Nocturna (Varázshamisítás 1.) 116 csillagozás

Maya Motayne: Nocturna

Finn ​Voy számára a mágia két dolgot jelent.
Egyszer: kést, amelyet a torkára szoríthat bárkinek, aki csak az útját keresztezi. Másodszor: álcát, amelyet oly könnyedén ölthet magára, mint mások a köpönyegüket.
Finn, a tehetséges alakváltó évek óta nem látta a saját arcát, és neki ez így tökéletesen megfelel. Ám amikor elkapja egy befolyásos bandavezér, akinek adósa lett, kénytelen lehetetlen küldetésre vállalkozni – el kell lopnia egy legendás kincset Castallan királyi palotájából, különben örökre elveszíti alakváltó képességét.
Bátyja meggyilkolása után Alfehr herceg Castallan trónjának soron következő várományosa. Ám Alfie úgy érzi, sosem lesz képes a bátyja örökébe lépni. A gyászoló herceg megszállottan keresi a módját, hogy visszahozhassa fivérét, még akkor is, ha ehhez a tiltott mágiát kell használni.
A sors keserű fintora, hogy Alfie legjobb barátja, Luka kis híján gyilkosság áldozata lesz épp akkor, amikor Finn lopni érkezik. Alfie kétségbeesetten… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Libri, Budapest, 2019
436 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634332558 · Fordította: Weisz Böbe
>!
Libri, Budapest, 2019
436 oldal · ISBN: 9789634336600 · Fordította: Weisz Böbe

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Finn Voy · Alfehr Reyes (Alfie) · Dezmin Reyes (Dez)


Kedvencelte 8

Most olvassa 17

Várólistára tette 193

Kívánságlistára tette 147

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

CsakSimánDorka>!
Maya Motayne: Nocturna

off
Nagyon tetszett a könyv világa, a sok különböző mágia felhasználásával.
A karakterek szerezhetőek voltak, főleg Finn, spoiler, akinek a vagánysága mindenit lesöpört a színről.
A cselekmény pörgős volt, viszont az elejét untam, mert nem igazán értettem, hogy két ennyire különböző történetszál miként ér össze. Aztán végül több lett, mint kettő, de imádom az efféle történeteket.
Akadtak igencsak véres jelenetek, amiket néhány ember visszataszítónak fog érezni, viszont szerintem azok is elég ütősre sikerültek.
A vége sajnos úgy lett befejezve, hogy várom a folytatást, és csak erősen reménykedem benne, hogy el is hozzák magyarul is.
Összességében élveztem olvasni, kellemesen kikapcsolt és elkalauzolt egy nagyszerű világba.

5 hozzászólás
Niitaa P>!
Maya Motayne: Nocturna

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/11/maya-motayne-no…

"Élvezettel merültem el egy olyan világban, ahol a mágia mindenki számára hozzáférhető, és ahol nincsenek oly nagy korlátozások a használatát illetően. Az emberek egyediek, mindenkinél más aktiválja a varázserejét és annak fajtáját. Üdítő volt látni ezt az újfajta megközelítést; számomra ez a legszimpatikusabb azok közül, amikről eddig olvastam. A szereplők képességei is eltérnek a megszokottól, így ez szintén számomra egy jó pontnak bizonyult.
A történet izgalmas, meglepően fordulatos és több olyan egyedi elemet tartalmazott, ami még inkább fokozta a helyzetek hangulatát. Ignacio képességétől első perctől kezdve a hideg rázott, de mikor szembesültem azzal, hogy pontosan mit is takar, hogyan képes kiterjeszteni a hatalmát, akkor éreztem át igazán a súlyát. Tehát a varázsvilág felépítése valóban dicséretes.
Az írásstílus is megfelelő, gördülékeny szókinccsel dolgozik. Az egyedileg kifejlesztett varázsszavak beazonosítása sem okozott nehézséget annak ellenére sem, hogy nem kerültek megmagyarázásra. S külön öröm volt a szereplőkbe csepegtetett humorfaktor, ami Finn és főként Luka által nyert teret. Sok vidám percet okoztak ők ketten, amik feloldották a helyzetek komorságát.
Ha az ismétlések nem lettek volna, illetve Alphi személyisége kicsit tudatosabban lett volna megalkotva, akkor gyanítom, hogy a kedvenceim között landolt volna a Nocturna. Csupán ezekben érezhető csak az író tapasztalatlansága, viszont ezek nagyon könnyen javítható dolgok, így kifejezetten bizakodó vagyok a folytatást illetően.
A Nocturna egyedi hangulatú történet, melynek anyagát a varázslat törékeny volta, valamint a jó és rossz közötti bizonytalan egyensúly szövi át. A történet tanulsággal is szolgál, melyet Paloma foglal össze a lehető legjobban:

