Visszatérő ​végzet 35 csillagozás

Mason Murray: Visszatérő végzet Mason Murray: Visszatérő végzet

Russel ​Sheldonnak
pocsék napja van. Különleges képességei átokként ülnek rajta , ráadásul szakít vele a barátnője, majdnem részese lesz egy balesetnek, holtan találja a kolléganőjét és többször is megpróbálják eltenni láb alól. Nem bízhat senkiben, csak egy vadidegen lányban, akit azelőtt még sosem látott. Bár az események sodrásában lassan már semmiben sem lehet biztos.
Donelly hadnagy ugyanezen a reggelen úgy hiszi, egy rutinszerű nyomozást kell elkezdenie, ám hamar nyilvánvalóvá válik számára, hogy élete legkülönösebb ügyébe csöppent, amelynek megoldásában nem segít a sok éves tapasztalat és egyetlen tudományos módszer sem . Csak akkor érhet el sikert, ha félreteszi a józan eszét és elfogadja, hogy a világot olyan erők mozgatják, melyeknek létéről eddig fogalma sem volt.
A nyomok egy sok évvel ezelőtti fülledt nyári naphoz vezetnek, a Mississippi lápvidékére, amikor Bishop tiszteletes ördögűző szertartása tragikus eredménnyel zárult. A világra pedig… (tovább)

>!
Mogul, 2017
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027267
>!
Mogul, 2016
356 oldal · ISBN: 97861580272671
>!
Mogul, 2016
346 oldal · ISBN: 9786158027267

Kedvencelte 3

Most olvassa 4

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Mason Murray: Visszatérő végzet

Bővebb értékelés a blogomon:
https://konyvelvono.blogspot.com/2021/03/mason-murray-v…

„Nemcsak a félelmeinkkel kell szembenéznünk időnként, hanem a saját gondolatainkkal is (…)”

Oh, te jó ég! És azt hiszem még ehhez hasonló, válogatott kiáltások fogják elhagyni a számat, mivel nem olyan régen fejeztem be ezt a könyvet és még teljesen a hatása alatt vagyok. Már nem először fordul elő, hogy egy olyan történetet értékelek, ami nagyon megrázott valamilyen formában és miközben ezeket a sorokat fogalmazom tudatosul igazán bennem, hogy mennyire jó is volt az adott kötet, de ne siessünk ennyire előre! Ezt az élményt nagyon köszönöm a Mogul Kiadónak elsődlegesen, hiszen ha nem kapok egy recenziós példányt, valószínű nem mostanában olvasom el ezt a regényt. Köszönöm!

Mason Murray munkássága az utóbbi pár napban központi szerepet játszott nálam, ugyanis a történeteinek nagy része foglalkozik az ezotéria bizonyos ágazataival és több olyan jelenséggel, mely a hétköznapi életben ritkán fordul elő, és pont ezért valami csodaként tartjuk számon. Az első két novellás kötetét már volt szerencsém olvasni, melyeket akkor jónak értékeltem és bizony most ez az érzés megerősödött bennem. Ugyanis a mostani regénye az alkotónak ismételten számos olyan kérdést boncolgat, ami önmagában is „súlyos”, de itt egy csokorba összeszedve szó szerint fullasztóan hatott rám.

Kezdhetném azzal, hogy történetünk középpontjában három szereplő áll, de sajnos ki kell, hogy ábrándítsak mindenkit. Ez a kötet sokszereplős, mindenkinek megvan a maga szerepe és fontossága. Érthető úgy is, hogy a mellékszereplőknek is minden szava és kifejezése hatással van az események alakulására, és a kezdeti káosz szép lassan egy egész őrületté növi ki magát. Ha nem tudnám pontosan, hogy fikció az egész alap történet, bizony már ott tartanék, hogy önkéntes alapon kérném a zubbonyt, mert ezt másképpen nem lehet befogadni. Azt hiszem ideje az eseményeket is felvázolnom, hogy nagyjából értsétek miért is vagyok ennyire zaklatott!

Nézzük is, hogy miről szól a könyv!

