Békét ​és szelet! 16 csillagozás

Három év alatt a Föld körül
Méder Áron: Békét és szelet!

Hello! ​Hola! Bula! Kia ora! Szelámat pagi! Angol, spanyol, fidzsi, maori, indonéz és még vagy tucatnyi más nyelven köszöntötték egy-egy kikötőben Méder Áront, aki három óceánt és negyven országot érintve közel ötvenötezer kilométert tett meg Carinával, ezzel az alig hatméteres balatoni vitorlással. A szerző 2006-ban, huszonhat évesen indult útnak, hogy aztán három évvel később a harmadik magyar földkerülőként térjen haza. Igaz, ilyen kis hajóval korábban még senki sem próbálkozott…
A rendszeresen vezetett hajónapló alapján írt könyv olvasója nem csupán a földkörüli szólóvitorlázás egyedülálló kalandját élheti át, de bepillantást kaphat bolygónk sokszínű világába is a karib-tengeri konyhától kezdve a galápagosi állatvilágon át egészen a jemeni kalózzónáig. És a kötetből persze az is kiderül: Méder Áron nem hőstettre készült, csupán szeret vitorlázni, és kedveli az effajta szélsőségesen minimalista életet, amelynek előnye a friss hal, hátránya pedig, hogy nagyobb házibuli nem… (tovább)

>!
Jaffa, Budapest, 2010
306 oldal · ISBN: 9789639971110

Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
minczer
Méder Áron: Békét és szelet!

Méder Áron: Békét és szelet! Három év alatt a Föld körül

Körbevitorlázni a Földet egy gyermekfürdőkádban a világ egyik legizgalmasabb dolga lehet. Ahhoz viszont, hogy erről olyan, az izgalom legkisebb szikráját is nélkülöző könyv szülessen, mint ez, különös lelkiállapot szükséges.
30-40 napig egyedül hajózott a „író” a Csendes-óceánon, és erről kb 3 oldal szól a könyvben!!!
Minden ember, akivel útja során találkozott, rendkívül jó barát, rendes ember. A három év során egyetlen rossz élménye nem volt. (maximum ilyenek: egy hetet késett a szerelő, aki meg tudja javítani a hajó motorját. De aztán mégis megérkezett…)
Egyedül az a bizonyíték arra, hogy tényleg megtörtént ez az „izgalmas kaland”, hogy majd' minden oldalon találkozhatunk szélirány, sebesség és rádiófrekvencia adatokkal.
Szóval aki tengeri élményekre vágyik, inkább olvasson National Geographic-ot.
De ezt a könyvet ne!

>!
Juhász_Peti
Méder Áron: Békét és szelet!

Méder Áron: Békét és szelet! Három év alatt a Föld körül

Áron barátunk ugyan kétségkívül véghezvitte a nagy tettet lélekvesztőjén,de talmi hitelesen ír erről a rózsaszín felhők szemszögéből! Az óceán azért nem játék. Komolyabb vitorlázók könyveiből kiderül ez, de az is igaz, hogy Ő a könnyebbik, Passzát szeles utat választotta.Érdekes, de egyszeri olvasásra ajánlott mű.

>!
Sceurpien I
Méder Áron: Békét és szelet!

Méder Áron: Békét és szelet! Három év alatt a Föld körül

Nekem tetszett, szinte kedvet ad az embernek egy ilyenhez, de a srác stílusa számomra akkor is nagyon túl-túl-túl pozitív marad. Fél rosszat szólni. Vagy mert ilyennek született, vagy mert gyáva ahhoz, hogy bármiről is azt mondja, hogy: „nah ez aztán sz*r nap volt”. Vagy valami hasonlót. :)

6 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rakonczay Gábor: Átkelés a végtelenen
Joshua Slocum: Vitorlával a Föld körül
Fa Nándor: A Szent Jupát 700 napja
Bernard Moitessier: Az óceán szabad fia
Gál József: Széllel, szél ellen
Joshua Slocum: Sailing Alone Around the World
Bernard Moitessier: A hosszú út
Dér Tamás: Mókuskerék
Thor Heyerdahl: Tutajjal a Csendes-óceánon
Thor Heyerdahl: A Ra expedíciók