Aki ​betölti a hiányt 29 csillagozás

Mátrai Szilvia: Aki betölti a hiányt

„Szórakoztató, ​elgondolkodtató, lélektanilag is hiteles történet arról, ahogy a múltunk alakítja jelenünket – ha hagyjuk.” – Dr. Buda László pszichiáter
„A krimik feszültségével vetekedő szerelmi szálak teszik letehetetlenné Mátrai Szilvia első könyvét.” – Rácz Zsuzsa írónő
Vajon elég a nőnek a férfi és a férfinek a nő, hogy csillapítsák egymás lelkének sóvárgó éhségét?
Kollár Nelli bántalmazással teli gyermekkorát hátrahagyva sikeres pszichoterapeutaként dolgozik, nyugodt mindennapjai kutyája társaságában telnek, mígnem egyszer csak találkozik Tomival, aki miatt szédítő fordulatot vesz az élete.

Liptai Julcsi érzelmileg nélkülöző kislányból befolyásos nagyvállalati vezetővé küzdi fel magát, de negyvenes évei elején egyre erősödik benne a félelem, hogy már nem talál társat, és gyermeke sem lesz. Ekkor találkozik Szaszával, a tökéletes férj- és apajelölttel, aki ráadásul őrjítően vonzó.
Nyíri Kriszti, egykori biológus-kutató sorsa úgy alakul, hogy… (tovább)

272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635702930

dontforgettosmileandread P>!
Mátrai Szilvia: Aki betölti a hiányt

Te hagyod ,hogy a múltad irányítsa a jelened?
Az Aki betölti a hiányt kötet érdekesen indult a számomra. Nem igazán tudtam hova tenni, sok volt az új infó, a szereplő , a csapongás. Mégis volt bennem egy megmagyarázhatatlan kíváncsiság, érdekelt a folytatás. Ennek a könyvnek olyan ereje van, amivel hat rád. Egyszerűen nem ereszt.
Kicsit olyan, mintha egy tempót diktálna. Feszültséggel teli, feszített.
Mátrai Szilvia első könyves szerző, regénye pedig ütősre sikerült.
Három élet, három látszólag teljesen különböző sors.
Háromféle élethelyzet. Figyelemfelkeltő, remek pszichológia mű is, tele elgondolkodtató monológokkal.

Megannyi szituáció létezik a hozzá tartozó okozóval.
A múlt sokféleképpen meghatározhat minket. Köthet , megbéníthat . Erőt adhat , erősíthet. Kettősség! Meghatározhat .
A történet szereplői a valóságban soha, csak a fantáziájában születtek meg. Ha hasonlóságot vélünk felfedezni, mi olvasók, gondoljunk arra, hogy sorsunk sokszor nagyon hasonlít, csak különbözőféleképpen…♡
Merj! Merj Te lenni! Merd megélni, és hidd, hogy lesz majd aki betölti a hiányt .

Wandamaci__könyvkuckója P>!
Mátrai Szilvia: Aki betölti a hiányt

Mátrai Szilvia első könyvében egy mély és nehéz témához nyúl. A kiteljesedés témakörét járjuk körbe, ami a mai modern társadalmunkban egyre inkább összemosódik más fogalmakkal.

Nelli, Julcsi és Kriszti mindannyian másféle háttérből érkeznek, más történetet cipelnek magukkal és más problémákkal küzdenek. Van közöttük egy békés megyei, kis településen élő, gazdálkodással foglalkozó 4 gyermekes, házas anyuka, egy nevelőotthonban nevelkedett, lelki sérült pszichológus, illetve egy párkapcsolati – és bizalmi problémákkal küzdő nő.

Mindannyian megtalálják a számukra tökéletes társat, ám valamiért úton-útfélen egymás útjába sodorja őket az élet.