Adott két férfi, akik a mindenség felett állnak, – és ezt szó szerint kell érteni. Sem az idő, sem a hely, sőt megkockáztatom, hogy a valóság vagy az álom sem tudja befolyásolni létüket, hiszen minden az ő akaratuk szerint mozog és történik. Ezek a személyek az érem két oldalán állnak, hiszen ellentétes pólusukkal léteznek ebben a világban. Míg az egyiküket a halál élteti, addig a másikat az élet különböző pillanatai viszik előrébb. Létezésük nem csupán a véletlen műve, hiszen minden okkal történik….

>!
Mogul, 2017
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027267
icu79>!
Mason Murray: Visszatérő végzet

Saját indíttatásból soha az életben kezembe nem vettem volna ezt a könyvet, mert sem a témája, sem a műfaja (ami szerintem nem is egyértelműen meghatározható: krimi? fantasy? thriller? ) nem az én világom. De mégis megtettem, mert a Borsodi Molyok legutóbbi találkozójára két helyi írótól lehetett olvasni valamit, így erre esett a választásom. Az még hab a tortán, hogy ismerem az írót személyesen, így kíváncsi is voltam az alkotására.
Tehát, mint mondottam, egyáltalán nem érdekelt a könyv, de ennek ellenére nagyon tetszett. Szerintem jól felépített, izgalmas és kétségkívül eredeti történettel, jól megformált szereplőkkel. Talán az olvasási tempómon nem látszik, de ettől függetlenül letehetetlen, folyamatosan fenntartja az érdeklődést. A végkifejlet egy kissé meglepett, és nem is értettem meg a lényeget 100 %-ban, ez köszönhető szerintem annak is, hogy nem szoktam ilyen tipusú könyveket olvasni, ennél én földhöz ragadtabb vagyok.
Köszönöm @Lyanna – nak, hogy kölcsönadta a könyvet.

petuka16>!
Mason Murray: Visszatérő végzet

A témaválasztás nagyon tetszett, eddig még nem nagyon találkoztam ilyesmivel. Szeretem ha valaki eredeti ötlettel áll elő. Először, ahogy gondolkodtam a címen, nem tudtam elképzelni, hogy mit kell érteni a „Visszatérő” alatt. (…)
Viszont összességében azt mondhatom, hogy jó könyv volt. Egyetlen hibája (szerintem), hogy a végén a jó és rossz összecsapása az kicsit rövid lett. Én egy kicsivel nagyobb horderejű összeütközésre számítottam, de se baj, a boldog befejezés kárpótol mindenért. Aki szereti az ilyesfajta sci-fi/fantasy-ket (nem tudom pontosan, hogy melyik kategóriába tartozik), azoknak bátran ajánlom. :)
http://addicted-to-the-books.blogspot.hu/2017/04/mason-…

salidigger>!
Mason Murray: Visszatérő végzet

Remek regény! A szerző ügyesen egyensúlyoz a krimi, horror és a természetfeletti thriller háromszögében. Szórakoztató olvasmány. Így kell felhelyezni magad a gyanútlan olvasó radarjára! :)

Amilgade>!
Mason Murray: Visszatérő végzet

Ha összegezni szeretném az érzéseimet a regénnyel kapcsolatban elmondhatom, hogy egy igazán pörgős misztikus krimit olvashattam, amiben a főszereplő és a gyilkos szemein keresztül ismerhettem meg a történetet. Bár a miértekre nem mindig kaptam választ, ettől még élvezhető a könyv. Nem tudtam letenni a könyvet, olyannyira hogy kevesebb mint 1 nap alatt sikerült elolvasnom.

Bányai_D_Ilona>!
Mason Murray: Visszatérő végzet

Bevallom, régen olvastam már krimit. Most is csak az írója, régi kollégám kedvéért fogtam bele, kíváncsi voltam, változott-e és mennyit a stílusa azóta, amikor – huszonsok éve… – hetente jelentkezett egy megyei hetilap hasábjain izgalmas mini-krimijeivel. Belekezdtem, és majdnem egy ültő helyemben olvastam végig. A misztikum és a bűnügyi regény olyan izgalmas keverékét kaptam, ami végig fenntartotta az érdeklődésemet.Szóval, jöhet a következő!

