Toszkána ​hegyei 9 csillagozás

Máté Ferenc: Toszkána hegyei

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mátéék ​megelégelve a mókuskereket, 1987-ben Toszkánában járva úgy döntöttek, hogy ha két világcsavargónak érdemes valahol sátrat vernie, akkor ez az a hely. Megkeresték a egromantikusabb birtokot a földön: egy XIII. századi remetealakot, majd átalakították egy mesebeli házzá és díjnyertes pincészetté. Ebben az elragadó és rendkívül vidám történetben két kreatív felfedező megtalálja a ritka kombinációját a mindennapi örömöknek és a tartós sikernek. Ez a könyv egész biztosan azdagabbá teszi az életét az utazóknak és a „borszeretőknek” egyaránt. Egy biztos, Mátéék szeretik egymást és szeretik az otthonukat, de mire végigolvassuk történetüket, mi is szeretni fogjuk nemcsak őket, de az otthonukat is. A Toszkána hegyei bestseller lett, a házból emlék, mert utána már nemcsak otthonra, de borra is vágytak, és a nagy toszkán ingatlanpangás idején megvásárolták a Castello Banfi egyik vadregényes birtokszegletét, amit a nagyüzem nem tudott gazdaságosan művelni. Az első kereskedelmi… (tovább)

>!
Media Lumina, Pánd, 2007
304 oldal · ISBN: 9789638751928 · Fordította: György Bernadett

Kedvencelte 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

>!
Knekató P
Máté Ferenc: Toszkána hegyei

Sok könyvet olvastam már Toszkánáról, és ilyenkor erős késztetést érzek, hogy én is ott legyek, és érezzem azt a hangulatot, és lássam azt a szép tájat, amit ezek a könyvek jól leírnak. Máté Ferenc könyve sem volt rossz, inkább olyan semmilyen. Leírta, mint már sokan, hogyan telepedtek le Toszkánában, hogyan talált megfelelő házat és milyen volt az első évük. Néha még humorral is fűszerezte. Azért egy nyomasztó könyv után üdítő volt olvasni. Nem tudtam meg semmi pluszt, és nem adott semmi pluszt, de mindenki szerethető volt, és teljesen pozitív volt az egész történet.

>!
Félcsi
Máté Ferenc: Toszkána hegyei

Inkább negatívabb kritikákat olvastam a könyvről,nekem mégis tetszett, megfogott a hangulata, bár a kedvencem, Frances Mayes könyveihez azért nem ér fel. Viszont bejött a hangulat, a receptek. Főként azok a recik tetszettek, melyek a könyv lapjain bújtak meg. A kötet végén lévő ételelkészítési útmutatók annyira már nem mozgatták meg a fantáziámat, főleg mert nem tudok mit kezdeni a vaddisznóval és társaival. Már ami az evést illeti…

>!
Eli
Máté Ferenc: Toszkána hegyei

Igaz, németül olvastam, de ez cseppet sem vont el az élvezetéből, és semmitől sem lehetett volna egy év jobb időszakában olvasni, mint az ősz közepén, mikor váltakoznak a napos-esős napok, de többnyire már inkább a hűvösek…Megismerhetjük Olaszország gyönyörű tájai közül az egyik legszebbet -Toszkánát-, de amellett a barátságos, mindig nevető lakosait is, akikből valószínűleg egyre kevesebb van, mint mindenből, ami régi. Toszkánában a disznóvágás, a gombagyűjtés, a házépítés nem munka, hanem baráti összejövetel, ahonnan nem hiányozhatnak az ínycsiklandozó olasz tradicionális ételek(gombás, sonkás, petrezselymes, olivaolajjal meglocsolt csirke, fácán….) és természetesen a jó olasz vino. Sajnálattal vettem észre, hogy még kevesen olvasták, pedig ráadásul magyar származású az író. Én amondó vagyok, hogy aki szeret olvasni, nem hagyhatja ki eme varázslatos, „szemet-szájat” gyönyörködtető, olaszos hangulatú olvasmányos gyöngyszemet.

>!
B_Bori
Máté Ferenc: Toszkána hegyei

Imádom ahogy ír, amit ír, amiről ír. Imádom a humorát. Váratlanul, a semmiből robban a kacagás. A Toszkánáról írt trilógiájának első kötetét utoljára sikerült beszereznem s elolvasnom, de élvezetes volt, akár különálló könyvként is, mint az összes többi. Magával visz, érzem amit ír, ott vagyok. Annyira, hogy az utolsó falusi-havas-csendes-sétálós lapok elolvasása után meglepődve néztem a terasz előtti zöld fenyőfára, de hát hol van a hó!

>!
geszti
Máté Ferenc: Toszkána hegyei

Utazni vágytam, ha másként nem, legalább képzeletben. Ez a könyv azonban nem repített magával, inkább döcögött, csikorgott végig. Nem tudtam megszeretni a szereplőket, idegesített a rengeteg olasz kifejezés, melyekre sehol sincs fordítás.
A végén már egyfolytában azt nézegettem, milyen tempóban fogynak a lapok, hány oldalon kell még átrágni magam. Sajnálom, mert imádom Toszkánát és már alig várom, hogy visszatérhessek oda.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
B_Bori

… és apránként tanultunk Toszkánáról – hegyeiről, fényeiről, művészetéről, ételeiról és italairól, és mindenekelőtt az egyszerű, szenvedélyes, életbe-szerelmes embereiről. Majdnem, hogy saját magunk ellenére, meganultunk úgy élni, és élvezni az életet, mint a toszkánok – piano, piano, con calma.

287. Epilógus


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Frank McCourt: Angyal a lépcsőn
Irving Stone: Michelangelo
Szabó Magda: Für Elise
Kertész Erzsébet: Vilma doktorasszony
Szabó Magda: Az ajtó
Romain Gary: A virradat ígérete
Pierre La Mure: Moulin Rouge
Gerald Durrell: Családom és egyéb állatfajták
Gerald Durrell: Életem értelme
Irving Stone: Van Gogh élete