„Mindnyájunkban van jó és rossz, világosság és sötétség is. Ettől vagyunk emberek. És ne feledjétek, mindegy, milyen mélyre zuhanunk a sötétségben, sosem túl késő fényt keresni.”

KöfférTzitzah>!
Maya Motayne: Nocturna

Olvastad a Grisaverzum lenyűgöző könyveit? És szeretted is? Akkor most állj meg egy pillanatra, mert ha hasonló fantasyre vágysz, érdemes hallanod a Nocturnáról is.

Van egy világ, ahol mindennapos, hogy az emberek mágiával vannak megáldva, egyeseknek a különféle átlagos képességek mellett pedig még extra varázshatalmuk is van, ami csak az ő személyiségükre jellemző, egyedi varázslat. Ott van például Alfie, Castallan hercege, aki képes irányítani a vizet, ám propriójával könnyedén felveszi mások mágiájának színét, alkalmazkodik hozzájuk, s akár utazik is a világot behálózó varázslatos dimenzióban. Finn pedig kőfaragó, aminek hála képes bilincsbe zárni bárkit, s akár a tetőkön osonni éjnek évadján, úgy formálva talpa alatt a téglákat, ahogy az agyagot. S az izgalom még csak most jön: a lány képes megváltoztatni az arcát, nemcsak átmenetileg, hanem hosszú időre is, így számos körözési plakáton köszön vissza egy-egy kölcsönvett ábrázata, melyek segítségével nem egy értékes dolgot illegálisan tett saját tulajdonává. (Azaz ellopta, igen.)

Alfie egy merénylet során elveszítette bátyját, s míg körülötte mindenki halottnak gondolja Dezt, ő szentül hiszi, hogy testvérét még vissza lehet hozni az őt elnyelő tátongó űrből. Egy este találkozik Finnel, aki természetesen ellopja előle az értékes englassi könyveket, amik talán segítségül szolgálhatnak testvére megmentésében. A sors azonban mégegyszer összehozza őket, de ez alkalommal már sokkal több forog kockán, mint Dez megmentése: a világot kell megóvniuk a valaha létező legsötétebb mágiától.

Alfie és Finn megnyerő személyiségek, s mindketten hatalmas fejlődésen mennek keresztül a történet folyamán. Finn megtanul bízni a fiúban, holott eddig az egyetlen személy, akinek felfedte lelke egy darabját, kegyetlen módon visszaélt vele, s örökre megsebezte a lány szívét. Alfie-nak Dez eltűnése után el kell fogadnia a rá váró királyi címet, s bár a történet elején a megfelelő király fogalmának közelében sincs, az életveszélyes események forgataga a lehető legjobb irányba tereli, hogy Castallan méltó uralkodójává váljon. A két főszereplő egymásra való pozitív hatása vitathatatlan, kapcsolatuk éppen csak egy csipetnyi romantikával ivódik át, karöltve az ismeretségükből fakadó megannyi lehetőséggel, ám a mérleg egyáltalán nem billen el a túlzások felé, inkább rávilágít a a fiatalok lelke közötti összhangra. Összeillő párost alkotnak, még akkor is, ha ők maguk ezt igen sokáig tagadják, s csak a körülmények kényszerítő erejére fogják együttműködésüket.

