Az ​utolsó srácok a Földön (Az utolsó srácok a Földön 1.) 20 csillagozás

Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön

Figyelem! ​Megérkezett. Ő lehetne Greg Heffley legdurvább spanja!

Negyvenkét nappal ezelőtt még átlagos srác voltam, és éltem az eseménytelen életemet. De most TOTÁLIS SZÖRNYES-ZOMBIS KÁOSZ van, és napi rendszerességgel küzdök meg bestiákkal. Őrület, mi? De pontosan tudom, hogyan kell átvészelni a világvégét.

Íme, Jack Sullivan:

későn érő, alulfejlett 13 évesként jellemzi önmagát, aki eddig úgy élte túl a zombiapokalipszist, hogy elrejtőzött a lombházában.

Ám az élete egyetlen éjszaka alatt valóságos videójátékká változott, miután kitalálta magának a saját LEGDURVÁBB APOKALIPTIKUS KÜLDETÉSEKET. Például megtalálni Quint Bakert, a legjobb barátját, aki feltaláló; megtalálni és megmenteni June del Torót, aki titokban a szíve hölgye; legyőzni Blargot, a legnagyobb, legvérszomjasabb szörnyet a városban;

és igen! – zombiölő, szörnygyilkos menő csávóvá válni!

Az Egy ropi naplójának rajongói megveszekedetten fogják imádni, hogy elkísérheti… (tovább)

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577522 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria · Illusztrálta: Douglas Holgate
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634577522 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria · Illusztrálta: Douglas Holgate

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Jack Sullivan · Quint Baker


Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Könyvmolyocska1>!
Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön

Ti mit csinálnátok, hogyha egyszer ellepné a városotokat egy rakás zombi és szörnyeteg? Én biztosan elmenekülnék előlük.

A történet középpontjában Jack Sullivan, egy tizenhároméves srác áll, aki a zombiapokalipszis kitörése után egyedül marad, ezt úgy éli meg mintha egy videójátékban lenne. Jack napjait zombi ölessél és apokaliptikus plecsnik gyűjtésével tölti. Plecsni? Én is gyűjtök olyat, csak én itt a molyon. :D Emellett legfőbb küldetése megtalálni szerelmét June-t. Jack legjobb barátja Quint, aki a tudomány segítségével állítja meg a borzalmas szörnyeket, de nem csak három túlélő maradt 42 nappal az apokalipszis után, hanem Dirk nevezetű nagydarab srác is. Dirk nem túl kedves, s nem is agyas srác, de bebizonyította, hogy ő is képes változni, így ő is erősíti Jack csapatát a zombik ellen.

Nem nagyon szeretem a szörnyes történeteket, de ez mégis bejött nekem. A könyv nagyon ütősre sikeredett, s ez nem csak az író humorának és az izgalmas cselekményének köszönhető, hanem a nagyszerű illusztrálónak, Douglas Holgate-nak is az érdeme, mert szörnyen jó képeket készített a könyvhöz. Max Brallier könyvét ajánlom mindenkinek, mert nem csak vicces, hanem fontos tanulásokat is megfogalmaz benne.

Az öt főhősünk nagyon jól kiegészítik egymást. Mindenki más-más területen mutatja meg a képességeit. Kíváncsian várom a következő zombis kalandjukat.

UI: Nagyon örülök, hogy a Netflix készített belőle sorozatot, s mindent beletettek, ami a könyvben volt. :)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634577522 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria · Illusztrálta: Douglas Holgate
AniTiger MP>!
Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön

Nekem bejött, mert csípem a humoros, de picit morbid zombis-szörnyes történeteket. Nem annyira rémisztő, mint Darren Shan: Zom-B sorozata, inkább szórakoztató – és a szereplők is jóval szerethetőbbek! Sajnálom, hogy nem derült ki, hogy lettek a zombik meg a mindenféle szörnyek. [DE TÉNYLEG! Mik ezek a szörnyek?!] Viszont a fiatalok bolondozása, akciózása meg a videojátékhoz hasonlítgatás totál kárpótolt a kimaradt dolgokért. [Meg Rover! ♡]

