A ​háború istene (A háború istene 1.) 22 csillagozás

Matthew Stover – Robert E. Vardeman: A háború istene

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy kegyetlen harcos, Kratosz az olümposzi istenek rabszolgája. Múltjának árnyai kísértik, szabadságra vágyik – ő Spárta szelleme, és mindent megtenne, hogy megfizesse tartozását az isteneknek. Már szinte minden reményét elvesztette, ám kap egy utolsó feladatot…

El kell pusztítania Arészt, a háború istenét.

De mi esélye lehetne egy egyszerű halandónak egy olümposzival szemben? Kratosz elindul, hogy felkutassa az egyetlen ereklyét, amely elég hatalmas lehet ahhoz, hogy végezzen Arésszal. Útján a karjához láncolt Káosz Pengéi, Athéné istennő és saját olthatatlan bosszúszomja segíti. Küldetése egy titokzatos templomba vezeti, amit a titán, Kronosz visz a hátán.

A háború istene bemutatja a Hadész sötét mélységeit, Athén háború sújtotta városát, valamint a messzi Elveszett Lelkek sivatagát, miközben visszarepít minket a népszerű God of War® videojáték világába, és új fényt vet Kratosz legendájára.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Delta Vision, 2018
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633952689 · Fordította: Vitális Szabolcs

Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 39


Kiemelt értékelések

Allanon>!
Matthew Stover – Robert E. Vardeman: A háború istene

Ez a bosszúhadjárat egy véget nemérő csata. Egy olyan harc, amit Kratosznak kell megvívnia önmagával, csak az istenek egy kicsit belekutyulnak. A sok vér ellenére egy nagyon könnyed olvasmány a számomra. Nem is csoda, hiszen a szereplőket szinte mindenki ismeri; a földön játszódik; ráadásul gördülékeny nyelvezettel és stílussal van megáldva. Pont jókor találtam rá erre a történetre. Pont egy ilyen könyvre volt szükségem. Ami Kratoszt illeti… tényleg nem egy szerethető karakter, nem is fogja elnyerni a legkedvesebb embernek járó díjat, de szerintem érthető, hogy miért ilyen. Amennyit szórakoznak vele az istenek, nem is csoda, hogy nem a szíve csücskei. A vége nem sok jót sejtet, mármint az isteneknek.Még nem játszottam a játékkal, de ezek után lehet, hogy egy próbát megérne. Kíváncsian várom a folytatást.

pupsegal>!
Matthew Stover – Robert E. Vardeman: A háború istene

Mindig is imádtam magát a God of War szériát, mindegyiket többször is kijátszottam és soha nem gondoltam volna, hogy könyvben is lesz olyan élvezetes, mint játékban. Hát, tévedtem. A játék dinamikusságát a leírások remekül szemléltetik, bár aki nem ismeri túlságosan a játékokat, nem biztos, hogy néha követni tudja, Kratos hogyan is kaszabolja le sorra ellenségeit. És, ha már Kratos: ha mondani kellene egy példát tipikus antihősre, Kratos biztosan az előkelő helyet foglalna el. Könyörtelen, nem ismeri a megbocsátás fogalmát, átgázol bárkin, aki csak pár pillanatig is feltartja vagy a céljának útjába áll. A könyv remekül visszaadja a játékban is zseniálisan megformált karaktert, helyszíneket, brutalitást. Az pedig hatalmas plusz pont, amiért az istenek ármánykodásai kiemelkedő szerepet kap a regényben.
Remekmű, amely a rajongók polcáról semmiképpen nem hiányozhat.

>!
Delta Vision, 2018
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633952689 · Fordította: Vitális Szabolcs
Tapsvihar>!
Matthew Stover – Robert E. Vardeman: A háború istene

Nagyon jól visszaadta a játék hangulatát, sőt újabb rétegeket is adott hozzá. Élvezetes volt olvasni, rajongóknak kötelező darab! :)

1 hozzászólás
Papillon_εïз IP>!
Matthew Stover – Robert E. Vardeman: A háború istene

Nem is tudom mit mondjak. Olyan túl sok mindent így félkómásan nem nagyon tudok megfogalmazni. Wow! Mióta vártam erre! Ott lehettem Kratos mellett! Tetszett, hogy a háttérbe is bepillantást nyerhettem, így végre kerek, egész lett a történet.
Egyedül, ami idegesített az a nevek „magyarítása”, de ezt leszámítva egy abszolút élvezhető történetet kaptam. Nekem nagyon tetszett!

Vác_nembéli_István_fia_istván>!
Matthew Stover – Robert E. Vardeman: A háború istene

Ps2-ön játszottam a god of war valamelyik részével nem tudom a teljes címét, de ahogy vissza tudok emlékezni szeretem. Ezért is voltam kíváncsi mit is tudnak kihozni belőle és nem is csalódtam benne egy jó közepes ölj meg mindenkit aki csak szembe jön veled regény lett.
Athéné jó karakter lett ahogy mindenkit az orránál fogva vezet, hogy bosszút tudjon állni Árészen.

3 hozzászólás
readingsogood P>!
Matthew Stover – Robert E. Vardeman: A háború istene

A játékot imádtam. Tipikus aprítós játék, amikor a lehető legkülönfélébb módon kell megölnöd az ellenfeleket. De azért kapsz egy sztorit, amire persze figyelned kell, különben nem érted. (Tényleg történetre gondolok, nem csak amolyan mondva csinált szotiról.)

Féltem a könyvtől, hogy milyen lesz, de nem csalódtam. Kratosz a lehető legmorcosabb, legbadass-abb erőmonstrum, aki buldózerként megy át mindenen. Kifejezetten tetszett, hogy a játékost úgy helyettesítették, hogy Kratosz gondolkodott, az út során, amikor a fejtörőknél bizony a játékosnak kellett törnie a fejét, hogyan lehet kinyitni egy ajtót, vagy átjutni egy szakadék felett. Imádtam Kratosz nyers erejét, hogy nem finomkodik, egyszerűen megy előre, szó szerint fejjel a falnak. Nem sokat beszélt, de akkor azért odaszólt, ha mondott valamit.

Azoknak, akik nem ismerik a történetet, és nem játszottak a játékkal, vagy még nem is hallottak róla, annak szerintem nem fog tetszeni, spoiler
Viszont aki játszott a játékkal, vagy hallott róla, az ezt is szeretni fogja. Én kifejezetten nosztalgiáztam, miközben olvastam.

BBetti86>!
Matthew Stover – Robert E. Vardeman: A háború istene

Az alapja egy játék, és ez nagyon érződik is rajta. Nem lett regényszerű, tényleg olyan, mintha egy x-box játékban haladnánk pályáról pályára. Ahogy az istenek közben beszélgetnek, Athéné a háttérben szervezkedik, még szinte látom is magam előtt a játék átkötő videóit. Pedig nem is játszottam egyik God of War-ral sem.
A történet teljesen cselekményközpontú – de nem találtam izgalmasnak, ahogy egyik ellenfél után veri le Kratosz a következőt. Nem kell az eszét használnia, nincsenek fordulatok, csak nyers erőszak végig. Elvileg Athéné az istenek között játszmázik, de az ő lépései is ugyanolyanok, és már harmadszorra is unalmasak, nemhogy ötöd, meg hatodszorra. Ármányos beszélgetéssel egy-egy istent Kratosz mellé állít, aki mehet egy újabb szörnyeteg ellen…
Jellemek sem igazán vannak. Árész őrült, Kratosz rendíthetetlen harcos, az istenek meg szeretnek az emberekkel játszani.
A szöveget rontja, hogy a játékot igyekeznek a szerzők visszaadni. Száraz, nem láttatta velem a cselekményt sem.
A görög mitológiát imádom, ebben is élveztem a különféle lények felbukkanását – bár kedvem vette, amikor csak egy-egy akadállyá lett züllesztve a szirének, Medúza is.
Nem lettem rajongó – ez nagyon fiús könyv, harcokra kihegyezve.

vrgndr8641>!
Matthew Stover – Robert E. Vardeman: A háború istene

Abszolút favorit! Mindig is imádtam a görög mitológiát, már az iskolában is faltam az ezzel kapcsolatos leírásokat. Magával a videójátékkal nem küzdöttem meg, így nincsen viszonyítási alapom, „csak” maga a regény. Nagyon tetszett, hogy nem végződött amolyan, ragacsos hepienddel, tetszett, hogy Kratos-nak igenis vállalni kellett a felelősséget az elkövetett bűnökért. Igazi küzdő szellem a nyers, érzéketlennek tűnő modorával, miközben maga a megtestesült belső küzdelmek hős, mitológiai alakja. Már beszereztem a folytatást, kíváncsi vagyok, mit tartogat még számomra!

Frodli>!
Matthew Stover – Robert E. Vardeman: A háború istene

Sajnos a játék exkluzivitása miatt nem volt lehetőségem játszani vele, így csak könyv formájában van lehetőségem találkozni a háború istenével. És megérte! Pörgős, könnyen emészthető történet, izgalmakkal teletűzdelve. Egy apró dolog, ami kevésbé tetszett – de az betudható annak, hogy végül is egy videójátékról van szó – hogy a könyvben sem fogynak el az ellenségek, szinte nem érezni a haladást. Például az Akropoliszhoz vezető úton, oldalakon keresztül csak harcol, jóformán egy helyben állva. Kicsit úgy éreztem, hogy sose fog elérni a céljához. De aztán mégis … és jó kis könyv lett belőle.


Népszerű idézetek

Allanon>!

Elhajította az íjat. Vessző nélkül annyi a haszna, mint egy eunuchnak.

98. oldal, 6. fejezet (Delta Vision, 2018)

4 hozzászólás
Allanon>!

Az igazság olyan lánc, melyet a gyengék kovácsoltak, hogy megbéklyózzák az erőseket.

34-35. oldal, 2. fejezet (Delta Vision, 2018)

Allanon>!

– A spártaiak – Kratosz megvető morgással felelt – a harc felé futnak!

122. oldal, 8. fejezet (Delta Vision, 2018)

Allanon>!

Egy spártai azzal harcol, amije van, nem azzal, amire vágyik.

367. oldal, 29. fejezet (Delta Vision, 2018)

pupsegal>!

A templom nem csupán arra szolgált, hogy kívül tartsa a szelence hatalma után ácsingózó halandókat. Az építész azt akarta, hogy aki eddig merészkedik, az élete legborzalmasabb rémálmát élje át. Arész úgy tartotta, hogy a háború célja nem pusztán az ellenállók megölése, hanem az ellenség megtörése, majd teljes megsemmisítése.

240. oldal

pupsegal>!

Felérve térdre rogyott, és imát mormolt az isteneknek, bár nem tudta, mit köszönjön meg nekik. A saját erejéből és tudásából maradt életben, és ez alighanem a továbbiakban is így lesz.

261. oldal

readingsogood P>!

– Ily hatalmas az irigysége, és ily erős a mérge. – Athéné észrevette, hogy Aphrodité jobban kihúzta magát, ahogy acélossá vált a szíve.

116. oldal

readingsogood P>!

Kratosz hosszan állt mozdulatlanul, ismeretlen érzés bizonytalanította el. Ízlelgette, hogy mi lehet az. Nem emlékezett rá, mikor érezhetett ehhez hasonlót.
Ez lehet a remény.

Ötödik fejezet, 81. oldal

readingsogood P>!

– Az istenekre kérlek… könyörgöm!
Kratosz megállt előtte.
– Csendben maradsz, ha kiszabadítalak?
– Légy áldott… legyenek hozzád kegyesek az istenek a jóságodért és a… – Amikor a férfi megpillantotta leendő megmentőjét, elcsuklott a hangja. – Te?! – Félelem csendülta hangjában. – Tudom, ki vagy, Spárta Szelleme. Tudom, mit tettél! Inkább itt halok meg, hogysem te szabadíts ki!
Kratosz előhúzta az egyik pengét, és egy tiszta mozdulattal elválasztotta a férfi fejét a törzsétől.
– Óhajod számomra parancs – dörmögte.

56. oldal


A sorozat következő kötete

A háború istene sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Neptunus fia
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj
Greg Keyes: Pokoli város
Madeline Miller: Kirké
Madeline Miller: Akhilleusz dala
James Lovegrove: Zeusz kora
Laini Taylor: A rémálmok múzsája
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva