Megszállottság (Mason Murray meghökkentő meséi 2.) 8 csillagozás

Mason Murray: Megszállottság

– ​Mit csinálsz? – Kérdezte a műsorvezető ijedten.
– A fegyver csövét a számba veszem, majd meghúzom a ravaszt.
Alexis körül megfordult a világ, a gyomra apró gombóccá húzódott össze.
– Ez csak egy ostoba vicc, Ugye? – Kérdezte remegő hangon.
– Nem. Ez nem egy hülye vicc.
– Állj! Várj, Susan, ezt nem teheted! – Hadarta Alexis kétségbeesve és közben azt remélte, hallja az adást valami illetékes és közbelép. Reménye azonban nem vette figyelembe, hogy a betelefonálóról egy keresztnéven és néhány életrajzi töredéken kívül semmi mást nem lehetett tudni.
– Miért nem? Zavarja az élő adást? Ide figyelj, Alexis! Ha azt akarod, hogy a sok taknyos, aki hallgatja a sületlenségeidet, tanuljon is valamit ebben a rohadt életben, ne keverd le a következő másodperceket. Végzek magammal.
– Ne tedd! – Kiáltotta Alexis és felpattant a székből, mintha csak odarohanhatna a helyszínre közbeavatkozni.
– Ennyi az élet, kedves rádióhallgatók –… (tovább)

>!
Mogul, 2019
100 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668432

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Mason Murray: Megszállottság

Bővebb értékelés a blogomon: https://konyvelvono.blogspot.com/2021/03/mason-murray-m…

„Megszületünk, mint ahogy kiserken egy rügy. Először még kicsik és sérülékenyek vagyunk, aztán szép lassan növekedni kezdünk, kialakul a végleges formánk. Közben persze csupán egy vagyunk a milliárdnyi közül, mint ahogy egy levél is csak egyetlen, a lombot alkotó sok ezer közül. Élünk, amíg élünk, jól vagy rosszul, ahogy és ameddig a Sors vagy az Isten rendeli. Ha nem tépi le a levelet a vihar, vagy egy pajkos gyermek, hogy a neki addig otthont adó ágból mondjuk, íjat készítsen, vagy nem támadja meg hernyó, esetleg alattomos gomba, akkor eléri azt a kort így ősz derekán, amikor elveszti korábbi önmagát. Töpörödik, szárad és sárgul. Elgyengül a kapcsolata az életet adó ággal. Végül pedig megsemmisülve átlebeg egy másik létbe. Nos, ilyen az ember sorsa is. Ha nem visz el idő előtt betegség vagy baleset, megérhetjük az öregkort, amikor már alig hasonlítunk korábbi önmagunkra.”

Úgy látszik ragaszkodó típus lettem mostanában, mert ha tetszik egy alkotó írástechnikája, akkor, amit otthon fellelhetek tőle olvasni fogom szinte egymás után. Ez az eset áll fent most is, hiszen alig 24 óra telt el a sorozat első kötete és a mostani olvasása között, viszont úgy éreztem, hogy folytatnom kell. Mivel ezt a művet is a Mogul Kiadó jóvoltából vehettem kézbe, így szeretném itt is megköszönni, hiszen egy remek másfél órás szórakozásban volt részem. Köszönöm.

Ahogy már várható tőlem az első, amit szemrevételezek, az a borító. Lehet még emlékeztek, hogy mennyire nem voltam elégedett az előző rész külső képével. Nos, most sem vagyok elájulva, de lényegesen jobb, mint a másik. Bár soknak találom és túlzsúfolt a borító, végre nem kellett letakarnom és máris jobb érzéssel kezdtem meg az olvasásomat.

A kötet belseje szintén novelláknak ad helyet. Méretét tekintve cseppet ledöbbentem, hiszen 100 oldalba belefért 13 történet. Mondjuk a számválasztás igen sokat elmondott már elsőre is számomra, de úgy voltam vele, mindennek megvan a maga miértje és már csak reménykedtem abban, hogy jól gondolom. Nézzük is, hogy mit tartalmaz ez a kis kötet!

Az első „mese” Rémálmaid lovagja címen hirdeti magát, melyben egy racionális ügyvédnő kissé zilált lélekkel beszélget barátnőjével. Álmai férfija a téma, bár nem egészen úgy, ahogy átlagban megszokhattuk. Vajon minden herceg csak ránk vár? És mi köze egy pszichológusnak az egészhez?

