My ​Life as a Weapon (Hawkeye 1.) 18 csillagozás

Matt Fraction: Hawkeye 1. – My Life as a Weapon

The breakout star of this summer's blockbuster Avengers film, Clint Barton – aka the self-made hero Hawkeye – fights for justice! With ex-Young Avenger Kate Bishop by his side, he's out to prove himself as one of Earth's Mightiest Heroes! SHIELD recruits Clint to intercept a packet of incriminating evidence – before he becomes the most wanted man in the world. You won't believe what is on The Tape! What is the Vagabond Code? Matt Fraction pens a Hawkeye thriller that spans the globe…and the darkest parts of Hawkeye's mind. Barton and Bishop mean double the Hawkeye and double the trouble…and stealing from the rich never looked so good.

>!
Marvel, 2013
136 oldal · ISBN: 9780785165620 · Illusztrálta: David Aja, Javier Pulido
>!
Marvel, 2013
136 oldal · Illusztrálta: David Aja, Javier Pulido

Kedvencelte 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

ViraMors P>!
Matt Fraction: Hawkeye 1. – My Life as a Weapon

This is what he does when he's not being an Avenger

Egy maréknyi szórakoztató történet, ahol a világ éppen nem szorul megmentésre, ellenben csőstül jön a baj, amit – természetesen – nem árt megoldani. A főszerepben Clint Barton – aka Hawkeye – aki E/1-ben narrálja az eseményeket. Az egyes fejezetek „This looks bad” felütése elsőre noir hangulatot idézett bennem, de itt sokkal inkább öniróniáról van szó, mint a noir kesernyés cinizmusáról. Clint lökött és jó a humora még akkor is, ha éppen gáz van. Matt Fraction történetmesélése laza, engem abszolút meggyőzött.
Pörgős, akciódús képregény, ahol folyamatos az adok-kapok, fizikai és verbális szinten is, bár a sok 'Bro' nagyon hamar elkezdett idegesíteni….
Képi világát tekintve David Aja stílusa sokkal inkább nekem való, mint Javier Pulido, de azért őt is meg lehetett szokni.

Zsuzsanna_Makai >!
Matt Fraction: Hawkeye 1. – My Life as a Weapon

Az elején, amikor a kutya megmentése volt a minden, nem értettem, miért van ezért a könyvért oda mindenki. Le is tettem. Aztán persze folytatnom kellett, meg is értettem a miértet, baromi jó volt.
A humora egyszerûen zseniális, amikor lent a sarokban számolta a hûlye ötleteket, még vissza is lapoztam.
Kate Bishop! Mennyire jó arc már?!?!?!?
Nagyon kemény!

Dominik_Blasir>!
Matt Fraction: Hawkeye 1. – My Life as a Weapon

Az 5* nem is feltétlenül a kötetnek szól, inkább a lelkesedésemnek.
Én ugyanis piszkosul élveztem ezt az 5+1 történetet. Eddig Hawkeye azért nem tartozott a kedvenc hőseim közé, de Fraction nem csupán megszerettette velem, hanem simán az egyik kedvencemmé vált. Clint Barton, aka Hawkeye figurája olyan menő és laza, hogy azt bármelyik szuperhős megirigyelhetné (pedig neki még szuperereje sincs!), könnyedén uralja a sorozatot, aminek ennek köszönhetően baromi jó a hangulata. Nincs itt semmi komolyabb dráma vagy súlyos lelki probléma: egyszerűen csak színtiszta szórakoztatás, érdekes kalandok, baj baj hátán, amit az izgalmas narrálási technika csak még jobban felfokoz.
Fraction ugyanis nagyon ügyesen valósítja meg az egyes szám első személyű elbeszélést képregényben: mindent Clint karakterén keresztül érzékelünk, és nemcsak a gondolatait halljuk, de valahogy a hangulatát is jobban átérezzük – és miután Clint nem egy depressziós alkat, ettől nagyon élvezetessé válik mindezt olvasni.
Úgyhogy csak így tovább – ha ezt folytatja Fraction, a későbbiekben sem hibázhat.
(Csak zárójelben: a képek stílusát azért szokni kell, de egy idő után szerintem ráérez az ember, és kiderül, hogy nagyon is illik az atmoszférához.)

sepa I>!
Matt Fraction: Hawkeye 1. – My Life as a Weapon

Bevallom, ez életem második képregénye ha nem számoljuk a gyerekkoromban elolvasott Pókembereket, Batmaneket és Supermaneket. Az első ráadásul a Watchmen volt, ami finoman szólva is magasra tette a lécet, és ezzel csak most szembesültem igazán. Emiatt aztán a Hawkeye kezdő része kicsit kevésbé nyújtott nagy élményt, hiszen teljesen más, mint amivel eddig találkoztam. Ennek ellenére Clint Barton irtó jó karakter, és a maga nemében a történet is szórakoztató: tökéletes limonádé egy fáradt, nyűgös januári délutánra. (A rajzstílus és a színek pedig szuperek, már ezért megérte kézbe venni a füzetet.)

negoti P>!
Matt Fraction: Hawkeye 1. – My Life as a Weapon

Nagyon szimpatikus nekem ez a Hawkeye. Van humora, többször kerül bajba, mint a Bosszúállók együttvéve, de valahogy mindig sikerül megúsznia, szerencsére. Nehéz abbahagyni az olvasást, nagyon jók a történetek!

Bcony >!
Matt Fraction: Hawkeye 1. – My Life as a Weapon

Okay… This looks bad.
Minden füzet így kezdődik, és mondhatnám akár én is az értékelésem elején. Ugyanis megfogadtam, hogy addig amíg nem kerülök képbe a Marvel háza táján, addig nem kezdek bele olyan füzetekbe, amik „csak” kis mellék szálak.
Különben soha nem leszek naprakész, így is, hogy „csak” a szerintem legfontosabb történeteket olvastam el a 2004 óta megjelent kötetekből, sikerült közel 700 képregényt elolvasni.
De aztán most, hogy elértem a Marvel Now!-t úgy éreztem, hogy ideje lazítani a szabályokon.
És milyen jól tettem, ez a képregény minden szempontból tudott újat mutatni. Élveztem minden oldalát, a szereplőket, a humorát, az akciókat. Eddig Kate egy volt a sok ifjú hős közül, most az egyik kedvenc szereplőm lett.
A rajzok tökéletesek, minden füzetben tud valami meglepetést okozni, ami miatt megáll az ember és csak nézelődik.
Jöhet a folytatás!
És hát most ez a pozitív csalódás elgondolkoztatott, hogy vajon mi az a képregény sorozat, ami mellett még nem kéne elsétálni.


Népszerű idézetek


A sorozat következő kötete

Hawkeye sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Christos Gage: Buffy the Vampire Slayer: Season 11 2. – One Girl in All the World
Kelly Thompson – Ben Caldwell – Paulo Siqueira: A-Force 2. – Rage Against The Dying Of The Light
Joss Whedon – Brian K. Vaughan: Buffy the Vampire Slayer Season 8 Library Edition 1.
Christos Gage – Joss Whedon: Buffy the Vampire Slayer: Season 12: The Reckoning
Brian K. Vaughan: Runaways (vol. 1-3) 2. – Teenage Wasteland
J. H. Williams III. – W. Haden Blackman: Batwoman 4. – This Blood Is Thick
Brian Azzarello: Wonder Woman (vol. 4) 1. – Blood
Tim Seeley: Nightwing – Rebirth Deluxe Edition 1.
Scott Snyder: Batman (vol. 2) 7. – Endgame
Dan Abnett – Andy Lanning: Nova 6. – Realm of Kings