Kerék ​mesék nagykönyve (Kerék mesék 7.) 19 csillagozás

Mechler Anna: Kerék mesék nagykönyve

Íme, itt a nagy finálé! Sok-sok jármű egy kötetben! De jó ennyi régi ismerőst újra látni!
A Kerék mesék-sorozatból már megismert és megszeretett hősökhöz csatlakozik egy kábel- és egy konténerszállító kocsi, no meg a régóta emlegetett és ígért rendőrautó. Vajon mi történik, ha elszabadul egy fagyiskocsi? Hol bukkan ki a föld alól az eltévedt fúrópajzs? Mennyi váratlan izgalom! Mire a 21 történet végére érünk, még azt is megtudhatjuk, hogy miről álmodik egy autómentő. Kíváncsiak vagytok? Akkor mesére fel!

Mechler Anna kedves történeteihez ezúttal is Hajba László álmodta meg a rajzokat, ő adott igazi személyiséget minden járműnek.

Tagok ajánlása: 5 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2020
104 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634038856 · Illusztrálta: Hajba László

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Mechler Anna: Kerék mesék nagykönyve

Mechler Anna könyveit nagyon szeretem, mert mindig tanulságos, okító és rendkívül kedves történeteket álmodik meg kisebb és nagyobb olvasóinak. A mostani sorozatából tavaly volt szerencsém olvasni, Bernát, a mentőautó című kötetét, mely akkor is elvarázsolt és örömmel gondoltam rá vissza.

Ezt a könyvét kicsit nehezebben tudtam befogadni először és nem értettem, hogy mi zavar ennyire. A végére viszont kristálytiszta lett, hogy sok olyan kisautó került a mesékbe, akiknek már van önálló regényük, de még nem olvastam. Ezt bizony pótolnom kell mielőbb, de előtte szeretném ajánlani jó szívvel ezt a mesekötetet, hiszen nagyon kedves és néhol bizony még vidám is.

Esti mese gyanánt vagy csak pusztán olvasás gyarkolásra is tökéletes.
Kedvenc!♥

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2020
104 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634038856 · Illusztrálta: Hajba László
Gyöngyi0309>!
Mechler Anna: Kerék mesék nagykönyve

Egyértelműen iskolásoknak szóló mesék, viszont az én kétévesem csillogó szemekkel hallgatta esténként. Elég sok munka van a mesék mögött, a kedvenc részem az volt, amikor az aratógép felépítését mesélte el részletesen a szerző. Még én is ámultam-bámultam és elismertem, hogy Aranka tényleg a földművelő gépek királynéja.
Nagyon tetszett a három manó, aki mindig segít elsimítani a galibákat, illetve jó volt az is, hogy összefüggőek voltak a mesék.
Felnőttként is élvezetes, mert sok bújtatott párhuzam van benne a való világunkkal, amit ha akarunk észreveszünk, ha akarunk nem.
Szerintem beszerezzük Melcher Anna könyveit, igényes, fiús, tanító mesék élvezetes stílusba csomagolva.

aram76>!
Mechler Anna: Kerék mesék nagykönyve

Nagyobbacska gyerekeknek, köztük is inkább a fiúknak való könyvecske. A különböző autók világa igazán varázslatos. Játékosan ismerteti meg a különböző munkagépek felépítését, ami a mai rohanó világunkban bizony néhol még a felnőtteknek is adhat plusz információt.

PTJulia P>!
Mechler Anna: Kerék mesék nagykönyve

Nagyon szerettük ezt a nagykönyvet, ami nem egy járműre van kihegyezve, hanem sok-sok különféle járgány található benne: már jól ismert régiek -akárcsak említés szintjén is – és újak, mint például Aranka a cséplőgép.
A történetek változatosak, ötletesek, az egyik nagy kedvenc talán a kábelszállító autó álma. A rajzok is kidolgozottak, alaposak. Egy kisfiú számára igazi kedvenccé válhat ez a kötet, nálunk az lett.

Eftímea>!
Mechler Anna: Kerék mesék nagykönyve

Nagyon szerettük a korábbi köteteket is, igazi alvás mesék. Ez a könyv is hamar kedvenc lett, a korábban megismert szereplők mellé újak érkeztek. Tetszik, hogy mesés formában ismerhetjük meg, melyik mukagép mire való, hol dolgozik.
Remélem lesz még folytatása

Vaklarma P>!
Mechler Anna: Kerék mesék nagykönyve

Ez volt az első találkozásom a Kerék mesékkel, amit óvónő ismerősöm ajánlására vettem ki a könyvtárból a lányomnak. Első olvasásra olyan volt, mintha valaki fogta volna a KRESZ könyvet, és teletűzdelte volna ötletszerűen mesés elemekkel. Azért az nem semmi, hogy egy gyerekkönyvnél vannak olyan mondatok, sőt akár fél oldal, amikor egyszerűen nem értem mit olvasok! Márpedig itt volt. Általában büszke vagyok az olvasottságomra és a műveltségemre, de a mezőgazdasági gépek féloldalas szakszerű leírása még rajtam is kifogott. Majdnem biztos vagyok benne, hogy a szerzőnő valamilyen közlekedés- vagy gépészmérnök lehet. És ami a legviccesebb: a négy éves lányom egyszerűen imádja, ahogy az ismerős fia is! Mondjuk azt el kell ismernem, hogy a nem egészen gyerekkönyv stílusú szöveg mellett végül egészen érdekesek a sztorik, a rajzok pedig, háttérben Budapest nevezetességeivel, elképesztően jók! Ezek aztán fel is tornászták az értékelésemet négy csillagra. Gondolom ezek után kénytelen leszek majd felolvasni a többi részt is, de azért előbb egy kicsit rápihenek a témára.