A történet majdnem végig izgalmas, az elejére sajnos jellemző a vontatottság, mire mindkét főszereplőt és a mellékszereplőket is megismerjük. Az indítás lassú, de az utolsó fejezetek egészen epikusra sikeredtek, amiért megéri türelmesnek lenni a cselekménnyel. Az egyedi világ, a varázsigék, a meglepő fordulatok, kockázatos helyzetek lenyűgözik az olvasót, a világosság és a sötétség, a jó és rossz harca pedig bár folyamatosan visszatérő elemek a fantasy műfajában, itt egy újabb érdekes perspektívába helyeződnek.

A Nocturna egy újabb izgalmas és érdekfeszítő világot vázol fel, tele kedvelhető szereplőkkel és különleges mágiával. Egyetlen gyengéje a nehézkes indulás, valamint a viszonylag kevés információ a könyvben megelevenedő világot kísérő mágiáról, melyről talán a folytatásban több mindent megtudhatunk. Az Oculta megjelenésében annak ellenére is reménykedem, hogy az első rész önálló történetként is megállja a helyét.

link

Boglinc P>!
Maya Motayne: Nocturna

Hála a külföldi bookstagrammereknek, igen hamar beleszerettem ebbe a borítóba és tűkön ülve vártam, hogy mikor érkezik már meg hozzánk is, szóval amikor nyertem belőle egy példányt, madarat lehetett volna fogatni velem!

Sok helyen láttam, hogy bírálják, mert más történetekből inspirálódott én pont nem olvastam az Egy sötétebb mágiát, szóval nekem aztán nem jelentett problémát a dolog :D. Ritka az az eset, amikor nagyon nem tudok elvonatkoztatni, hogy miből fakadt, de ennél ez nem állt fenn.

A mágia rendszerét egyszerűen imádtam, hogy mindenkinek van lehetősége alapszintű varázslásra egyszerű szavak elsajátítása mellett, de ezen felül van itt elemi mágia, és egyénenként változó, csak az adott személyre jellemző, ún. proprió is, ami rendkívül változatos és érdekes formákat ölt.

Bár a két főhősünkből Alpher herceggel nem barátkoztam meg túlságosan az akaratos kisgyerek személyisége miatt, ellenben Finnt imádtam. Igazi badass csajkarakter, Lukával pedig páratlan humorgyárat tudnak alkotni. Persze a folytatásban még van esély rá, hogy Alphi is komolyodik és fejlődik, szóval nem kapáltam el teljesen a srácot!

Összességében én szerettem, bár akadtak hiányosságai, kidolgozatlanságai, de első könyves íróként szerintem teljesen jó, a brutálisan szép, aprólékos borító, valamint a térkép pedig nagy kedvencem lett az idei olvasmányok között.

Én kíváncsian és türelmetlenül várom a folytatást, ti meg adjatok neki egy esélyt, ha szeretitek a mágikus, kissé sötét történeteket, s még az se tartson vissza benneteket, hogy sorozat része, mert nincs függővég, tökéletesen olvasható önállóan.

Bökj ide, ha a bővebb véleményem is olvasnád róla: https://booktasticboglinc.blogspot.com/2019/12/maya-mot…

>!
Libri, Budapest, 2019
436 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634332558 · Fordította: Weisz Böbe
BBetti86 >!
Maya Motayne: Nocturna