Szilvi3672 I>!
Mason Murray: Visszatérő végzet

Most egy kicsit el fogok térni a saját szokásaimtól, és szót ejtek a borítóról is. (Mert egyébként borító miatt még sosem vettem, illetve sosem tettem vissza a polcra könyvet, tehát számomra a csomagolás vásárlás szempontjából nem mérvadó.) Ez a borító telitalálat. Sötét, misztikus, borzongató. A könyv címe nem különben. Láttam egy másik borítóját is a könyvnek, nekem az is nagyon tetszett, lévén, a történet fő motívumai visszaköszöntek arról is.

Az indítás tökéletes. Nincs semmi fölösleges sallang, indul a történet, nem toporog, hanem azonnal az izgalmak közepébe csap. Az egész könyv ilyen, olvastatja magát, folyamatosan izgalomban tart.
Szerettem az apránként kifejtett múltbéli eseményeket, amik segítettek megérteni a jelenben történteket.
A karakterek jól fel voltak építve, tetszettek a személyiség alakításában szerepet játszó ok-okozati összefüggések. Azt nem mondom, hogy Ethan szimpatikus volt, de a szörnyűségek, amelyek gyerekként érték, kezdetben mindenképpen sajnálatot ébresztettek bennem. Azonban ez nem tartott sokáig, hiszen Sheldon, Donelly és Perkins múltja, jelene és cselekedetei hamar semmivé radírozták azt a leheletnyi sajnálatot.
Tetszett a misztikum és a tudomány, valamint a múlt és a jelen megjelenítése is.
Az események láncolata egyedi, mert volt itt ördögűzés; gyilkosságok; nyomozás; üldözés; akció; elvégzendő, kikerülhetetlen, sorsszerű feladat.
A jó és a rossz összecsapása – legalábbis a könyv végén – a jó győzelmével zárul, azonban marad némi bizonytalanság is a levegőben, hiszen biztosan mégsem tudhatjuk, hogy ez a fajta végzet visszatérhet-e még?

inci81 P>!
Mason Murray: Visszatérő végzet

Addig kerülgettem ezt a történetet, míg azt gondoltam legyen, beleolvasok egy kicsit. Aha. Egy kicsit. Az lett a vége, hogy ott ragadtam, majd elég gyorsan a végére is értem.

Ezek után azt tudom mondani, hogy nekem ez a könyv nagyon hűha élmény volt, mégpedig a lehető legjobb értelemben. Még jó, hogy van a szerzőtől a Visszatérő végzeten túl is olvasnivaló, mert nagyon kíváncsi lettem a többi szerzeményére is. Elfogott valamiféle „ide a többit is” érzés.
Na de nézzük milyennek találtam ezt a regényt.

A BORÍTÓRÓL:

Az az igazság, hogy amikor még jóval ezelőtt böngésztem a Mogul Kiadó webáruházát olvasnivaló után, azt láttam, hogy több változata is van ennek a könyvnek. Végül e mellett döntöttem, mert nekem jobban tetszett. Sokkal borzongatóbb, sokkal titokzatosabb hatása volt számomra.

A TÖRTÉNETRŐL:

Régóta a polcomon várakozott ez a kötet, de eddig valamiért nem vettem észre, hogy egy dedikált példánnyal lenne dolgom, pedig így van. Nem személyre szólóan, de dedikálva van. Rejtély, hogy eddig miért nem láttam, de örülök neki.

Na de vissza a történethez. Rögtön az elején sikerült meglepnie a sztorinak. Nem számítottam arra, hogy úgy indulnak az események, ahogy. Gondolkodtam, hogy eláruljam-e, mi az a fordulat, de aztán úgy döntöttem, mégsem. Aki olvasta a könyvet, az már úgyis tudja miről van szó, aki nem, attól meg nem veszem el az élményt.
Mindenesetre tény, hogy ettől a mozzanattól kezdve pillanatok alatt eljutottam oda, hogy szinte képtelen voltam letenni a könyvet, annyira sikerült magával ragadnia.

Szeretem a misztikus sztorikat, ez volt az oka annak, hogy beszereztem a Visszatérő végzetet. Mondjuk akkor még nem sejtettem, hogy mennyire fog tetszeni. Fogalmam sem volt, hogy egy olyan olvasmányt kapok, egy olyan szerzőre találok rá, aki pont az általam kedvelt vonalú sztorit fogalmaz meg.
Voltak itt gyilkosságok nyomozás, meg olyan hátborzongató események, amitől az ember a frászt kapja. Végül valami egészen meglepő dologgá állt össze az események sorozata, valamivé, amire nem is számít az olvasó. Én legalábbis nem gondoltam, hogy valami ilyesmi lesz a háttérben.

