Sóvárgás (Mámor-trilógia 1.) 192 csillagozás

Maya Banks: Sóvárgás Maya Banks: Sóvárgás

Három ​vonzó, gazdag, sikeres férfi. Három jó barát és üzlettárs, akik hozzászoktak, hogy ők irányítanak a tárgyalóteremben és a hálószobában egyaránt. Az ő történetük szálait gombolyítja, szövi rafináltan a magyar olvasók körében is jól ismert Maya Banks a Mámor-trilógia egy-egy kötetében.

Az első kötet azé a Gabe Hamiltoné, aki mindig mindent megkap, amire csak vágyik. Mégis létezik valami, amihez nem juthat hozzá. Pontosabban valaki: a legjobb barátja húga, Mia. A tiltott gyümölcs. Tisztában van vele, hogy sötét tervei a lánnyal egyszer még pokolra juttatják, mégis úgy érzi, eleget várt ahhoz, hogy végre a vágyai szerint cselekedjen. És Mia sincs másképp. Gyerekkora óta bálványozza a férfit, és bár tudja, hogy sosem lehet elég jó számára, nem tud ellenállni vonzerejének. Magába szippantja a férfi különös világa, ahol nem mindennapi elvárásokkal szembesül. Amikor mindketten felismerik, hogy viszonyuk több izgalmas szexuális kalandnál, már nem tudnak szabadulni a tiltott… (tovább)

Eredeti mű: Maya Banks: Rush

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Geopen, Budapest, 2015
440 oldal · ISBN: 9786155724039 · Fordította: Bálint Orsolya
>!
Geopen, Budapest, 2015
510 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639574052 · Fordította: Bálint Orsolya
>!
Geopen, Budapest, 2015
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639093935

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Gabe Hamilton · Mia Crestwell


Kedvencelte 20

Most olvassa 9

Várólistára tette 92

Kívánságlistára tette 80

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Maya Banks: Sóvárgás

Nyilvánvalóan nem mindenkinekvaló Maya Banks. Keveredik nála a mocskos szex, a szabadszájúsággal, bdsm elemekkel és az uralkódó férfitípussal. Félig-meddig már pornó amit ír, de a boldog végkifejlet és a romantika mindig garantált. Mielőtt még itthon kiadni kezdték, már jó néhány könyvet elolvastam tőle angolul. Az biztos, hogy kell hozzá megfelelő hangulat, hacsak nem az erotikus műfaj a kedvenced. Persze a szexjelenetei egy kicsit tulzóak, nem hinném, hogy kipróbálta a gyakorlatban, de hát ez is csak egy fikció. Lehet a pacáknak ötpercenként merevedése, meg ami belefér, semmit nem kell komolyan venni és máris jól szórakozol.

12 hozzászólás
>!
Viktória_Erdei 
Maya Banks: Sóvárgás

Sok szex és még több szex, szenvedély. Gabe egy alfahím, domináns, szexi pasi. Mia naiv, fiatal lány. A párizsi üzleti ügy kicsit meredek volt. Gabe undorító volt, amit Miával tett, de utána rájött mekkorát hibázott és mindent megtett, hogy Mia megbocsásson neki.
Aki sok szexre vágyik, dominánciára annak ajánlom.

>!
csillagka P
Maya Banks: Sóvárgás

Hmmmmmmm, nyami :)

Nagyon, nagyon jó kezdete ez egy trilógiának. A bábuk asztalra helyezve, a szabályok lefektetve, a lapok kiterítve. Egy gondom van, kicsit felszínes, valami többet vártam, mélyebb probléma megoldást, keményebb ellenállást a másik oldaltól, kevesebb naivitást és kicsit több lélektant, persze ezeket a könyveket nem az élet írja.
Egy biztos a domináns pasik a gyöngéim, egy este+délután alatt megettem.
A következő rész se fog tovább tartani :)

1 hozzászólás
>!
Pillecukorkám
Maya Banks: Sóvárgás

ELSEM BÍROM HINNI! Ez valami eszméletlen jó volt… Nagyon tetszett a történet kialakítása és az egésznek a felépítése… Imádtam Mai és Gabe minden pillanatát*-* Olyan cukik voltak… Az egész könyv komoly volt egy picit,de még is olyan meghitt és szorongásokkal teli is volt egyben… Nagyon tetszett a történet zárás… Valahogy így képzeltem én is:) Csak persze sokkal nálasabban….♥

>!
Shanara
Maya Banks: Sóvárgás

„Ha a szerző korábbi könyveiben gondom volt a nők szerepével – az alávetettséggel, a szexuális kihasználással, megaláztatással –, akkor most ahhoz képest is mélységesen fel vagyok háborodva. (…) az én szememben ez az arrogáns, parancsolgató pénzeszsák egyáltalán nem domináns, hanem inkább a perverz, érzelmi fejlődésében visszamaradott, saját magán uralkodni képtelen kategória – valószínűleg ezt helyettesíti nála, hogy másokat próbál akarattal és hatalmi szóval irányítani.”