Most élveztem, hogy ez inkább gyerekkönyv, mint ifjúsági.
A történetben Alfie herceg vissza akarja kapni a bátyját, ezért olyan dolgokat gyűjt, amelyekkel többet tudhat meg a sötét mágiáról. Egy titkos versenyen ilyen könyveket akar nyerni, de Finn, a tolvajlány kirabolja. Összetűzésbe keverednek. A lány később azt a feladatot kapja, lopja el a király láthatatlanná tevő köpenyét. Rá kell döbbennie, hogy az a fiú az utcáról a herceg volt. Szükségük lesz egymásra, mert azon az éjjelen valami sötét elszabadul, és ha nem állítják meg, az egész világ véget ér.
A leginkább a regény világát szerettem, ahol mindenkinek van valami mágiája, ami életük egy-egy meghatározó pillanatában alakul ki, és jellemzi a legbenső énjüket. Alfie mások mágiáját tudja lemásolni, Finn alakváltó, és mások arcát is képes módosítani. De minden szereplőnek van valamilyen képessége, és tetszett, ahogy kiderült, miért pont az jutott nekik.
A cselekmény kalandos, de lényegében csak egy kis kaland egy nagyobb egészben. Még rengeteg kérdés van nyitva, ami izgalmasabb, mint a jelen kötetben a sötét erő elzárása. Ki és miért tört Alfie bátyjának és családjának életére?
A karakterek nem bonyolultak, könnyű simán jónak és rossznak besorolni őket. De azt díjaztam, hogy az a téma is benne van, hogy meg lehet bánni a bűnöket, és jóvá tenni. Az is kicsit más benne, hogy nem a hibátlan karakterek a főszereplők. Az álomherceg Alfie bátyja, Dez volt. Alfie sérülékenyebb, hevesebb, emberibb nála. Különben érdekes, mennyire meg tudtam kedvelni az elveszett herceget, akit csak mások történeteiből mutathat be a szerző.
Kicsit olyan érzés volt olvasni, mintha Schwab A mágia árnyalatainak egy gyerekesebb, egyszerűbb verziója lenne. Mivel élveztem, hogy közel áll a gyerekkönyvekhez, nem zavart az egyszerűbb cselekmény, könnyedebb kaland és az egyszerűbb szereplők sem. Lehet, máskor ezért egy fél csillaggal kevesebbet adtam volna neki.

havrillas>!
Maya Motayne: Nocturna

A könyv fizikailag egy csoda. A borító szemrevaló, a kötése is a régebbi könyveket idézi, a belső borítón térkép, amivel mindig meg lehet venni. A beltartalom már nem fogott meg ennyire.
Igazán vegyes érzésekkel vágtam bele, hisz sok helyen olvasni, hogy mennyire hasonlít a Mágia árnyalatai trilógiához. Bár az a sorozat kedvenc lett, nem akartam olyan sztorit, ami teljesen azonos vele. Szerencsére pár részleten kívül nem fedeztem fel sok hasonlóságot, így nem zavart teljes mértékben, de pont ezek a részletek voltak kulcsjeleneteket/szereplők, ami nem igazán tetszett.
A karakterek főként semlegesek. A herceg, aki nem akar uralkodni, a tolvaj a szegénynegyedből, akinél mindig van kés és nem bízik senkiben, meg egy random mellékkarakter, aki mindig viccelődik, de azért hasznos. De azért a karakterfejlődés egész jól alakul, leginkább Afienál. spoiler
Ami kiakasztó a karakterekben: a szokásos tinik, akik hősködni akarnak, nem akarják bevonni a felnőtteket, mert jaj, szidás kapnak. És ez igencsak rásüti a bélyeget a cselekményre. Amikor Alfie kiszabadítja a sötét mágiát, pontosan tudja, hogy a mestere is az elzárók között van, vagyis a segítségével talán könnyebben akadályozhatnák meg annyi ember halálát. De nem szól neki. spoiler
Ami a történet legnagyobb erőssége, az a mágia. Egyrészt van az alap négy őselem, amiből egyet elvileg mindenki tud irányítani, bár erről sokszor elfelejtkeznek. De ennek van egy kiegészítője ami mindenkinek egyedi. Ráadásul az árnyékok nem csak szimpla árnyékok, hanem mozognak. Ez a részlet különösen tetszik. Meg Finn arcváltós mágiája a legjobb. És aztán harmadik változatban ott van az írott mágia, ami parancsszavakon át testesül meg. Mindegyik nagyon jó ötlet, és annak ellenére, hogy így együtt kicsit sok, mégis működik.
Összességében nem a legjobb könyv, ami a kezembe akadt, de erős közepes, ígéretes kezdés. Viszont mivel a vége teljesen lezárt, és megállja a helyét önálló könyvként, a folytatással már nem ismerkedek meg.

