Mindörökké ​hercegnő (A neveletlen hercegnő naplója 10.) 260 csillagozás

Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő

A 10. kötetben Mia elég hosszú kihagyás után jelentkezik újra: másfél évig nem volt ideje a naplójára, mert a REGÉNYÉN dolgozott. Most viszont befejezte (igaz, senki sem akarja kiadni), és újra naplót ír – szüksége is van rá, mert az élete már megint felkavarodott. Pár napon belül érettségizni fog, ráadásul be fogja tölteni a tizennyolcadik életévét, és ennek örömére Grandmère fergeteges partit rendez a modern világ minden hírességének részvételével. És ha ez nem lenne elég bonyodalom, Michael visszatért Japánból, és milliomos lett belőle. J.P. ugyan nagyon kedves, de határozottan különösen viselkedik. Mia papája vesztésre áll a genoviai választásokon, a közvéleménykutatásokban ugyanis René herceg toronymagasan vezet. És ha még ez sem lenne elég, Mia az elmúlt időkben meglehetősen ingatag kártyavárat épített maga köré kisebb-nagyobb hazugságokból, amely most összedőlni készül.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tök jó könyvek Ciceró

>!
Ciceró, Budapest, 2015
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635399598 · Fordította: Merényi Ágnes
>!
Ciceró, Budapest, 2009
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635396863 · Fordította: Merényi Ágnes

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Michael Moscovitz · Mia Thermopolis · Clarisse Marie Grimaldi Renaldo (Grandmère) · Lars van der Hooten · Lilly Moscovitz · Tina Hakim Baba · Shameeka Taylor

Helyszínek népszerűség szerint

Genovia


Kedvencelte 41

Most olvassa 26

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 50

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Adryenne1991>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő

Kicsit másabb volt ez a kötet, mint az előzőek. Komolyabb lett a mi kis hercegnőnk (vagy írónőnk. Ezt mindenki döntse el maga.)
Szerettem ezt a részt spoiler
Hosszabb lélegzetvételűbb volt, és komolyabb fordulatok voltak benne, mint az első kilencben.

Most, hogy újraolvastam a sorozatot, el szeretném mondani, hogy milyen különleges nekem ez a sorozat.
Sok könyvet olvasok, és sok olyat, amit amelyik pillanatban visszateszek a polcra, már azt sem tudom, hogy miről szólt. Egyszerűen nem fognak meg. Ezt kb. 10 éve olvastam utoljára, mégis emlékeztem mindenre. Mikor mi fog történni, kinek mi lesz a reakciója. Nem azt mondom, hogy minden oldal cselekményét előre elsoroltam, de azért a legtöbb dolognak tudtam a végkimenetelét. Nem tudom, hogy mi ragadott meg benne ennyire, hiszen sokak szerint ez csak egy bugyuta lányregény, de nekem mégis nagyon maradandó élményt nyújtott.
A Harry Potter könyvek után, Meg Cabot adott annyit a könyveivel, hogy beleszerettem az olvasásba.

>!
Ciceró, Budapest, 2009
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635396863 · Fordította: Merényi Ágnes
Dsheavenofbooks>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő

Rengeteg hibája van. Na de mégis.. Ki tudná negatívan nézni utólag azt a könyvet, aminek igazából nagyon nagy része volt abban, hogy megszeresse az olvasást?
Jó. Bevallom. Másodikos-Harmadikos korom óta jártam könyvtárba, folyamatosan olvastam mindenféle könyvet, de a legnagyobb hatást akkor a Neveletlen Hercegnő Naplója sorozat tette rám. Nagyon, nagyon szerettem. S olyan jól esett most nosztalgiázni! :)
Mia még mindig gyerekes volt néha-néha, de hát kit érdekel? :) Michael pedig… kérem! Valaki adja nekem!
A könyv mondandója számít.:) Nem mindenki az, aminek látszik.
Köszönöm, hogy olvashattam ezt a könyvet, és, hogy akkor ennyit jelentett nekem.:)

diamondfox P>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő

Azért a lókukónak is van ám vége, mi az, hogy 90% feletti az értékelés?!
Egyetlen magyarázat van: a többiek feladták a 8. kötetnél és csak az igazi elvetemült shipperek tartottak ki a sorozat mellett!

