Zombi ​túlélő kézikönyv 154 csillagozás

Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben
Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv

Ne légy hanyag, ha a legértékesebb tulajdonodról – az életedről – van szó!
Ez a könyv elengedhetetlen, ha túl akarod élni az élőhalottak hordáinak támadását, akik talán ebben a pillanatban is a közeledben ólálkodnak, anélkül, hogy tudnál róla.
A Zombi túlélő kézikönyv jól bevált tanácsait követve teljes biztonsággal megvédheted önmagadat és szeretteidet az élőhalottaktól.
Ez a könyv életet menthet.

Eredeti mű: Max Brooks: The Zombie Survival Guide: Complete Protection from the Living Dead

Eredeti megjelenés éve: 2003

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sötét örvény

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
286 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632457086 · Fordította: Illés Róbert · Illusztrálta: Max Werner
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
296 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632457093 · Fordította: Illés Róbert · Illusztrálta: Max Werner

Enciklopédia 6

Helyszínek népszerűség szerint

Amerika


Kedvencelte 13

Most olvassa 15

Várólistára tette 108

Kívánságlistára tette 143

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Csabii P
Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben

Ha túl akarod élni a zombi apokalipszist akkor ez számodra egy kötelező olvasmány. Persze nincs garancia, hogy én aki olvastam a könyvet nem fogok együtt csoszogni ugyanúgy azokkal akik még hallás szintjén se ismerik ezt a regényt. De mindenesetre én tettem egy lépést annak érdekében, hogy ne erősítsem majd a zombik táborát. Jó volt a könyv, hazudnék ha azt mondanám, hogy nem így van. Viszont a szervezetem csak kis adagokat tudott egy-egy alkalommal befogadni az a lehetséges oka, hogy ez egy kézikönyv ami javaslatokat és tanácsokat fog adni mi az amit kellene vagy nem kellene tenned. Nem olyan olvasmányos mint egy történetet elbeszélő regény de azért meglehet vele birkózni. A könyvet elsősorban azoknak ajánlom akik szeretik a zombikat valamint a családomnak akiket nem szeretnék viszont látni egy hörgő csordába beesett szemekkel miközben az életemre törnek.

>!
AniTiger MP
Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben

Mire is jutottam a könyv olvastán? Irány a sarkvidék. Lehetőleg hajóval és max. 5 fővel. Kerüljem a városokat és jó előre vásároljak be magamnak igazi katanát és/vagy machetét.
Az eredeti tervem sem rossz, miszerint elfoglalom a szomszéd általános iskolát, ugyanis az iskoláknak jó kis rácsos ablakai, ajtói vannak! Hosszú távon ugyan meg kéne erősítenem az udvar kerítését, illetve pár éjszakát túlélhetek a tetőn is, amíg mindenkit felzabál a környéken a zombihorda, majd elvonul. Csak legyek csendben. Aztán irány hajót szerválni és csak élelemért ki-kikötni. (Problem: itt van ugyan mellettem a Duna, de kevés a jacht. :D)

A könyv alapgondolata jó, a zombi-fanatikusok zabálják a zombis cuccokat, kiegészítőket. Nem rossz ez a könyv, de azért a Zombieland, a The Walking Dead vagy – az új kedvencem – a Z, mint zombi sokkal jobb időtöltés. A megírása borzongató, bár kevésbé átütő az elhitetés sikere, mint a Zombiháborúnál. Ott azért paráztam, annyira igazinak tűnt az a jegyzőkönyv-stílus…
Egyébként furcsa ez a dolog: képes lennék berendezkedni arra, hogy a hátralevő életemet napi szinten a túlélésért küzdve töltsem? Elég nyomasztó gondolatok keringtek a fejemben, lassan haladtam vele.

Nagyon jó részek: Feljegyzett támadások.

Továbbá a könyv igazából támogatja az egészséges életstílust, hiszen futásra, edzésre és harcstílusok elsajátítására ösztökéli a buggyant zombifanokat, mint én… khm izé… az Olvasókat, ami valljuk be nem árt, bár lusta vagyok (és közel a biztonságosnak tekinthető iskola :D).

>!
KillerCat P
Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben

Ha nem vesszük figyelembe, hogy zombikról szól,akkor egy nagyon komoly túlélő szakkönyvet tartunk a kezünkben. A tanácsok hasznosak és életmentőek lehetnek,ha úgy hozza az élet.

1 hozzászólás
>!
Bubuckaja P
Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben

Zombi túlélő kézikönyv ezért nem is lepődtem meg a sok listán, mit tegyünk-mit ne javaslatokon. De ezek engem kicsit untattak, sőt nagyon. A fele alapvető – ami szerintem mindenkinek eszébe jutna –, és néhol úgy éreztem, hogy ismétli is magát. A történetek viszont tetszettek. Kíváncsi lennék, hogy van e bármelyiknek valós alapja, amit aztán az író tovább gondolt.
Írja, hogy amerikaiaknak készült elsősorban, illetve amerikai kultúrában gondolkodott. Ez érződik rajta. Talán, mi itt Európában kicsit gyakorlatiasabban élünk, vagy legalábbis élek én vidéken. Azon gondolkodtam közben, hogy a könyvben semmiféle figyelmeztetés nincs, hogy ez egy kitaláció, a képzelet szüleménye csupán. Jó tudom, ne legyek már ilyen. De egy olyan világban élünk, ahol megtörténik olyasmi, hogy apuka beteszi a mosógépbe a gyereket, mert rá van írva, hogy gyerek mosás féláron…akkor igenis kellene egy figyelmeztetés, hogy ez csak KITALÁCIÓ. A tv-ből ömlenek az amerikai félismeretterjesztő tv show-k, amikből megtudhatjuk, hogy már vannak olyan családok, amik már most úgy élnek, ahogy a könyvben le van írva. Készleteket halmoznak fel, megerősítik a házukat stb. Ha ezeknek az embereknek a kezébe kerülne ez a könyv, biztos vagyok benne, hogy 100%-ig elhinnék. Mert, a könyvet becsukva nekem is az jutott eszembe, hogy Amerikában egy fickó megette – állítólag bedrogozva – a társa arcát, a lövésekre nem reagált, végül megölték. Állítólag be volt drogozva… vagy zombi volt…

1 hozzászólás
>!
Jeffi SP
Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben

Összességében a könyv jó volt, vannak benne hasznos tanácsok, nem zombik esetére is. Tény, hogy ha egy tökéletes világot akarsz felhúzni a zombikra, akkor kell az ilyen kiegészítő kötet is, hihetőbbé téve a teóriádat. Rengeteg jó dolog van ebben a könyvben, én élveztem olvasni, még ha látszik is rajta, hogy kifejezetten amerikai. Mondjuk elgondolkodom azon, hogy hányan veszik ezt totálisan komolyan… azok mondjuk lehet elkezdenek edzeni, mert azért egy tohonya amerikai nem nagyon tud elfutni a veszély elől.
A vadászós részek annyira már nem hatottak meg. Igen, én nyuszi vagyok, engem vagy megettek, vagy elmenekültem, de nem vadászok én rohadtul senkire sem, pláne nem olyanokra akik meg akarnak enni. Nincs az a pénz, hogy önszántamból kimennék zombik ellen harcolni :D

Bővebben: http://jeffi-olvas.blogspot.hu/2016/03/max-brooks-zombi…

>!
Risus P
Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben

Ez a könyv…..
Ez valami döbbenet, aki szereti a zombikat – ez nem én vagyok-, akkor csak ajánlani tudom, amit meg is tettem.
Ettől a könyvtől woodoo zombivá váltam, mert alig kaptam levegőt a nevetéstől. Az első 40 oldalon folytak a könnyeim! Eszméletlen szöveg, olyan gyöngyszemekkel, amiktől még gondolkodni a is elfelejtek.
Köszönöm az írónak, hogy megtudhattam, hogyha egy zombi beesik egy tóba, akkor ott rohad el, nem szabad velük szexuális kapcsolatot létesítenem és a magasabb zombiknak a hosszabb lábuk miatt nagyobbakat tudnak lépni és társaik „tudományos” megfigyelésen alapuló szövegekért!
Nem tudtam 5 csillagot adni ennek a gyöngyszemnek, mert a vége fele nekem egyre laposabb lett, de ha a zombikat kivonnám a szövegből, akkor egész jó és hasznos tanácsokat olvastam.

32 hozzászólás
>!
Andrée P
Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben

Ez valami félelmetes élmény volt! Igazi remek kézikönyv arra az esetre „Ha a pokol megtelik és a holtak a földön járnak.”
Max Brooks olyan magától értetődően és annyira nyilvánvalóan ír arról, hogy mit és hogyan kellene csinálni, ha beütne egy zombi-világvége, hogy az ember hajlamos elhinni, hogy ez tényleg megtörténhet :)
Igaz egy ilyen írásnak csak így lehet sikere. És nálam teljes siker!
Annyira jól vannak megírva a dolgok, hogy néhol késztetést érzetem, hogy nekiálljak jegyzetelni, mi az aminek máris neki kell állnom, nehogy készületlenül érjenek a feltámadó holtak seregei.
Annak ellenére, hogy sokszor a zombik miatt vicces az írás, ha leásunk a dolgok mélyére, akkor egy sor olyan dolgot olvasni, ami a tényleges túlélés szempontjából, bármely valós krízishelyzetben hasznos lehet.

>!
Liliane
Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben

A kötetről annyit kell tudni, hogy sorra veszi a zombiapokalipszis minden elemét: mik a zombik és a jellemzőik, a különféle fegyverek hogyan vethetők be ellenük, hogyan védekezhetünk, ha menekülni kell azt hogyan tehetjük meg, milyen felszerelést vigyünk magunkkal, milyen taktikát vessünk be támadáskor, mit csináljunk ha bekövetkezik a legrosszabb? Hogyan tehetjük újra lakhatóvá a földet ha rossz véget ér az emberiség, illetve megmutatja kronologikus sorrendben, hogy a történelem során mi utalt a zombitevékenységre.
A könyv nagy része érdekes volt, ám azért akadt olyan, amit untam. Az eleje kifejezetten tetszett a túlélés, újrakezdés részig és sok benne az ismétlés, de azért még ezek a részek is lekötöttek, viszont a végén lévő történelmi áttekintő nem mindig és ott már nagyon szenvedtem. Rengeteg az olyan történet, hogy a zombik jöttek, haraptak, elpusztultak (végleg), ami viszont jó, érdekes és nem egy újraírt történet volt, azt nagyon szerettem olvasni (pl. hogyan próbálták meg a japánok hasznosítani a zombik „tulajdonságait" a II. világháború idején). A legjobban a zombik jellemzése tetszett az elején és az, ahogy megpróbálta megmagyarázni a vírus hatását és egyebeket is, például azt hogyan hallanak a zombik, mennyire kifinomult a látásuk, stb. Ám azt nem sikerült, hogyan jelent meg a Solanum vírus, kicsit morgok emiatt, eléggé kényelmes megoldás az, hogy még a tudósok dolgoznak rajta.

Folytatás itt: http://muveszetnyelve.blogspot.hu/2013/10/zombi-tulelo-…

>!
Mes
Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben

Hasznos túlélő könyv, de nekem kicsit száraz volt. Az biztos nem a megfelelő hangulatomban olvastam, később újraolvasós az tuti.

9 hozzászólás
>!
Nihilchan
Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben

Ha jönne velem szembe egy halom hörgő zombi… nos akkor hú, de adnék nekik, mert már mindent tudok és lenne ott aztán csihi-puhi, lassított felvétel, hajamat lobogtatná a szél (persze sosem a szemembe, hanem csak úgy reklámosan-előnyösen), hullana a zombi és én lennék a hős amazon és jaj, de király lenne! Elméletileg. Gyakorlatilag, ha jönne velem szembe egy halom hörgő zombi, annyit se tudnék mondani, hogy „Jaj!” és máris megharapcsikálnának. Ebben abszolút megerősített ez a könyv. De nagyon élveztem olvasni annak ellenére, hogy nagy irodalmi élményt nem nyújtott.


Népszerű idézetek

>!
Petrasek

Noé sem akkor állt neki a bárka építésének, amikor szakadni kezdett az eső.

186. oldal

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben

9 hozzászólás
>!
Fleur_Rouge_Cerise

Kérdés: mi lehet hatékonyabb egy csapat közeledő zombival szemben, mint egy közéjük hajított kézigránát?
Válasz: szinte bármi.

68. oldal

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben

Kapcsolódó szócikkek: zombi
>!
Petrasek

Óvakodj az élőholttól!

11. oldal

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben

7 hozzászólás
>!
Fleur_Rouge_Cerise

Általában az iskola a legjobb választás – ha nem is a tanulásra, de az élőhalottak támadása elleni védekezésre.

99. oldal

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben

Kapcsolódó szócikkek: iskola · zombi · Zombi támadás/apokalipszis
>!
Petrasek

A kulcsszó a túlélés – nem a győzelem vagy a leigázás, csak a túlélés.

7. oldal

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben

2 hozzászólás
>!
zsebtigris P

Egy láncfűrész félreismerhetetlen berregése, még ha csak néhány másodpercre kapcsoljuk is be, minden hallótávolságon belül tartózkodó zombinak azt üzeni:
„ Vacsora tálalva! ”

53. oldal

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben

>!
psn

Ha valaki azt mondja: „Menjünk ki, valahogy csak megoldjuk!”, nyomjunk a kezébe egy pisztolyt egyetlen golyóval, és közöljük vele, hogy ez egyszerűbb módja az öngyilkosságnak.

118. oldal

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben

>!
Petrasek

A valóságban a láncfűrészek és más motoros eszközök egyáltalán nem nevezhetőek praktikus zombiirtó fegyvernek. Először is: az üzemanyagkészletük végleges. Ha egyszer kifogy belőlük a benzin, körülbelül annyi védelmet nyújtanak, mint egy kazettás magnó.

53. oldal

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben

>!
Petrasek

Egy „magánterület" tábla nem fog feltartóztatni egy éhező menekültekkel teli hajót.

205. oldal

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben

Kapcsolódó szócikkek: menekültek
>!
Fleur_Rouge_Cerise

Ezek a kolosszális építmények még a rakétavetővel felfegyverkezett zombikat is megállítanák. (Nem, zombik nem tudnak rakétavetőt használni.)

105. oldal

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv Tökéletes védelem az élőhalottakkal szemben


Hasonló könyvek címkék alapján

Christopher Moore: A leghülyébb angyal
Justin Cronin: A szabadulás
Jane Austen – Seth Grahame-Smith: Büszkeség és balítélet meg a zombik
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve
Isaac Marion: Eleven testek
Ilsa J. Bick: Hamvak
Gabriel Wolf: Az éjféli fojtogató!
Varga Tamás József (szerk.): Kalandok és kalandozók
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Neil Gaiman: Tükör és füst