Pedró, ​a tűzoltóautó (Kerék mesék 2.) 21 csillagozás

Mechler Anna: Pedró, a tűzoltóautó

A Kerék mesék újabb részének hőse Pedró, a tűzoltóautó, aki nem csak a tűzoltó-parancsnokságon pihen egész nap, hanem egy sor izgalmas kalandot él át. Segít az áruházban, az autópályán és a kisvasútnál, föld alatt és vihar után egyaránt. Megment egy kiscicát, és a lóversenypályán sem tétlenkedik. Vajon Bartolóval, a markolóval is összebarátkozik? És ki lehet Roninó?

A tizenkét izgalmas mesét Mechler Anna írta és Hajba László részletgazdag rajzai keltik életre. A történetek nem csak szórakoztatnak, hanem rengeteg hasznos dolgot is megtanítanak a tűzoltók munkájával kapcsolatban.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155385452 · Illusztrálta: Hajba László
>!
64 oldal · ISBN: 9786155385452 · Illusztrálta: Hajba László

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Uzsonna
Mechler Anna: Pedró, a tűzoltóautó

Ehhez a könyvhöz egy történet fűz:
2014. évi karácsonyi vásárban könyvet árusítottam, és egy nagymama Tűzoltó Sam-et kereste az unokájának. Nem volt, hát ezt a könyvet ajánlottam helyette, de neki nem igazán tetszett, nem vitte el. Pár óra múlva megjelent a lányával és a vejével, aki tűzoltó! Elkezdték nézegetni a könyvet és a tűzoltó apuka nagy élvezettel nézte a képeket és lelkesen ezt mondta: „Ezt beviszem a fiúknak a laktanyába!” Nagymamát nem kellett tovább győzködni megvette az unokának (???) a könyvet.
Most el is olvastam, és tűzoltó rajongóknak ajánlom e kedves, tanulságos meséket. A túl szakszerű leírást én is soknak tartottam néha, de legyen valami élvezet az apukáknak is! :-)

>!
worsi ASP
Mechler Anna: Pedró, a tűzoltóautó

Ó, hát a tűzoltók! Gyerekkoromban is és most is egy tűzoltóság közelében laktam-lakom. Május végén meg még körül is néztünk benn, mikor nyílt nap volt, legalább olyan lelkes voltam, mint a törpik! A könyvtár polcán meg ott figyelt ez a kötet, gondolkodás nélkül kivettük a lánynak, ha már mindig lelkesen nííínóóózik, mikor vonulnak dolgozni a tűzoltók.
A könyv meg szuper. Így egyszerűen. Nagyon menő, a tűzoltóautóknak külön személyisége van, érzelmeik, … Ők is hibáznak, mint az emberek. És ettől olyan szerethető az egész.
Meg attól, hogy tudni lehet, hogy a mesék nem csak kedvesek, hanem csomó mindent meg is tanulnak belőle az olvasók (és a kis mesehallgatók), mivel a könyv megírásában igazi tűzoltók és katasztrófavédelmisek segítettek.

>!
latinta SP
Mechler Anna: Pedró, a tűzoltóautó

Karácsony előtt ezt is gyorsan sutyiban elolvastam nagyobbik fiamék lányoméknak hozott csomagjából. (Ejnye, nagyi!)*

    Egészen biztos vagyok abban, hogy telitalálat a választás, hiszen az aprónép oda s vissza annyi járművet ismer fel és ismer, hogy van olyan munkagép, vízi, légi jármű, aminek a nevét tőlük célszerű megkérdezni.

    Az is biztos, hogy nem pusztán „csak” a tűzoltóautó** létezik a szótárukban, hanem azoknak egész kiterjedt válfaja is.

    Ezek a történetek ráadásul a szakmai hitelesség mellett nagyon emberiek is, hiszen olyan magatartási, viselkedési normákat is bemutatnak, amelyek az óvodás és kisiskolás korban járó, időnként botladozó gyerekeknek (és szüleiknek is!) okulásukra vannak, lehetnek.

* Tegnap aztán fültanúja lehettem, ahogy a nagyapjuk elferdítve olvas fel belőle délután. Mindkettő, de főleg a nagyobbik, egyből tiltakozott, és kijavították a férjemet. Hát persze hogy, hiszen ők ezt már könyvtárból is ismerik, szeretik.