„Eljutottam a kötet feléig és továbbra is vártam a "lélektani megalapozottságot”, amit a fülszöveg ígért, de csak kliséhalmazt, végtelenül bugyuta és idegesítő szereplőket, valamint bicskanyitogató jeleneteket kaptam – és mielőtt valaki megkérdőjelezné –, nem a szexuális jelenetek mennyiségével volt bajom, mindössze a minőségével. No, meg azzal, hogy a szövegkupac – továbbra sem történet – olyan lyukas, mint az ementáli sajt: ami BDSM akar lenni, az még véletlenül sem az; a főszereplők sablonosak; a bátyuska biztosan vak és süket, mert semmit nem vesz észre abból, ami a vele szomszédos irodában zajlik – és még sorolhatnám.

A női szereplő egy nagy nulla, gyenge, akarattal nem rendelkező, amolyan „esze semmi, dugd meg jól” típusú leányzó, és végül is erre szerződött le, szóval a helyén van és mondhatni, hogy megtalálta a karrierje csúcsát. De, mivel a szerző karakán hősnőt akart teremteni, ezért néha olyan mondatokat ad Mia szájába, amelyek egyáltalán nem illenek a sokkal részletesebben bemutatott karakteréhez. Ezzel akarja elérni azt, hogy a lány határozottnak tűnjön, de sajnos az eredmény inkább szánalmas, mint értékelni való. Ennél már csak a férfi főhős nyivákolása szánalmasabb, amely szerint nem akarja, hogy a lány megváltozzon – de azért mindent megtesz ennek érdekében, hiszen mindent ő irányít.

Mielőtt még valaki azzal gyanúsítana, hogy nem látom a fától az erdőt és nem tudom értékelni a jellembeli változásokat, ezért kijelentem, hogy volt ebben a regényben fejlődés, csak éppen ez nem ért meg ötszáz oldalnyi szövegelést, vagy ha mégis, akkor sokkal jobb lett volna kevésbé bugyuta tálalásban.

Vagyis összefoglalva: sablonos szereplők, ismerős, újdonságot nem adó helyzetek, életképtelen szituációk, bugyuta párbeszédek, a szexuális együttlétek harmatgyenge – ismétlem magam: sablonos, minden egyediséget nélkülöző – leírása, némi lelki szenvedés, majd cukormázas befejezés.

Fantasztikus élmény volt, köszönöm, Maya Banks! És azt hiszem, hogy most már nyugodtan kijelenthetem: soha többet nem követem el azt a baklövést, hogy bármelyik írását is a kezembe veszem, de még azon sem fogok elgondolkodni, hogy olvasni akarom-e, mert biztos vagyok benne, hogy nem."
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2015/08/maya-banks-sovar…

5 hozzászólás
>!
NightStar
Maya Banks: Sóvárgás

Azt kaptam, amit vártam. Maya Banks hozta a formáját. Bár nincs új a nap alatt, nekem tetszett. :) Kíváncsi leszek a másik két pasi sztorijára is.

>!
Sippancs P
Maya Banks: Sóvárgás

Lehet rám mutogatni és kövekkel dobálni, de nekem ez a könyv nagyon tetszett! Kikapcsolt, szórakoztatott és olyan szinten olvastatta magát, hogy a második felét muszáj volt egy huzamban kivégeznem. Egy remek kezdése egy remek sorozatnak, amiben a történetet egyértelműen az erotika (némi BDSM vonal) és a romantika uralta, de az írónő megfűszerezte egy minimális akcióval is, ami már csak hab volt a tortán.
Ami a szereplőket illeti, felüdülés volt megismerni őket! Gabe személyében ugyanis újabb háremtagot avattam. Ide nekem most, azonnal! Még a szállodai baklövését is megbocsátom (azért először nehéz volt túltenni magam rajta), csak hadd kaparinthassam a kezeim közé legalább 1 napra! :)
Gabe mellett Mia karakterét is nagyon kedveltem. Végre nem egy nyivákolós liba, hanem egy talpraesett és értelmes nő, aki tudja, hogy mit akar!
És hát a mellékszereplők, Jace és Ash… *-* Miért érzem azt, hogy finom dolgokra számíthatunk még a következő kötetekben is?! ;)

(Egy apró szösszenet, amit zárójelesen szeretnék megjegyezni: igen, a történet eleje valóban hasonlít A szürke ötven árnyalatához (szerződés, „egyél, Ana, egyél!”, BDSM elemek). De ha mindenki túlteszi magát a kezdeti sokkon, és továbbolvassa a könyvet, akkor rájön, hogy valójában köze sincs az Árnyalat trilógiához. Vannak hasonló elemek benne, nem mondom, de ha összehasonlítanánk a piacon levő erotikus könyveket, akkor mindegyik között találnánk egyezőséget és/vagy átfedést. Köszönöm.)

