A ​Fásli Utcai Állatkórház (A Fásli Utcai Állatkórház 1.) 42 csillagozás

May Szilvia: A Fásli Utcai Állatkórház

Jószívű ​szívműtét, akut bolhairtás és egy gumicsizma kiszabadítása – állati kalandok a Fásli Utcai Állatkórházban! Dr. Maci Doktor, Béka Doktor, Gizella Doktornő és Dr. Marabu a helyzet urai: itt se a bal, se a jobb eset nem marad ellátatlanul. A kórházigazgató, Dr. Professzor Termesz nagylelkű segítségével a helyszínen tanulmányozhatta a gyógyítást May Szilvia (ő az Imbusz mester könyvsorozat írója) és Petrók Ildikó (ő sem páciens, hanem reklámgrafikus). A kórházi élet izgalmas történeteit feljegyezték, és képekkel dokumentálták. Íme a gyógyító nevetés receptje! – Egyikünknek sem kellett elvégeznie az Orvosi Egyetemet ahhoz, hogy praktizáljunk- úgy 3-6 éves korunk környékén orvosi táskával, kötszerekkel, injekciós tűvel felszerelkezve kutattunk áldozatok után, elsősorban a szűkebb családban és a játékállatok között- hogy végre meggyógyíthassunk valakit. S tettük mindezt annak dacára, hogy ha mi kerültünk orvoshoz vagy kórházba, akkor bizony nagyon féltünk. Az Állatkórház éppen… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Cerkabella, Szentendre, 2012
40 oldal · ISBN: 9789639820333 · Illusztrálta: Petrók Ildikó

Kedvencelte 3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
May Szilvia: A Fásli Utcai Állatkórház

Na jó, még most is kacagok, pedig már becsuktam a könyvet egy ideje.
Annyira cuki az egész kötet.
Állatkórház és betegei, fantasztikus kivitelezés.
Könnyesre nevettem a szemem és mennyi okosságról is szól, ami tényleg így van.
Egy kis „hazai pálya”, egyszerűen imádom.

Kedvenc!♥

Zoe27>!
May Szilvia: A Fásli Utcai Állatkórház

Azt tudtátok, hogy az állatok is lehetnek betegek?
May Szilvia írónő egy olyan kórházat mutat be, ahová ember csupán látogatói jeggyel léphet be, így mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ő vállalta a feladatot és bemutatja nekünk ennek a nem mindennapi kórháznak a működését. :)

2 hozzászólás
dianna76 P>!
May Szilvia: A Fásli Utcai Állatkórház

Tudtam én, hogy ez egy cuki könyv lesz, szövegileg és képileg egyaránt. Sokat lehetett rajta mosolyogni, meg böngészkedni, és persze keresni Dr. Professzor Termeszt. De az egyik oldalpárról hová lett? Merthogy nincs ott, az tuti!!
Már az első oldalon az orvosok, nővérek bemutatása humoros volt. S ugye a dietetikus ki más lehetne, mint a karcsú termetű gazella. Ahogy a takarítószemélyzet sem állhatna másokból, mint mosómedvékből. A tyúkból pedig jó tyúkszemész asszisztenst faragott a könyv szerzője. A gyógyszernevek is frappánsak voltak. S ahogy az emberek (gyerekek), úgy az állatok is félnek a szuritól. A szívműködés helyrebillentésére, ill. a pulzusszám normál tartományba növelésére remek ötlet van a könyvben. Kár, hogy az emberi valóságban ez nem ilyen egyszerű, s marad a műtét.
A szórakoztatáson túl egy kis ismeretet, érdekességet is adagol a szerző az élővilágból.
Már a gyermekeknél is bonyodalmasabbak a paraméterek, mint a felnőtteknél, mert életkoronként változik a normál tartományuk. De az állatoknál! Azért az nem semmi, hogy különféle állatfajoknak más-más a normál testhőjük, pulzusuk, légzésszámuk. Nem lehet egy könnyű dolog az állatgyógyászat!!
Az illusztrációk méltó kísérői a szövegnek. A kutyáknak kijelölt „pisildét” csak többedik átlapozás után vettem észre. Besz@rás!! Ahogy a takonyméter is, amellyel bemérhető, milyen súlyossági fokú a légúti megbetegedés. Egészen az enyhe megfázástól a tüdőgyulladásig.

>!
Cerkabella, Szentendre, 2012
40 oldal · ISBN: 9789639820333 · Illusztrálta: Petrók Ildikó
Oláh_Zita P>!
May Szilvia: A Fásli Utcai Állatkórház

Ez egy nagyon vicces és mégis informatív kis könyv. Vannak benne tudományos tények, szóvirágok, vicces történések és állatok. Kedvenc lett, nagyon kedvenc!

2021
Még mindig nagyon tetszik ez a mesekönyv, mert egyszerre gyönyörű a grafikája, vicces és ismeretközlő, mindezt így egyben.

anni_olvas>!
May Szilvia: A Fásli Utcai Állatkórház

Ez tényleg hiánypótló kötet volt! A Fásli Utcai állatkórház egy nagyon kedves, vidám és pozitív könyv, ami egész jól bemutatja egy átlagos állatkórház állati mindennapjait. Van itt mindenféle doktor, vizsgálat, probléma, rá gyógyír vagy gyógytornász, dietetikus, minden, ami kell. A könyv nagy alakú, tele számtalan szuper illusztrációval, böngészni is kiváló, hiszen részletgazdag és még egy apró keresnivaló is megbújt a lapokon. Érdemes rá időt szánni, mert millió poén, vicces részlet található a könyvben.
A gyerekeim nagyon szerették, 2,5-3 éves kortól jó választás, a szöveges elemek pedig 4 éves kortól biztos, hogy lekötik a kicsiket! Alig várom, hogy kezünkbe foghassuk a második kötetet!

Uzsonna>!
May Szilvia: A Fásli Utcai Állatkórház

Ez nagyon beteg! :D
Alapos áttanulmányozásra érdemes mű. :)

Ferenczi_Szilvia I>!
May Szilvia: A Fásli Utcai Állatkórház

A harmadik kötetet olvastam először, az egy árnyalattal jobban tetszett, de ezt is ajánlom mindenkinek. Az illusztrációk nagyon jók.
Bővebben:
http://objektivafiokbol.blogspot.hu/2017/10/may-szilvia…?

Erzsébet_Szászi>!
May Szilvia: A Fásli Utcai Állatkórház

Egyszerűen imádtam ( biztos szakmai ártalom) a történeteket és a képeket is. A 4,5 évesnek is tetszett. Kiváncsi vagyok a következő részre (még jó, hogy azt is kikölcsönöztük).

Papírtigris>!
May Szilvia: A Fásli Utcai Állatkórház

A 2,5-3 éves fiamnak még kicsit magas volt, de mi felnőttek, jót szórakoztunk rajta, és el bírom képzelni, hogy 4-6 évesen különösen szórakoztató lehet. (A hivatalos ajánlás 3-6 éves korig szól).


Népszerű idézetek

Dorka_9 P>!

– Doktornő, ha megígérem, hogy ezentúl csak egészséges dolgokat fogok enni, kaphatok ajándékba egy forrócsoki-utalványt? – veti be Nyúl úr a legszívlágyítóbb pillantását.

21. oldal


A sorozat következő kötete

A Fásli Utcai Állatkórház sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Palásthy Ágnes: Elrabolták a siklót
Walt Disney – Az Oroszlánkirály 3. – Hakuna Matata
Paulette Bourgeois: Franklin és a bátorság
Aino Havukainen – Sami Toivonen: Tatu és Patu a munka hevében
Dániel András: A kuflik és a nagy eső
Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) visszatér (bár el se ment)
Harcos Bálint: Szofi lufija
Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Fodor Sándor: Csipike, az óriás törpe
Mosonyi Aliz: Orroló