** Magam is kétszer voltam velük és anyukájukkal az akkori lakásuktól nem messze lévő tűzoltólaktanyában. Igen élvezetes két nyílt napot töltöttünk el együtt.

>!
dianna76 P
Mechler Anna: Pedró, a tűzoltóautó

Eddig az általam elsőként olvasott kerék mese tudott lekötni a legjobban. Pedig ezt a tűzoltósat nagyon vártam. Mindenesetre a tűzoltóautókat, és magát a tűzoltó feladat sokrétűségét nagyon jól bemutatta a könyv. A járműveket talán kicsit túlzóan is. Viszont számomra nem voltak túl izgalmasak a fejezetek. Azt, hogy az autókat élettel ruházzák fel újabban, megszoktam. De ezek a manók, akik az autókat hivatottak segíteni… Ez már talán túlzás. Az illusztrációk jók voltak.

>!
64 oldal · ISBN: 9786155385452 · Illusztrálta: Hajba László
>!
BZsofi +SP
Mechler Anna: Pedró, a tűzoltóautó

Ez valami hihetetlen volt. Ismeretterjesztő mese a tűzoltók feladatairól, a tűzoltóautókról, néhány jó helyen közbeszúrt nevelő célzatú mondattal. Ééééés, gyönyörű rajzokkal. Minden szempontból roppant igényes kiadvány.

>!
Paulina_Sándorné P
Mechler Anna: Pedró, a tűzoltóautó

Aranyos volt ez a történet is. Nagyszerűen megmutatta a tűzoltók munkáját, hogy mi mindennel kell foglalkozniuk, milyen felszereléseik vannak. Pedró aranyos autó. Nagyon jók a rajzok.

>!
CyberMacs
Mechler Anna: Pedró, a tűzoltóautó

Nagyon nagy kedvenc a kis tűzoltó rajongóknak. Főleg a rajzok!
Hát ha még a 8-9 oldalon lévő tabló meglenne poszterben is! Az lenne az igazi!

Én is egyetértek azzal, hogy néha túlságosan belement a szakmai részletekbe. Vagy ha már igen, jó lett volna egy kép, amin látja a gyerek, mi az a hidraulikus emelő, meg a többi és mire jó. Mert így csak beraktak egy izét az autóba, és kész.

>!
zamil
Mechler Anna: Pedró, a tűzoltóautó

Egy fokkal gyengébb mint az előző rész a markolós. A történetek jók, a rajzok a megszokottak. Ami mégis zavart, hogy egy mesébe nem kellenek pontos paraméterek, az nem érdeklik a gyerekeket, 4 hektoliter, a tűzoltóautó méreti, súlya.Szerintem ezeket el kellett volna hagyni.
A gyerek ettől független élvezte.

>!
ChaiLatte P
Mechler Anna: Pedró, a tűzoltóautó

Jelenlegi kedvencünk a sorozatból. Szuper, hogy nem csak az alap tűzoltó kötelességekről szól, hanem a mellékes feladatokról is, mint a kocsik karbantartása, vagy éppen a felhevült sínek hűtése. Az éles helyzeteket gyerekeknek szerintem nehéz úgy megmagyarázni, hogy ne kerüljön szóba a halál, vagy hogy megértse a veszélyt; mégis Mechler Anna olyan ügyesen lavírozott a szavak tengerén, hogy tisztán érthető mi forog kockán az éppen adott történetben.

>!
Pekkka
Mechler Anna: Pedró, a tűzoltóautó

Nagyon nagy kedvenc. Először a könyvtárból hoztuk ki, utána a saját példányunkat olvastuk, illetve olvassuk rongyosra. Hasonló cipőben járó anyukák és apukák szerencséjére több történetet rejt a könyv.


A sorozat következő kötete

Kerék mesék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gévai Csilla: Amíg zötyögünk
M. Kácsor Zoltán: Egyes Markoló
Bihariné Kun Erika: Frici szülinapja
Tomanné Jankó Katalin (szerk.): Piró hősei
Richard Bernal: Száguldó történetek
V. Kubašta: A kisautó
D. Gingell – D. Jones: Tábortűz
Csukás István: Pom Pom meséi – Festéktüsszentő Hapci Benő
Csukás István: Süsü, a sárkány
Berg Judit: A Nádtenger télen