4 hozzászólás
>!
molybarby
Maya Banks: Sóvárgás

Az erotikus könyvek közül nem éppen a legjobbra sikeredett és a szex jelenetek között is volt pár furcsaság. Ki-ki válogatja… Nekem az egész olyan durr bele csináljuk-nak tűnt. Mia és Gabe nagyon gyorsan egymásra talált. Jobb lett volna olvasni egy kicsit róluk,hogy hogyan alakult ki bennük ez az érzés, hogy vonzódni kezdtek egymás iránt, vagy valami kis háttérinfó. Nem nehéz kitalálni a végkifejletet, de a végén, hogy Gabe csak úgy bevágta, hogy spoiler nekem kicsit kilógott a képből. Maga a könyv olvastatja magát, hatalmas nagy cselekményre nem kell számítani, lazulásnak elmegy.

>!
kocybaba P
Maya Banks: Sóvárgás

Minden meg volt benne a tipikus erotikusok elemeiből, de némelyikből kicsit több mint kellett volna, némelyikből pedig pont hogy kevesebb. Rengeteg akció jelenetet tartalmazott a szegényes történethez képest, enyhe BDSM vonallal színezve, sok obszcén szóval tarkítva. Volt némi családi dráma, de hál isten végre nem szenvedtek a főszereplők mentális problémáktól, ami külön öröm volt a számomra. Persze hülyén viselkedtek, és egyre sziruposabb lett a könyv vége felé, de akkor is kaptam egy kedvelhető női főszereplőt, egy nyálcsorgatós alfa hímet, és pár óra kellemes kikapcsolódást. Szóval egynek nem volt rossz.

>!
AustraliaFan
Maya Banks: Sóvárgás

Hááát, érdekes…..
Alapjáraton nagyon szeretem Maya Banks könyveit. Sosem riaszt vissza az erősen erotikus vonal. De ennél a könyvnél sajnos többféle szempontból is volt kifogásom.
A legelső ami feltűnt a fordítás nyersessége. Én elhiszem, hogy az eredetiben is ilyen közönségesen szóltak egymáshoz a szereplők szex közben, de ez valahogy magyarul mégis gáz. Olvastam már magyarul Maya Banks könyvet, más kiadótól, más fordítással. Ott valahogy nem voltak ilyen közönségesek a jelenetek. Lehet, hogy ez a hitelesebb fordítás, most mégis azt kívánom, hogy bárcsak lágyított volna a szövegen fordító.

A többi kifogásomról sajnos az író tehet :(
Nekem valahogy Gabe nem volt egyenes ember. Két olyan jelenet is volt ( a párizsi, és amikor a tesó rájuk tört), ami szerintem olyan kínos, hogy már nem megbocsátható. Meg ahogy előadta, hogy majd bevezeti Miát az ő világába….. én nem igazán olvastam semmi olyan extrém dolgot, ami erre utalt volna, hiába vártam a kemény BDSM vonalat.
A másik bajom Miával volt. Még jó, hogy csak két főszereplő volt összesen :)
Mia szerintem nagyon naív figura, akkor is ha az író azt akarta elhitetni velünk, hogy belevaló, józan csaj. Nekem inkább Ana-klón volt, és idegesített.

Ennél jobban már csak ez a hármas haveri kör volt cikibb. Így pasik az életben nem viselkednek, pláne, ha dominánsak, és „extrém” igényeik vannak. Az egyik pillanatban megvillan, hogy mekkora hímek, majd a következő jelenetben rosszabbak, mint a kotlóstyúk.

Voltak jó ötletek, de összességében nagyon hullámzó volt a könyv, és nem éreztem kereknek :(


Népszerű idézetek

>!
Viktória_Erdei 

A bizonyíték arra, hogy a szerelem igenis létezik még manapság, és hogy a házasság igenis jó lehet, ha két ember tesz érte.

218. oldal, 17. fejezet

>!
Viktória_Erdei 

Nem irányíthatod, hogyan érezzenek az emberek irántad.

223. oldal, 17. fejezet

>!
Viktória_Erdei 

Gabe felsóhajtott. – Nem ezt mondtam. De meg kell értened, mit tettél vele, mielőtt egyáltalán arra gondolsz, hogy bocsánatot kérj tőle. Benne is van büszkeség, apa! És te megsértetted. Ha tényleg ki szeretnél vele békülni, akkor készülj fel arra, hogy hosszú, fáradságos küzdelem lesz. Nem fog azonnal visszafogadni. És nem adhatod fel az első elutasítás után. Ha jelent számodra bármit is, akkor harcolnod kell érte.

