Hód ​és az elárult ügynök (Hód 9.) 16 csillagozás

Mattyasovszky Jenő: Hód és az elárult ügynök Mattyasovszky Jenő: Hód és az elárult ügynök

…Valami ​nagyon fontos történhetett, ha szükségesnek tartotta, hogy visszajöjjön.
– Végre valami fontos dolog akadt – mondta az ezredes.
Pintér cigarettára gyújtott, és mintha egész éjjel talpon lett volna, fáradtan visszaült a fotelba.
– Hódot megfelelő fedéssel beküldöm a Mechanikai Vállalat budapesti központjába – közölte az ezredes. – Minden jell arra mutat, hogy ott fog eldőlni egy sor kérdés az új oszcillátor körül. Egy pillanatra sem szabad figyelmen kívül hagynunk az ezzel kapcsolatos munkát. Biztos vagyok abban is, hogy Otto Hauser helyébe majd más lép. Fel kell derítenünk, ki az, és mit akar.
Ezenkívül sürgősen a KMV-nél tevékenykedeő ügynök kilétét kell megállapítani. Most már nyilvánvaló, hogy az adatok, információk kiszivárgása ügynök tevékenységének köszönhető.
– Tehát két vonalon indulunk el – állapította meg Beleznay.
– Úgy van…
– Fokozzuk a felderítést a KMV-nél, egyben Otto Hauser nyomát kutatjuk.
– Mindkettőt… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1976

>!
Táncsics, Budapest, 1980
208 oldal · ISBN: 9633212995

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

kuliga>!
Mattyasovszky Jenő: Hód és az elárult ügynök

Nem tudom megunni…imádom ezt a sorozatot…olyan nagyon retró…és egy kicsit babapertlis kémregény… kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk off Lehet, hogy kicsit vicces a magyar James Bond, de akkor még talán hihető is volt, a propaganda legalább is ezt sugallta, hogy a mi nagy szocialista találmányainra fáj a foguk a nyugati kapitalistáknak…ma már tudjuk talán nem, de azért biztos volt ilyen is…abban az időban mindenki kémkedett mindenkire…ez volt a társadalmi berendezkedés…és ebben függvényében már nem is annyira megmosolyogtató…és mennyire magyar…ahhh nekem teljesen hozza a fiatal koromat…na jó kémkedés nélkül, de a gyárak, a hivatalok, a boltok, annyira ott vannak a fejemben a jellegzetességek…és visszaköszön…szeretem, és igen lettem voltam Hód-lány ha lehet :)
Természetesen minden kelléke meg van a kémregénynek, minden karakter a helyén, titok és csavar beüzemelve a Mechanikai Vállalat (nálunk is volt egy a kis városban, ahol éltem) élőképével…nagyon jól tudok szórakozni ezen a könyvön és tökéletesen kikapcsol…

Biró_Krisztina>!
Mattyasovszky Jenő: Hód és az elárult ügynök

Kellemes meglepetés volt.Ez volt Matyasovszkytól az első könyv,de biztos hogy nem az utolsó.

JoPiTi>!
Mattyasovszky Jenő: Hód és az elárult ügynök

Ez most kevésbé tetszett, mint az eddigi részek, mert már elég hamar kiderült, kinek a bőrébe bújt most bele Hód. Jobban szeretem azokat a részeket, ahol ez csak a végén derül ki. A történet ennek ellenére izgalmas volt és megint nagyon tetszett. Imádtam a csavarokat és az elejtett poénokat. De azért az egy picit vicces, hogy több nyugati ország kéme itt lebzsel és egy magyar fejlesztésre fáj a foguk. Viszont az üdítő volt, hogy most nem csak német kémek, hanem olaszok is képbe kerültek. Bár ők nem éppen a legokosabbak voltak.

Jenci_néni>!
Mattyasovszky Jenő: Hód és az elárult ügynök

Nem is volt olyan rossz! Gellért Szálló „álomvilága” és „nyugati” kémtrükkök. Muris volt. Már sajnálom, hogy visszavittem a könyvkuckóba. Talán idén találok ott egy másik Hódot.

endivia>!
Mattyasovszky Jenő: Hód és az elárult ügynök

Megbízhatóan hozza a megszokott karaktereket, de minden könyvben tud újat adni. Egyszerre több ország kémeinek is a magyar fejlesztésre fáj a foguk, nos igen, ez megmosolyogtató. De a kitartóan dolgozó elhárítás, mint mindig most is a végére jár a dolgoknak és minden kémet kiiktat. Szinte látom magam előtt a feltupírozott frizurákat, a hímzett blúzokat. A történet ugyan lehet, hogy kiszámítható, de azért tartogat csavarokat és nem tudom megunni. Minden egyes könyv végén sajnálom, hogy vége, és hogy megint egyel kevesebb maradt hátra :)


Népszerű idézetek

endivia>!

– Történt valami ezredes elvtárs? – kérdezte túlontúl kerek szemmel, mintha erőltetve tudná csak szemhéját nyitva tartani.
– Hívtalak benneteket valaha is hajnalban ultizni?


A sorozat következő kötete

Hód sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rubin Szilárd: Mulatság a farkasveremben
Ittzés Laura: Nyolc perc
Szamos Rudolf: Kántor a nagyvárosban
Szamos Rudolf: Kántor és Lux a vagány
Berkesi András: A 13. ügynök
Kondor Vilmos: A budapesti kém
Koppány József – Hahn Péter: Rókák a sakktáblán
Rejtő Jenő (P. Howard): A pokol zsoldosai
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Cserhalmi Dániel: Szibériai csapda