Rejtelem ​a déltengeren 2 csillagozás

Matthew Vigo: Rejtelem a déltengeren

Anthony Noir, az ismert detektív, lévén nem különben szenvedélyes kártyajátékos, lelkesen fogadja el a meghívást az apró, déltengeri szigeten megrendezésre kerülő pókerversenyre. 15 játékos érkezik, de csupán egy nyer… Az összejövetel gyors lezajlása után a nemzetközi vendégsereg sietősen tovább állna, de egy váratlan trópusi vihar maradásra kényszeríti őket… S mire az égzengés elvonul, a verseny újdonsült győztesét holtan találják…
Valaki végzett vele. Mégis ki? Az egyik vesztes. De vajon melyikük? A titokkal teli brazil özvegy, esetleg a rafinált magyar zenetudós, netán a hírhedt francia bűvész, vagy a szenvedélyes kolumbiai hazárdőr, a féltékeny angol színésznő, a filippínó énekesnő, de lehet a dörzsölt török kereskedő…
Sok indíték, még több lehetőség. De Anthony Noir ugyancsak precíz ember, addig nem tágít a szigetről, míg az ügy minden részét helyére nem teszi.

>!
Ad Librum, 2010
200 oldal · ISBN: 9786155686337
>!
Ad Librum, Budapest, 2010
200 oldal · ISBN: 9786155014338

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Cicu
Matthew Vigo: Rejtelem a déltengeren

„Kicsiny csendes-óceáni sziget, luxushotel, pókerverseny, a győztes holtan; akár egy klasszikus krimi!” – És tényleg az! Ráadásul egy nagyon izgalmas krimi. Kidolgozott karakterekkel. Nem mellőzve egy romantikus szálat, ami a későbbiekben nagy szerephez jut. Már a könyv elején kiderül ki az áldozat, és persze, egyből agyaltam ki lehet a tettes. A végén már mindenki gyanús volt! :D
Amikor Anthony levezette, hogy történt a gyilkosság, elámultam, hisz pont rájuk nem gondoltam volna. Hogy miért nem? A válaszért érdemes elolvasni. :)


Népszerű idézetek

>!
Cicu

Kicsiny csendes-óceáni sziget, luxushotel, pókerverseny, a győztes holtan; akár egy klasszikus krimi!

68. oldal

>!
Cicu

Madeline Blue közeledett egyrészes fürdőruhájában, kezében törülközővel és színes koktéllal. Mint mindig, most is úgy járt, mintha világhírű kifutón sétálna végig egy nagynevű divatbemutatón fényképezőgépek kereszttűzében. A nyomozóban régi érzések sejlettek fel.
– Nem semmi! – mondta mindeközben magának Raul.
– Nem vacsorázna ma velem, kisasszony? – kiáltotta a modellnek, aki válaszra sem méltatta, haladt tovább a mélyen a lagúnába benyúló bungalóhoz vezető úton.
– Vigyázzon vele! – szólt halkan Anthony a dél-amerikainak.
– Hogy mondta, Senor Noir? – kérdezte Raul mélán, csigalassúsággal fordulva felé.
– Madleine kockázatos nő. Sok szívet tört már darabokra…
– Valóban? Nos, ezt nem tudhatom…de ilyen nőt nem lát minden pillanatban! Simplemente perfecta!

41-42. oldal

>!
Cicu

A visszaút Tahitiba a kiszámíthatatlan időjárás miatt túlságosan kockázatos lenne. A következő 48 órára el vagyunk vágva a külvilágtól!

32. oldal

>!
Cicu

– Hölgyeim és uraim! – kezdte torkát enyhén megköszörülve. – Evelyn Indrek alig valamivel ezelőtt azt kérdezte tőlem, létezik-e tökéletes bűntény. Akkor erre nem tudtam felelni, mert más események jöttek közbe, de most elmondom mindnyájuknak a véleményemet: szerintem tökéletes bűntény….nincsen. Ha létezik ilyen, szerintem csupán merő véletlenségből történhetne meg. Hiszen egy bűntett elkövetésére kidolgozott terv – legyen bármilyen briliáns – nem számolhat az összes külső tényezővel, ez fizikai képtelenség lenne. Azaz persze számol, de a saját elgondolása szerint. De kiszámíthatatlan, hogy az egyik szemtanú véletlenül mit jegyez meg, a másik jelenlévőnek akaratlanul mi tűnik szokatlannak. Egy jó terv nagyon nagy hatásfokkal tud működni, de elég egyetlen apró hiba, és bukik az egész. Ezért szerintem nincsen tökéletes bűntény.
Ugyanakkor a néhai Chuck Desmond meggyilkolása eséllyel pályázhatna a tökéletes bűntett kategóriájában.
Miért? Mert rugalmas terv alapján hajtották végre, nem mindent terveztek el előre precízen, menet közben újabb és újabb elemeket vontak be, és az alap, mely persze nem valami véletlen történés, annyira egyszerű , szinte már banális, s éppen ez adja a tökéletességét. Ám a gyilkos és segítője ( mert volt neki ) tervébe apró hiba csúszott, ami végül elvezetett ahhoz, hogy most itt vagyunk és megoldhatjuk e déltengeri rejtelmet.

170. oldal

>!
Cicu

A direktornak nem maradt sok ideje foglalkozni Monty Lloyddal, mert nyomában közepes termetű és életkorú úriember jelent meg. Haja sötét, apró szemei ezzel szemben szürkéskéken csillogtak. Arccsontja feltűnően kiállónak látszott. Fellépése a boldog békeidők nyugalmát reflektálta a kívülállók számára. Szatmári Kornél professzor, a neves magyar zenetudós, jelentette gondolkodás nélkül Monsieur Passvent a jelenlévők számára.
– Valamint kísérletező pókerjátékos! – tette hozzá Szatmári professzor.

19. oldal

>!
Cicu

A nagy Hercule Poirot mondta mindig: a gyilkosság kiindulópontja mindig maga az áldozat!

171. oldal

>!
Cicu

Tíz nappal korábban Sydneyben, Ausztráliában egy nagyszabású fogadás alkalmával elloptak egy, a házigazda tulajdonát képező gyémántot, mely értékét több millió dollárra becsülték. Az ékkövet páratlan tisztasága, arányossága miatt a Lélek tükre névre keresztelték. Ez persze önmagában kuriózum, de ami valójában felkeltette az érdeklődését, hogy a hosszan sorolt ismert nevek között, akik részt vettek eme rendezvényen a most jelen lévők közül nem kevesebb, mint hárman szerepeltek: Prof. Szatmári, Chuck Desmond és Simon Yang.

41. oldal

>!
Cicu

– Mit gondol, Mr. Noir, létezik tökéletes bűntény? – tudakolta Evelyn érdeklődve.
– Biztosan! Az egész csak lelemény kérdése.

59. oldal

>!
Cicu

Megkértem a helyi kollégákat, hogy kapcsolják ki a légkondicionálást a szalonhelyiségben mielőtt megkezdődik a kihallgatás!
– Anthony, ennyire meg kívánja izzasztani a tanúkat! – reggel óta most látta elsőként derültnek Motu hadnagy arcát a magánnyomozó.
– Hogyne! – felelte Monsieur Noir gondolkodás nélkül.
– Kezdem úgy gondolni, talán nem is volt rossz húzás bevonni a nyomozásba! – eme kijelentésre Anthony elégedetten meghajtotta a fejét.

77. oldal

>!
Cicu

Még egy párizsi illuzionista sem tehet csodát az időjárással. Quel dommage!

30. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Pill Pillgrin: Halálvirág
Bleeding Bride: A téboly kertje
Lakatos Levente: Aktus
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Tara Monti: Fianna
Vavyan Fable: Sárkánykönny
Vavyan Fable: Jégtánc
Tar Sándor: Szürke galamb
Vavyan Fable: Vis Major