Kitabu_hu P>!
Maya Motayne: Nocturna

A borító szerelem volt első látásra.Kivételesen elolvastam a fülszöveget is, ami megmondom őszintén annyira nem fogott meg, de gondoltam miért is ne?‍♀️
Végül most azt kell mondjam, tetszett, kifejezetten izgalmas olvasmány volt és még egy újfajta megközelítése is volt a varázslatok világának. Ugyan volt egy kis Gyűrűk ura feelingem, de ez nem volt zavaró, illett ide , jól beilleszkedett az eseményekbe.
Alfie karaktere sajnos nekem kicsit lapos volt, de szerethető, egészen összekapta magát a végére.‍♀️Finn viszont teljesen a szívemhez nőtt, igazi kemény csaj, aki még a kis bizonytalan hercegecskét is gatyába rázta♥A varázslatok egészen újfajta köntösben jelennek meg, maradjunk annyiban, ezek Harrynek is jól jöttek volna, mert a könyvbeli főgonosznak Voldemort csak jelenthet.
Jó pár elvarratlan szál maradt, de úgy tudom, hogy lesz folytatás, amit én személy szerint biztosan el fogok olvasni.☺️
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a misztikus, mágiával átszőtt történeteket, nem fog csalódni!

AdriiV>!
Maya Motayne: Nocturna

Nem gondoltam volna, hogy ennyire imádni fogom a Nocturnát. (:
Az alaptörténet egyébként is tetszett, de miután ténylegesen elkezdtem olvasni, egyre jobban megszerettem a könyvet. Néhány csavar azért kitalálható volt, viszont egyszerűen annyira jó volt elmesélve az egész történet, hogy ezeken a „hibákon” simán szemet tudtam hunyni. A világ mágiarendszere is nagyon szuperül lett kitalálva.
A könyv elején egy kicsit riasztott a váltott szemszög, mert általában nem szeretem az ilyenfajta történetmesélést, itt viszont egyáltalán nem zavart.
Habár Alfie karakterét sajnos nem tudtam megkedvelni, Finn-t a történet elejétől a végéig imádtam. Igazi badass csaj volt, a könyv vége felé már karakterfejlődést is mutatott.
Lehet, hogy egy kicsit furán fog ez hangzani, de a gonosz főszereplőt is imádtam. spoiler egy kicsit pszichopatának tűnt, ugyanakkor értettem, hogy miért lett ilyen, hogy miért volt olyan fontos neki spoiler.
A többi szereplőt is kedveltem, különösen Lukát. Néha (ha halkan is), de felröhögtem egy-két poénján.
Mindenesetre nagyon tetszett a Nocturna, biztos elolvasom a következő részt.

whisperingwithwolves>!
Maya Motayne: Nocturna

Magia Para Todos!