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/02/az-utolso…

ap358 P>!
Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön

Ez hatalmas kedvenc lett!
A sorozatot láttam, ezért kissé meglepett, hogy ez ennyire ifjúsági könyv, tartottam tőle, hogy kevésbé fogom élvezni, mint a filmet. Mostanában mindenhol gyerekeknek szóló zombikba és vámpírokba futok, de ez a könyv szerencsére (szerintem) már átlépi a gyerekkönyv kategóriát.
Jack egyedül marad az apokalipszis után, amit persze nem is bán, helyt áll és élvezi a helyzetét. Vagány és belevaló, és ezzel nagyon is tisztában van. Habár korábban lúzergyerek volt, ő már akkor sem úgy tekintett magára, ezért a néhol humorba forduló magabiztossága szórakoztató. Számos feladatot kitűz magának, még plecsniket is gyűjt (mint a molyos kitüntetések). Folyamatos célkitűzésekkel tartja magában a lelket, és persze ott a nagy feladat: a lány megmentése.
A könyv humora, a könnyed szarkazmusa feledhetetlen. Az illusztrációk aranyosak, pont jó helyen vannak, és szuperek a szövegbuborékok is.
Akadnak benne véresebb részek, amelyeket a szövegkörnyezet nagyon kellemesen lazít, szinte vígjátékszerűen peregnek le azok az események is.
Ezen felül megjelenik benne a család kérdése is, hiszen Jack árvafiúként nevelőtől nevelőig vándorolt, ezért is fogadja felhőtlenül a magányt, de meg kell tanulnia, milyen is az, ha van kire számítani, ha nincs egyedül.
A többi karakter is nagyon jól sikerült, Quient egy igazi kis zseni, aki Reszkessetek betörők módjára képes a legegyszerűbb dolgokból is mókásan veszélyes eszközt kreálni. Dirk hatalmas változáson megy át, és ehhez a fiúk hozzáállása is szükséges. Úgy érzem, benne még nagyon sok rejlik.
Bízom benne, hogy a kiadó a folytatást is elhozza nekünk, én már nagyon várom.

kratas P>!
Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön

Tetszett, egyedi, ötletes, vicces és van mondanivalója. És 10-12 év körüli srácoknak klassz olvasmány lehet.

wzsuzsanna P>!
Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön

Valahogy mostanában azt veszem észre, hogy a kicsit morbid/horrorisztikus témaválasztás kezd egyre nagyobb teret hódítani a gyermek- és ifjúsági irodalom műfaján belül is. Ez talán elsőre furcsa lehet, hiszen a zombikat alapvetően nem gondolnánk gyerekbarát témának, mégis több olyan megvalósítással találkoztam mostanában, ami kiválóan működik, mert egyrészt jól célozzák be a korosztályt, másrészt a humor segítségével tökéletesen elveszik a dolog ijesztő oldalát. Az újabb olvasmányok terén az egyik legjobb példa erre Az utolsó srácok a Földön Max Brallier tollából, ami kiváló választás lehet a zombis és apokaliptikus témák iránt rajongó kiskamaszok számára- és persze az sem utolsó szempont, hogy felnőtt fejjel olvasva is rendkívül szórakoztató.
Történetünk egy Wakefield nevű kisvárosban játszódik, ahol negyvenkét nappal ezelőtt még minden a normális mederben folyt, de aztán egyik pillanatról a másikra kitört a káosz: az emberek zombivá változtak, és rajtuk kívül is számos különféle ijesztő és borzalmas szörny szaporodott el az utcákon, a lakosság szinte teljesen felszívódott. Csak szinte, hiszen kapásból itt van ifjú főhősünk, aki pillanatnyilag a zombiapokalipszis egyedüli túlélőjeként tengeti a napjait. Jack Sullivan egy igazán belevaló és nagydumás, tizenhárom éves srác, aki amellett, hogy igyekszik ép ésszel túlélni a szörnyek uralta új világot, célul tűzte ki, hogy megkeresi egyetlen barátját, Quint Bakert, és megmenti az iskola csinos és vagány újságíróját, June del Toro-t, akiért titokban már régóta epekedik. Miután szép lassan felbukkannak az újabb és újabb túlélők (nem csak Jack barátja, hanem az iskola legnagyobb tuskójának személyében is), a srácok egyre inkább berendezkednek a túlélésre, stratégiát és fegyvereket dolgoznak ki, hogy szembe tudjanak szállni a legfélelmetesebb szörnnyel, és kimenthessék June-t az iskola épületéből. Mindez egy rendkívül lendületes, izgalmas cselekménybe ágyazva történik, ahol a lapokat Douglas Holgate csodálatos és dinamikus rajzai díszítik. (…)
Összességében nekem nagyon tetszett ez a történet, és remélem, hogy nem kell majd sokat várni a további kötetekre sem. Igazi kikapcsolódást nyújtó, lendületes és nagyon szerethető darab, ahol minden fontosat megtudhatunk arról, hogyan érdemes felkészülni egy zombiapokalipszisre. :)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2020/02/az-utolso-sraco…

Boglinc P>!
Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön

Annyira nagyon szerettem ezt a sztorit, hogy kétszer is elolvastam és már a sorozatot is bedaráltam.

Jack egy vicces, árva srác, aki mindig, minden körülmények között magabiztos és menő. Ráadásul ő egy Posztapokaliptikus Akcióhős – ahogy nevezi magát. Van még kérdés? :D

Az illusztrációk nagyon szépek és találóak, a történet pedig szórakoztató. Zombi és humor kedvelők imádni fogják, én pedig alig várom már a folytatást!

Képekkel tűzdelt, bővebb értékelés itt: https://booktasticboglinc.blogspot.com/2020/02/max-bral…

Valamint érdekességekkel teli extra bejegyzés itt:
https://booktasticboglinc.blogspot.com/2020/02/max-bral…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634577522 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria · Illusztrálta: Douglas Holgate
Oláh_Zita P>!
Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön

Bár én nem nézek Walking Dead-et, amihez hasonlítják a könyvet, de így a Stranger Things 4. évadára várva ez nagyon jó kis olvasmány volt. Eljött a zombi-világvége, és hőseink gyerekek, aki épp ezért egyszerre viccesek és esendőek is. Új kedvencet avattam, várom a következő részt nagyon :))

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön

Az Utolsó srácok a Földön hozza amit elvártam tőle: nagyon eredeti, szerethető és tök jó humorral operál.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2020/02/konyvkritika-max-brallie…

BBetti86>!
Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön

Jópofa gyerekkönyv, amit inkább fiúk kezében tudok elképzelni. Alapvetően szörnyek elleni harcról és a fiús barátságokról szól. Van ugyan benne egyetlen (!) lány is, de ő is elég fiús karakter lett. Nem véletlenül hasonlítják az Egy ropi naplójához, látom én is a hasonlóságot.
A főszereplő, Jack tudósítását kapjuk meg a világ végéről. Egy város a helyszín, ahol már csak pár gyerek rejtőzködik. A túlélő felnőtteket kimentette a katonaság, amúgy meg különféle szörnyek uralják a terepet, köztük rengeteg zombival.
Mai fejjel fura is nekem, hogy nem tudunk semmit, hogy jutottunk el ide. Disztópia szerető olvasóként egy zombiapokalipszist nem kell különösebben magyarázni nekem. Jön egy vírus és bumm. De mik ezek a szörnyek? Szó szerint szörnyek. Mivel a gyerekek a főszereplők, beérném egyetlen utalással. Egy félresikerült kormánykísérlet… ufók… akármi. De nincs itt semmi.
De a logikát kár is keresni ebben a sztoriban. Ez egy kalandos, humoros menet, amiben Jack újra bandázik a legjobb haverjával, szerez új barátot és háziállatot, és véghez visz egy küldetést. Ha nem is éppen fordulatos, de kalandos és pörgős.
A szereplők is szépen belesimulnak a zsánerbe. Van egy tudós, aki mindenféle kütyüket talál ki a csapatnak. Van az erős, akinek már ez ökle is pusztító. Van a mókás nagyszájú, aki ragasztóként tartja össze a csapatot – ez lenne Jack. Működnek így, szerethetőek, és meseszerűek, de ezzel nincs is baj. Talán csak June lóg ki cseppet a sorból, aki nem a megmentésre váró hercegnő, hanem egy fiús lány, aki felveszi a többiekkel a versenyt és nem kell különösebben védeni és megmenteni.
A könyv erőssége a humora. Tele van filmes utalásokkal, ami a nagy gyengém, jókat is derültem egyik-másik Jack szájából elhangzó soron. A Vasember és Robert Downey Jr. különösen tetszett, felért a Zombieland Garfield-vonalával.
Ki kell emelni a rajzokat, melyek itt többek sima grafikus elemnél. Nem nagy művészeti alkotások, közelebb vannak a skicchez, de szerves részei a cselekménynek. Gyakran olyan párbeszéd is van benne, ami nem ismétli a szöveges részt, hanem saját jogon létezik. Jópofa, egyszerű, kötetbe illő ez a szakasz is.
Arról nem is beszélve, mennyire gyorsítja az olvasást is. Ha az oldalon van 2-3 mondat, meg egy hatalmas rajz, elég gyorsan a kötet végére lehet érni. Ez különben ilyen volt.
Mivel olvasom, hogy a Netflix sorozatot csinált belőle, lehet, be is nyomom a tévén és rákeresek. Könyvbe tetszett, és ha nem is akarom újra ezt a sztorit lekövetni, arra kíváncsi vagyok, abban milyenek a szereplők.

