcsak a médiában, de a hercegi udvarban is óriási cirkusz kerekedik. Grandmère elemében van: hétországra szóló álomesküvőt tervez, amelyen a legmenőbb celebek vesznek részt. De vajon megjelenik-e az esküvőn a menyasszony és a vőlegény? És ki lehet Mia titokzatos imádója?

Eredeti megjelenés éve: 2001

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tök jó könyvek Ciceró

>!
Ciceró, Budapest, 2015
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635399512 · Fordította: Merényi Ágnes
>!
Ciceró, Budapest, 2015
200 oldal · ISBN: 9789635399680 · Fordította: Merényi Ágnes
>!
Ciceró, Budapest, 2004
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635394640 · Fordította: Merényi Ágnes

4 további kiadás


Enciklopédia 32

Szereplők népszerűség szerint

Mia Thermopolis · Michael Moscovitz · Clarisse Marie Grimaldi Renaldo (Grandmère) · Kövér Lulu · Lars van der Hooten · Lilly Moscovitz · Borisz Pelkovszkij · Frank Gianini · Helen Thermopolis · Lana Weinberger · Josh Richter · Philipe Renaldo

Helyszínek népszerűség szerint

Mexikó · The Plaza Hotel


Kedvencelte 34

Most olvassa 51

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 49

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 2. – Reflektorfényben

Ez a rész jobban tetszett, mint az előző.
Már egyszerűbb volt belemélyedni, nem is idegesítettek annyira a karakterek.
Egész érdekesnek találtam, remélem ez így is marad a továbbiakban is.

3 hozzászólás
Iustitia >!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 2. – Reflektorfényben

Az első rész alatti kifakadásom után most esetleg megpróbálok kötöttebben erre a könyvre koncentrálni az értékelésben. A tények adottak: aki hercegnőnek születik, annak kevés esélye lesz megúszni, hogy hercegnő is legyen. Persze Mia még egyáltalán nem az a kiforrott és udvarias viselkedésű hercegnő, amit a minden lében kanál, elismeréséhes nagyi elvár tőle, de mitől is volna, mikor még csak pár hónapja volt szokni a gondolatot, és egyelőre továbbra is az osztály, ha nem az egész iskola legnyomorultabb diákjának érzi magát? Hibát hibára halmoz, épp ebben a tudatlanságban van valami aranyosság, amit az ember elnéz, mert tudja magáról, hogy az ismeretlen helyzetek belőle sem biztos, hogy mást hoznának ki. Egy új munkahelyen is meg kell tanulni a dolgok menetét ahhoz, hogy ne rontsuk el őket, és az első hetekben az ember pont ilyen érzéssel megy dolgozni, ahogy Mia kénytelen élni.

Adryenne1991>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 2. – Reflektorfényben

Szerintem teljesen mindegy, hogy Meg Cabot miről ír, vagy mi történnik Mia hercegnővel, én akkor is imádni fogom a sorozatot.

Egyértelműen a szerelmi szál a kedvenc részem a sorozatban, de minden mást is nagy izgalommal olvasok a hercegnőről attól függetlenül, hogy olvastam már a köteteket.

U_Viki>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 2. – Reflektorfényben

Örülök, hogy úgy döntöttem újraolvasom a sorozatot, mert csak még jobban megszerettem. :)

A legtöbb dologra nem emlékeztem, mint például J- C- roxra vagy az esküvőre. Lily-t egyáltalán nem bírom. Miát nem bátorítja, csak magára gondol, a tetejében még irigy is. Remélem a következő részben valaki jól helyre rakja.

>!
Ciceró, Budapest, 2002
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635393873 · Fordította: Merényi Ágnes
diamondfox P>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 2. – Reflektorfényben

Mia borzasztóan idegesítő :D Elrontja a fejemben élő képet Amelia hercegnőről!
Tehát: aki arra vetemedik (lásd én), hogy újraolvassa a sorozatot, az távolodjon el lélekben és fejben a filmektől! Annyi közük van egymáshoz, hogy használták az alapot, de megfogták a négy sarkát és kifordították. És akkor most értékeljük a második könyvet.

– Lilly IS borzasztóan idegesítő. Mindig elfelejtem, hogy itt 14-15 évesek a főszereplők, ne várjak tőlük hatalmas eszmefuttatásokat, Lilly mégis megteszi, csak nem jól.
– Michaelt bírom, nála már látszik, hogy „végzős” és okos, ezért megtartjuk.
– Felbukkanó Mamó és Papó. Még a becézés cuki is lenne, ehhez képest ezekkel a nagyszülőkkel sincs jóban Mia. Komolyan nem értem. (Bár anyukája írtó vicces szituba keveredett.)
– Miának nincs semmi esze. Komolyan. Látta, hogy Grandmére hogy készül az esküvőre.Megyjegyezte, hogy a „mama tuti nem fog neki örülni.” De nem azt, hogy erélyesen jelezte volna, hogy NE CSINÁLJA vagy valami, inkább csak sodródott az árral.
Csak tudnám, hogy én mégis mi a fenéért várok egy 14 éves hercegnő jelölt szemszögéből írt könyvnél normális, logikus magyarázatokat? Ja, igen. Azért, mert 2000-ben még ennyire semmilyen volt sok könyv. Azóta a YA és egyáltalán az ifjúsági irodalom remek dolgokat termelt ki Twilight, LEÜLNI, nem rád gondoltam, de azért na. Meg Cabot nem lesz Nobel-díjas író, az is biztos.

ScarlettBlair P>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 2. – Reflektorfényben

Most, hogy „felnőtt” (legalábbis érettebb) fejjel nekiálltam a sorozatnak előről, megint úgy érzem magam, mintha tizenpár éves lennék, és először olvasnám Mia kalandjait. Ezeken a könyveken nőttem fel, de még most is ugyan úgy szórakoztat a történet, a karakterek, és Meg Cabot csodás írásmódja, mint tíz évvel ez előtt. Az egyetlen dolog, ami változott, hogy rájöttem, Lilly valójában egy zsarnok. Egyszerűen nem értem, Mia mégis, hogy barátkozhat vele. Egy igazi barátnő nem ilyen, még ha olyan hihetetlenül okos is mint Lilly. Egy igazi barátnő támogat mindenben, még ha tudja is, hogy hülyeség- maximum elmondja a véleményét, de nem kioktat, hogy milyen ostoba vagy, és ezt márpedig így és így kell csinálni. Nem féltékeny. Nem dörgöl mindent az orrod alá. Olvasás közben arra is rájöttem, hogy a hercegnősdit éeszámítva elég sok mindenben egyezik a tinédzserkorom Miáéval. (Például nekem is volt egy Lilly típusú barátnőm.)
Szerintem lehetek akár milyen öreg, 12, 32 vagy 62 éves ezt a történetet akkor is imádni fogom !

Zivih>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 2. – Reflektorfényben

Szerintem ez a könyv nagyon vicces, jó poénok vannak benne. Én azért szerettem mert a mai gyerekek nyelvén van megírva.

1 hozzászólás
lettielena>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 2. – Reflektorfényben

És a kalandok folytatódnak!! A könyv 95%-át két nap alatt olvastam el, a maradék 5% megsínylette azt, hogy a vonaton el kellett kezdenem a jegyzeteimre koncentrálni.
Izgalmas volt, továbbra is hercegnő akarok lenni, de elsősorban gimis… már megszépültek az emlékek :D
Kérem a kövit!

Baraby P>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 2. – Reflektorfényben

Az első részt több, mint 3 éve olvastam és nem tudom akkor miért nem folytattam a sorozatot, de a minap a tv-ben belefutottam a második részbe és leragadtam előtte (pedig láttam már párszor). Úgyhogy úgy döntöttem, csak el kellene már olvasni ezt is.

Mia még mindig egy kis szerencsétlen, kétballábas leányzó és pont ez teszi nagyon szerethetővé a történetet. Kiváncsi vagyok a folytatásra is, mert az már az első két részből is látszik, hogy nem vág annyira egybe a filmekkel, szóval biztos tartogat még számomra meglepetéseket :)

NovaTime>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 2. – Reflektorfényben

Még mindig odavagyok ezért a sorozatért!
Egyszerűen zseniális, a maga egyszerűségében nyűgöz le, küld a padlóra a nevetéstől és köt le annyira, hogy szinte egy nap alatt képes vagyok kiolvasni. Jó igen, ebben közrejátszik a terjedelme is, de egy unalmas könyv lehet 50 oldalas is, akkor is képes rajta az ember napokat elszöszölni. Miát viszont nem lehet se megunni, se arrébb tenni. Ő egy hercegnő, neki a középpontban kell lenni. És valahogy mindig sikerül is neki. Amiből valami bonyodalom lesz, aztán elbaltázza, majd valahogy mégis rendbe jön minden.
Annak dacára, hogy ezeket a könyveket a könyvtárunk gyerekosztályáról szerzem, szerintem abszolút kortalan olvasmány. Benne van egy kis napi aktualitás és mégis annyira semleges, hogy bárkit fel tud dobni, aki a kezébe veszi és fellapozza. :)


Népszerű idézetek

Quiconque>!

A papa csakis két dolog miatt lesz ideges. Az egyik az én anyám.
A másik a saját anyja.

161. oldal

bleknajt>!

Két autó egyszerre hagyja el a várost. Az egyik 64 km/h sebességgel, a másik 80 km/h sebességgel halad. Mennyi idő múlva lesz közöttük a távolság 576 km?

Nem mindegy? Őszintén, nem tök mindegy?

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: matematika
Szelén>!

Michael tapintatosan egy saját fejlesztésű komputeres játékkal próbálja Borisz figyelmét elterelni. A játék címe: Fejezd le a Backstreet Boyst! Aki a legtöbb Backstreet Boyt tudja lefejezni, a következő szintre jut, ahol a Limp Bizkit, illetve az 'N Sync tagjait kell kinyírni. A legtöbb fejet begyűjtő játékos a végén saját monogramját késsel Ricky Martin meztelen mellkasába vésheti…
Nem hittem el, hogy Michael csak négyest kapott erre a komputertechnika órán. De a tanár azért nem adott rá ötöst, mert állítólag a játék nem elég brutális a piaci igényekhez képest…

174. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Borisz Pelkovszkij · Michael Moscovitz
bleknajt>!

Nem mintha Michael nem sportolna. A szervezett sportot utálja, de mégis gyönyörű a bicepsze, a tricepsze, egyáltalán mindenféle cepsze.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mia Thermopolis · Michael Moscovitz
Pixelhiba>!

Michael tapintatosan egy saját fejlesztésű komputeres játékkal próbálja Borisz figyelmét elterelni. A játék címe: Fejezd le a Backstreet Boyst! Aki a legtöbb Backstreet Boyt tudja lefejezni, a következő szintre jut, ahol a Limp Bizkit, illetve az 'N Sync tagjait kell kinyírni. A legtöbb fejet begyűjtő játékos a végén saját monogramját késsel Ricky Martin meztelen mellkasába vésheti…

174. oldal, Budapest: Ciceró, 2002

Kapcsolódó szócikkek: Borisz Pelkovszkij · Michael Moscovitz · Ricky Martin
Bogas>!

Amíg hiányoztam, Borisz új darabot kezdett gyakorolni a hegedűjén. Most valami Bartók nevű zeneszerző concertóját nyűvi.

67. oldal, Október 24., péntek, t.g. (Ciceró, 2002)

Kapcsolódó szócikkek: Bartók Béla · Borisz Pelkovszkij
janka0416>!

Épp elég baj nekem, hogy az összes ismerősöm látja, hogy úgy nézek ki, mint egy életre kelt fülpiszkáló pálcika a lapos mellemmel és a Kresz-tábla fejemmel. Semmi szükség arra, hogy egész Amerika értesüljön erről.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mia Thermopolis
bleknajt>!

Lillyben kábé ugyanannyi együttérzés van, mint Grandmére-ben. Ha az ember beteg, Lilly nem a legmegnyugtatóbb látogató. Még azt felvetette, hogy talán tüdőbajom van, mint Elisabeth Barett-Browningnak. Mondtam neki, hogy valószínűleg inkább csak hörghurut, mire ő azt felelte, Elisabeth Barett-Browning is nyilván ugyanezt hitte a halála előtt.

46. oldal

Pixelhiba>!

MIÉRT NEHÉZ DOLOG EGY MINŐSÍTETT ZSENI LEGJOBB BARÁTNŐJÉNEK LENNI?
1. Mert rengeteg olyan szót használ, amit én nem ismerek.
2. Mert általában képtelen belátni, hogy én is értelmesen hozzászólhatok egy beszélgetéshez, vagy hozzájárulhatok valamely tevékenységhez.
3. Csoportszituációban nem képes lemondani a helyzet uralásáról.
4. Egy probléma megoldásakor a normális emberektől eltérően nem A-tól B felé halad, hanem A-tól D-re ugrik. Ezzel az alacsonyabb rendű rendszertani képződmények dolgát megnehezíti.
5. Az ember nem mondhat neki semmit anélkül, hogy halálra ne elemezné.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilly Moscovitz · Mia Thermopolis

A sorozat következő kötete

A neveletlen hercegnő naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Kasie West: Szívességből szerelem
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
Kasie West: Szerelembe zárva
Leiner Laura: Higgy nekem
Leiner Laura: Ég veled
Leiner Laura: Bábel
Leiner Laura: Késtél