Jonatán, ​a kamion (Kerék mesék 5.) 12 csillagozás

Mechler Anna: Jonatán, a kamion

Ugye milyen érdekesnek tűnik a kamionok munkája? A KERÉK MESÉK legújabb részének hőse Jonatán, a kamion. Elutazik Olaszországba, szállít narancsot, találkozik régi barátokkal, elcserélnek rakományokat és még sok érdekes kalandban lesz része.

A tizenkét izgalmas mesét Mechler Anna írta, és Hajba László részletgazdag rajzai keltik életre. A történetek nemcsak szórakoztatnak, hanem rengeteg hasznos információt is megtanítanak a nyergesvontatókkal kapcsolatban. Ajánljuk a kamionok és járművek szerelmeseinek, és annak, aki szerette a KERÉK MESÉK korábbi köteteit – most sem fognak csalódni!

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2017
60 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033387 · Illusztrálta: Hajba László

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
ziara P
Mechler Anna: Jonatán, a kamion

Hát, ez nem az én könyvem, meg a kislányomé se lenne, így nem is viszem haza neki. Lehet, hogy a lány mivoltom lehet az oka, de nekem ezek nem érdekesek. Értem én, hogy az írónő próbált valami kis izgalmat belevinni, de elég nyögvenyelős volt… Ancilla azért aranyos volt meg Jonatán is, de nem lettek a szívem csücskei.

>!
blueisthenewpink SMP
Mechler Anna: Jonatán, a kamion

Kellemes meglepetés volt. Nem vártam sokat egy kamionos mesekönyvtől, inkább csak túl akartam esni rajta, de végül szívesen olvastam, a kölkök pedig mindig ezt kérték, amíg a végére nem értünk. Sok érdekes dolgot megtudhatunk a kamionok (és sofőrjeik) útjairól, de olyan ügyesen, izgalmas történetekbe rejtve, hogy egyáltalán nem tűnik ismeretterjesztésnek. Azért időnként döccent (voltak szóismétlések – pl. három egymást követő mondatban ötször szerepelt szag vagy szaglás; és gyerekek számára kevéssé érthető fordulatok ;) „tisztálkodóhelyiségek segítették az utazókat"), de így is remekül szórakoztunk. A végén a poén saját friss tapasztalat miatt is megnevettetett minket spoiler. Fogunk még olvasni a sorozatból.

4 hozzászólás
>!
k_annamaria P
Mechler Anna: Jonatán, a kamion

Nagy informatív kis mese. Szépek az illusztrációk.Ha valóban ilyen lenne a kamionos élet, belevágnék:)

6 hozzászólás
>!
bagie P
Mechler Anna: Jonatán, a kamion

Bevallom először azt hittem, hogy kapunk egy „Whislacke” spoiler reklámot … de a végére egészen jó kis könyv lett belőle.

>!
PTJulia P
Mechler Anna: Jonatán, a kamion

Ilyen egy igazi fiús mese! Az én lelkivilágomtól annyira távol állt, hogy képtelen voltam reálisan értékelni, ezért kap középutas csillagozást. Tetszik benne, ahogy az esztelen száguldozós kihágást helyre teszi- sajnos ugyanez nem történik meg az elhagyott utánfutóval (aminek sajnos tragikus kimenetelű története is volt alig egy hónappal ezelőtt…). A gumikacsás sztori kifejezetten vicces, és a többi is egészen rendben van. Már ha meg tudjuk emészteni, hogy beszélnek a járművek, de ugye ez egy fiús könyv, tehát beszélnek a járművek.
A rajzok nekem tetszettek. Nagyon korrekt. Semmi tündérmese meg csillámpor, no, de nem is illene ide egy Pásztohy Panka design.

>!
Kis_Andrea
Mechler Anna: Jonatán, a kamion

Nem nagy kedvvel vágtam bele ebbe a könyvbe, de meglepően jó volt. Nem csak a 8 éves fiamat kötötte le, hanem a 6 éves lányomat is, pedig ő a nehezebb eset. Végül is jópofa történetek a kamionozás mindennapjairól, és emellett elég informatív is, pedig nem vagyunk valami nagy jármű rajongók.

>!
Pöfivonat P
Mechler Anna: Jonatán, a kamion

Sajnos nem aratott akkora sikert és engem sem sikerült lenyűgöznie. Néhol nekem nagyon száraz volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Zsolt: Dudu a kis versenyautó
Kasza Julianna: Április és az úttekerők
M. Kácsor Zoltán: Pukkantós Busz
Malter György: Rosszcsont mesék
Csondor Kata: Hupota hihetetlen kalandjai erdőn-mezőn
Szabó Zsolt: Dudu és az autómentők
Szabó Zsolt: Megamasinák – Épül az áruház
Richard Scarry: Csúcsforgalom Tesz-Vesz Városban
W. Awdry: Thomas, a gőzmozdony – Válogatott mesék 14.
Richard Bernal: Száguldó történetek