A ​legsötétebb óra (A mediátor 4.) 280 csillagozás

Meg Cabot: A legsötétebb óra

Suze életének tizenhatodik nyara ez a mostani, ám ahelyett, hogy a tengerparton gondtalanul sütkérezve töltené, egy menő szállodában bébiszitterkedik, hogy némi zsebpénzre tegyen szert. Mindeközben kiderül, hogy a kisfiú, akire vigyáznia kell, „kezdő mediátor”, és az sem mellékes körülmény, hogy a kiskölyök bátyja igencsak szemrevaló fiatalember. De Suze-nak ennél sokkal fontosabb dolgokkal kell foglalkoznia, nevezetesen, hogy medenceépítés közben mostohaapja és mostohabátyja a házuk kertjében egy régi sírra bukkant. Vajon Jessenek, a jóképű kísértetnek a sírjáról van szó, akivel Suze idestova egy éve megosztja a szobáját? Suze eltökélt szándéka, hogy kiderítse az igazságot. Márpedig ha ő valamit a fejébe vesz, azt véghez is viszi. Meg Cabot ugyanolyan mesteri módon adagolja az izgalmakat és a fanyar humort a Mediátor-sorozat 4. részében, mint az előző kötetekben.

Eredeti megjelenés éve: 2001

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tök jó könyvek Ciceró

>!
Ciceró, Budapest, 2005
238 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635395132 · Fordította: Szabó Mária
>!
Ciceró, Budapest, 2005
238 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635394926 · Fordította: Szabó Mária

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Hector 'Jesse' de Silva · Susannah Simon · Dominic atya · Cee Cee Webb · Paul Slater · Andy Ackerman · Brad 'Bamba' Ackerman · Jack Slater · Jake 'Szundi' Ackerman · Maria de Silva Diego


Kedvencelte 40

Most olvassa 8

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 34


Kiemelt értékelések

Kollár_Betti I>!
Meg Cabot: A legsötétebb óra

„Meg Cabot ugyanolyan mesteri módon adagolja az izgalmakat és a fanyar humort a Mediátor-sorozat 4. részében, mint az előző kötetekben.”

Ez áll a fülszövegben és ennél jobban meg sem tudnám fogalmazni az érzéseimet.

Még mindig imádom, megint tudott újat mutatni és meglepetést okozni, ráadásul ez a kötet többet foglalkozott Jesse-szel és a múltjával, amit már izgatottan vártam.

Hát még a folytatást!

felícia97>!
Meg Cabot: A legsötétebb óra

Ez volt a legjobb rész eddig,kétség sem férhet hozzá.Korábban hiányoltam,hogy Jesse nem szerepelt annyit:hát most megkaptam,hiszen most végig vele foglalkozott a történet. :) Nagyon örültem,hogy végre fény derül Jesse múltjára,ami az első kötet óta izgatta a fantáziámat. Maria-t nem meglepő módon utáltam,még jó hogy megkapta amit érdemel…Nem volt egy kimondottan vicces rész,ez most inkább komoly hangvételűre sikerült,és elég izgalmasra,főleg a végén,amikor Suzie megpróbálja visszahozni Jesse-t.És a befejezés? Hát hogy lehet így abbahagyni? :D De mindenesetre örülök,hogy a főszereplőink között végre alakul valami.Dominic atyát még mindig imádom,de most a dolgok többségével kapcsolatban Suzie-val értettem egyet,elvégre és is nő lennék vagy mi a szösz. :D Szóval átéreztem a helyzetét.És nagyon kíváncsi vagyok az írónő mit hoz még ki ebből a helyzetből. :)

csillabella>!
Meg Cabot: A legsötétebb óra

Minden résznél azt gondoltam, hogy Suze majd biztos fejlődik a következő résznél, de talán ebben a részben idegesített eddig a legjobban.
Az alapötlet jó volt, tetszett a szálloda, az új szereplők, és az is, hogy Jesse-ről kicsit többet megtudhattunk. Remélem a sorozat végére kicsit változik Suze…

agi452>!
Meg Cabot: A legsötétebb óra

Eddig ez a rész a kedvencem. Jesse központú kötet, végre betekinthetünk a múltjába. Az utolsó két mondat pedig… awww :)
Új szereplőket is kaptunk Paul és kisöccse, Jack személyében. Mivel Jack is mediátor, így minden bizonnyal lesz még szerepük a sorozatban.

katka777>!
Meg Cabot: A legsötétebb óra

Na végre! Folytattuk az alapsztorit, bonyolódik a Jesse szál, többet tudtunk meg a dolgok hátteréről… Azért Suze még mindig néhol elég idegesítő tud lenni, de az utolsó két mondat mindenért kárpótolt. :-)

Roona>!
Meg Cabot: A legsötétebb óra

Jó rész volt, az egyik legjobb. Az események végre beindulnak, kevésbé unatkozós, mint az előző kötet. Jesse-t bírom, és Suzie-t is, tetszettek a közös jeleneteik. Ráadásul végre kicsit belátást nyerhettünk Jesse múltjába, ami külön élmény volt :)

