Édes ​megadás 190 csillagozás

Maya Banks: Édes megadás

Faith ​Malone megtévesztően finom külseje mögött egy olyan nő rejtőzik, aki pontosan tudja, hogy mire van szüksége: egy erős férfira, aki kérés nélkül veszi el, amit akar – hiszen ő kész mindent megadni neki…

Gray Montgomery, a dallasi zsaru küldetést teljesít: meg akarja találni a fickót, aki megölte a társát, és rács mögé akarja juttatni. Hamarosan kapcsolatot talál a gyilkos és Faith között. És ha közel kell kerülnie a lányhoz, hogy elkapja a gyilkost – ám legyen.
Faith kedves és szép. Megvan benne minden, amire Gray vágyik egy nőben. Ám gyanakszik rá, hogy a lány csak szerepet játszik: kizárt dolog, hogy képes legyen ennyire átadni az irányítást egy férfinak. Vagy mégis?
Faith Gray-ben azt az erős és domináns férfit látja, akire mindig vágyott, akinek úgy tudja magát alárendelni, ahogy eddig senkinek. Gray-nek azonban nem ő a legfontosabb, hanem hogy elkapja a társa gyilkosát – egészen addig, amíg Faith veszélybe nem kerül, és Gray rá nem jön, bármit… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Kelly, Budapest, 2010
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943902 · Fordította: Stefanovics Péter

Kedvencelte 25

Most olvassa 11

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

csillagka P>!
Maya Banks: Édes megadás

Megint csak azt érzem valami hiányzik, pedig nagyon kevés kellett volna, hogy majdnem tökéletes legyen. Maya egyik olyan szerző akinél sosem tudom mit fogok érezni, néhány könyvét imádom, de amikor elgurul a gyógyszere lásd „Colters' Woman” egyes részeit ki nem állhatom. A leginkább itt a felületesség, komolyan csak pár oldal háttér legyen, nem olyan sok plusz munka az, BDMS részek álságossága zavart. Megint egy könyv ahol megjelent a „HÁZ” (fétis klub) és nem lett teljesen kibontva (pedig ott szeretnék tartózkodni)
Ami nagyon tetszett az Gray-Faith mindent elsöprő szenvedélye, és a tényleg bujára sikerült nem eltúlzott ágyjelenetek (mármint ha eljutnak odáig)
Lesz ez még jobb, nagyon remélem, következő részt majd már angolul olvasom.

8 hozzászólás
meteoritastar>!
Maya Banks: Édes megadás

Így második olvasásra se változott a véleményem a könyvről. Bár mivel már megismertem elég sok hasonló történetet , így jobban szembetünt pár hiba és kevésbé kidolgozott részek. De ugyanúgy magával ragadott a történet és a szereplők is. Faith bátorsága még mindig nagyon tetszett. A többi srácot is nagyon bírtam. Sokat mosolyogtam rajtuk.
Most is, néhol csak úgy perzseltek a lapok :)):))
Jó párszor jártam úgy, hogy beszerettem volna jelölni egy oldalt,mert ott tetszett egy mondat, vagy az egész jelenet. Erre már bevolt jelölve :)):)) Ezek szerint két év alatt nem sokat változott az ízlésem :)):))
Nálam ez a könyv az elsők között szerepelt a témájában, mikor ismerkedtem ezzel a műfajjal. Ezért is áll kicsit közelebb a szívemhez. Hírtelen nem jut szembe sok olyan könyv,ahol a csaj keresi a domináns pasiját. Általában a pasi szokta felnyitni a másik szemét,hogy hidd el jó lesz…
Szoval nekem továbbra is kedvenc. :)):))

4 hozzászólás
barbikaunatkozik>!
Maya Banks: Édes megadás

Hát nem a legjobb erotikus regény, amit olvastam. Ez a huzavona túl sokáig tartott vagy nem tudom, de mire eljutott a sztori addig, hogy összejöjjenek, nekem már unalmas lett. A krimiszál pedig elég összeszedetlennek hatott. Amolyan alibi történet-vonal, aminek a vége is elcsépelt volt.
A karakterek enyhén egydimenziósak voltak és az elmegy volt-már-ilyen kategóriába tartoznak.
Talán egy jelenet volt, ami igazán meglepett, amikor megjelent Gary abban a bizonyos klubban. Tudom, nem kellett volna megdöbbentenie, elvégre ez olyan úgyis felbukkan-majd jelenet volt :D Na jó, Micah felbukkanása is kiváltott nálam egy enyhe szemöldökfelvonást XD