Párduc50 P>!
Mechler Anna: Kerék mesék nagykönyve

Érdekes könyv, elsősorban alsós fiúknak ajánlom! :-) Mindenféle jármű előfordul itt, csak kereke legyen. Munkájuk során mindenféle kalandba keverednek, szerencsére mind jól végződik. Az egymással beszélgető járművek kicsit Thomasra a kis mozdonyra emlékeztettek, azt is szívesen tekintgettem meg. Persze csak szigorúan a gyerek kedvéért ;-). Tetszett!

Rózsabogár78>!
Mechler Anna: Kerék mesék nagykönyve

A Thomas a gőzmozdony óta nem keringtünk a járművek világában. Mechler Anna könyve nem okozott csalódást. Egy nyolcéves kislány számára is nagyon érdekes, kedves történetek. Különleges, nem is annyira mindennapi járműveket sorakoztat fel, mindenféle kalandok történnek benne. A kábelszállító, a költöztető autó, a kamion, fagyis kocsi, különféle munkagépek, konténerszállító, traktor, aratógép a főszereplői. Igazi kincsesbánya.Egészen kicsiknek főleg a képek miatt ajánlanám, mert azok tökéletesen visszaadják a részleteket, megszemélyesítve a sok gépet. A szöveg viszont talán nekik még sok lenne, mert komoly történeteket hoz, sokszor morális kérdéseket taglalva és a végén egész filozofikusra sikeredik, ami elgondolkodásra sarkall. De mindenképp ajánlom, járműrajongóknak alapmű, nagykönyv, ahogy a címe is sugallja.

oltidori I>!
Mechler Anna: Kerék mesék nagykönyve

Hm, nagyon vegyes a benyomásom erről a könyvről. Természetesen járműrajongó gyerekeknek telitalálat, az illusztrációk fantasztikusak. De a mesék színvonala elég vegyes. Néhány mese kiemelkedően izgalmas és aranyos, kedves, de van néhány, aminél azt érzem, hogy volt egy megadott karakterszám vagy oldalszám, amit ki kellett tölteni, ezért született. Vagy azért, mert még volt olyan jármű, ami kimaradt, ezt pedig pótolni kellett.

Nem ismerem a többi kötetet, hogy a manók hogyan illenek bele ebbe az egészbe, de az nekem, szülőként nem tetszett. Arról megy a vita köztünk a férjemmel, hogy mennyire jó vagy sem ennyire műszakilag pontosnak, vagyis inkább részletesnek lenni a mesékben, hogy szinte műszaki leírásokat kapunk néhol, ami viszont egyszerre sok néha és már-már reklámszagú (ld. traktoros mese). Szókincs bővítésére mindenképpen jó lehet ez, műszaki érdeklődésű gyerekeknek akár hasznos is, de esti mesébe kicsit szárazak néha ezek a mondatok.

Millázs>!
Mechler Anna: Kerék mesék nagykönyve

Átlagban jónak minősíteném, de nem egy kihagyhatatlan darab. Voltak benne érdekes történetek, de többségében egy pirinyót laposak voltak. Ez olyan „mindent bele, ami eddig eszembe jutott, de külön kötetnyi nem jön össze belőle, hát akkor legyen egy zanzásított rész”-típusú mesekönyvre sikeredett.


Népszerű idézetek

Nikolett0907 P>!

Még fel sem kelt a nap, de a szorgalmas kukásautók már az utcákon csörömpölnek.

(első mondat)

Vaklarma P>!

A műszak végén az úthenger fáradtan hajtott fel a szállítóautó platójára, azzal a bizsergető fáradtsággal, amit a jól végzett munka után lehet érezni.

64. oldal, Útjavítás a ruhaszalon előtt (Manó könyvek, 2020)

Vaklarma P>!

A pörgő motollát megelőzik a rendválasztók. A vágószerkezet elmetszi a szárat, majd a terelőcsiga és a bedobó a gép belsejébe segíti a kalászt. Odabenn a ferde felhordó a kőfogó vályúhoz irányítja, ezután a cséplőszerkezetbe kerül.

91. oldal, Aranka, a búzatáblák királynője (Manó könyvek, 2020)


Hasonló könyvek címkék alapján

Gévai Csilla: Amíg utazunk
Szabó Zsolt: Dudu a kis versenyautó
Bihariné Kun Erika: Mimi és a szemüveg
M. Kácsor Zoltán: Az óvodakerülő úthenger
Vadadi Adrienn: Peti tűzoltó lesz
Richard Scarry: Csúcsforgalom Tesz-Vesz Városban
V. Kubašta: A kisautó
Malter György: Újabb rosszcsont mesék
Bújj elő! – Traktor Tóni
Richard Bernal: Száguldó történetek