A ​hat szent kő 9 csillagozás

Matthew Reilly: A hat szent kő

A halál hét csodája titkainak megfejtése még csak a kezdet volt. A világ még mindig halálos veszedelemben van. Jack West és hősökből álló bátor csapata számára most az jelenti a kihívást, hogy a hat mesebeli gyémántot szerte a világon a maga kijelölt helyére tegyék, mielőtt a globális pusztulás határideje elérkezik. Előbb azonban meg kell határozniuk a pontos földrajzi helyeket – hat ősi színhelyet, amelyek elhelyezkedésére a legendás hat szent kő vet fényt. A hajsza során részük lesz egy félelmetes vonateltérítésben Kína legtávolabbi zugának hegyei közt… egy éjféli expedícióban, melynek során megfejtik Stonehenge titkait… egy eszeveszett üldözésben az egyiptomi sivatagban, kamionokkal, dzsipekkel és egy 747-essel… valamint egy félelmetes utazásban egy elfelejtett afrikai törzs sötét birodalmába…

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
GABO, Budapest, 2013
570 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636894030 · Fordította: Módos Magdolna

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

kratas P>!
Matthew Reilly: A hat szent kő

Élvezetes olvasmány, ha az amúgy izgalmas ötleten alapuló könyvet nem a történet kedvéért olvasod, hanem azért, hogy minél több hibát találj szerencsétlen gyakorlatlan írócskánk művében.
Ez volt virágnyelven a megfogalmazása annak, hogy 'Kedves Matthew, nem tudom, hogy mi volt a foglalkozásod, mielőtt úgy döntöttél, hogy író leszel, de bármi is az, kérlek térj vissza ahhoz a szakmához, mert biztosan sokkal tehetségesebb voltál benne'.

Mió>!
Matthew Reilly: A hat szent kő

Akár egy harmadosztályú akciófilm forgatókönyve!

tothalexandra>!
Matthew Reilly: A hat szent kő

Ebben a könyvben halomra hallnak az emberek, és néhányan túlélik. A történelmi háttere nagyon tetszik, az viszont nem, hogy a felénél vége lett és erről sehol nincs semmi tájékoztatás.

Boy>!
Matthew Reilly: A hat szent kő

Letehetetlenül kavarog a történet, ugranak elénk a helyszínek, cselekmények. Na igen, ilyen egy izgalmas fordulatos meseszövés és azért némi ismeretanyagot is csepegtet a fejünkbe. Rossz, amerikai akciófilmekkel ellentétben sohasem lehet kitalálni a cselekmény következő lépését. Egyetlen dolog okozott csalódást, a befejezés, illetve a be nem fejezés. Szerintem még két könyvnyi történés lenne benne, ha végig kitart a szerző lendülete és miért ne tartana ki… Sajnos nem látom még a folytatását, pedig kerestem. Lehet, hogy még éveket várhatok rá?


Hasonló könyvek címkék alapján

Wilbur Smith: Amikor az oroszlán zabál
Alina Centkiewicz – Czesław Centkiewicz: Tumbó kalandjai
Paul Sussman: A jeruzsálemi templom titka
Steven Saylor: A hét csoda
Robert Locksmith: A Birodalom előárnyékában
Mark Twain: Huckleberry Finn kalandjai
Terry Pratchett: Erik
Iny Lorentz: A remény földjén
Mary Jo Putney: Selyem és titok
Borbás Edina: Hullámok csapdája