Rune >!
Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön

Nagyon jól szórakoztam, bár éreztem hogy nem én vagyok a célcsoport. De próbáltam egy 12 éves gyerek szemével olvasni a könyvet. :) Humoros, de nem akar túl laza lenni. A szörnyek és zombik közepette is vannak olyan témái, amelyek egy korabeli gyereknek fontosak lehetnek spoiler. De mindezek nem tolakodóak és nem akarják megmondani a tutit. Még nem tudom elképzelni milyen lesz a gyerekem 12 évesen, hogy ilyen zombis-szörnyes-gyilkolós könyvet akarok-e adni már neki off, de abban mindenképp egyetértek, hogy ez a stílus meg tudja szólítani a közönségét. :)
Ajánlom felnőtteknek is, akik egy jó kis esti szórakozásra vágynak. :)


Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1>!

– Egy tudós igazából sohasem hal meg – válaszolja Quint. – A kutatási eredményeiben tovább él.

71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Quint Baker
Könyvmolyképző KU>!

– Dirk, semmi okod haragudni rám – emeli fel a kezét Quint. – Nyilván sok minden nyugszik a válladon, és…
– Várjál, tényleg? – nézek rá Dirkre. – Valami bogár van a vállán?
– Jack! – forgatja a szemét Quint.
Lábujjhegyre állva szemügyre veszem Dirk vállát.
– Vagy egy pók? Esetleg valami másfajta állat? Mindegy, majd én lecsapom. Bármi is az, lenyomom!
– NEM EGY ÁLLAT VAN A VÁLLÁN, JACK! Ez csak egy hülye szólás.
– Nos, Quint, a hülye szólásod miatt a frász jött rám. A te hibád. Úgyhogy… ma te vagy a bogárfelelős.

Könyvmolyképző KU>!

Nevet is adok a szörnyeknek. De ezt a pofát minek nevezzem? Minek nevezzek egy olyan szörnyet, aki annyira ijesztő, hogy a gyomrom egy szál sültkrumpli méretűre zsugorodik, ha csak ránézek?
A böhöm bestia megint felmordul, amolyan „BLARG” hangot ad.
Hmm. „Blarg.” Nem is rossz…

ap358 P>!

Nagy eséllyel mindig van, aki hozzád képest a rövidebbet húzza.

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Sullivan
ap358 P>!

Lenyűgöző, mire képes egy eszes gyerek, amikor senki sem piszkálja, hogy írja meg a leckét, vagy húzzon tiszta zoknit.

78. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Egyre sötétebb lett a buszban. Valami eltakarta az ablakokat, körülvette a buszt.
Egy szörny keze.

Boglinc P>!

Quint nagy rajongója a képeimnek. Azt mondja, „tudományos szempontból”. Szerintem nem igazán vágja a művészi értéküket.

Boglinc P>!

Azt mondja, hogy lusta vagyok. Tisztelettel tiltakozom. Nem vagyok lusta, csak igyekeztem betölteni a fotós szerepemet: a vad lázadóét, aki a saját szabályai szerint játszik, a laza menő srácét, aki megállás nélkül laza és menő, heti hét napban, a nap huszonnégy órájában. Mindig laza és menő, menő és laza.

Boglinc P>!

-Nekem van a LEGJOBB kanszagom. Full extrás, csillagos ötös!
-Hadd találjam ki: Axe dezodor?
-Még jobb. Fenyő illatú légfrissítő. Minden reggel bedörzsölöm vele az egész mellkasomat. Jó cucc, karácsonyi hangulatba hoz.

Boglinc P>!

-Quint! Hallom, hogy a száddal nemet mondasz, de biztosra veszem, hogy a szemed igent mond.


A sorozat következő kötete

Az utolsó srácok a Földön sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Tűztrónus
Cressida Cowell: Így lehetsz kalóz
Derek Landy: Az ősök jogara
Geronimo Stilton: A boldogság titka
Cressida Cowell: A behemót utolsó lehelete
Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és a barbárbál
Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai
Jessica Townsend: Nevermoor
Diana Wynne Jones: A másik palota
Becskei Gábor: Őrszem és Káoszkreátor – Az utolsó fehér tűz