A ​Fásli utcai Állatkórház a felújítás alatt zavartalanul üzemel (A Fásli Utcai Állatkórház 3.) 17 csillagozás

May Szilvia: A Fásli utcai Állatkórház a felújítás alatt zavartalanul üzemel

A népszerű Fásli Utcai Állatkórházban még egy felújítás sem állhat a
gyógyító munka útjába! De vajon milyen ultramodern gépek érkeznek, és
milyenek lesznek a vadonatúj kórtermek?

Doktor professzor Termesz kórházigazgató engedélyével ezúttal ennek
jártak utána a szerzők. Útjuk során találkoztak Nyúl Úrral, akinek az ínyét
épp káposztaízű zselével zsibbasztották a fogászaton, Krinolin oroszlánnal,
akit Dr. Makinszky ravaszul megvizsgált az OrtoPléddel és Zsigmond csigával,
aki új házat kapott. Részt vehettek a híres szumóbajnok, OU orrszarvú
boncolásán is, s hála Dr. Kaland Féreg professzornak, végül az is
kiderült, mi történt a sportolóval azon a bizonyos győzelmi vacsorán.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Cerkabella, Szentendre, 2017
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639820944 · Illusztrálta: Petrók Ildikó

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
csgabi MP
May Szilvia: A Fásli utcai Állatkórház a felújítás alatt zavartalanul üzemel

Szerethető könyv volt, ami engem kicsit a Tesz-Vesz városos könyvekre emlékeztetett. Jópofa volt, szuper illusztrációkkal és szöveggel. Keresni fogom a többi kötete, ez volt az első, amit a sorozatból elolvastam. :-)

>!
meseanyu MP
May Szilvia: A Fásli utcai Állatkórház a felújítás alatt zavartalanul üzemel

Vicces volt, színes, bogarászni való, és még informatív is. A végén kicsit féltem, hogy mi fog történni a boncolás során, de azt a részt is jól megoldották a szerzők.

>!
blueisthenewpink SP
May Szilvia: A Fásli utcai Állatkórház a felújítás alatt zavartalanul üzemel

Az előző köteteket nem ismerem. Ez nagyon biztatóan indult, szép, részletes, böngészhető rajzokkal, megkeresnivaló igazgatóval, érdekes infókkal. A szóvicceknek továbbra sem vagyok barátja, de nem voltak nagyon vészesek.

A második felében kezdett elromlani, amikor az egyik doki nagyon goromba volt a beteggel spoiler. A legrosszabb alázós orvos emlékeket idézi. Nem értem, miért kell ez egy gyerekkönyvbe. A patológiát megpróbáltam elsumákolni, de a hétéves nem engedte. Tudom, hogy nem kell túlóvni őket, a halál az élet része stb, de boncolás?! Ahhoz azért túlságosan emberiek ezek az állatok. Nekem összeugrott a gyomrom, gimis koromban láttam először így feküdni valakit egy boncasztalon, ki is mentem az első pár perc után (két másik osztálytársam is, ők orvosok lettek ;)). Amikor spoiler az már végképp felforgatta a gyomrom. A hétéves azóta is tanulmányozza a tetemet. A lassan hároméves kérdezgeti, mi az. Hát, nem tudom.

9 hozzászólás
>!
krlany I+SMP
May Szilvia: A Fásli utcai Állatkórház a felújítás alatt zavartalanul üzemel

Én abba most nem mennék bele, hogy kinek szól? Hogy a 3 éves gyereknek ilyen formán jó-e találkozni-a a kórházzal, halállal, temetéssel… egyszerűen azért nem, mert nem értek hozzá, nincs gyerekem, az ilyen horderejű témákat meg nem én beszélem meg a körülöttem lévő gyerkőcökkel, hanem a szüleik…
Viszont ez a könyv csudavicces… a Mirelit-díjas boncsegédtől kezdve, a lúdtalp alapcsomagon át, a katalógusból választható ódon, mézes, modern erkélyes, panel csigaházakig, a velős, makkos ízű, érzéstelenítő ínyzseléig, hogy a felújító brigád lusta lajhárairól ne is beszéljek.
Szerintem mókás benne a társasjáték is, ami a patológián játszódik, így egy orrszarvú belső részéről szól, és a szervek között mászkálunk, de közben játékos formában ismeretet is ad… spoiler Bevallom, én nem érzem morbidnak, és szerintem az a gyerek sem érzi, aki látta már az édesanyját, nagymamáját, pl. csirkét bontani, vagy a horgászó apját, nagyapját halat pucolni. Szerintem ez is az életünk része, nem minden a boltban terem lecsomagolva tálcán…
Ami még jó dolog, hogy vannak benne ismeretterjesztő cetlik, amin különböző izgalmas tények vannak az állatvilágból… pl. hogy a legöregebb állat egy 185 éves teknős, vagy hogy az ámbrás cet bőre a legvastagabb (35 cm).
Ebben a könyvben rengeteg ötletesség és humor van… lehet, hogy nem annyi, mint az első két kötetben, de azokat nem olvastam.