Szóval én bátran ajánlom ezt a könyvet, megéri elolvasni.

Kovács_Ági_3>!
Mason Murray: Visszatérő végzet

Nemrég fejeztem be. Nem is értem ,miért húztam-halasztottam. Nagyon jól megirt történet s a karakterek is jól meg lettek alkotva . Se több- se kevesebb. Pont annyi,amennyinek kell. Igazán pörgős volt sztori. Végig fenntartott,nem éreztem,hogy muszájból kell olvasni. Nagyon ajánlom mindenkinek ,aki oda vissza van a misztikum dolgokhoz. :).
Nem bánnám,ha szerző folytatná tovább ezt a témát. Sőt!
Russel és Laura története folytathatna :).
Nagyjából minden kérdésre a válasz az utolsó lapokon derül ki.
Köszönöm,hogy elolvashattam. Nagy élmény volt :).

https://www.hungarybooks.hu/2017/09/mason-murray-stilus…

Emilly_Palton I>!
Mason Murray: Visszatérő végzet

Először is, nem szokásom fülszöveget bemásolni, de ez annyira jó, annyira kifejezi az egész könyvet, hogy muszáj megosztanom veletek legalább az első két mondatot.

„Russel Sheldonnak pocsék napja van. Különleges képességei átokként ülnek rajta, ráadásul szakít vele a barátnője, majdnem részese lesz egy balesetnek, holtan találja a kolléganőjét és többször is megpróbálják eltenni láb alól.”

Fülszöveg:
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem ezzel a két mondatával megnyert ez a könyv. Persze nemcsak ennyiből áll a fülszöveg, de számomra ezután már nem volt releváns a többi.
Magától a szerzőtől szereztem be a könyvet, de ha például egy könyvesbolt polcáról emelem le, és kezdem el olvasni, akkor sem jutok tovább, mert már landol is a kosaramba. Aztán boldogan távozom a boltból.
Ehhez hozzátartozik az is, hogy mindig is szerettem a misztikus sztorikat, ahol valami rejtély van. Na meg az olyanokat, ahol a történet legelején minden összejön a főhősnek. Most itt minden egybe volt ahhoz, hogy első látásra beleszeressek.

Borító:
Jó, az igazság az, hogy ennek a műnek két változata van. Amikor az író megkérdezte, melyik kiadást szeretném, akkor rögtön tudtam, hogy az első lesz a nyerő. Legalábbis külcsín alapján nekem az sokkal jobban tetszett, mint az új. A másik variáció engem nagyon Joe Nesbora emlékeztetett, ami nem baj, mert ő is remek író, de akkor is ez a változat melengette meg pici szívem.

Történet:
Szóval, a fülszöveget letudtuk, a borítóról elmondtam a véleményem, akkor jöjjön maga a történet. A legeslegjobban a könyv eleje tetszett, ahogy a szerző indít. Most mondjátok meg nekem, mekkora pszichopatának kell lenni ahhoz, hogy saját kezűleg kinyírok valakit (teszem hozzá elég véres módon), és rá nemsokára kávét készítek, és beviszem neki? Kész, engem annál a résznél megvett a könyv. Imádtam!
Mit mondjak még, zenghetnék ódákat arról, hogy milyen szipi, szupi, hú de jó, és a többi. De nem teszem, mert akkor az olyan lenne, mintha túloznék. Pedig nem. Két szóval tudnám összefoglalni: egyszerűen zseniális. Értem ez alatt a karakterek felépítését, az információadagolást, a rejtélyeket, a misztikum felépítését, és végül, de nem utolsósorban a történet kidolgozottságát, a helyesírást, a stilisztikát. Szóval, majdnem minden rendben volt, amit olvasói, és írói szemmel is láttam.

