A ​kétarcú ember (CSI 2.) 28 csillagozás

Max Allan Collins: CSI – A kétarcú ember

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kedvenc Las Vegas-i helyszínelőink újabb kalandos és minden eddiginél izgalmasabb nyomozásra invitálják hűséges olvasóikat. A Bűnös Város egyik szállodájában agyonlőnek egy ügyvédet, aki a maffiaperekben szerezte kétes hírnevét. Las Vegas külterületén egy rozsdásodó lakóbusz alatt az építőmunkások egy tizenöt éve meggyilkolt, mumifikálódott emberi testre bukkannak. A helyszínelők ezúttal is reménytelennek látszó küzdelmet vívnak az idővel, valamint az agyafúrt és gátlástalanul kegyetlen bérgyilkossal, aki amint rádöbben arra, hogy sarkában a törvény, egymás után szedi újabb és újabb áldozatait. Gil Grissom és csapata – Catherine Willows, Sara Sidle, Warrick Brown, Nick Stokes –, Jim Brass nyomozóval karöltve ezúttal már nem csupán a gyilkossal, hanem az FBI-jal is megvívja a csatát.
Mint azt már megszokhattuk, a feszültség egyetlen percre sem csökken, s a helyszínelők aprólékos és fáradságos munkája fényt derít minden rejtélyre.
Íme, a legújabb izgalmas kötet a sorozat kedvelőinek!

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
JLX, Budapest, 2005
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 963305219X · Fordította: Reichenberger Andrea

Kedvencelte 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Kicsibogár>!
Max Allan Collins: CSI – A kétarcú ember

Egy krimi is lehet kikapcsolódás. Mivel a filmsorozat a kedvencek között is kedvenc, nem akarok és nem is tudok tőle elvonatkoztatni. Egyetemi éveim alatt ment a sorozat, és sok kedves emlék is kötődik hozzá. Így ez nekem mindegy, milyen formában, de nosztalgikus feltöltődés.

Kriszta789>!
Max Allan Collins: CSI – A kétarcú ember

Ez sokkal jobban bejött mint a Gyilkos elmék ( könyv) sorozata. Talán azért mert a Helyszínelőket nézve nőttem fel. Remekül felépített kis könyv volt. S bár a második résszel kezdtem ezt sem bántam meg, Szerintem mindegyik rész külön is megállja a helyét. A karakterek szimpatikusak voltak egytől egyig. Sarah-t a könyvben sem csíptem annyira az elején, de tetszik ahogy mindenkivel csipkelődik. Grissom pedig csak Grissom volt. Bár lehet, hogy egy kicsit elfogult vagyok a könyvvel kapcsolatban.

Dóra_Nagy_6>!
Max Allan Collins: CSI – A kétarcú ember

Az külön tetszik, hogy olvasás közben magam előtt látom a sorozat szereplőit, a labor jeleneteket, a helyszínelést. Nem egy túl bonyolult könyv, de örülök, hogy elolvastam.

Hitoridori>!
Max Allan Collins: CSI – A kétarcú ember

Úgy érzem az ilyen krimiből most olvastam pont eleget. Sajnos a CSI-os neve se vitte fel nagyon a tetszés szintjét, de azért emiatt kapta a 3 csillagot, szóval figyelembe vettem. XD
Lényegében egy gyorsan olvasható könyvet kaptam, melyben akad ugyan 1-2 jó jelenet, ismerős nevek nyomoznak, helyszínelnek, illetve amíg olvassa az ember addig jól bele tudja élnie magát, csak kár, hogy így utólag kissé már egyszerűnek, sokat látottnak tűnik ez a fajta krimi. Úgyhogy szép volt, jó volt, élveztem, de tudom, hogy nem lesz nagyon maradandó.


Népszerű idézetek

Kriszta789>!

– Fel szeretnénk tenni néhány kérdést- mondta O'Riley.
– Hogyne, egy percig se gondoltam, hogy a villanyórát akarják leolvasni.

181. oldal

Kriszta789>!

– Ismeritek az eljárást, először a lábnyomokat. Ha jól sejtem, ez a pasas nem volt egy Pán Péter, így biztosan hagyott nyomokat.

11. oldal


A sorozat következő kötete

CSI sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Don Winslow: Drogháború
Karen Rose: Halj meg értem
Dot Hutchison: Pillangók kertje
J. D. Robb: A halál fényében
Blake Crouch: A pokol kapujában
Douglas Preston – Lincoln Child: Kénköves pokol
Steve Berry: Az elveszett parancs
Karin Slaughter: Nadragulya
Kathy Reichs: Minden napra egy halott
John Sandford: Csábító préda