>!
bagie P
May Szilvia: A Fásli utcai Állatkórház a felújítás alatt zavartalanul üzemel

…így jár az, aki egy sorozatot nem az elején kezd, és a kórházaknak sem nagy barátja… nem tetszett… nem tudom milyen lehet az első két rész, de azok 90+%-on állnak – ez meg 70%-on… érdekes, vagy ennyit romlott volna?

3 hozzászólás
>!
Honey_Fly P
May Szilvia: A Fásli utcai Állatkórház a felújítás alatt zavartalanul üzemel

Alapvetően jókat nevettünk de az én ingerküszöbömet már túllépte az egy oldalra eső poénok mennyisége.

>!
Baba082 P
May Szilvia: A Fásli utcai Állatkórház a felújítás alatt zavartalanul üzemel

Nagyon viccesen, cukin kezdődő kis történet, ami aztán átmegy szerintem gyerek horrorba. Nekem mondjuk élből nem szimpatikus, hogy kórházról szól, a betegségtudat nem vicces, de én is szerettem anno Dr. Bubót, egye kutya, mi bajunk lehet tőle. A csigás sztori után – amiből megtudhattuk, hogy nem csak itthon, de a mesék világában is flegma a doki – jött a komolyabb rész, amit úgy oldottam meg, hogy becsuktam a könyvet, és elérhetetlen helyre tettem.
Nem gondolom, hogy burokban kell nevelni a gyereket, de az is túlzás, hogy belső szerveket mutogatunk nekik, ami még nem is lenne baj, ha az nem egy döglött orrszarvúé volna. Majd megtekinthetjük annak temetését.
Bár a fiam sajnos volt már temetésen rövidke életében kétszer is, de az a helyzet, hogy nem ilyen naturisztikusan adtuk elő neki a halál dolgot, és azt is megértem, hogy ez lehet, hogy nem három éveseknek íródott, de azért had ne kelljen már egy okos kisgyereknek folyamatosan egész lapos képeket, tőmondatos „meséket” mutogatnom. Valószínűleg hat évesen viszont már nem kötné le ez a könyv, így mondjuk nem is tudom ki a célcsoport.
Két csillagot azért adtam, mert a felújítást lajhárok végzik, és nagyon jókat vigyorogtunk ahogy elalszanak munka közben, a grafika szép, és humoros, viszont ez egy morbid mesekönyv, nem jött át.

>!
dianna76 P
May Szilvia: A Fásli utcai Állatkórház a felújítás alatt zavartalanul üzemel

Jó szórakozásnak bizonyult az előző két kötet is, így örömmel vetem kézbe a legújabb részt. Ebben is lehetett keresgélni a professzort az oldalakon, amit előzőleg is élveztem. Viszont itt becsúszott egy hiba, mert az egyik oldalpárnál a belső részre került a professzor, s gyakorlatilag a könyv szétfeszítése, széttépése nélkül észre sem vehető. Tetszett, hogy kicsit tanulhatnak is belőle a gyerekek, pl. egy kis állatlábnyomtant, valamint azt, hogy mi jó a fogaknak és mitől lyukadhatnak ki. Beleshetünk egy állat belsejébe is, így tanulva meg egy-két fontosabb dolgot a szervekről. Nos, a hiba itt csúszott a rendszerbe, ugyanis mindezt egy boncolás kapcsán tehetjük. Ezt miért kellett? Patológia és boncolás egy gyermekkönyvben, amit kicsiknek szántak? Ez a betekintés egy műtét kapcsán is történhetett volna! A humor ebből a kötetből sem hiányzik, ahogy az állatokról, kis megjegyzésben adagolt ismeretek sem. A társas lehetne jó is, ha kivehető lenne, és pl. rendesen kifektethető egy asztalra. Valamint találtam hibát is benne: a tüdőtől jutalmul kettőt előreléphetünk. Ekkor a szívre jutunk, ahol pedig dobhatunk még egyet. Ennek valahogy nem látom az értelmét. A végén pedig az egyik kockáról csak egyes vagy négyes dobással lehet továbbhaladni, miközben egyébként a cél onnan három lépésre van. Akkor a négyes dobással mit is lehet kezdeni?
Kedvenc jelenetem az éti csigás lett. Elveszítette a házát, így szemérmetlenül meztelenkedni kénytelen. Óóó, szegényem!! Az illusztrációk rendben voltak, és akadt rajtuk böngészni való is.

>!
Cerkabella, Szentendre, 2017
40 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639820944 · Illusztrálta: Petrók Ildikó
>!
Pöttyös_Lóránd
May Szilvia: A Fásli utcai Állatkórház a felújítás alatt zavartalanul üzemel

Már a címe is tetszett.Például azt kedveltem még hogy a Zsigmond csiga allergiás az orvosivizsgálatra.


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Danielle Steel: Max papája kórházba megy
Zelk Zoltán: A három nyúl
Bálint Ágnes: Mazsola
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Rigó Béla: Vuk
Vázsonyi Endre: Rémusz bácsi meséi
Palásthy Ágnes: Elrabolták a siklót
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban
Szabó Lőrinc: Falusi hangverseny
Móra Ferenc: A kesztyű