Vicces volt, hogy Grandmére ismét kitett magáért. Viszont rohadt zavaró, hogy Meg Cabot elfelejtette, hogy ezt az egészet 10 évvel ezelőtt indította és Mia közben csak négy évvel lett idősebb, tehát a hirtelen technikai újítás, ami 2015-ben volt divat, hogy mindenki telefonozik valahogy nem hiteles nekem. De hát van ez így, lehet, hogy túl szőrösszívű vagyok.
Mindegy, aztán vicces volt, hogy Michael visszatért és azonnal beindult a kémia! Ez tetszett, el kell ismernem, J.P. semmilyensége viszont itt igazán kiütközött, még jó, hogy Mia mamája egyébként régesrég megjegyezte, hogy mindig azt csinálja, amit Mia szeretne, nincs egyénisége. Aztán jött a darab és az én pofámról égett a bőr, hogy a csávó ezt mégis hogy gondolta? Aztán vicces volt, hogy mennyire ráfeszültünk most a szüzesség témára spoiler, és hogy Lilly piercinges és színeshajú lett szintén tetszett, mert Ő legalább mutatta, hogy keresi a személyiségét – Mia meg beújította Lanát és máris szebb a ruhatára. Az élete meg egy rakás szerencsétlenség, még mindig.

Jó-jó, a lényeget amúgy is tudja mindenki a 11. kötet miatt, de azért megtapsolom, hogy ennyire béna szakítást még én sem tudnék kitalálni.

>!
Ciceró, Budapest, 2009
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635396863 · Fordította: Merényi Ágnes
2 hozzászólás
kratas P>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő

Oké, ez aranyos volt és Mia végre felnőtt. Vagy valami olyasmi. De jókat kacagtam rajta és nagyon utáltam végig J.P.-t. Kis gyökér. Remélem a következő részben az lesz, amit ennek a vége után gondolok :)

raczlilian>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő

Hát itt vagyunk – a befejező kötetnél.
Egyszerűen nem tudok elfogultság nélkül nyilatkozni, mert Harry Potter mellett Mia kísérte végig a borzalmas 12-13 éves korszakomat, amikor valahogy soha semmi nem volt rendben körülöttem. Ők biztosították nekem a nyugalmat és az állandóságot, és ezért a mai napig hálás vagyok.
Na, de a könyvről: bár a közepefelé kissé ellaposodott a sorozat, meg nem annyira tetszett, a későbbi részekben sikerült visszaemelni a megszokott minőségre, a tizedik előtt szerencsére már rég úgy éreztem: jó lesz ez, az olvasása közben pedig arra gondoltam egyfolytában: te jó ég, imádom!
A Mindörökké hercegnő az a könyv, amit bármennyiszer újraolvashatok, mindig jól esik belemélyedni a sztori végébe, és soha nem unatkozok az olvasás időtartama alatt. Tetszett, hogy Lanával végül is összebarátkoztak, J.P.-t pedig legszívesebben a Holdig rugdosnám, miközben a fejét verem egy méretes lapáttal. Amúgy nem vagyok hajlamos az erőszakra. :D
Ja, és ami még örök Mia hercegnő mivoltán kívül: hajrá, M.M.!
Mindentől függetlenül azt hiszem, méltó befejezése volt egy igazán király könyvsorozatnak.
Viszlát, Mia, a következő alkalomig, amikor megint a kezembe kerül a történeted bármely része, és én nem fogok ellenállni – ahogy soha nem tettem. :)

Rebbencs>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő

Hát ez a sorozat is véget ért. Na, jó, majdnem. És olyan fura érzések kavarognak bennem, hiszen hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szerettem meg a sorozatot, de kissé másabbnak tartom, mint bármelyik másikat. Hiszen itt aligha tudnám megmondani, hogy miről szól a hetedik rész (nah, lehet azt éppen meg tudnám) és talán az közre játszik benne, hogy az első részt lassan két éve olvastam és még mindig van egy tizenegyedik rész. Talán nem kellett volna egy félévnek eltelnie a kilencedik és tízedik rész olvasása között, hmm.