Összességében érdekes könyv, amelynek megvan a maga mondanivalója, bár a szereplők felületessége többször elviszi a fókuszt a mély gondolatok keresgélésről. Egyáltalán nem tudtam velük azonosulni, tőlem nagyon távol álló karakterek, azonban az vitathatatlan, hogy a könyv fő csavarja kellő mértékben elgondolkodtat és érdekes jelentéssel tölti meg az addig olvasottakat.
Valóban ennyire felületesek lennénk? Valóban ennyire vakká tudunk válni, ha valaki belehelyezkedik abba a szerepbe, amit látni szeretnénk? Valóban elég pusztán csak ennyi?

Bővebben:

BarbyMalik0112 P>!
Mátrai Szilvia: Aki betölti a hiányt

Mátrai Szilvia első kötete, az Aki betölti a hiányt három olyan nők sorsát mutatja be, akiknek fel kell dolgozniuk valami életeseményt. Nelli, Julcsi és Kriszti egyrészről hasonló, másrészről különböző problémákkal küzdenek – történetük mégis összefonódik.
Érdekes alapkoncepciót tudhat magáénak a könyv, amit egyfajta körkörösség jellemez, mégis a cselekmény lefolyásának tempója eleinte túl lassú, a végén meg hirtelen felgyorsul, így a tetőponton zárul le, az elmaradt feloldás pedig hiányérzetet keltett bennem.
Érdekes, önmagában véve egyedi történet, mégis az elsőkönyves szerzők hibáitól nem mentes. Vajon megtudjuk a jövőben, hogyan sikerül a három nőnek betölteni az önmagukban érzett hiányt?

Azoknak ajánlom ezt a kötetet, akik egy olyan történetet szeretnének olvasni, mely saját magunkban indít lélektani utazásra.

Bővebb értékelés » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2022/02/matrai-szi…

minett>!
Mátrai Szilvia: Aki betölti a hiányt

Nem rossz, gyorsan lehet vele haladni,nagy meglepetéseket nem tartogat, a három nő életét lehetett volna mélyebben árnyalni, bemutatni.
Biztos sok hasonló történet előfordul a valóságban is.
Nem bántam meg, hogy elolvastam, de nem az a könyv, ami „betölti a hiányt”

Angi_könyves_blogja>!
Mátrai Szilvia: Aki betölti a hiányt

A könyv elején abszolút félénken vetettem bele magam a történetbe, nem tudtam mit is tartogat magában ez a regény. Aztán egyszer csak azon kaptam magam, hogy teljesen ráharaptam az eseményekre, egyre jobban kitisztult előttem a kép. Már szinte alig tudtam letenni ,annyira magával ragadott. Rendkívüli lélektani írás, mely a kiteljesedés kereséséről és a bennük rejtőző belső hiányosság miatti szenvedésről szól. Több szerelmi szálon át fut a történet, mely igazán izgalmassá teszi azt. Az olvasót megérinti, elgondolkodtatja és teljesen magával sodorja. Szórakoztató, érzéki, titokzatos, rejtélyes írás, mely fény derít,hogy ki is tölti be valójában azt a hiányt.
Szívből ajánlom mindenkinek.♥☺️

Gigi57>!
Mátrai Szilvia: Aki betölti a hiányt

Két éjszaka alatt „kivégeztem” a könyvet, köszönhetően a könnyen emészthető szerkezetnek, a kitűnő karakter ábrázolásoknak, az életszerű történeteknek. Azt hiszem, sokan magukra ismertek bennük. Az epizódok képszerűen láttatott egymásutánja újabb és újabb fejezetek olvasására késztet, melyek folyamatosan érzelmi hullámokat gerjesztenek, hiszen annyira valóságszerűek! Izgalom, romantika, düh, fájdalom, csalódás és sok egyéb emberi érzés olvasmányossá formált elegye a történet. Mindezek felismerése, a sorok között meghúzódó hús-vér emberi sorsok átélése persze feltételez bizonyos intelligenciát. Aki ennek birtokában van, annak elgondolkodtató és maradandó élményt nyújt a könyv elolvasása.

moni1176>!
Mátrai Szilvia: Aki betölti a hiányt

Köszönöm az élményt, amit a könyv olvasása okozott. Lenyűgözött a gondolatvezetés, a sorok között érezhető írói intellektus, a témaválasztás bátorsága. A történet magával ragadja az olvasót, zavarba ejti, elgondolkoztatja és mindeközben letehetetlenül szórakoztat.

272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635702930
MBetty>!
Mátrai Szilvia: Aki betölti a hiányt

Ismét egy első könyves magyar szerző. Három nő és egy férfi, mindegyik keres valamit. De talán csak Csaba-Tomi-Szaszának sikerült átmenetileg megtalálnia. Nelli múltjáról és Kriszti jelenéről tudunk meg a legtöbbet, Julcsiról alig valamit. Jó az ötlet, a kezdet és a vég azonossága, de: nagyon lassan indult, a vége pedig túl gyors lett. Több helyen túlírt és végig úgy éreztem nemcsak tőlem, az írónőtől is távol állnak a szereplői. Ettől függetlenül szerettem olvasni, nem untatott és látom benne a fejlődés ígéretét.

TMDóra >!
Mátrai Szilvia: Aki betölti a hiányt

Vallom, hogy rossz könyv nincs.
Olyan könyv van, ami engem nem fog meg, nem az én stílusom vagy éppen nem a jó életszakaszban talált rám.

Ennél a könyvnél azt éreztem, hogy nem nekem való, sajnálom hogy ezt kell mondanom. Kiszámítható volt végig az esemény.
A lezáró részt is összecsapottnak éreztem, csalódtam a végében is.

Nelli terapeutaként nehéz gyerekkoron ment keresztül, és úgy gondolom felnőtt korára sem jött helyre lelkileg.

Julcsiról nem sok véleményem van, nem különösebben fogott meg a karaktere.

Krisztit egyenesen megvetem a viselkedése miatt. Csal, félrelép, és a férjében is csak a hibàt keresi és beleköt, holott ő százszor rosszabb dolgokat tesz annál, mint hogy nem rak rendet vacsora utàn, akit ugye többször a férje szemére vetett. Elégedetlen és önző, nem számítanak neki a gyerekei se, csak az, hogy neki mi a legjobb.

Csaba-Szasza-Tomi nos ő jól keveri a lapjait az biztos, nemtudom, hogy lehet így élni, de nem is szeretném megtudni. Ötven évesen nem sok mindent tudott letenni az asztalra, a diplomáját se magának köszönhetné, anyagilag a szülei támogatják. Igazi élvhajhász.

hajnalkamucsi>!
Mátrai Szilvia: Aki betölti a hiányt

Számomra ez a könyv az abszolút kikapcsolódást nyújtotta, minden fejezet végén alig vártam a folytatást a történetnek. Imádtam olvasni. Teljesen magával ragadott a könyv, elgondolkodtató, szeretem, amikor még napokig él bennem az olvasás nyújtotta élmény.

Talán soha nem volt még a csend ennyire természetes három fiatal nő között. Beszéddel már nem lehetne többet elmondani.

– Ész nélkül rohanok egy férfi karjába, akitől azt várom, hogy magyarázza meg hazugságát, és alig várom, hogy elhihessem, sőt szinte könyörgök a sorsnak, hogy hihető dolgot hazudjon. Mert akkor behunyhatom a szemem, és minden mehet tovább, ahogy eddig.

Kriszti szeme először Julcsiéba fúródik, majd Nelli tekintetében merül el. Bár akkor még nem tudnak róla, szinte eggyé válnak ebben a csak számukra ismert, életre szóló kötelékben.

TMDóra >!

Az ölelés éjszaka úgy kell mindkettőjüknek, mint egy háztartásban a hűtőszekrény.