2 hozzászólás
Ancsúr>!
Maya Banks: Édes megadás

Egy ócska, meglehetősen nyálas történetre számítottam, de szerencsére tévedtem.
Való igaz, volt benne minden: egy jó barát halála, vagy két rendőr, aki mindezt meg akarja bosszulni. Na és persze ott volt a rossz fiú is, aki tett róla, hogy a két szerelmes megismerkedjen egymással. És ne felejtsük el a részletes ágyakrobatikai jelenetek, amire volt példa, hogy nem is csak két fővel valósult meg…
Lehet, hogy a fenti kis összefoglaló nyálasan hangzik, de szerintem kellemes kis olvasmány volt. Három dolgot viszont sérelmeztem a könyvtől. Az egyik a borítója, ami miatt nem mertem elővenni a vonaton olvasni, mert elég furán néztek volna rám. A másik kettő viszont a történettel kapcsolatos. Az egyik a könyv utolsó pár lapján a szentbeszéd Gray és Faith között, miszerint „Én igenis mindhalálig szeretni foglak, Faith!”. Persze ezt a könyv egy kicsit bővebben taglalja, és ettől képes voltam húsz körömmel falra mászni.
A másik negatívum számomra a történet egyik fő problémája, ami szerint Faith domináns férfit akar, de nem talál. Eddig egyetértettem az engem körülvevők fényében. Aztán jött Gray, és azt mondta, hogy minden férfi domináns akar lenni, és hogy minden férfi imádja ezt az „édes megadást” a nők részéről. Na, ezen a ponton felmerült bennem, hogy vajon az írónő milyen (férfi) közegben mozoghat velem szemben. Az én eddigi tapasztalataim szerint ugyanis egyre több olyan férfi van, aki inkább lenne a passzívabb fél, és hagyná a nőre az irányítás nehézségeit. Csak hogy a nőket az évszázadok alatt egy (valljuk be) passzív élőlénnyé formálták a férfiak, és most nehéz beletanulniuk/-nunk az új szerepbe. Szerintem ez kb. olyan nehéz feladat, mint vegetáriánussá nevelni egy tigrist. Passzívnak ezzel szemben csak a gondok/felelősség elhagyását gondolom. Ezért nem értem ezt. A férfiak mostanában nem érzem, hogy annyira szeretnék a dominanciájukat gyakorolni mondjuk egy párkapsolatban, mint amennyire azt a könyv férfi szereplői hangoztatják.

Karinaa7 P>!
Maya Banks: Édes megadás

Nem vártam sokat a könyvtől. Sokáig tartott mire elolvastam, de sokkal hamarabb sikerül majd elfelejtenem. Egy könyvvel több az írónőtől.

Adrienn1989>!
Maya Banks: Édes megadás

Az utóbbi időben sok könyvet olvastam az írónőtől.
Az összetartás, családias hangulat, a tesztoszteron, a BDSM, az erotika, a szerelem eddig mindegyik általam olvasott könyvében szerepelt.
Nagyon jó könyv volt ez is, számomra minden megtalálható volt benne amit egy történetben keresek.
Sok-sok hasonló könyvet szeretnék még!!!!!

nypiro P>!
Maya Banks: Édes megadás

Tetszett. A fordítása nagyon anatómai kifejezésekkel van tele. Talán érdemes lenne újrafordítani vagy valamit csinálni vele, mert így levon elég soat az élvezeti értékéből. Szeretem az ilyen történeteket. Maya Banksot is

Petrus601>!
Maya Banks: Édes megadás

Hm..talán egy fokkal jobb a Vénuszdombi meséknél, de még mindig nem igazán nyerték el a tetszésemet a Maya Banks könyvek. Itt a szereplők egy kicsit szimpibbek voltak, vagy csak talán nem annyira felületesek, ezért szerethetőbbek.
3*

