Tűz (Engelsfors-trilógia 2.) 293 csillagozás

Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz

Az Engelsfors trilógia második kötete Vége a nyárnak és a kiválasztott hat lányt a gimnázium második osztálya várja. A szünidő szinte rettegésben telt el, és ők felkészültek a gonosz erők következő lépésére. Ám a veszedelem olyan irányból fenyegeti őket, ahonnan egyáltalán nem számítanak rá. Egyre nyilvánvalóbb, hogy valami nagyon nincs rendjén Engelsforsban. A múlt összefonódik a jelennel, az élő találkozik a holttal. A Kiválasztottak között még szorosabb lesz a kötelék, és a lányok megint rádöbbennek, hogy a rendkívüli képesség vagy a varázslat sem vigasztalja a boldogtalan szerelmeseket és nem gyógyítja meg az összetört szíveket… A svéd szerzőpáros fiatal felnőtteknek szóló trilógiájának első kötete, a Kör, óriási sikert aratott az egész világon, és nagy várakozás előzte meg a folytatást, melyben újabb sötét és misztikus fordulatok borzolják az olvasók idegeit.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

>!
Geopen, Budapest, 2013
754 oldal · ISBN: 9786155331121 · Fordította: Péteri Vanda
>!
Geopen, Budapest, 2013
660 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639973749 · Fordította: Péteri Vanda

Kapcsolódó zóna

!

Engelsfors

74 tag · 36 karc · Utolsó karc: 2018. december 10., 13:53 · Bővebben


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Minoo Falk Karimi · Linnéa Wallin · Vanessa Dahl · Anna-Karin Nieminen · Ida Holmström · Nicolaus Elingius · Wille


Kedvencelte 76

Most olvassa 20

Várólistára tette 138

Kívánságlistára tette 125

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

deen>!
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz

Az első részben megfogyatkozott a Kiválasztottak csapata, így most öten próbálnak felkészülni a közelgő apokalipszisre. Ehhez azonban előbb meg kell küzdeniük a Tanáccsal, aminek tagjai Alexander és Viktor mindent megtesznek, hogy Anna-Karint perbe fogják a szabályok megszegése miatt, ami akár halálbüntetéssel is járhat. Mindezt a küzdelmet Adriana és Nicolaus nélkül kell túlélnie a csapatnak. Helyettük viszont ott van nekik Matilda, aki ezúttal rengeteg információval látja el őket, így az olvasó is sok mindent megtud a múltról, a Tanácsról, Adrianáról, és az apokalipszisről. A lányoknak persze az újabb veszéllyel is szembe kell nézniük, a Pozitív Engelsfors-szal, ami talán még nehezebb, mint a Tanácsot megvezetni. A lányok élete gyökerestül megváltozik, és nemcsak az új képességeikkel és a veszélyekkel kell szembenézniük, hanem saját magukkal is. A történet ez elején kicsit lassan indult be, de aztán egyre több izgalmat vitt bele az írópáros és ezúttal is meg tudott lepni, nem is akárhogy. Minoo, Anna-Karin, Linnea, Vanessa és Ida ezúttal még nehezebb feladat előtt áll és a java még csak eztán jön.

MissFortune>!
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz

Annyira imádom ezt a trilógiát, mert mindig meg tud lepni valamivel. Izgalmas, eseménydús, remek kikapcsolódást nyújt.
A lányokat igazán kezdem megszeretni, érdekel hogy mi történik velük a következő részben. Úgy érzem, a szívemhez nőttek, minden tökéletlenségükkel. Minden lányban van valami, amitől szimpatikussá válik.
A befejezéstől megrettentem. Nem számítottam ilyesmire. Pont, amikor spoiler

Bálintmoly>!
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz

Mats és Sara megélezi a kést, beledöfi a szívedbe, és a szemedbe nézve megforgatja.

4 hozzászólás
SzAngelika>!
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz

Több, mint három hétig voltunk együtt, jóban és rosszban, könnyedén pergő lapok és nehézkesen csúszó fejezetek között. Néha szinte már-már gyűlöltelek, néha nem tudtalak letenni. Olykor úgy éreztem a bőröm alá eszi magát életunt, menthetetlen szomorúságod, s jéggé dermeszti a szívem, máskor viszont mindent beragyogott a csöppnyi, de annál értékesebb, felcsillanó remény. Nem adtad magad könnyedén, de megérted a küzdelmet, még akkor is, ha most úgy érzem, összetörtél, és szavak nélkül hagytál…
Bővebben a blogbejegyzésben.

1 hozzászólás
szaniko62>!
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz

NEM HISZEM EL, HOGY ANNYIRA IDIÓTA VAGYOK, HOGY NEM EGYBEN DARÁLOM AZ EGÉSZET! MIÉRT KELL NEKEM 1 ÉVET VÁRNOM A FOLYTATÁSSAL?

Annyira fantasztikus ez a könyv, hogy kb. sírni tudnék a boldogságtól, mikor a kezembe kerül! Abszolút kedvenc a trilógia igen, mondom ezt úgy, hogy a 3. részt még nem is olvastam és egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy (egyrészt miért nem tetszett Leventének (aki kölcsönadta 4 éve) ) miért nem olvastam már réges-régen? Miért várok mindig ennyit ennyire jó sorozatokkal?
Kidühöngtem magam :D
Tehát a könyv csúcsszuper, de hát nem is vártam mást. Az első rész annyira levett a lábamról, hogy nem tudtam elképzelni, hogy űberelni tudná az írópáros. De sikerült nekik.
A lányok HATALMAS jellemfejlődésen mentek keresztül, Anna-Karin teljesen kifordult önmagából, jó értelemben persze. Annyira örülök, hogy Vanessa végre végleg spoiler
Minoo sajnos vagy nem sajnos, kicsit idegesített, viszont szerencsére Ida is sokat fejlődött jellem téren, így őt is egyre jobban sikerül megkedvelnem. :)
Nicolaus spoiler
Adriana, a múltja, a családja wow nagyon meglepett, bár spoiler Kíváncsi vagyok mi lesz vele a harmadik részben!
Istenem a kihallgatást, és magát a tárgyalást is annyira ügyesen megoldották a lányok! Imádtam azokat a részeket, meg hát magát a trükköt is :D
Bah, én nem akartam elhinni, hogy tényleg ott lenne-e a gonosz, ahol ők azt gondolják spoiler Nagyon durva, hogy így spoiler
Imádom Mona-t :D De a Tanács…..
2 baromira nagy pofon is ért az olvasás közben:
1. Nos, ugye én az első részben már a könyv felénél rájöttem, hogy ki lesz a hunyó. Magabiztosan megvolt a tippem itt is, sőt teljesen elhittem, hogy igazam lesz. SOHA NEM NÉZTEM MÉG BE ENNYIRE SEMMIT :D fölösleges törni magatokat, itt aztán tényleg nem lehet kitalálni ki az összekötő a gonosszal. vagy van aki kitalálta?
2. Nagyon-nagyon-nagyon rossz szokásom, hogy hajlamos vagyok a könyv végére lapozni, ezzel lelőve magamnak egy csomó mindent. Nos ez itt is megtörtént, de én hülye! spoiler
KOMOLYAN NEM HISZEM EL, HOGY KÉPESEK VOLTAK EZT A LÉPÉST MEGTENNI! NEM. MIÉRT ILYEN KEGYETLENEK? EZ NEM ÜTKÖZIK VALAMILYEN TÖRVÉNNYEL? HÁT KOMOLYAN! spoiler Nem bőgtem. Á, dehogy!
ezek után nagyon kíváncsi vagyok, hogy mik fognak történni az utolsó :( részben!

Lisie87 P>!
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz

A sorozat második része jobban tetszett, mint az első. Az elején azért gondban voltam, mert nagyon lassan indult be, és hát nagyon YA volt. Jöttek a fiatal főszereplők családi és iskolai problémái. Sokszor csak mosolyogtam ezen a „ó, szerelmes vagy ok XY-ba, de ő nem szeret” meg a „menő vagyok, nem vagyok” szokásos iskolai problémákon, amiken a legtöbben átesünk és személy szerint én igyekszünk eltemetni mélyen a tudatalattinkban! :D Utána valahol a felénél spoiler beindult és kezdett nagyon izgalmas és fordulatos lenni. Ez mentette meg számomra a történetet. Nevettem, izgultam és várakoztam, hogy mi lesz ebből. Az apokalipszis egyelőre még elmaradt, úgyhogy a harmadik részben újra kibontakozhatnak a fiatal boszorkányok. :)
Most már biztos, hogy elolvasom, mert kííííváncsivá tettek!

12 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz

Kellemes, érdekes könyv volt. Nem rágtam le a körmeimet rajta, de olvasmányos volt, így gyorsan haladtam.
Szeretem Engelsforst, és a boszorkányokat, az egyszer biztos! A kedvenc szereplőm Minoo, nagyon tetszik a személyisége, a fejlődése, a Vanessa és a Linnéa közötti „dolog” viszont nekem nagyon visszatetsző volt. :/
Várom a harmadik részt!

hepi1122>!
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz

Ez valami hihetetlen volt!Még jobb volt mint az első rész,pedig aztán az se semmi.Annyira hátborzongatóan rejtélyes az egész könyvnek a hangulata,hogy végig úgy éreztem mintha nekem találták volna ki.
Alig várom már,hogy a harmadik részt is beszerezhessem!

1 hozzászólás
Felixa P>!
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz

Azt már az elején tényként le tudom szögezni, hogy valamivel jobb, mint az első rész. A fordítás itt is hagy nem kevés kívánni valót maga után, de már hozzászoktam.
Mozgalmasság és eseménydússág jellemzi, ami nekem már nagyon kellett, hogy ne unatkozzak olvasás közben. …és valójában meglepetések is értek, úgyhogy jó döntés volt a részemről a kezembe venni a folytatást.
Ettől függetlenül örülök, hogy végig tudtam küzdeni magam rajta. A befejezés pedig megerősített abban a tényben, hogy csupán egy egyszer olvasós könyv.
A folytatás viszont érdekel…

mrsp>!
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz

Hű, hát…nem találok szavakat. Nagyon örülök neki, hogy belekezdtem az Engelsfors-trilógiába, nem bántam meg, és annak is örülök, hogy nem hagytam magam meggyőzni arról, hogy túl hosszú kötetek, ezért biztosan unalmasak lesznek.

Nagyon tetszett az egész történet, tele volt izgalmas dolgokkal. Ez a spoiler dolog végig gyanús volt számomra, ám teljesen más kimenetelre számítottam. Nem gondoltam, hogy pont spoiler lesz a főgonosz, végig spoiler tippeltem.

Imádtam, hogy olyan jól össze van rakva minden a legapróbb részletig, mindennek megvan a jelentősége, még annak is, ha az egyik szereplő teszem azt véletlenül beveri a könyökét.

A kedvenc jelenetem a spoiler volt, nagyon izgalmas volt olvasni, hogy hogy alkalmazkodtak a lányok a körülményekhez.

A vége viszont teljesen letaglózott…spoiler

Afelett viszont nem tudok szemet hunyni, hogy milyen borzalmas munkát végzet ezzel a trilógiával a fordító és a szerkesztő…tele van le nem fordított, angol szavakkal, helyesírási hibákkal, értelmetlen mondatokkal, elírásokkal. Szomorú..

Remélem, a befejező kötet is hasonlóan izgalmas lesz.


Népszerű idézetek

Belle_Maundrell >!

Mit tudhat ez egyáltalán az egyedüllétről? Nem arról az egyedüllétről, amikor éppen mindenkinek más dolga van aznap este, vagy arról, amikor az ember neje elutazott egy konferenciára. Hanem arról, amelyik akkora fájdalmat okoz, hogy az ember érzi, amint atomjaira hullik a teste, s elkezd feloldódni a hatalmas Semmiben. Olyan egyedüllétről, amikor kénytelen vagy felordítani csak azért, hogy hallhasd, hogy még létezel. Olyan egyedüllétről, amikor senkit sem érdekelne, ha esetleg eltűnsz.

9-10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Linnéa Wallin
Mhysa>!

Persze, gondoljunk csak jót mindenről és mindenkiről. Abszolút megéri. Amilyen hihetetlenül barátságos és kellemes hely a világ.

143. oldal (Geopen Könyvkiadó, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Minoo Falk Karimi
5 hozzászólás
Szelén>!

A nap már lemenőben. A Holmström család háza mögött rózsa- és ibolyaszínben pompázik az ég.
– Aztarrrretkeshétszentségitennekazistenverterohadtgépnek!
Ida papája belerúg a fűnyíróba, mely ezután is csendben, mozdulatlanul lapít a fűben.

82. oldal

Belle_Maundrell>!

Honnan tudja az ember magáról, hogy jó? Hogy lehet ebben biztos?

316. oldal

Milli>!

– Nahát, milyen otthonos – hallja meg ekkor Ida hangját. – Legalábbis egy sorozatgyilkos biztos így gondolná.
Linnéa azon kapja magát, hogy vigyorog. A benyögés tudniillik majdnem egész viccesre sikerült. Majdnem.

302. oldal (Geopen Könyvkiadó, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Ida Holmström · Linnéa Wallin
Belle_Maundrell>!

– Én csak eredeti nyelven szeretem olvasni a könyveket – […] – Máskülönben rengeteget veszít az ember. A fordítás akadály az író által közvetíteni óhajtott dolgok és közötted.

120. oldal

2 hozzászólás
Koksa>!

– Nem lehet az ember folyton kedves – vágja rá rögtön Anders is. – A tehénkék kedvesek, aztán jól levágják őket.

454. oldal

2 hozzászólás
Szelén>!

Érzi a többiek pillantását a hátán. Utálja őket. Utál itt mindent, ebben az óriási izzadtságszagú kínzókamrában, melyet tornateremnek hívnak.

175. oldal

julcseee>!

Mosolyogj a világra, és akkor a világ is vissza fog mosolyogni rád!

206. oldal

egykoraktivmolyvoltam>!

Mi van, ha én elsősorban a természetfölötti erővel rendelkező, súlyos személyiségzavarral küszködő gyilkosoknak jövök be?

346. oldal


A sorozat következő kötete

Engelsfors-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Meg Cabot: Jinx
John Green: Alaska nyomában
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Marni Bates: Láthatósági mellény lúzereknek
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya
Lilian H. AgiVega: Második Atlantisz – A tízezer éves varázs
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók