Zebulon, ​az autódaru (Kerék mesék 4.) 18 csillagozás

Mechler Anna: Zebulon, az autódaru

Hallottatok már pizzaimádó autódaruról? És olyanról, aki barátságot köt egy kiselefánttal? A Kerék mesék legújabb részének hőse – Zebulon – ilyen. Ellátogat egy cirkuszba, egy osztálynyi gyerek pizzakirállyá választja, irodaházat épít, majd máskor Bartoló, a markoló segédletével medencét varázsol egy udvarra. A tizenegy izgalmas mesét Mechler Anna írta, és Hajba László részletgazdag rajzai keltik életre. A történetek nemcsak szórakoztatnak, hanem rengeteg hasznos dolgot is megtanítanak a daruk munkájával kapcsolatban. Ajánljuk a daruk és járművek szerelmeseinek, és annak, aki szerette a Kerék mesék korábbi köteteit – most sem fog csalódni!

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2020
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634032090 · Illusztrálta: Hajba László
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2018
54 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634032090 · Illusztrálta: Hajba László
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2016
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634032090 · Illusztrálta: Hajba László

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Hintafa>!
Mechler Anna: Zebulon, az autódaru

Munkagépeket kedvelőknek mindenképpen ajánlott. A rajzok borzasztó jók, nagyon szívesen nézegettem őket. A történeteket pedig próbáltam a munkagépmániás gyerekeim szemén keresztül nézni/szeretni. A sorozat ezen része a teleszkópos daru napjait, és hőstetteit járja körbe. Vannak benne nagyon aranyos kalandok, bár az utolsó részeknél nekem már sok volt a jóból, a fiúknak fel sem tűntek azok a részek, amiknél én már csak a szememet forgattam.

1 hozzászólás
dianna76 P>!
Mechler Anna: Zebulon, az autódaru

Újra, és újra meglepődöm, hogy egy hölgy írt sorozatot a munkagépekről. Azért kíváncsi lennék ennek az eredetére, okára stb.
Megismerkedhetünk egy újabb munkagéppel, egy daruval. Ahogy megszokott már az előző kötetekből, a daru felépítéséről, fontosabb részeiről is kapunk némi ismertetőt. Bevallom, helyenként unatkoztam olvasás közben. Viszont nagyon tetszett az a gémes-darus rész, amikor is vitatkozásba bocsátkozott a két madár. S hogy miről? Hát a könyvből kiderül! De talán nem nehéz kitalálni. A pizzás fejezet is tetszett, de a valóságban nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen jellegű segítségre bocsátanának egy darugépet. Zebulon sok helyen segítségére volt másoknak, még a cirkuszban is. A könyv hátulján lévő, Bartoló markoló lerajzolása színezhető ábraként, jó ötlet. Ki gondolná, hogy ilyen egyszerűen megrajzolható egy markológép.
Az illusztrációkkal kapcsolatban csupán egy ábrát említenék meg, ahol a daru rúdján (gémjén) kígyó tekereg, mókus szalad, harkály kopácsol, és a tetején egy fészekben madár ücsörög. Ó jeeee! Attól behaltam!

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2016
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634032090 · Illusztrálta: Hajba László
2 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Mechler Anna: Zebulon, az autódaru

Felnőtt létemre is élvezem ezeket a történeteket. A rajzok nagyon aranyosak, és szépek. Ismereteim megint bővültek a darukkal kapcsolatban. Érdekes kalandokban volt része Zebulonnak.

zamil>!
Mechler Anna: Zebulon, az autódaru

Amennyire szerettük és újdonság volt az első rész annyira, nem érintette meg a gyerekeket a sorozat 4. része. Igaz közben ők is nagyobbak lettek és lehet kinőtték a nagy gépek iránti epekedésüket. (Már a szomszédba lévő traktor se okoz olyan ámulatot mint egy-két éve.)
A történetek talán a megszokottnál gyengébbek, a rajzok a megszokottak. Kicsit olyan mint amikor már sokadik bőr van valamiről lehúzva, valahogy meg kéne újulni a sorozatnak.

ChaiLatte>!
Mechler Anna: Zebulon, az autódaru

Szerintem elég sok technikai adatot tartalmaz, ami rontja a mese élvezhetőségét. A végére úgy érzem belejött az írónő. Sajnos az első két-három mese bicebóca lábakon sétál.
Kedves ez a Zebulon, de keveset szerepel a saját könyvében, ellenben mindenféle daruval. Talán ez a sorozat leggyengébb könyve, azonban így is messze lehagyja sok kortárs fiú mesekönyvet.

lepetitlys P>!
Mechler Anna: Zebulon, az autódaru

Az a manó még mindig nem hiányzik nekem, a 20. oldalig meg se jelent…
Nem is tudtam, hogy ennyiféle daru van… Igazán különböző történeteket sikerült kitalálni.
Rengeteg technikai szó, leírás volt benne, egészen hihetetlen, hogy nő az író. Le a kalappal!

Ditto91>!
Mechler Anna: Zebulon, az autódaru

Nagyon aranyos volt ez a mese! Nagy örömmel olvastam a kicsi fiúmnak, ő meg nagy örömmel hallgatta. Érdekes volt olvasni, hogy egy autó daru milyen kalandokba tud keveredni. Nagyon szeretjük ezt a könyv sorozatot.


A sorozat következő kötete

Kerék mesék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gévai Csilla: Amíg zötyögünk
Bihariné Kun Erika: Bendy és a szabályok
M. Kácsor Zoltán: Az óvodakerülő úthenger
Vadadi Adrienn: Peti tűzoltó lesz
Szabó Zsolt: Dudu a kis versenyautó
Richard Scarry: Csúcsforgalom Tesz-Vesz Városban
Bújj elő! – Traktor Tóni
W. Awdry: Thomas, a gőzmozdony – Válogatott mesék 14.
Berregő járművek – Vonat
Tomanné Jankó Katalin (szerk.): Piró hősei