A mozinak vége hirdeti a cím, melyben egy lecsúszott színész a megszokott törzshelyén boldogítja aktuális hallgatóságát. Mondanám, hogy milyen remekül szórakoznak, de sajnos egy nem várt extra jelenet keresztülhúzza az amúgy sem egyszerű férfi számításait. Hogy mi a csavar a történetben? Nos, ezt nem árulhatom el, de annyi bizonyos, hogy a sors útjai kifürkészhetetlenek.

Nos, egy nővel igazán nem érdemes packázni, ezt a harmadik novella is megerősíti. Hiszen a bosszú édes, és bizony sokszor kiveri a másik felet a Hideg Veríték! Vagy nem így van Uraim?

>!
Mogul, 2019
100 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668432
Moncsi22>!
Mason Murray: Megszállottság

Szeretem az író stílusát, hiszen nem ez az első könyv, amit olvastam tőle, de nem is az utolsó. Kevés férfi írótól olvastam eddig, de ő az egyik kedvencem, mert a szavakkal úgy tud játszani, ahogy arra csak kevesen képesek. Oldalról oldalra fent tudja tartani a novelláknál az olvasó figyelmét. Némelyik után az embernek hiányérzete támad. Ebben a novellás gyűjteményben is több kedvencem volt.
Például: Rémálmaid lovagja, Az éter hullámain, A 11. parancsolat, Vissza a jövőbe, Meddő fölény, Most és soha.
A novelláskötet most is tartalmaz mindent a krimitől egészen a paranormális történeteken keresztül a romantikáig. Bár nála ne úgy képzeljétek el a romantikát, mint egy tipikus zsánert. Neki ebben is egyedi a stílusa.
Bővebben itt:
https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2022/08/maso…

MolyoloKukac>!
Mason Murray: Megszállottság

Nagyon tetszett. Mindegyik novella jo, de valamelyiket azert sikerult elore kitalalnom ( nem hiaba, sok krimit olvastam regen), de ezt leszamitva nagyon tetszett. Jo volt, hogy novellak voltak, igy idom szukeben is akadt egy-egy torténetre idom. Azt hiszem uj kedvenc irom szuletett. Mindenkinek csak ajanlani tudom. :)


Népszerű idézetek

Nikolett0907 P>!

[…] az ember elsősorban saját maga felelős a sorsáért.

52. oldal

Nikolett0907 P>!

– Megszületünk, mint ahogy kiserken egy rügy. Először még kicsik és sérülékenyek vagyunk, aztán szép lassan növekedni kezdünk, kialakul a végleges formánk. Közben persze csupán egy vagyunk a milliárdnyi közül, mint ahogy egy levél is csak egyetlen, a lombot alkotó sok ezer közül. Élünk, amíg élünk, jól vagy rosszul, ahogy és ameddig a Sors vagy az Isten rendeli. Ha nem tépi le a levelet a vihar, vagy egy pajkos gyermek, hogy a neki addig otthont adó ágból mondjuk, íjat készítsen, vagy nem támadja meg hernyó, esetleg alattomos gomba, akkor eléri azt a kort így ősz derekán, amikor elveszti korábbi önmagát. Töpörödik, szárad és sárgul. Elgyengül a kapcsolata az életet adó ággal. Végül pedig megsemmisülve átlebeg egy másik létbe. Nos, ilyen az embrr sorsa is. Ha nem visz el idő előtt betegség vagy baleset, megérhetjük az öregkort, amikor már alig hasonlítunk korábbi önmagunkra.

51. oldal

Nikolett0907 P>!

Kate Billington zavartan kavargatta a kávéját.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Gabriel Wolf: Something Sickly Unique
Gabriel Wolf: Valami betegesen más
Fonyódi Tibor – Szélesi Sándor (szerk.): Az evolvens kalózai
Edgar Allan Poe: Elbeszélések
Stephen King: Rémálmok bazára
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Kemény Dezső: A titokzatos kecskebak
Szabó István Zoltán – Takács Gábor (szerk.): Arany 200 – Balladaremix
Csernai Zoltán: A boldogságcsináló
Makai Máté: Koriolán dala