Nagyon szerettem volna öt csillagot adni a befejezésre, hiszen ezt mégis csak úgy szokás, vagy mi, de éreztem itt valami nagyobb hibát, ami miatt muszáj voltam legalább egy felet levonni és ezt majd a későbbiekben ki is fejtem.
Tetszett az utolsó rész, hiszen itt már felnőttek kedvenc szereplőink, mégis úgy gondolom, hogy a kilencedik áll legközelebb a szívemhez. És persze azt öntöttem le egy flakon Topjoy-yal. Profizmus felsőfokon. Ez is hasonló volt már, hiszen Miának kezd benőni a feje lágya, nagyon sok mindenen ment keresztül a tíz rész alatt és ez elég jót tett a karakterének, igazán megkedveltem. Szerettem az írás módját, hogy ennyire szerethetően szerencsétlen és mindennek dacára, egyáltalán nem idegesített annyira a tíz kötet alatt, hogy jól megcsapkodtam volna egy hólapáttal. Örülök, hogy az ő szemszögén kísérhettük végig a történteket, hogy egy tökéletlen hercegnőt ismerhettünk meg, és még sincs nagy gondom vele, azt hiszem, még én is elfogadnám a hercegnőnek, ha királyság lenne nálunk. :D

A többi karakter is nagyon sokat változott, kedvencem Tina lett, ő olyan aranyos és kedves, egy igazi barátnő. Viszont, amit nem tudok elhinni az az, hogy hogyan írhattam az előző értékelésemben, hogy örülök P.J-nek?! Hát normális vagyok én?! Nem, nem vagyok, tudjuk jól. Habár ha jól emlékszem az előző kötetben nem is volt egy ekkora méretes bunkó, ebben persze el kellett rontani a szerepét. De így legalább még jobban örülhettünk a legeslegjobb karakternek Michael-nek. Na, de. Nem is bánom ám, hogy J.P. szépen repült vagy három métert a történetből, mert végre megvillogtatta igazi énjét, és csak ráztam a fejem, hogy miért nem dobja már ki Mia szépen az ablakon.
És akkor megjöttek a Moscovitz-testvérek. Lily hiányoltam az elmúlt történetekből, vagyis erre jöttem rá, amikor most végre megjelent és szépen összerázott mindent. Legfőképpen Michael-t és Miát. Igen, végre, megtörtént a boldog befejezés, ami azért várható volt, de minden egyes pillanatát szerettem, annak hogyan alakulnak újra és Istenem, Michael annyira édes és olyan jó, hogy visszatért.

Aminek viszont nem örültem, az Mia nyavalygása amiatt, hogy egek, tizennyolc éves és szűz. :OOO Nem gondolom, hogy ez akkora nagy baj lenne, bár rájöttem, hogy Leiner Laura honnan vehette ezt az egész agymenést, hogy gáz vagy, ha tizennyolc évesen szűz vagy és írja bele minden történetébe. Mert ugyebár LL jó nagy Neveletlen hercegnő fan és a sorozatban jó sok mindent meg is találtam, ami Laura könyveiben is benne van. Hmm, de érdekes. Ez amúgy nem tartozik ide, csak úgy felvetődött bennem olvasás közben és akkor gondoltam már itt is megemlítem.
Szóval ja. Ez eléggé idegesített, le is vontam érte egy fél csillagot.