A Varázshamisítás sorozat első része, ahol nem minden a látszat, ahol fontos szerep jut a mögöttes tartalomnak és szándéknak. Ahogy belekezd az ember az első fejezetek még nem adják meg az alaphangulatot, még nem igazán fogja meg magának az olvasóit, de ahogy egyre jobban haladunk vele, úgy tűnnek fel a sajátosságai, a kiemelkedőségei és ahogy egyre több információ kerül a birtokunkba úgy kezdjük mi is élvezni a regény folyamát és úgy faljuk fejezetről fejezetre a sorokat. Maga az első egység még csak építgeti a történet vázát, bemutatja a fő karaktereket, elhelyez bennünket az elképzelt világban, ahol a mágia ugyanolyan hétköznapi dolog, mint a lélegzés. Nemcsak Alfie herceget ismerhetjük meg, hanem Finnt is, aki a nevével ellentétben egy lány, méghozzá egy igencsak híres és hírhedt tolvaj, aki bárki arcát képes elsajátítani. Érdekesen hangzik ugye? De vajon mi lesz akkor, ha az arctolvaj és a herceg keresztezik egymás útját? Vajon szövetségesekké vagy ellenségekké válnak? A kötet erre is választ ad. A cselekmény középpontjában a sötét mágia elszabadulása áll, ami fenekestül felforgatja az eseményeket és ami be is indítja azokat. Ha úgy érzed a kötet eleje nem fogott meg, várd ki amíg úgy igazán beindulnak az események, hiszen minden nagy finálé előtt kell egy csendesebb időszak is, amit az írónő mesterien alkalmaz.

Elhinti a magvakat, s várja hogy a kellő helyen, időben és pillanatban kibújjanak és egy teljesen új mederbe sodorják a cselekményt, ami hol kalandos, veszélyes, de az esetek többségében erőtől duzzadó, megállíthatatlan folyam. Maga a világ felépítése, kezdve a térképpel, az egyik legszebb, amit eddig láttam. Nemcsak részletes, de szépen van kialakítva és hozzáad egy pluszt a regényhez. Mindenféle spoiler nélkül tudom azt mondani, hogy San Cristobal városa a gyűrűivel levesz a lábadról és minden kérdésedre időben választ ad.

Szerettem a regényben, hogy nemcsak a kiválasztottakat látta el képességekkel, hanem mindenkit, ezáltal egyenlővé tette ilyen szempontból a karaktereket, persze a társadalmi rétegek így is megvannak, de egyediséggel és képességekkel vannak ellátva. A kötet szlogenje akár az is lehetne, hogy a mágia mindenkié, ahogy hirdeti is, de nemcsak úgymond jó, hasznos képességekkel látta el őket, hanem a jó és a rossz mágia egyensúlya is tökéletes összhangot alkot. Mindenkinél más és más váltja ki a mágiáját, nem lehet megmondani kinek mi lesz a képessége, ki lesz több vagy kevesebb, mint a másik, mivel mindenki egyenlő és ugyanolyan hasznos a társadalom számára.

Ez az egyenlőség az első olyan kézzel meg nem fogható tulajdonsága a regénynek, ami miatt sokkal több figyelmet kellene szentelni neki. Határokat veszteget, ugyanakkor egy potenciális normát is mutat. Maga a történet nagyon sok helyen igazi energiabomba, egy percig nem unalmas, mindig történik valami, mindig előtérbe kerül valami új, amire lehet figyelni, ami miatt még inkább olvasmányosabb, még inkább szerethetőbb.

Maguk a karakterek egyéniségek, megvan a magukhoz való eszük, nem gyerekesek, van múltjuk és jelenük, amik miatt közelebb érezhetjük magunkhoz őket. Alfie herceg már az elején levett a lábamról, érdekes volt, kicsit megközelíthetetlen, de nagyon szimpatikus. Aztán Finn már nem volt ennyire szimpatikus, de idővel őt is megkedveltem, sőt a végére igazi badass karakter lett, főleg a karakterfejlődés miatt, de amúgy is csodálatos dolgot vitt vele véghez az írónő.

Niah>!
Maya Motayne: Nocturna

Az írónő fogott egy hihetetlenül egyszerű alaptörténetett, amelyhez hozzáadott egy csipetnyi mágiát, átszőtte mély érzelmekkel, kedvelhető karakterekkel és megszületett belőle a Nocturna. Egy olyan varázslatos világot kaptunk, amelyben mindenkinek jut alapszintű mágia, ahol akadnak különleges ám soha nem egyforma képességűek, és amelyben ott lakozik az elengedhetetlen mélyen gyökerező sötét erő.

Nem szeretném túlzóan boncolgatni ezt a könyvet sem a karaktereket. Mint írtam fentebb az alaptörténete miatt szerethető, a cselekmények magával ragadóak, mindig akad benne egy picike rész, amely annyira leköti az olvasó figyelmét, hogy magával sodorja egészen a könyv végéig.

Alfehr herceg karaktere az elején számomra szánalmas, dühöngő, önmagába forduló egészen addig a pillanatig, amíg fel nem bukkan Finn. A változások a hercegben lassan de érzékelhetően indulnak meg.
Finn egy belevaló, tüzes, mély titkokat őrző, zabolátlan csajszi. A múltja uszítja előre, mindenen és mindenkin átgázol az életben maradásért.
A két ellentétes véglet egymásra találásakor kezdődik csak igazán a történet. Innentől az eseményszálak repítenek előre.

A borítója elképesztően gyönyörű és őszinte leszek picit féltem, hogy a külsőség nem fogja tükrözni a belső értékeket, de kellemes meglepetésként ért, hogy egy varázslatos, szerethető, akciódús történetet kaptunk.


Népszerű idézetek

Niitaa P>!

Mindnyájunkban van jó és rossz, világosság és sötétség is. Ettől vagyunk emberek. És ne feledjétek, mindegy, milyen mélyre zuhanunk a sötétségben, sosem túl késő fényt keresni.

68. oldal

Niitaa P>!

A közmondás szerint az idő a legszebb pillanatokban csak úgy szalad, ám épp olyan gyorsan elillan akkor is, amikor valami kellemetlen közeledik.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: idő
Niitaa P>!

– Mi a baj azzal, ha mérges leszel? Pont olyan természetes érzés, mint a többi.

260. oldal

2 hozzászólás
Niitaa P>!

– Vannak dolgok, amik elől nem menekülhetsz. […] Van, aminek neki kell rontani, és túlesni rajta.

260. oldal

Niitaa P>!

– Mérgesen is ugyanaz az ember vagy. Persze nemcsak az vagy, de attól még az is a személyiséged része. Ha letagadod, azzal az erővel az egész énedet megtagadhatod, és el is felejtheted.

260. oldal

Kikyo>!

A tolvaj és a herceg így folytatta az utat: összefont ujjaikban ott élt az ígéret, hogy ahova az egyik megy, oda a másik is biztosan követi.

365. oldal, 32. fejezet - Fába vésett szavak (Libri, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Alfehr Reyes (Alfie) · Finn Voy
Niitaa P>!

Ha Finn mindig kapott volna egy-egy pesót, valahányszor zsákkal a fején ébredt, akkor nem kellett volna csupa olyat tennie, ami oda vezet, hogy zsákkal a fején ébred.

77. oldal

Kikyo>!

Alfie tudta, hogy mostantól a tequila íze nem egyszerűen egy italé lesz, nem csupán gyógyír fájó sebeire. Örökké megszínezi majd annak emléke, ahogy Finn levegő után kapott, amikor Alfie ujja az ajkához ért.

342. oldal, 31. fejezet - A megmenekülés (Libri, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Alfehr Reyes (Alfie) · Finn Voy
Kikyo>!

Még a mozdulatlanság is jobb, mint mások akarata szerint hajlongani.

22. oldal, 2. fejezet - Az üres zsebű tolvaj (Libri, 2019)


A sorozat következő kötete

Varázshamisítás sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sara Raasch: These Rebel Waves – Lázadó hullámok
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Jen Calonita: Ne érezz, ne kérdezz!
Rick Riordan: Neptunus fia
Robin LaFevers: Sötét diadal
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
Christopher Paolini: Elsőszülött
Cassandra Clare: Aranylánc
Fróna Zsófia: Démonok közt