NovaTime>!
Meg Cabot: A legsötétebb óra

Ennyi, kész végem!
Ez a sorozat repül a kedvenceim közé, mert teljesen beszippant, leköt és alíg tudom letenni.
Egy jó könyvnek pontosan ilyennek kell lennie. Nem volt hibátlan ez a rész sem, viszont én ezzel a tökéletlenséggel együtt szeretem.
És a lezárás! Mekkora mázlista vagyok, hogy bedobtam a táskámba a folytatást is!*.*

Laura_Bakos P>!
Meg Cabot: A legsötétebb óra

Még mindig nagyszerű, és imádom.
Még mindig nem unalmas, és még mindig tud meglepetéseket okozni, vagyis számomra biztosan.
S&J párti vagyok :D

A_albiel>!
Meg Cabot: A legsötétebb óra

Aaaa 25**** csillag!!! A vége te jóég nagyon jó volt! :D Meg igazából az egész, de a vége mindent vitt! Remélem később majd kiderül, hogy mi volt ez Paullal, és aaah Jesse!! Kell egy.

Syssy922>!
Meg Cabot: A legsötétebb óra

Már el is felejtettem, hogy Paul már az első pillanatban ellenszenves. Jack viszont hiába nem szimpatikus az elején, mivel már tudtam, hogy a későbbiekben milyen, ezért már akkor is bírtam, amikor egy kissé ellenszenves. De ezen kívül ezt a részt is nagyon szerettem. spoiler
Nyilván eddig is voltak halálestek a sorozatban, de úgy érzem, hogy az ebben a részben történt, az valahogy más, mint az eddigiek. spoiler
Illetve a „Tisztességes keresztény ördögűzést” muszáj megemlítenem.


Népszerű idézetek

Nolya>!

„-Szia, Jack! szóltam le föntről. – Köszi a kötelet. Hogy jöttél ide?
– A szállodai busszal – közölte büszkén. – Föllopóztam rá. Bejött a városba, hogy összeszedje a bepiált vendégeket. Amikor megállt a misszió közelében, leugrottam róla.
Olyan büszke voltam rá, mintha a saját fiam lett volna.

Kapcsolódó szócikkek: Jack Slater · Susannah Simon
Vivi_>!

Addig is ne feledd: Ha adsz egy halat valakinek, aznap lesz ennivalója. De ha megtanítod halászni, azt a halat is megeszi, amit magadnak fognál ki.

Nolya>!

– Semmi – fintorgott Bamba. – Csak egy köteg régi levél.
Andy szomorú pillantást vetett a fiára. Az az igazság, hogy szerintem már a mostohaapám is kezdi sejteni azt, amit én az érkezésem pillanatában tudtam: hogy a középső fia egy reménytelen bunkó.

Kapcsolódó szócikkek: Andy Ackerman · Brad 'Bamba' Ackerman
Nolya>!

– Táborozik? – visszhangoztam, és elképzeltem az atyát, amint egy csapatnyi más pappal ül a tábortűz körül, föltehetően saruban, és a Kumbaya My Lordot éneklik.

Kapcsolódó szócikkek: Dominic atya
Nolya>!

– Ha ismerted volna Jesset, tudnád, hogy nem gyilkos. Maria de Silva viszont…
– Pedig olyan kedves volt. Úgy értem, szép, meg minden…
Elképesztő, milyenek a férfiak! Még ha csak nyolc évesek is.”

Nolya>!

Nem állíthatom, hogy túlságosan nyomulnak rám a fiúk. Pláne nem az olyan menők, mint Paul. A legtöbb, akinek megtetszettem azóta, hogy Kaliforniába költöztem… nos, volt egy-két komolynak induló ügy, de az egyiknek például sokévi börtönbüntetés tett pontot a végére. Többszörös gyilkosságért.

Kapcsolódó szócikkek: Paul Slater
gabszintyu>!

– […] Mit gondolsz, hol lennénk mi most, ha Kolombusz Kristóf nem próbálkozik annak idején?
Jack eltűnődött.
– Talán Spanyolországban?
– Nagyon vicces!

181. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Slater · Susannah Simon
Nolya>!

A korban következő mostohabátyám, Bamba (alias Brad) nem ilyen szerencsés. Őt spanyolból és angolból is meghúzták, ami elég meglepő, tekintettel arra, hogy az angol az anyanyelve.

Kapcsolódó szócikkek: Brad 'Bamba' Ackerman
Nolya>!

Mint bébicsősznek, az az első feladatom, hogy érkezés után megtudakoljam az aznapi beosztásomat. Ilyenkor derül ki, hogy reszelt sárgarépát vagy hamburgermártást kell-e majd kimosnom a hajamból munka után. Ha választhatnék, a hamburgert részesíteném előnyben, noha a reszelt répának kétségtelenül megvan az az előnye, hogy akiket azzal kell megetetnem, még nem tudnak visszapofázni.

dreamworld2002>!

– Ha egy olyan menő csávó, mint az ott, örökké engem bámulna, é, biz' isten, nem bujkálnék előle!
Persze, mert az ő szobájában nem lakik egy százötven éves, szuperjóképű kísértet.

102. oldal


A sorozat következő kötete

A mediátor sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Richelle Mead: A végső áldozat
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Richelle Mead: Vérvonalak
Anna Banks: Poszeidón
Jenn Bennett: Ragyogó szemek
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Ava Dellaira: Hazatérés
Morgan Matson: Páratlan nyár