Conan, ​a barbár – Elveszett legendák 12 csillagozás

Mathieu Gabella – Vincent Brugeas – Patrice Louinet: Conan, a barbár – Elveszett legendák Mathieu Gabella – Vincent Brugeas – Patrice Louinet: Conan, a barbár – Elveszett legendák

Az Éditions Glénat francia képregénykiadó 2018-ban hadat üzent az amerikai Marvelnek és a Dark Horse-nak. Megbízta a legsikeresebb francia képregényírókat és rajzolókat, hogy alkossák újra Robert E. Howard hősének, Conannak, a barbárnak a történeteit.
A legyőzhetetlen kimmériai harcos kalandjai 11 történetben jelentek meg az elmúlt években, hatalmas sikert aratva szerte a világon. Ezekből választottunk ki hármat, talán a legjobbakat, hogy egyetlen kötetben mutassuk be őket a magyar képregényrajongók számára.

Tartalomjegyzék

>!
Libub Group, 2021
184 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158152747 · Fordította: Bayer Antal · Illusztrálta: Paolo Martinello, Ronan Toulhoat, Anthony Jean

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

ftamas>!
Mathieu Gabella – Vincent Brugeas – Patrice Louinet: Conan, a barbár – Elveszett legendák

A történetek sötétek, de vissza adják a szokásos Conan és Howard hangulatot. A rajzok szépek, de nem érik utol John Buscema rajzait én szebbet vártam. A Conan rajongóknak teszeni fog.

Leonardo_da_Vinci>!
Mathieu Gabella – Vincent Brugeas – Patrice Louinet: Conan, a barbár – Elveszett legendák

Hát ez egészen remek élmény volt. A kötetben szereplő mindhárom képregény elnyerte a tetszésemet, de a legjobbnak mégiscsak az elsőt (Túl a fekete folyón) találtam: ez mind stílusában, mind atmoszférájában, mind pedig Conan ábrázolásában a másik kettő fölé emelkedik. Az eredeti francia projekt összesen tizenegy újragondolt Conan-képregényt szült, jelen magyar nyelvű kiadásban ezek közül kapunk hármat. Nyolc tehát még hátravan, és nagyon reménykedem benne, hogy a kiadó idővel ezeket is elhozza nekünk magyarul. Legközelebb viszont kifejezetten örülnék neki – és szerintem nem vagyok ezzel egyedül –, ha a borítón nem „Conan, a barbár”, hanem „Conan, a kimmériai” szerepelne… :)

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

Psycho_Goreman P>!

– Kalandoztam ismeretlen országokban, voltam zsoldos, kalóz, kozák, kóborló és tábornok is egyszer… Szóval voltam már minden…
Illetve.. még király nem.
– Egyszer az is eljöhet…
– Király, én? Inkább megdöglök… A király a legkevésbé szabad az emberek közül.

28. oldal

Psycho_Goreman P>!

A barbárság az emberiség természetes állapota. A civilizáció nem természetes. És a barbárság a végén mindig győzedelmeskedik.

49. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Roy Thomas: Conan kegyetlen kardja 1.
Bryan Konietzko – Michael Dante DiMartino – Gene Luen Yang: Avatar: Aang legendája – Ígéret
Walter Simonson: World of Warcraft 1.
Neil Gaiman: Sandman: Az álmok fejedelme-gyűjtemény 1.
Brian K. Vaughan: Saga 2.
Marjorie Liu: Monstress: Fenevad 2. – Vér
Noelle Stevenson: Nimona
Jeff Smith: Konc 2. – A nagy tehénfutam
Juan Diaz Canales – Juanjo Guarnido: Blacksad – Hófehér nemzet
Varga Bálint Bánk – Tuli Krisztián: Az utolsó előtti huszár