A ​Boy Called Christmas (A Boy Called Christmas 1.) 24 csillagozás

Matt Haig: A Boy Called Christmas Matt Haig: A Boy Called Christmas Matt Haig: A Boy Called Christmas

BELIEVE IN THE IMPOSSIBLE You are about to read THE TRUE STORY OF FATHER CHRISTMAS If you are one of those people who believe that some things are impossible, you should put this book down right away. (Because this book is FULL of impossible things.) Are you still reading? Good. Then let us begin…

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Canongate, Edinburgh, 2016
Felolvasta: Stephen Fry
>!
Canongate, Edinburgh, 2016
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781782118268
>!
Canongate, Edinburgh, 2015
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781782117896

1 további kiadás


Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

FairyDust>!
Matt Haig: A Boy Called Christmas

Nos, én úgy álltam neki olvasni hogy ez egy cuki gyermekeknek íródott könyv, holott szerintem nagyon nem. Kissé kettős érzelmeim vannak a könyv kapcsán, mert egy felől nagyon aranyos, más felől pedig elég brutális (?) ha azt vesszük hogy rajta van a gyermek-ifjúsági címke. Többször megálltam és visszaolvastam, hogy biztos ezt jelent az az angol szó? Kételyeim támadtak, mert a felrobbanó fejek, ennyi “kínzás” és “szadizmus” nem túl gyerekbarát.
Fura… olyan érzésem van mintha Tim Burton-t olvastam volna.
Ettől eltekintve nem volt rossz, sőt tetszett, de nem olvasnám fel a gyerekemnek.

2 hozzászólás
Szamღca>!
Matt Haig: A Boy Called Christmas

Nagyon kellemes meglepetés volt ez a kis könyv. Rendkívül élveztem az író fantáziáját amilyen ötletesen építette fel a történetet, hogy indulhatott Santa Claus arra az útra ahol a mai napig jár és hordja gyerekek millióinak az ajándékokat karácsonykor.
Egyetlen dologban nem vagyok biztos, hogy mennyire gyerekkönyv – mert én felnőttként jókat nevettem egyes poénokon de azért vannak benne elég màr-màr kegyetlen spoiler részek amik esetleg a gyerekeket megijeszthetik, és nem tudom, mennyire látják meg mögötte a poént… Én nagyon jókat szórakoztam rajta és biztos el fogom olvasni a második részét – illetve azóta a könyvtárban előjegyeztem az író többi könyveire is. :)

6 hozzászólás
Lynn>!
Matt Haig: A Boy Called Christmas

Aranyos történet a karácsonyról/Santáról.
El nem tudtam képzelni, hogy lehet mindent megmagyarázni, ami Santa körül történik, de az írónak sikerült – jó alap gyerekeknek.
Bár azt én se tudom, mennyire gyerekkönyv – kicsit Tim Burtonre emlékeztetett.. spoiler

Honey_Fly P>!
Matt Haig: A Boy Called Christmas

Igazából már a borítóval megvett ez a könyv de a belsőben sem kellett csalódnom. Azt hiszem elég jól mutatja ezt az, hogy két nap alatt olvastam el spoiler. Imádom az olyan varázslatos történeteket amik közben teljesen hihetőek. Matt Haig a Mikulás „születésének” egy alternatív, nagyon szerethető verzióját írta meg tökéletes illusztrációkkal, kellő komolysággal, szomorúsággal, ugyanakkor humorral is fűszerezve. Igazán jó skandináv film alapanyag.

gab001 P>!
Matt Haig: A Boy Called Christmas

Hirtelen elhatározásból kezdtem bele a könyvbe. Megtetszett a borító, a cím és gondoltam a nyelvezete sem lehet túl nehéz. Igazam volt, minden tekintetben beváltotta a hozzafűzött reményeimet. Felnőtt fejjel is élvezetes olvasmány, sőt voltak részek, melyeket kicsit erősnek tartottam egy gyerekkönyvhöz. Mindenesetre az írónak érdekes Télapó-történetet sikerült alkotnia. Jobban belegondolva nem is ismerem az eredetit, számomra a Télapó sosem volt gyerek. Eddig. A kedvencem Miika, az egér volt a maga egyszerű életszemléletével. Nem unatkoztam.

>!
Canongate, Edinburgh, 2015
288 oldal · ISBN: 9781782117902 · Illusztrálta: Chris Mould
Avilda>!
Matt Haig: A Boy Called Christmas

Jópofa, aranyos könyv kellemes illusztrációkkal. Semmit nem tudtam a történetről, így meglepett, hogy (ha alaposan figyeltem), az 1700-as évek végén járunk Finnországban.
Amíg Nikolas az apját kereste, nagyon tetszett a történet, de ahogy elérkeztünk spoiler, kicsit furcsa lett az egész. Mondjuk én a manókat kifejezetten ijesztőnek találom, ebben a kedves kis pixie is megerősített, aki csak úgy poénból fejeket robbant fel. Hát jó.
De amint áthidaltuk ezt, a történet megint szerethetőbbé vált. A vége felé lévő időbeni ugrások nagyok voltak szerintem és pont azt nem mutatták be, ami érdekelt volna, de azért így is jó volt, elolvasom majd a folytatását is.
A nagy rajongást azért nem értem.

Meguliuna>!
Matt Haig: A Boy Called Christmas

Szerintem ez egy hihetetlenül aranyos történet. Nem csak kifejezetten karácsonyi olvasmánynak felel meg. Bár talán akkor a leghangulatosabb. Szerintem sok gyerek kedvenc története lehet. Kiskorában mindenkit érdekel a Mikulás és az ő legendája. Bár szerintem nem csak a legkisebbek élvezhetik ezt a regényt. Bátran tudom ajánlani akár a felnőtteknek is, hiszen mindenki örökösen vár valamit. De ez a valami már nem hasonlít a gyermekkorban mindenki által hitt csodákra. Pedig szerintem a csoda mindenki körül ott van, csak észre kell vennünk.
Matt Haig valami rendkívülit alkotott. Nagyon frappánsan ír és abszolút odaszögezi a székhez az olvasót már magával a stílusával is. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Már alig várom a folytatását.


Népszerű idézetek

thrillersandteacups>!

Now, Nikolas was a happy boy.
Well, actually, no.
He would have told you he was happy, if you asked him, and he certainly tried
to be happy, but sometimes being happy is quite tricky. I suppose, what I am
saying is that Nikolas was a boy who believed in happiness, the way he believed
in elves and trolls and pixies, but he had never actually seen an elf or a troll or a
pixie, and he hadn’t really seen proper happiness either. At least, not for a very
long time.

thrillersandteacups>!

To see something, you have to believe in it. Really believe it. That’s the first elf
rule. You can’t see something you don’t believe in.

Nikii9125>!

'Do you believe in magic, Miika?'
'I believe in cheese, if that counts,' said Miika.

46. oldal

Nikii9125>!

'An impossibility is just a possibility you don't understand yet…'

93. oldal

Nikii9125>!

'A drimwick is a hope spell. You just close your eyes and wish for something, and if you wish in just the right kind of way you can make it happen. It's one of the earliest spells, laid out in the first Book of Hope and Wonder. That's an elf book about magic. I put my hand on you and your reindeer friend and I wished you to be warm, and to be strong, and to be always safe.'

93. oldal

Nikii9125>!

There was nothing that made him feel better than the simple act of giving.

237. oldal


A sorozat következő kötete

A Boy Called Christmas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Roald Dahl: The Witches
Neil Gaiman: Fortunately, the Milk
Neil Gaiman: Coraline (angol)
C. S. Lewis: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Jessica Ennis-Hill: The Silver Unicorn
Lewis Carroll: Through the Looking-Glass
Cressida Cowell: How to Cheat a Dragon's Curse
J. R. R. Tolkien: The Hobbit
Cressida Cowell: Knock Three Times
Suzanne Francis: Onward: The Junior Novelization