Egy ​év a konyhámban 7 csillagozás

Ezernyi öröm, száz életre szóló recept
Mautner Zsófia: Egy év a konyhámban Mautner Zsófia: Egy év a konyhámban

Ahogy ​változnak az évszakok és velük együtt a rendelkezésre álló alapanyagok, úgy változik a kulináris hangulatunk, és az is, hogy milyen ételeket kívánunk. Vannak azonban receptek, melyeket körforgás-szerűen, évről évre, nagyjából ugyanabban az időszakban előveszünk a konyhában, a belőlük készített ételek pedig visszatérő kedvenceink az ebédlőasztalon.

Megannyi blogbejegyzés, újságcikk és szakácskönyv után Mautner Zsófi ezúttal az életre szóló, kedvenc házi receptjeit rendezte kötetbe. Sok száz étele közül ezek alapján főz a leggyakrabban magának, családjának és barátainak, mostantól pedig Ön is megismerheti ezeket a személyesen kipróbált és bevált recepteket.

Zsófi közel tizenöt éve foglalkozik hivatásszerűen gasztronómiával, de az a szívből jövő lelkesedés, amit egy jó recept kidolgozásánál és megosztásánál érez, a mai napig nem vesztett a csillogásából. Ezzel a könyvvel azokhoz szól, akik hozzá hasonlóan ezernyi örömöt és szépséget lelnek a főzésben, akiket… (tovább)

>!
XXI. Század, Budapest, 2022
250 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635682805
>!
XXI. Század, Budapest, 2018
250 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155759901

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Mautner Zsófia: Egy év a konyhámban

Mautner Zsófia: Egy év a konyhámban Ezernyi öröm, száz életre szóló recept

Őszinte leszek, nekem ez a könyv sok. Nagyon szép, nagyon igényes, de egyetlen olyan receptet sem találtam amit szívesen elkészítenék. Vagy túl furcsa, vagy túl bonyolult, vagy nem lehet itt kapni hozzá alapanyagot. Egyértelműen ínyenceknek és gyakorlott háziasszonyoknak készült, ami nem is feltétlenül baj, de a címe megtévesztő. Azt hittem mindennapi, négy évszakos fogásokat,ötleteket találok benne, ehelyett különleges, egyedi ételekkel találkoztam. Egy nálam bravúrosabb szakácsnak biztosan kihívást jelent ez a könyv, én passzoltam.

Baráth_Zsuzsanna P>!
Mautner Zsófia: Egy év a konyhámban

Mautner Zsófia: Egy év a konyhámban Ezernyi öröm, száz életre szóló recept

Egy Mautner Zsófi-könyvtől az ember ínyenc lánya egyszerűen elkészíthető, de a fűszereknek és az időnként egzotikus hozzávalóknak köszönhetően mindig fejedelmi falatok receptjét várja, gyönyörű fotókkal, jó kis gasztrosztorikkal, nemzetközi kitekintéssel. És mint mindig, most is pontosan ezt kaptam kedvenc főzőnőm (aki már nagyon régen túllépett a gasztroblogger státuszon, inkább afféle kulináris nagykövet, a hazai gasztroélet egyik motorja) legújabb kiadványa, amely ezúttal az évszakok köré csoportosítja a jobbnál jobb receptúrákat. Az ő védjegye a multikulti, így békésen megfér egymás mellett a legendás chlodnik, a lengyel céklaleves, a bécsi Kaiserschmarn, vagyis a smarni túrós változatával, amelyhez érdemes kipróbálni egy jó kis fűszeres sült szilvát, de a francia kulinária is képviselteti magát egy karácsonyi finomsággal, nevezetesen a pain d’épices- vel, vagyis a mézes-fűszeres kenyérrel, de a skandinávok sem maradnak ki a buliból, az eggnog kávés változatával is megismerkedhetünk. És ez még csak egy kis ízelítő volt abból az ízorgiából, amely az olvasóra vár, van itt minden, ami szem-szájnak ingere, egyszerűen, de jól megcsavarva és megfűszerezve, ahogyan Zsófitól megszokhattuk. A kivitelezés gyönyörű, nem véletlenül vette igénybe a szerző foodstylist segítségét, nem csak az ételek minőségére szokott adni, hanem a külcsínyre is, és ez most sincs másként, művészi igényű fotók készültek a finomságok mellé, amelyek olyan ínycsiklandozóak, hogy az ember lánya azonnal elkezdené végigsütni-főzni azt a nem kevés receptet, amely a szeme elé tárul ebben a szép és tartalmas kötetben.
A teljes kritika itt olvasható:
https://jusandcalzone.blog.hu/2018/11/23/konyvajanlo_ma…


Népszerű idézetek

pável>!

Titkos fegyverem a marhapofa.

172. oldal

Mautner Zsófia: Egy év a konyhámban Ezernyi öröm, száz életre szóló recept

4 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gáll Tímea: Kölcsönkért kovász
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Gáspár Bea: Bea konyhája
Váncza József: A mi süteményes könyvünk
Jancsa Jani: Nagy burgerkönyv
Borbás Marcsi: A sűrűje 2.
Magyar Elek: Az ínyesmester szakácskönyve
Máté Pálné Terenyei Katalin: Ahogy én készítem… – Kati mama szakácskönyve
Lejtényi Éva – Waldhauser György: Régi idők receptjei
Nagy Mária (szerk.): Gyümölcsös sütik