Oké, hogy ne csak jókat mondjak róla, van egy negatívum, amit fel tudnék hozni.
Ami nem tetszett, az már magához a történethez kapcsolódik. Számomra olyan kurtán, furcsán lett vége. Maradt pár megválaszolatlan kérdés, amit az író valamiért nem magyarázott meg, és nekem úgy tűnik, mintha azért lenne ez így, mert számíthatunk egy második részre. Nem bánnám, egyáltalán nem.
Akkor menjünk bele egy picit a részletekbe. Megkedveltem a szereplőket, azonosulni tudtam velük, értettem a motivációikat. Sajnáltam szegény főszereplőket Russelt, pont úgy, mint a társául szegődött Laurát. Nem volt könnyű életük, mégis sikerült a jó oldalon maradniuk. Számomra teljesen hitelesek voltak.
Sőt! Még a gonosz apja Bishop tiszteletes sem volt érdektelen. Amikor róla olvastam, akkor mindvégig reménykedtem, hogy megváltozik, és jóra fordul minden, annak ellenére, hogy tudtam, ez nem fog bekövetkezni.

Egy kis érdekesség:
Lehet, csak nekem tűnt fel, de kapásból két nevet tudok mondani, amin megakadt a szemem. Az első az Bishop tiszteletes, akinek a nevéről nekem az Alien filmek ugrottak be. Nem tudom, miért, ne kérdezzétek.
A másik pedig egy bizonyos Jack Norris, aki a történetben egy seriff. Amikor először megláttam, akkor megálltam egy pillanatra, és elgondolkodtam. Aztán elolvastam még egyszer, és rájöttem, hogy igen jól láttam elsőre is. Az biza Jack Norris. Csak én asszociálok ebből Chuck Norrisra?

Összegezve:
Ez egy olyan színvonalú könyv, amit már rég, vagy egyáltalán nem olvastam magyar író tollából. Igen, mert akármennyire hihetetlen is, ezt egy magyar úriember hozta össze. És nem is rosszul. Annyira lekötött, hogy kerek másfél óra alatt kiolvastam.

Hogy kinek ajánlom?
Mindenkinek, aki szereti a krimit, a nyomozósdit, megspékelve egy kevés rejtéllyel, és megfűszerezve egy adagnyi misztikummal.


Népszerű idézetek

Nikolett0907 P>!

– Sorsod nem kívánságműsor. Elfordíthatod a fejed, vagy becsukhatod a füled, de aminek rád kell találnia, az rád talál.

200. oldal

Nikolett0907 P>!

Nemcsak a félelmeinkkel kell szembenéznünk időnként, hanem a saját gondolatainkkal is […]

31. oldal

Nikolett0907 P>!

[…] attól, mert valamiről még nem hallottunk, az még lehetséges. Másképpen fogalmazva, ha valaminek nem ismerjük a racionális magyarázatát, még nem jelenti azt, hogy nem létezik.

218. oldal

Nikolett0907 P>!

A zuhanyrózsából forró cseppek ezrei zúdultak a testére.

(első mondat)

system456 P>!

– Azt mondtad, könyvelő vagy – ütötte a vasat Russel. – Nem lehet, hogy ezzel van összefüggésben a dolog?
– Azzal, hogy könyvelő vagyok? – képedt el Laura. – Könyvelőnek lenni a világ legunalmasabb foglalatossága. Ki akarna lelőni egy szerencsétlen könyvelőt?

104. oldal

system456 P>!

Meglátva kis gazdáját izgatott toporgásba fogott, a farkát pedig olyan lendülettel csóválta, hogy attól lehetett tartani, az egyszer csak lerepül a hátsójáról.

47. oldal

E_K_Mindaleth P>!

A hadnagy eközben körszakállát simogatta, mint mindig, ha serkenteni akarta az agyműködését.

E_K_Mindaleth P>!

Sármja előtt nincs akadály, alighanem feltartóztathatatlan hódító lenne akkor is, ha egy csóró senki, de ő jómódban élt, megengedhette magának a fényűzést. A sikerek épp úgy hozzátartoztak, mint a nyárhoz a napsütés, vagy a karácsonyhoz a kereskedelmi akció.

E_K_Mindaleth P>!

– Még az sem kizárt, hogy valaki most akar bosszút állni, mert Russel egykor a tökére lépett.


Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Ezüsthíd
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
John Cure: Hontalan lelkek
John Cure: A fekete esernyős férfi
John Cure: A gonosz új arca
Stephen King: A halálsoron
Sienna Cole: Elmejáték
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
N. Nagy Zoltán: Keselyű