Rejtvény ​fekete-fehérben 4 csillagozás

Matthew Vigo: Rejtvény fekete-fehérben

A színészből lett detektív, Anthony Noir levelet kap Kaliforniából, melyben egy idős hölgy arra kéri, nyomozzon egy réges-régi ügyben. 1929 szilveszter éjszakáján az egyik híres hollywoodi filmsztár autóbalesetben elhunyt. A rejtélyes megbízó állítja, valójában kitervelt gyilkosság történt. Anthony Noir a nem szokványos eset minden fellelhető részletét megismeri, de nagy utazást kell megtennie, míg a filmcsillag titkára fényt derít…

>!
Ad Librum, 2016
240 oldal · ISBN: 9786155686269
>!
Ad Librum, 2016
240 oldal · ISBN: 9786155686252

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

smetalin>!
Matthew Vigo: Rejtvény fekete-fehérben

Amit olvastam most, az olyan volt mintha egy Brazil szappanopera 200 részét összesűrítették volna 240 oldalban: kimondhatatlan nevek, szerelem, megcsalás, titok, és szörnyű rossz karakterek-színészek. Ennyi.
Krimi? Ez?

Meeraval_Marnath P>!
Matthew Vigo: Rejtvény fekete-fehérben

A Döglött akták TV sorozat után megszerettem a régmúltban történt gyilkos utáni, jelenben való nyomozósdi történeteket, így nem volt kérdés, hogy ezt is elolvasom. A nyomozás része csalódás volt, de a másik része, amely a múltban játszódott remek. A benne lévő képek is nagyon tetszettek.
Eleinte abban a tévhitben voltam, hogy Anthony Noir a történetünk főszereplője, viszont így hetekkel később esett le, hogy nem ő az, hanem Carmen, ezzel pedig máris másképp látom a könyvet.
Azoknak ajánlanám, akik szeretnének megismerkedni a krimi műfajával, vagy sok Agatha Christie után egy kicsit könnyedebb krimire vágynak.

Bővebben: http://livrefanatique.blogspot.hu/2016/12/matthew-vigo-…

Egyiptom_Hercege>!
Matthew Vigo: Rejtvény fekete-fehérben

Miért az a címe, hogy Rejtvény Fekete-Fehérben? Miért nem REJTÉLY Fekete-Fehérben? A detektívek – ahogy én tudom – általában rejtélyeket szoktak megoldani. Gondoljunk csak Scooby-Doora (ahogy Fred szokta mondani: Srácok, úgy tűnik egy újabb rejtélybe botlottunk). De valaki javítson ki, ha rosszul tudom.

Meg kell hagyni, hogy a könyvnek zseniális borítója, és kiadása van, de sajnos ennél több jót nem tudok elmondani róla. Eleve a nyomozónk neve Anthony Noir, ennél klisésebb nevet nem is lehetett volna találni.
Ez a múltbéli dolog Carmennel érdekes…
Lett volna, ha nem szenvedett volna annyit.
Sajnos az is zavart, hogy sokkal több idő játszódik a múltban, mint a jelenben. Gyakorlatliag szinte minden fejezet úgy kezdődik, hogy az elején le van írva, hogy mit csinál Anthony Noir és Stella. Ez nagyjából egy oldal, vagy még annyi se, vagy egy picit több. Ez a regény felépítése. Gratulálok.
Illetve, nagyon nehezen tudtam olvasni, pedig az időm engedte volna, hiszen beteg voltam, és így suliba sem mentem spoiler
A főszereplőknek nincsen – vagy én nem fedeztem fel – jellemvonásuk, a mellékszereplőkről nem is beszélve. Nekik viszont tényleg nincs.
Ám a legnagyobb problémám a történet végével volt.
spoiler
spoiler

Szóval, ha valaki egy jó krimit akar olvasni, az ne olvassa el. Ha valaki csak gyorsan át akar suhanni egy könyvön, az se. De még az se, aki jó és izgalmas nyomozási folyamatot keres egy könyvben.

A könyv élvezeti értékén sokat dobott volna, ha lett volna egy normális szerkesztője is. Nem tudom ki volt az a szerencsés, akinek ez a könyv jutott, nincs beleírva, de sajnos nem a legjobb munkát végezte. Ugyanis mielőtt kiadják, érdemes lenne átnézni a könyvet, hogy ne legyenek benne helyesírási hibák. Vessző oda, ahova nem kell vessző, nincs vessző ott, ahol kéne, egybeírt szavak, amiket külön kell írni, külön írt szavak, amiket egybe kell írni. Csak, hogy egy pár szépséget említsek.

Továbbá, nagyon örülök, hogy a könyv végén van egy Klasszikus hollywoodi színészekre való utalások a könyvben című útmutató, mert anélkül aztán tényleg elvesztem volna.
Viszont azt leszögezném, hogy az nem utalás, hogy az egyik szereplő ugyanabban az évben halt meg, mint Marlene Dietrich. Vagy például az sem, hogy Carmen 1899 februárjában született, mint Ramon Navarro. Csak úgy mondom.

beasechoes P>!
Matthew Vigo: Rejtvény fekete-fehérben

Kicsit zavart a sok (számomra) kimondhatatlan név – ezáltal kicsit követhetlen is volt, hogy ki kinek a kije.
Az sem segített, hogy nem igazán ismerem a régi fekete-fehér filmeket…
Igazából a könyv felét fel sem fogtam rendesen, annyira nem tudott lekötni…

Viszont ami megfogott, az Carmen és a bátyjának a kisebb története volt. Tetszett, hogy végül mindketten megtalálták a szerelmet. Nem is akárhogyan…
Szerintem jobban tetszett volna a könyv, ha az egész csak róluk szólt volna. Akkor és ott…

De így sajnos ez nekem csak 2,5 csillag…


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Tara Monti: Fianna
Lakatos Levente: Aktus
Vavyan Fable: Jégtánc
Vavyan Fable: Sárkánykönny
Vavyan Fable: Vis Major
Vavyan Fable: Halkirálynő
Tara Monti: La mattanza – Sorsforduló
Szabó Tünde: A hacker