Hód jelentkezik (Hód 5.) 18 csillagozás

Magyarországon fontos vegyipari kísérletek folynak, melyek eredményességéről tudomást szerez egy müncheni vegyipari konszern.
Minden eszközt megragadva igyekszik az eredményes kísérletek technológiai terveit megszerezni és a kísérletekben részt vevő magyar mérnököt külföldre szöktetni.
Ehhez megfelelő hasonmásra van szükség, akit az embercsempészbanda tagjai szabályos útlevéllel behoznak az országba, itt likvidálják, s az áldozat útlevelével a megfelelő személyt kiszöktetik az országból.
Tervük ezúttal nem sikerül, mert ismét közbelép Hód, a fiatal és tehetséges elhárító tiszt, aki megakadályozza az újabb gyilkosságot és embercsempészést.
Eredeti megjelenés éve: 1972
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Határőrök kiskönyvtára

Jaj, de nagyon szeretem ezt az ízig-vérig szocialista krimisorozatot! Remek szórakozást nyújt. Nem túl hosszú, jól érthető, gyors cselekményvezetésű, érdekes. Helyszíneit tekintve főként Budapest és Németország nagyobb városai, jelen történetben a Balatont is bejárhatjuk, és együtt nyomozunk Hóddal, Bana Dénessel…és kollégáikkal.
Főhősünk még Ruth Evely és Frank Bialon (spoiler )

Tetszett a regény. Rövid, tömör, eseménydús.
Egy zseniálisan kiépített egérút, embercsempészés, ipari kémkedéssel fűszerezve. Érdekes volt a három vonal, amelyen a történet játszódik. A nyugatnémet és a portugál-olasz, majd a magyar szálak több helyen összefutnak-, illetve keresztezik egymást.
A hetvenes években biztosan érdekesebb lett volna olvasni, de így is szórakoztatott.
Nem csalódtam az összeszokott csapatban, kellemes kikapcsolódás volt!

– A rómaiak azt mondták: minden alvással elvesztegetett perc az életet rövidíti meg.

Az ezredes kétforintos érmét kotort elő a zsebéből, és az automatáknál megivott egy pohár szörpöt. A hűs ital felfrissítette. A parkolóhelyen beült a kocsijába, kisvártatva már úton volt a főváros felé.
![]() | Hód sorozat · Összehasonlítás |