Összességében nagyon örülök, hogy olvashattam ezt az egész sorozatot, ami a szó legszorosabb értelmében szórakoztató, könnyed és kellemes olvasmány volt. Mind a tíz része. Nagyon megszerettem Meg Cabot stílusát, a karaktereit és úgy ezt az egészet, amit úgy nevezünk, A neveletlen hercegnő naplója. :’)

ScarlettBlair P>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő

Jajj olyan jó, hogy van még egy rész, amit ráadásul még soha nem is olvastam, és így most nem értek véget Mia kalandjai, hanem folytathatom az olvasást!
Ez a történet / rész úgy volt tökéletes, ahogy volt ! JP-t egy percig nem tudtam sajnálni, oké nyílván nem volt szép dolog, amit Mia csinált, de attól még nem tudtam sajnálni, mert egyszerűen ki nem állhatam. Nem férfi volt, egy papucs. Halálra idegesített.
Bezzeg Michael. Megjelent végre újra, és a nap is szebben ragyogott. Imádtam a Miával közös jeleneteiket, egyszerűen annyira romatikus volt !
Lana és Grand-mère szerintem zseniális páros lennének, sokkal jobb, mint annak idején Grandmère és Lilly. Kár, hogy nem szövetkeztek valamit Mia érdekében, biztos nagyon szórakoztató lett volna!
Most, hogy újra olvastam az egész sorozatot, egyértelműen ez a legeslegjobb rész. Ebben Mia már nagyon felnőttesen, és éretten viselkedik, nem hisztizik, nem görcsöl túl mindent, hatalmas fejlődésen ment keresztül. A végére kicsit talán Lilly is emberibb lett, mint az elején volt , de ennek ellenére nem kedveltem meg.
Alig várom, hogy olvashassam a 11. részt !!!

Dia21>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő

Folytatódik a nosztalgia-időszak, most éppen egy nagyon régi kedvenccel folytattam, ami igazából újraolvasás volt, de mivel még nem írtam róla a blogon, ezért gondoltam jól jönne egy felfrissítés, valamint sosem nyűg számomra felkapni ezen sorozat egyik kötetét.

A másik oka annak, hogy ismét elővettem A neveletlen hercegnő naplóját az az, hogy kedves, kedvenc írónőm, Meg Cabot úgy döntött nemrég, hogy folytatja imádott sorozatomat egy újabb résszel, ami szintén a polcomon csücsül és amire végtelenül kíváncsi vagyok.

Mint már oly sokszor említettem, ez a sorozat azon kevés sorozatok egyike, aminek ha egy részét előveszem és beleolvasok, rögtön kedvem támadna elölről kezdeni az egész sorozatot. Varázslatos érzés.

Ezt, a tizedik kötetet is egy kis szünet után adta ki az írónő 2009-ben, a szünet oka a regényben: Mia megírta élete első könyvét, így nem volt ideje naplót írni, de amint végzett a Váltságdíj a szívemért romantikus történelmi regényével, valamint a 18. születésnapja közeledtével ismét szükségét érezte a naplóírásnak. Így kerülünk bele rögtön a J.P.-vel való kapcsolatába, a regény kiadásáért tartott küzdelembe és a Michael visszatérése miatti kétségbeesésbe.

Mia karaktere annyit változott az első részekhez képest, erőteljesen tetten érhető a karakterfejlődés. A farmer kertésznadrágos, vegetáriánus, erősen gyerekes gimnazistából egy érett, magabiztos, önálló nő lett, akinek a humora és az írás iránti imádata ugyanúgy megmaradt. A változás ellenére a sorozat stílusa egyáltalán nem változott, ugyanaz a humoros, olykor ironikus hangvétel és ugyanazok a szívemnek kedves szereplők tekintenek vissza rám a lapokból. Ezt a részt elég meseszerűnek látom, amelyben a hercegnő rájön, ki szívének hercege. Akár befejező kötet is lehetett volna, de örülök, hogy nem az.

