Gyere ​velem főzni 3 csillagozás

Slambuctól bambuszig
Mautner Zsófia: Gyere velem főzni

Különleges ​hozzávalókból izgalmasat főzni? Erre sokan képesek. De ahhoz Mautner Zsófia kell, hogy egészen hétköznapi hozzávalók lényegüljenek át mesterkonyhai fogásokká. Viszlát, homár – szervusz, karalábé! A Chili&Vanília blog szerzője könyvében vadonatúj receptek sokaságával hívja ízes és sikeres felfedezésekre olvasóit. Nyugodtan bízzák rá magukat! Ebből az új könyvből főzni olyan, mintha ott állna mellettünk egy segítőkész barátnő. Nem véletlen, hogy blogjának eddig több 3 millió látogatója volt: ő bizony tud valamit, amit senki más nem.

Családi ebédek, Irány a piac!, Utazás – ez a három fejezet tagolja ezt a változatos receptgyűjteményt. Az első fejezet az emlékeké és a nosztalgiáé, olyan receptekkel, amelyeket a szerző gyermekkora ihletett, és amelyek a mai generációnak is izgalmasak. Töltött libanyak, vörösboros marhapofa, ropogós slambuc, egérke és Ferdinánd – mind csupa régi, újra felfedezésre váró étel.
A második fejezet főszereplői a hazai piacok… (tovább)

>!
Kulinária, 2011
192 oldal · ISBN: 9789639905139

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Mautner Zsófia: Gyere velem főzni

Először azt gondoltam, hogy szenzációs lesz, de aztán volt egy-két dolog, ami idegesített, és a receptekből is jó pár, ami nem nekem való, de ez ízlésbeli dolog is, nem a Mautner Zsófi tehet róla, hogy én pl. rühellem a sóskát. Összességében mégis azt mondom, hogy több benne a jó dolog, mint a nem annyira jó, és ha könyvespolcra nem is ajánlom, azért érdemes belelapozni, mert az eleje pl. elbűvölő, aztán meg az is lehet, hogy valakinek pont azok a receptek jönnek be, amelyek nekem nem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Havas Dóra: Lila füge szakácskönyv
Tóthné Libor Mária: Limara Praktikái: Fonom. Finom
Bezselics Ildikó: Receptek a két cica konyhájából
Lénárt Gitta: Élő italok könyve
Vrábel Krisztina: Főzd magad!
Rosemarie Saunders: Koktél- és partiételek
Péter Jánosné: Süteményeskönyv
Polcz Alaine: Főzzünk örömmel!
Joanne Harris – Fran Warde: A francia konyha
A Street Kitchen bemutatja: Fördős Zé a konyhában