Értékelések 6

liptonella>!
Mason Murray: Elátkozottak városa

Mason Murray: Elátkozottak városa A gonosz elszabadul

Nagyon le akartam húzni, de aztán láttam, hogy ez első könyv így meg lett bocsájtva neki egy csomó gyermekbetegség.

Ameriel>!
Mason Murray: Elátkozottak városa

Mason Murray: Elátkozottak városa A gonosz elszabadul

Az első 150 oldal nekem unalmas volt, nem igazán történt benne semmi. Végig azt olvastam, hogy ki kivel, merre hol. Sokszor van szóismétlés, engem irritált, amikor Harold minden mondata végén a „húsom” szerepelt.

A sejtelmes mondatok a fejezet végén elég sűrűn felbukkantak. Ez iszonyat zavaró tud lenni, mert egyből tudod, hogy hibáztak; rossz jön; nem sikerült. Néha borzongató, de semmiképp sem minden fejezet végén. Pont azt az élményt vette el, hogy nem tudom mi fog történni. Jóra gondolnak-e a karakterek?

A szereplőkkel nem volt különösebb bajom és a történet is érdekes volt, de látszik, hogy egy 25 éves könyvről beszélünk, nagyon szívesen olvasnék az írótól valami mostanit, mert volt benne potenciál.

Szjudka I>!
Mason Murray: Elátkozottak városa

Mason Murray: Elátkozottak városa A gonosz elszabadul

Nos nagy kíváncsian vettem kezembe Mason első könyvét,mivel a másik két alkotását(Visszatérő végzet,Lélekcsapda) már olvastam és elnyerte a tetszésemet!
És nem kellett csalódnom!Az író végig több szálon vezeti a történtet és végig izgalmakba ringatja az olvasót!Mikor az egyik fejezet véget ér,nem érünk rá izgulni,mert mindjárt a következő fejezet,újabb kérdésekre keresi a választ és visz tovább minket a kíváncsiság magas határán!Van benne minden humor,romantika,véres részletek,nyomozósdi,természetfeletti……A vége különösképpen tetszett,mert bizony,bizony nagyon elgondolkodtató és ne adja Isten,hogy ez megtörténjen,de azon se csodálkoznék ,ha az ember tényleg megérne a pusztulásra !

fekiyeti79 P>!
Mason Murray: Elátkozottak városa

Mason Murray: Elátkozottak városa A gonosz elszabadul

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Nem igazán azt vártam a történettől, ami végül is kerekedett belőle. Főleg az első pár fejezet alapján, ami akár az X-akták következő részének bevezető képsora is lehetett volna:
A fülszövegben említett Jack Booner – hajnalban felébredvén – furcsa fényjelenséget lát a város melletti mező fölött, lila köddel, meg ilyenek. Borsódzik a háta, a kutyája is be van tojva rendesen. Másnap kocsiba vágja magát, kimegy a helyszínre… Utána kezdetét veszi valami őrület
Nehéz lenne írni (legalább is nekem) erről a könyvről úgy, hogy nem lövöm le a poént.
A cselekmény egy jól megírt krimi-akció, de megtalálható benne egy kis misztikum, némi paranormális „jelenség”, sőt egy hangyafüttynyi sci-fi és horror is.
A mondanivalója miatt mindenkinek ajánlom!
Spoiler nélkül, „szalacsi bácsit” idézve:
– Ennél többet nem tudok mondani.

Valahol_Valaki>!
Mason Murray: Elátkozottak városa

Mason Murray: Elátkozottak városa A gonosz elszabadul

Lendületes, olvasmányos történet. Mivel az alkotó felhívta a figyelmem arra, hogy ez a kötet még magán viseli a kezdő írók hibáit, így ezekre egy darabig figyeltem, aztán nem mert magával sodortak az események. Rögtön az elején megismerünk egy színpatikus öregurat, és a kutyáját aki a mi szomszédunk is lehetne. Csendes kisváros ahol megjelenik a gonosz. Vajon az emberek mit tesznek? nem azt amit elvárnánk. Jelzői hasonlatai egyediek, ami miatt pontlevonás jár hogy az „egészséges” jobb egyenes tulajdonosa meghal. Egyedi a szexjelenetek leírása, melyeket az író „egymásba hullámzásnak” ír le. A párbeszédek kissé fennköltre sikeredtek, illetve egy kis naivitás is megtalálható a könyvben, ami semmit nem von le az olvasás élményérből.
Itt van elrejtve az alkotó ars poeticája.
„ Egy kis horror, egy kis sci-fi, egy kis krimi. Ezekből lesz a saját egyéni készítésű Murphy-mű. A műfajokat előszeretettel keverem, igyekezvén kiszedni mindből az előnyös tulajdonságokat . Az ars poeticám, hogy az olvasó élvezze az olvasást, szórakozzon remekül . Tegye ezt annak ellenére hogy este lefekvés előtt azért benéz az ágy alá, és a függöny mögé. ”
Ezt sikerül elérnie, és mindez ami a könyvben történik akár meg is történhetne.

Szédültnapraforgó P>!
Mason Murray: Elátkozottak városa

Mason Murray: Elátkozottak városa A gonosz elszabadul

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Egészen jól sikerült regény, nem tudom eddig miért nem hallottam még róla?! Igaz eleinte fura volt, hogy több címkét is rá lehet húzni, horror, sci-fi, bűnügyek, fantasy de a végére egészen jól megszoktam, kissé irtózatosak voltak a véres jelenetek, de túléltem :)
Kicsit sajnáltam Jennifer-t , hogy meg kellett halnia, viszont annak örültem, hogy Ronald és Cindy egy pár lettek.

Egy-két idézetet is hoztam (szokás szerint):
„A világ egyenlő zűrzavar. Az emberek egyenlő bűnösök. A képlet ilyen egyszerűre változott. Nem volt benne ismeretlen, minden adott volt. Még a megoldás is.”
„Az életet élvezni kell, nem pedig fetisizálni! A sírig tartó nagy szerelmek nem túl praktikusak. Helyettük sokkal többet ér a kellő óvatossággal megélt változatosság.”
„Az ars poeticám: az olvasó élvezze az olvasást, szórakozzon remekül!”
„Az ember rettentően primitív lény…Nem lát tovább a orránál! Nem számít, csak a szex, a saját tulajdon…Ó, milyen mérhetetlenül egoista az ember…És buta! Buta, mert többre hivatott! Nem egymás torkát kellene vagdosni!”

Ezen kívül sok-sok kihívás teljesíthető az elolvasásával :) ez egy reklámkampány volt az elolvasásához