FelNŐni 5 csillagozás

Hogyan legyél erős, eszes és elbűvölő
Mayim Bialik: FelNŐni

A ​mai világban lányként felNŐni nem egyszerű feladat. Egyensúlyozni kell a család, a barátok, a szerelem, a hobbik és az iskola között… lehet, hogy úgy gondolod, erre csak egy szuperhős lenne képes. Pedig valójában semmi másra nincs szükséged, csak egy kis információra!
Mayim Bialik, az Agymenők sztárja tudományos tények, saját történetei és az élet során felszedett bölcsessége segítségével mesél nekünk a nővé válás folyamatáról – biológiai, pszichológiai és szociológiai szempontból.
Kötelező olvasmány minden tinilánynak!
Mayim Bialik leginkább Amy Farrah Fowlerként ismert Amerika első számú vígjátéksorozatából, az Agymenőkből. Mayim a kaliforniai egyetemen szerezte BSc-diplomáját neurológiából, illetve hebraisztikából és judaisztikából, majd a PhD-ját szintén a kaliforniai egyetemen végezte neurológiából. Mayim egy normális, tökéletlen anyuka, aki igyekszik mindent simán intézni egy olyan világban, mely gyakran kicsúszik a kezei közül. Díjnyertes színésznő,… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2020
188 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634377573 · Fordította: Bús Réka Teodóra

Enciklopédia 1


Most olvassa 2

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 66

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Suba_Csaba P>!
Mayim Bialik: FelNŐni

Mayim Bialik: FelNŐni Hogyan legyél erős, eszes és elbűvölő

Ez a könyv egy hasznos útmutató tinédzser lányoknak, akiknek rengeteg kérdésük lehet a körülöttük lévő világról, amelyet esetleg nem mernek feltenni. Mayim könyve egyszerre könnyed és komoly, tele van gyakorlati tanácsokkal és hasznos tudnivalókkal ahhoz, hogy a felnőtté válás kevésbé legyen ijesztő. Olyan témákat dolgoz fel, mint hogy hogyan működik a testünk, miben különbözik a fiúk és lányok testfelépítése, miért érdemes egészségesen enni és inni, mennyire fontos a testmozgás, miért fontos tanulni és hobbikat találni. Ír továbbá a menstruációról, a társas kapcsolatokról, a kötődésről, az első szerelemről, a randizásról, a szexualitásról, a védekezésről, valamint a stresszről, az ivásról és a drogozásról is. Kitér a továbbtanulásra, az önkéntességre és a jövő tervezésére is. A könyvet illusztrációk és képek színesítik.
Az Agymenők sztárja természetesen beleszőtte a könyvbe saját tapasztalatait, élményeit, tudását és mindazt a bölcsességet, amit gyerekszínészként, neurológusként, feleségeként és anyaként magára szedett.
A felNŐni rendkívül hasznos segítség lehet minden lánynak, aki a pubertáskorba lépett. Néhány év múlva biztosan a saját lányom kezébe fogom adni.

>!
Kolibri, Budapest, 2020
188 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634377573 · Fordította: Bús Réka Teodóra
4 hozzászólás
TheRiddler P>!
Mayim Bialik: FelNŐni

Mayim Bialik: FelNŐni Hogyan legyél erős, eszes és elbűvölő

Kislány, tinédzser csajszi, felnőtt nő. Szavak, amelyeknek ismerjük a jelentését, de átélni csak és kizárólag mi, csajok tudjuk. Éppen ezért is van néha szükségünk idolokra családunk nőtagjai mellett, hogy megmutassák, hogy valóban kell velünk számolni.
Dolly Parton, akire kislányként igazi őrangyalként tekintettem, Jameela Jamil, aki a tinédzser Beccának mutatta meg, hogyan tudja elfogadni magát olyannak, amilyen, és aztán ott van Mayim Bialik, aki megmutatta a felnőtt nőnek, hogy igenis nem nagy álom erős nőnek lenni. És ezzel el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy bejelentsem: a FelNŐni nemcsak kamaszoknak, de minden egyes nőnek kötelező olvasmány!

https://lazadoirodalom.wordpress.com/2020/11/09/mayim-b…

mosolytó>!
Mayim Bialik: FelNŐni

Mayim Bialik: FelNŐni Hogyan legyél erős, eszes és elbűvölő

Kellemes összefoglaló, szuper jó tanácsokkal. Sok mindent már tudtam, sok mindent még nem, és jó volt a színésznő/tudósnő életébe bepillantást nyerni.
Néha kicsit zavart, hogy teljesen tiniknek van címezve a könyv, simán kézbe vehetik harmincon túli asszonyok is. :)
Rám pozitív hatással volt.


Népszerű idézetek

Fay>!

Ahányszor csak kell, emlékeztesd magad arra, hogy senkinek sem tökéletes az élete.

143. oldal

Mayim Bialik: FelNŐni Hogyan legyél erős, eszes és elbűvölő

Fay>!

Ahhoz, hogy értékes légy, nem kell azonnal megoldanod az összes problémát. Nem kell megjavítanod a világot; elég, ha azzal kezded, amit meg tudsz tenni a rendelkezésedre álló erőforrásokból, és erre építhetsz a jövőben. Valahányszor kedves vagy valakihez, a világ egy kicsit szebb hely lesz. Sosem tudhatod, milyen hatással lesz másokra a pozitív hozzáállásod.

170-171. oldal

Mayim Bialik: FelNŐni Hogyan legyél erős, eszes és elbűvölő

Kapcsolódó szócikkek: pozitív hozzáállás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marta Breen – Jenny Jordahl: Nagyszerű nők
Miriam Stoppard: Tinilányok könyve
Sabine Thor-Wiedemann: Abszolút lány
Sabine Thor-Wiedemann: Abszolút fiú
Kurt Seelmann: Gólya hozza…?
Patricia Mennen – Dagmar Geisler: Az első szerelem
Susan Meredith: Felnőtté válás
Karakó Judit – Sz. Kuncze Magdolna: Kétbalkezes kamaszlányok kézikönyve
Yvonne Collins – Sandy Rideout: Tinilányok kézikönyve
Brigitte Beil – Cornelia Von Schelling: Kamaszgondok