nagara>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő

Bírtam ezt a részt. Örültem, hogy a végére csak sikerült J.P.-től megszabadulni…nem is értettem eddig is mit keresett itt? Tetszett a hepiend :D

Fleur_Rouge_Cerise>!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő

Kicsit keserédes ez az utolsó kötet. Sose titkoltam, mindig is utáltam Miát, mert annyira sötét, hogy az az egész sorozat közben fizikai fájdalmat okozott 18 évesen te vagy az utolsó szűz az osztályban? Hát baromi ciki vagy édesem, nem is értem hogy maradtál eddig életben, az lesz a legjobb a elásod magad. és sohasem értettem igazán, hogy az utolsó oldalra hogyan világosodik meg úgy, hogy még egy 70 éves zen buddhista szerzetes is megirigyelné, és hogyan oldódik meg minden a semmiből egy csapásra.
De szerettem olvasni. Szerettem a humorát és minden karakter elvarázsolt. (Miát kivéve). Grandmere a sok Siedcar koktéllal és a rajzolt szemöldökével mindig megmosolyogtat, elég csak rágondolnom. Lily egy valóságos zseni, igazán jó ha az ember mellett ilyen valaki áll. Tina a legjobb lélek akiről valaha olvastam, igazi barát. És még sorolhatnám… Igazán hiányozni fognak.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

padamak>!

– Mi a baj a családommal? – nyögtem.
– Mint mindenkiével – mondta Michael. – Hogy emberekből áll.

364. oldal

Kapcsolódó szócikkek: család · Mia Thermopolis · Michael Moscovitz
FruzsinaRacz>!

Tíz napig bárki el tud játszani bármit. Grandmére például, amióta ismerem, azt játssza, hogy van szemöldöke.

29. oldal

bleknajt>!

Rocky most azért kunyerál, nézzem meg vele a Dóra a felfedezőt. Megértem, hogy több millió kölyök imádja Dórát, és tanult meg a műsoraiból olvasni meg hasonlók. De most nem bánnám, ha Dóra a kis barátaival együtt lezuhanna egy méteres szikláról.

126. oldal

Dsheavenofbooks>!

A gimnázium elég ciki hely. Aki azt állítja, az volt élete legszebb négy éve… az hazudik. Ki a fene akarna a legszebb éveiben gimnáziumba járni? Jobb a gimnáziumot egyszer s mindenkorra elfelejteni.

padamak >!

A legtöbb ember iszonyúan megsértődne, ha hirtelen elkezdenék folyton igazat mondani.

27. oldal

zsofigirl>!

Talán egyszer könyvet írok erről. Egy végzős gimnazista lány a szekrényét takarítja, búcsúzik az iskolájától, ahová hosszú évekig járt… és dúlnak benne az ellentmondásos érzelmek… a szeretet, a gyűlölet… örül, hogy vége, mégis fél otthagyni… fél kilépni az életbe. Utálja a hosszú, szürke, büdös folyosókat, és mégis szereti őket…

268. oldal

3 hozzászólás
bleknajt>!

A papírkupac közepén Rocky ült, mint egy óriási virág bibéje (bár szerintem semmiféle bibe nem iszik Dóra, a felfedezős bögréből…).

219. oldal

1 hozzászólás
tulipanfa>!

Michael: (…) Hé, hagyd már abba! Lars! Segítség! Megtámadott!
Lars: Csak akkor kell közbelépnem, ha valaki a hercegnőt támadja meg, nem akkor, ha ő támad meg valakit.

142. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lars van der Hooten

A sorozat következő kötete

A neveletlen hercegnő naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!
Kasie West: Szerelembe zárva
Morgan Matson: Páratlan nyár
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: Maradj velem
Leiner Laura: Bábel
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Kiera Cass: The One – Az Igazi
Nathalie Somers: Szerelmek, árulások, lavinák!