5 hozzászólás
Aggie78>!
Maya Banks: Édes megadás

Először is, huuhhh… :) Szóval kihívás részeként olvastam el a könyvet. Előtte olvastam a KGI sorozat első négy részét az írónőtől. Amik tetszettek. Erre a könyvre sem tudom azt mondani, hogy nem tetszett, viszont azért itt sokszor csak néztem, hogy, mi vaaaan?? Azért szerintem ez nem szerelmi, romantikus történet :), ha ez az életben történne, nem hinném, hogy pár évnél tovább együtt lenne a két főszereplő, legkevésbé alapítanának családot. Hiszen ha egy későbbi családi, baráti vacsinál a gyerekük megkérdezi, hogy apa: – Micah bácsi Te vagy Anyu barátja? Pontosan mit is mondanának? :) Szóval szereplők 5-ös, történet 4-es, erotika csillagos 5-ös, de semmiképp nem ajánlom a csak romantika kedvelőinek :D, azért ez kissé pikánsabb, de semmiképp nem visszataszító.


Népszerű idézetek

Julian>!

– Vagy nagyon bátor vagy, vagy rettenetesen ostoba – motyogta
Faith.
Nathan még szélesebben mosolygott, ahogy egyre beljebb
merészkedett Faith irodájába.
– Az anyám mindig azt mondta, hogy én vagyok a legokosabb
gyereke.
– Akkor a testvéreid még hülyébbek?

Julian>!

Nagyszerű. Most, hogy rájött, mit akar egy férfitól, kiderült, hogy
nincs is ilyen fajta a földön.

Szédültnapraforgó>!

– Nem kávézik? Pedig biztos vagyok benne, hogy ez a hét főbűn között szerepel a Bibliában. Annyira jó.

69. oldal

Julian>!

Ha száz évig élne, akkor sem értené meg a férfiakat. Még hogy a nők rejtélyesek! A férfiak többsége kényes, nyavalygó szemétláda. Faith menstruáció előtti hisztije semmi a férfiakhoz képest. Míg a nők legalább havonta csak egyszer menstruálnak, addig a férfiak napi szinten nyűgösek.

138. oldal

Szédültnapraforgó>!

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Gray sokszor megfogalmazta magában, hogy inkább durranjanak szét golyói a fájdalomtól, mint hogy egy olyan nőbe élvezzen, akinek a fejében légüres tér van.

29. oldal (Kelly kiadó 2008.)

szofia1209>!

Hogyan lehetnél annál erősebb,hogy bevallod, mire vágysz, és nem szégyelled, nem félsz megtapasztalni? Az emberek egész életünkön keresztül képesek rejtőzködni saját maguk elől, az elől, hogy kiéljék vágyaikat és a kis játékaikat. Sosem néznek szembe a valósággal. Pedig meg kell adnunk magunkat a vágyainknak, szembe kell néznünk azzal, amire szükségünk van, mert a lehető legrosszabb kötöttségtől szabadítjuk meg magunkat, Ez a legnagyobb erő. És a legnagyobb bátorság!

281. oldal

Madarat_ropteben_elkapo>!

Rendszerint semmi jó sem származik abból, ha egy férfi azt mondja, gondolkodott. A férfiak általában nem gondolkodnak. Ha véletlenül mégis, akkor sem szeretkezés után mondják el a gondolataikat.

Második fejezet, 17. sor

Julian>!

– Olyan rossz ez? – kérdezte Faith. – Tudod, ha nem akarsz, csak
mondd meg! Arra gondoltam… Csak arra gondoltam, hogy mi ketten
össze vagyunk kötve. Ilyen a kémiánk.
Kémia? A pokolba is, elég szexuális feszültség izzott közöttük, hogy
egész Houstont ellássák elektromos árammal.

Szédültnapraforgó>!

Az emberek egész életükön át képesek rejtőzködni saját maguk elől, az elől, hogy kiéljék a vágyaikat és a kis játékaikat. Sosem néznek szembe a valósággal.

281. oldal

Caladril>!

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

…míg Faith úgy nem érezte, hogy menten kómába esik az élvezettől.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: A halál fényében
Julie James: A hamis partner
Darynda Jones: Második sírhant
Julia Quinn: Hogyan fogjunk örökösnőt
Julie Garwood: Szívtipró
Elizabeth Hoyt: Bűnös szándék
Laurell K. Hamilton: Ragály
Erin Watt: Cifra palota