240. oldal, 18. fejezet

>!
Molina

Figyelj rám! A szerződés kissé félrevezető abban, hogy rám ruház minden döntési jogot és teljes, kizárólagos irányítást. Ez részben igaz. De biztosíthatlak, hogy sosem fogok olyat tenni, ami neked kényelmetlen. Az a dolgom, hogy ráhangolódjak a kívánságaidra, a szükségleteidre és a vágyaidra. Nem érek semmi se férfiként, ha ezt nem tudom megtenni a nőért, aki az oldalamon van. A végső hatalom a tiéd. Te irányítod a cselekedeteimet, hiszed a kedvedben akarok járni. Ez nagyon fontos a számomra. Azt akarom, hogy elégedett légy. Úgy akarlak kényeztetni, babusgatni és a tenyeremen hordozni, hogy semmi másra ne vágyj, csak hogy állandóan velem lehess.

80. oldal, 6. fejezet

>!
Karinaa7 P

– Miért érzem úgy, hogy egy tizennégy évvel fiatalabb fruska épp kioktat engem?

>!
Hyacinth

– Miért is ne kedvelnék? – vágott közbe Ash. – Hiszen kedves és
elbűvölő. Nincs abban a lányban egy szemernyi rosszindulat sem.
– Ha bárki is bántani meri, arról tudni akarok – morogta Jace.
Gabe felemelte a kezét. – Ezt bízd csak rám. Gondolj csak bele,
mennyivel jobb, hogy nekem dolgozik, és nem neked. Így bizonyíthatja,
hogy érdemes az állásra. Nem fogom szívatni, de elvárom, hogy
végezze el a munkáját. Te csak halálra babusgatnád.
Ash nevetésben tört ki. – Apám, ezt most jól megkaptad! Gabe jól
beszél. Ha csak letörne a körme, már hazaküldenéd.

>!
Hyacinth

– Komolyan gondolod? – kérdezte hitetlenkedve Jace. – Szerelmes
vagy belé, és nem csak átmeneti szórakozás, amire ha ráunsz, majd
továbblépsz?
– Ne idegesíts fel – dörmögte Gabe.
Jace a fejét csóválta. – A szentségit! Sosem gondoltam, hogy eljön ez
a nap. Mégis hogy történt? Hogy lehettem olyan idióta, hogy észre se
vettem?
– Jobb, ha nem megyünk ebbe bele, mert csak kiborulnál. Nem
számít, mióta tart, csak az a fontos, hogy szerettem.

>!
Hyacinth

– Köszönöm – suttogta bátyja fülébe. – Köszönöm, hogy megértetted és elfogadtad a választásom. Nem is tudod, milyen sokat jelent ez nekem.
Jace magához szorította, és a meghatottságtól remegő hangon így szólt:
– Én is szeretlek, kicsim, és csak azt kívánom, hogy boldog légy. Gabe meggyőzött róla, hogy mindent meg fog tenni ennek érdekében. Ennél többet egy báty nem is kérhet.
Mia elengedte, majd megfordult, és Ash nyakába ugrott, hatalmas puszit nyomva az arcára.
– Téged is szeretlek, te lókötő. És köszönöm, hogy az utóbbi hetekben olyan sokat segítettél nekem.
Ash boldogan vigyorgott és megpuszilta.
– Érted mindent, kölyök. Mi mindhárman csak azt szeretnénk, hogy boldog légy. Én meg azt, hogy én legyek a bébi keresztapja!
Jace felhördült.
– Ne már, ez az én feladatom! Én leszek a nagybátyja!
Mia a szemét forgatta, aztán odabújt Gabe-hez, miközben Jace és Ash vitába bonyolódott.

>!
Linda89

Ash felhorkant.
– Mintha azt akarnád ezzel a tudtunkra adni, hogy szándékosan kihúztuk magunkat a munka alól, és mindent neked kellett intézned. Csakhogy mind tudjuk, hogy te vagy az, aki mindent irányítani akar. Nem lett volna sok értelme beavatkoznunk, mert neked minden csak úgy jó, ahogy te csinálod, különben zavar van az erőben.
– Egy kibaszott diktátor vagy – helyeselt Jace.


A sorozat következő kötete

Mámor-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tiffany Reisz: Az úrnő
Jodi Ellen Malpas: Ez a férfi
E. L. James: Grey
J. Kenner: Forró rabság
Meredith Wild: Hardwired
J. Kenner: Őrült vágy
Elizabeth McNeill: 9 és 1/2 hét
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara